Yemek Tarifleri !

Leonardo annemin yaptığı bi pasta var mozaik pasta suğuk yenen bişi ama yapımı çok kolay bisküvi kakao falan var çok da güzel oluyo akşam annemden öğrenip sabah atarım yapımı da kolay tadı da süper;)
 
Mozaik Pasta

mozaik_pasta1.jpg


malzemeler:

* 1 su bardağı un
* 1.5 su bardağı şeker
* 4 yemek kaşığı kakao
* 1 kg süt
* 1 yemek kaşığı margarin
* 1 yumurtanın sarısı
* 2 paket sade pötibör bisküvi
* yarım su bardağı hindistan cevizi

hazırlanması:

1. tencereye un, şeker ve kakaoyu koyup karıştırın. (sütü karıştırmadan eklerseniz un topaklaşır.)

2. sütü ve margarini ilave edip devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

3. inmesine yakın yumurta sarısını ekleyip karışıma iyice yedirin.

4. 1 bisküviyi sosa batırıp dikdörtgen bir borcama diklemesine yerleştirin. önüne sosa batırmadığınız bir bisküvü koyun. sade bisküvinin önüne tekrar sosa batırılmış bisküvi ekleyin. hepsini bu sıra ile yerleştirin. kalan sosu pastanızın etrafına sürün. pastanız soğuduktan sonra üzerine hindistan cevizi serpin ve verev keserek servis yapın.

mozaik_pasta2.jpg
 
hahaha ahada işte bu:):):)
 
bisküvili kolay pasta

ads305z4fe.jpg


malzemeler:
alt tabanı:

* 1 paket (175gr) sade pötibör bisküvi
* 2 yemek kaşığı kakao
* yarım paket (125gr) margarin, tereyağı, erimiş
* 2 çay bardağı süt

* muhallebi:

* 1 litre süt
* 2 yemek kaşığı mısır nişastası
* 2 yemek kaşığı pirinç unu
* 1 adet yumurtanın sarısı
* 7 yemek kaşığı toz şeker
* 1 paket (1 tatlı kaşığı) vanilya
* yarım paketten az margarin, tereyağı

en üste:

* kakao

hazırlanması:

1. Geniş bir kasenin içinde bisküvileri elinizle kırarak un haline getirin.
2. Üzerine kakaoyu ve erimiş yağı ekleyin.
3. Sütü azar azar ekleyip malzemeleri karıştırın. (ne çok cıvık ne de çok katı bir hal almalı)
4. Bu karışımı dikdörtgen bir borcama kaşıkla bastırarak yayın. (Tarifin aslında kare kullanılmış ama onda çok kalın olacağı için teyzem dikdörtgeni tercih etmiş.)
5. Muhallebi için gereken tüm malzemeleri tencereye koyup bir yandan karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
6. Muhallebiyi hâlâ sıcakken düzgün bir biçimde bisküvili karışımın üzerine yayın.
7. Muhallebinin soğumasına fırsat vermeden kakaoyu üzerine serpin.
 
haaaa bi de bu var yaww dooru.Abi smod dediğin bööle olacak işte anında görüntü:):)
 
saolun arkadaslar kardeşlerim isterde ben bulmazmıyım :) durun hazır gazagelmişken bi kaç tane yollıyım kolay pasta tarifleri baride sizlerde yapıp yiyin afiyetle :)

kolay_pasta.jpg




Malzemeler:
1 çay bardağı toz şeker
Yarım su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
20 adet kedidili bisküvi
Yarım çay bardağı antep fıstığı

Hazırlanışı:

Şekeri, vanilyayı, kakao ve tereyağını derin bir kaba alın. Krema haline gelene dek çırpın. Bisküvileri süte batırın. Küçük bir tepsiye bisküvilerin yarısını dizin. Üzerine kremanın yarısını yayın. Kalan bisküvileri kremanın üzerine dizin. En üstü de artan kremayla kaplayın. Dövülmüş antepfıstığı ile süsleyin. Buzdolabına koyup 2-3 saat bekletin. Dilimleyerek servis yapın...
 
Muzlu Bisküvi Pastası

e0149eb16a.jpg


Malzemeler

1 paket petibör bisküvi (175 gram)

1 Türk kahvesi fincanı süt

5 adet muz

Bal

Limon suyu



Kreması için

3 adet yumurta sarısı

800 ml süt (4 su bardağı)

1 su bardağı un

1 su bardağı şeker



Hazırlanışı
Yumurta sarıları bir tencerede çırpılır.
Sarılara süt, un ve şeker ilave edilip koyulaşıncaya kadar pişirilir.
Bisküviler bir sıra halinde kaseye dizilip süt ile ıslatılır.
Soyulup limonlanan dört adet muz dilimlenip, bisküvilerin üzerine dizilir.
Kremanın yarısı üzerine boşaltılır.
Tekrar bisküvi dizilip süt ile ıslatılır.
Krema bisküvilerin üzerine boşaltılır.
Kalan muz üzerine dilimler halinde yerleştirilir.
Bal ile dekor yapılır.


KOLAY PASTA


Malzemeler :
Savoyer bisküvi
Vanilyalı puding
Çikolata sosu

Hazırlanışı :
Savoyer bisküvilerini kilitli kek kalıbının dibine ve kenarlarına da dikine olarak dizin. Hazır paketlerde aldığınız vanilyalı pudingi hazırlayın. Dizilmiş olan savoyerlerin üzerine pudingi bir kat dökün. Tekrar bir sıra daha savoyer döşeyin ve tekrar puding dökün.

Kalıbın derinliğine ve isteğe göre kat sayısını ayarlayın, ancak en üstte puding koyun. Kenarlardaki savoyerleri pastanın üzerine kıvırın. En üste de çikolata sosu dökerek servis yapın.
 
Gendeme

Gendeme

Bu gün aşkım biraz keyifsiz yemekler benden.

imperiaflex00105zk.jpg


Malzemeler:


500 gr kemikli kuzu eti

1 su bardağı haşlanmış dövme (buğday)

2-3 soğan

2 çorba kaşığı sıvıyağ

3 domates

3 sivribiber

2 su bardağı su

Tuz

Hazırlanışı:
* Soğanları temizleyip söğüş doğrayın. Domates ve sivribiberleri temizleyip küçük küçük doğrayın.

* Eti tencereye alıp suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Sıvıyağ ve soğanı ekleyip birlikte kavurun. Haşlanmış dövme, su ve tuzu ekleyip kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
 
muzlu bisküvi pastası da ii miş,

mozaik pastasını annem biliyorda kaç zamandır yapmıyor nedense :)
normal pastane pastasından ii oluyor aslında :D:D

septagh, bu son yemek mısır gevreği gibi varya komflex gibi bişeydi yazılışı ona benziyor resmi :)
 
canımm aşkımm benim sen bitanesinn vallahaaa hiçç canımm yemekk yapmaak istemiyodu :D
 
ahuah leyn aşıklar benim eski imzayı çalmışsınız :p şu öpüşenler ahuahua

neyse sevenlere feda olsun imza :)
 
Fırında kıymalı lahana

imperiaflex00103kc.jpg



Fırında kıymalı lahana

HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk
PİŞME SÜRESİ: 35 dk

Malzemeler:


1 küçük boy beyaz lahana

250 gr kıyma

2 soğan

2 domates

45 gr margarin

3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri

Tuz, karabiber
Süsleme için:
Birkaç maydanoz yaprağı

Hazırlanışı:


Lahanayı yaprak yaprak ayırın ve sert kısımlarını kesin. Büyük bir tencerede bol miktarda suyu kaynatıp tuz ekleyin. Lahana yapraklarını tuzlu suda haşlayın. Süzgece alıp bekletin.

Soğanları soyup kıyın. Margarinin yarısını tavada eritip soğan ve kıymayı kavurun. Domatesleri soyup küp küp doğrayın ve kıymalı karışıma ilave edin. Tuz ve karabiber serpin.

Cam fırın kalıbını yağlayıp lahana yapraklarının yarısını kat kat yayın. Üzerine hazırladığınız kıymalı karışımı yayıp kalan yaprakları kat kat döşeyin. Üzerine peyniri serpin. Kalan margarini küçük küçük doğrayıp üzerine serpiş tirin. Haşlama suyundan 1 su bardağı kadarını kalıbın kenarından ilave edip önceden ısıtılmış fırında 7-8 dakika pişirin. Dilimleyip maydanoz yapraklarıyla süsleyin ve sıcak olarak servis yapın.
 
vallahi eline sağlık dostum çok güzel olmuş:) karnım acıktı bugün sizdeyim yani.:)
 
herzaman bekleriz nedemek çatkapı gel ne zaman istersen:)
 
vayyy vayyyy aşkımda ne cevherler varmısstaa haberimm yokmussss benimmmm ellerinee saglıkk bitanesiii.
 
ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE


zeytazefas8nk.jpg



MALZEMELERİ :

1 kg taze fasulye (ayıklanıp, ince dilimlendikten sonra yıkanmış ve süzdürülmüş)
200 g (2 orta boy) soğan (ince doğranmış)
200 g konkase domates
1 çay k. tuz, 1 çay k. tozşeker
125 ml (1/2 su bardağı) zeytinyağı
500 ml (2 su bardağı) su

HAZIRLANISI:

Fasulyeleri bir tencereye yerleştirip, üzerlerine soğanı ve domatesi koyun. Tuz, şeker ve zeytinyağını ilave edin.
Malzemenin üzerine yağlı kağıt örtüp,tencerenin kapağını kapatın. Ağır ateşte, yaklaşık 20 dakika fasulyeler renk değiştirinceye kadar pişirin. Kapağı ve yağlı kağıdı kaldırıp, suyunu ilave edin. Kapağı kapatıp yine ağır ateşte yaklaşık 1 saat pişirin.

Yemek pişince tencereyi ateşten alın. Kapağını açmadan soğumaya bırakın. İsteğe göre, zeytinyağlı fasulye ılınınca ya da tamamen soğuyunca, yemeği tabaklara aktarıp, ılık ya da soğuk olarak servis yapın.
 
Hanİbana (kocaelİ)

hanibana2yu.jpg


Malzemeler:


1 kg köftelik kıyma

3 soğan

3 sivribiber

2 domates

2 havuç

2 patates

500 gr konserve bezelye

2 su bardağı sıvıyağ

1 çorba kaşığı yoğurt

1 çay kaşığı kabartma tozu

2 su bardağı su

2 çorba kaşığı domates salçası

Yarım çay kaşığı yenibahar

Tuz, karabiber, kimyon

Hazırlanışı:
* Soğanları soyup ikisini rendeleyin. Kıymaya soğan, yoğurt, karabiber, kimyon, yenibahar, tuz ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun.

* Köfte harcını iki eşit parçaya ayırın. Ayırdığınız bir parça kıymayı 9 parçaya bölün. Her birini parmak kalınlığında ve 20 cm uzunluğunda yuvarlayıp iki ucunu birleştirin. Kalan köfte harcından fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın.

* Patates ve havuçları temizleyip küp şeklinde doğrayın. Sıvıyağdan iki kaşık ayırıp kalanını bir tavada kızdırın. Patates ve havuçları kızartıp kâğıt havlu üzerine alın. Biberleri temizleyip kıyın ve aynı yağda hafif kızartın. Bezelyenin suyunu süzün. Bir kapta tüm sebzeleri harmanlayın.

* Simit ve bilye şeklinde hazırladığınız köfteleri kızartın. Bir tepsiye simit şeklindeki köfteleri yerleştirin. Ortalarına küçük köfteleri paylaştırın. Sebzeleri ekleyin.

* Kalan soğanı temizleyip küp şeklinde doğrayın. Ayırdığınız sıvıyağı bir tavada kızdırıp soğanı kavurun. Salçayı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Suyu ilave edip sos kıvamına gelinceye kadar pişirin. Sosu tepsiye ekleyin. Domatesleri halka şeklinde kesip üzerine ilave edin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
 
SARMISAKLI CEVİZLİ SPAGETTİ

sarmisaklicevizlispag0yb.jpg

MALZEMELER:

1 paket spagetti
1 su bardağı ceviz
1 çay bardağı galeta unu
2 diş sarmısak
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI :

Spagettiyi tuzlu suda, hafif diri kalacak şekilde haşlayın. Suyunu süzün.
Galeta ununu bir tavaya koyun, harlı ateşte pembeleşinceye kadar kavurun.
Bir başka tavada zeytinyağını ısıtın, dilimlenmiş sarmısağı ekleyip pembeleştirin.
Makarnaya, sarmısak, galeta unu ve dövülmüş cevizi ilave edip karıştırın. Üzerine karabiber serpip, sıcak olarak servis yapın.
 
Geri
Üst