ĦĄЯĄMÍ
" hayal taciri "
- Reaction score
- 0

gideceğini önceden söyleyecektin bana, bende hazır tutacaktım yüreğimi yalnızlığa. öyle söz vermiştin. " bir gün gitmeye karar verirsem bunu ilk sen bileceksin " demiştin. şimdi ben, " gidiyorum " demeden gidişinin korkunç ağırlığını taşıyorum. aslında taşıyamıyorum ama öyle görünüyorum. kimselere söyleyemiyorum gittiğini. hep en iyiydin sen. aramızda bir sorun çıksa dostlarımız hep beni suçlardı. " üzme onu, ondan daha iyisini bulamazsın " derlerdi. birazcık yüzün asılsa " ne yaptın yine kıza " derlerdi. bu yüzden gidişini bilsinler istemiyorum. sen onların gözünde hep eskisi gibi kal.... hep mükemmel.... sahi ne yaptım ben ? ne yaptımda böyle oldu sonumuz ? geceleri sabahlara kadar sohbet ederken, " kimse senin kadar sevmedi beni. ben alışkın değilim böyle yoğun bir sevgiye. korkuyorum bazen. çünkü alışıyorum alıştıkça korkum büyüyor " dediğinde anlamalıydım gideceğini. ilk kez gözlerinde hüznü gördüm o akşam. ilk kez bakamıyordun yüzüme. bir felaketi haber verir gibiydin. aşık yürek öyledir işte. görmez işaretleri. görsede görmezlikten gelir. çünkü bilirki gerçekle yüzleşirse acı çekecektir. ve belkide " son " u beklemeden kendisi harekete geçip yok olmayı tercih edecektir. bunu yapabilecek gücüm yoktu benim. bu yüzden görmedim göremedim istemedim o sözcüklerin arkasındaki anlamı bulup çıkarmayı. soramadım sana deşemedim. kabullenemezdim ki gitmek istediğini, bunu kaldıramazdımki... rakıdan son yudumu aldığımda " belkide.... " dedin ve getiremedin cümlenin sonunu. bu kelime yüreğime bir mermi gibi saplandı ama fark ettirmedim sana. ben cümlenin sonunu biliyordum. sen bu cümlenin sonunu sözcüklerle değil, gidişinle getirdin. gittin cümle tamamlandı. belkide sana daha fazla bağlanmadan ayrılmalıydık. yalnızlığa, sensizliğe katlanmak çok ağır. yinede suçlamıyorum seni. ne zaman çok sevdiysem, ne zaman her şeyimle sevdiysem aynı sonla karşılaştım ben. ya aşkımı taşıyamadıkları için korkup kaçtılar yada " dur " dediler bana, bu kadar sevme. yinede vazgeçmedim sevmekten. acıyla karşılaşacağımı bile bile sevdim çünkü aşktı beni insan yapan. sözün kısası sevgilim sen hiçbirşey söylemeden gittin. banada veda sözcüklerini burdan yazmak kaldı. birgün sende çok seveceksin. korkma çok sevmek zarar vermez insana. yüreğini saklama kimseden o yürek sana ait olsada aşkın da hakkı vardır üzerinde. yüreğini aşka ihanet etmeye zorlama.
hoşçakal sevgilim aşkla kal
unutamadığım çiçeğime.........
aşk doktoru