Yetim hakkı hizmeti!..

AntidepresaN

New member
HH Üyesi
Reaction score
0
Yetim hakkı hizmeti!..

GAZETENİN göbeğinde kocaman bir fotoğraf... Dört kişilik bir ailenin fotoğrafı... Baba, anne, bir oğul, iki kız... Kızlardan birinin başı açık, anne ve evli olan öteki kız türbanlı, baba imam hatip lisesi mezunu, dini bütün bir iş adamı, oğul henüz 11(veya 13) yaşında...
Fotoğrafa bakınca anlıyoruz; Aile “İslami sosyeteye” mensup zenginler sınıfından...
Oğulun sünneti yapılıyor... Bir başka foto daha var... Sahnede şarkıcı karşısında, türbanlı anne karşılıklı hareket halindeler!.. Baba, elinde 10 YTL’lik demeti şarkıcının kafasından aşağı fırlatıyor, yere düşen paraları, sünnet olan çocuk topluyor!..
Bendeniz bir zındık olarak, bu durumun İslamiyet’teki yerini merak ediyorum!..
Ama aslında,düğün sahibi babanın verdiği müjde... Siyasete hazırlanıyormuş... “Benim de siyasi görüşüm var tabii...” diyor.
Acaba siyasi görüşü nedir, hangi partiyi onurlandıracak...
Geçtiğimiz günlerde de Hakkari’de bir düğün vardı... Hani şu “Açlıktan ahalisinin kırıldığı” Hakkari’de!..
Geline takılan altınlar kızcağızın belini bükmüştü de, damadın babasının, aşiret reisi çok önemli bir siyasetçi olduğunu öğrenmiştik... Onun da siyasi görüşü vardı ve hangi parti iktidardaysa, o siyasi görüşün sahibi bir devlet müteahhidi olarak da ünlüydü!.. (Bir oğlunun PKK için dağda, bir oğlunun da devlet görevlisi olarak üst bürokraside olduğu gibi bir özelliği de anlatılmıştı!..)
Yani, birbirinden binlerce kilometre ötedeki kentlerimizin, Allah tarafından kendilerine sunulmuş “Koş ya kulum” düzeyinde fırsatları bulunmaktadır ve bu değerli insanlar, dünya nimetlerinin üzerine yatıp hayatın tadını çıkarmak yetinmeyip, hizmet aşkı ile siyasetin kapılarına da dayanmaktadırlar...
Bu yüzden, biz sade vatandaşlar çok talihliyizdir!.. Örneğin, bu zengin kişilerin düğün derneklerinde eğlenme fırsatı bulur, çevirilen kuzularla, dağıtılan tavuk pilavla, yıllık beslenmemizi depolayabilir, onlara takılan altınların hayali ile, neler yapılacağını düşleyerek, sanal zenginlikler yaşayabiliriz!.. Bu fedakar insanların, bizim yerimize memleketi idare etme külfetine katlanmaları nedeniyle de yaradana şükrederiz!..
Durum özetle böyledir efendim...
Hem de, dünün bugünün işi değil, Cumhuriyet tarihinin (Osmanlıdan devir olarak) bütün onlarca yılının ürünü bu şekildir... Seksen yıllık tarihimiz, kendisini bu vatana adamış, siyaset-ticaret erbabının binbir gece masalları ile efsaneleşmiştir!..
Çok becerikli vatan evlatlarının, sıfırdan önlenemez yükselişleri dünyaya örnek ekonomi-siyasi başarıları yansıtmaktadır ki, işiten ecnebi takımının dinledikleri ile acaip bunalıma girdikleri çok görülmüştür!..

Bütün bu başarı öykülerinin altında bulunan “Sihirli güç” ise şudur...
“Tüyü bitmemiş yetim!..”
Yani şöyledir; Siyaseti-ticareti kullanarak arşı alaya yükselen,memleketin irili ufaklı bütün yıldızlarına başarılarının sırrını sorduğunuzda, alacağınız cevap şudur;
“Allahtan korkarım, tüyü bitmedik yetim hakkına el uzatmam...”
Bendeniz merak edip erbabına sordum, meğerse tüysüz yetim yokmuş!.. En tüysüz yetimde bile üç-beş tel kıl-tüy bulunurmuş!.. Bu yüzden tüyü bitmiş yetimler için bir yaptırım olmaması, zenginliğin de bir izahı olabilir yani!..
Allah korkusunu soracak olursanız..
Eee, kandiller, Ramazanlar ne için?!! Tövbe dersin Allah affeder!..
Tövbe tövbe, Allah affetsin beni!..

Behiç Kılıç

Hakkarideki aşiretlerin çoğunun kazandıklarının alın teri olduğunumu zannediyorsunuz. yanındaki aç insanı doyurmuyan görgüsüz ağalar karısına kızına kilo ile altın takıor oda müslüman yukarda bahsedilen kişilerde müslüman. hacıdan hocadan korkucaksınız kelimeside bence yersiz bu kişisine göre değişir. adam hacıdır ama karşı komşusu açlıkdan kıvranıyodur oda ona yardım etmiyorsa evet o deyim doğrudur ama herkesi kapsarmış gibi söylenmesi yanlış.

Hakkarideki aşiretlerin çoğunun kazandıklarının alın teri olduğunumu zannediyorsunuz. yanındaki aç insanı doyurmuyan görgüsüz ağalar karısına kızına kilo ile altın takıor oda müslüman yukarda bahsedilen kişilerde müslüman. hacıdan hocadan korkucaksınız kelimeside bence yersiz bu kişisine göre değişir. adam hacıdır ama karşı komşusu açlıkdan kıvranıyodur oda ona yardım etmiyorsa evet o deyim doğrudur ama herkesi kapsarmış gibi söylenmesi yanlış.

İşte sizin gibilerin savumna mantığı bu. Ben bunun üstüne yorum yapmayacağım. Zira yapsamda farketmez.

• yeni kural çercevesinde paylaşım yapılan konuların kaynağı linkleriyle birlikte verilecek kurala uymayanlar uyarılacak tekrarında ceza alıcak

lutfen konunun kaynak lınkını eklermısınız.

Ne kadar acı,ne kadar görgüsüzlük.
İnsanlar haketmediği bir parayı kazanırsa
işte böyle sapıtır.TV de seyrettim siyasete atılacakmış
çek senet davasından hüküm yemiş(Ceza almış)
vekillik için herşey tamam...Yalnız bağımsız olmayı
düşünüyor.

Geri