Yeni modem gerekir mi?

arda.cavdar

New member
Reaction score
0
Hepinize kolay gelsin arkadaşlar,

Modemimi değiştirmek istiyorum.
Şu anda Linksys'in ilk çıkan wireless modemini kullanıyorum.
( Linksys Wireless-G ADSL Gateway With 4-Port Switch)
İnternet bağlantım 4096 ve ben modemimi değiştirerek acaba daha verimli bir bağlantı kurabilir miyim bunu merak ediyorum.
Eğer böyle bir verim artışı sözkonusu ise aynı zamanda tavsiye edebileceğiniz bir modem var mı?
Teşekkürler.

Arda ÇAVDAR

daha verimli bağlantıdan kastın nedir?. testlerde 4096 ya yakın değerler alıyorsan gerek yok derim. zaten tam tamına 4096 alman mümkün değil teorik olarak, (anlık değerler hariç).

daha verimli bağlantıdan kastın nedir?. testlerde 4096 ya yakın değerler alıyorsan gerek yok derim. zaten tam tamına 4096 alman mümkün değil teorik olarak, (anlık değerler hariç).

Bilinen speedtest sitelerinden aldığım sonuca göre

Download: 3511 kb/s
Upload: 708 kb/s
Bu değerler acaba normal mi bilemiyorum.
Daha verimli bir bağlantı derken de daha hızlı bir bağlantı idi kastettiğim.

yani çok abes değil aslında değerler. dediğim gibi zaten 4096 bağlantıda 4096 yı göremessin. arka planda açık olan (msn vs. yada senin bilmediğin) ve internet kullanan uygulamalar olabilir, yada speed test yaptığın sitedeki yoğunluk buna sebeb oluyor olabilir. bence çok fazla sıkıntı yok gibi.

yani çok abes değil aslında değerler. dediğim gibi zaten 4096 bağlantıda 4096 yı göremessin. arka planda açık olan (msn vs. yada senin bilmediğin) ve internet kullanan uygulamalar olabilir, yada speed test yaptığın sitedeki yoğunluk buna sebeb oluyor olabilir. bence çok fazla sıkıntı yok gibi.

O zaman yeni bir modeme de gerek yok.
Peki ttnet açıklama yapmış kendi we sitesinde.
Forumda gezinirken gördüm.
2008 Ocak'ta bağlantı değişiyor, bütün kablolar yenilendi demişler.
20MegaBit bağlantıya geçiliyormuş.
Doğru yalan bilemiyeceğim.
Bu durumla ilgili hazırlık olarak yeni bir modem gerekir mi?
Açıkcası benim çok modemimi değiştiresim geldi ama geçerli bir neden arıyorum.
Eğer gerçekten gereli değilse tabiki değiştirmiyeceğim.

Geri