Yurttaşlarıma Sesleniyorum !..

VataN için kan dökmek gerekirse dünyanın şah damarını keseriz değil mi gönüldaş :)

İşin acayip bir tarafıda ne biliyor musun elaleme hristiyanlarLa eL sıkışıyor diye laf söylüyorlar kendiLeri de aşağı kalır bir tarafları kalmıyor :hhmanD

Sen o konuda hiç canını sıkma biz kimlerle el sıkıştıgımıza çok dikkat ederiz.Siz kimlerle el sıkıştıgınıza dikkat edinde Müslüman eli sandıgınızın öbür elinde haç ve altıgen olmasın.Sen Eftim kim bilirmisin?

hadi ya bize kültürden bahsedene bak.

çok seviyorsunuz generalinizi anladık hatta adamın çok tahrik edici diye yazdığı mesajın altında bile senle vtnsvr in teşekkürü vardı bu da kültür değil mi :D

pehh benim milliyetçiliğimi beğenmeyene de bak elim hristosyafı bile Atatürk'ü ağzına alıyor bu da sizin hoşunuza gidiyor.

Ayrıca sen kim hristosyafla el sıkışıyorsa git ona çat.

Sen o konuda hiç canını sıkma biz kimlerle el sıkıştıgımıza çok dikkat ederiz.Siz kimlerle el sıkıştıgınıza dikkat edinde Müslüman eli sandıgınızın öbür elinde haç ve altıgen olmasın.Sen Eftim kim bilirmisin?

Ayrıca sen kim hristosyafla el sıkışıyorsa git ona çat.

konuları çiftli tartışmaya döndürmek yasak ban yemek istemiyorum =)

hristosyafla el sıkışan da bağrına basa basa konu açanın kim olduğundan belli rahat olabilirsin =)

şu ana kadar kimle ek sıkıştıklarımız bellidir çok şükür :goz:

20ky4p3.jpg

DOĞU TÜRKİSTAN MÜCADELESİNİN ŞANLI SAVUNUCUSU İSA YUSUF ALPTEKİN VE BAŞBUĞ

157i4p.jpg

AZERBAYCANIN YILMAZ SAVUNUCUSU EBULFEYZ ELÇİBEY VE BAŞBUĞ

3448220.jpg

ÇEÇENİSTANIN EFSANE KOMUTANI DUDAYEV VE BAŞBUĞ

1zwi8uc.jpg

FİLİSTİNİ SİYONİST KÖPEKLERE YEM ETMEYEN ARAFAT VE BAŞBUĞ

altıgenle el sıkışanlara kapak olması dileğiyle hayırlı forumlar öncevatan.

generalinden biraz daha bilgiler al daha kofsun yanamamışsın :goz:

kardeşim çok yerinde bi konu emeğine teşekkürler bu ülkeni başnakanı ben türküm atatürkçüyüm diyemezken benim kardeşim burada ben TÜRKÜM ATATÜRKÇÜYÜM diye bağırıor dini her ne olursa olsundinler ayrımı insan ayrımı yapmak ırkçılıktır bu da Atatürkçülüğe aykırıdır

Millî Mücadele Yıllarında !..

Saygı değer yurttaşlar,

Kurtuluş Savaşı öncesi kongreleri başlatmak üzere 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'da Anadolu tıpraklarına ayak basan Mustafa Kemal Paşa, 26 Haziran 1919 tarihinde Tokat ilini şereflendirmiştir. Tokat Belediye binasında o günlerde şehrin önemli eşrafı sayılan kişiler ile bir toplantı yapmıştır. Yapılan toplantıda Gazi Paşa, " Ya istiklâl ve ya ölüm " mücadelesinin önemini anlatmıştır.

Mustafa Kemal Paşa, Tokat iline gelişinden bir gün Tokat telgrafhanesini kontrol altına aldırmış ve Tokat'a gelişi gizli kalmasını sağlamıştır. Çünkü o günlerde Sivas'ta vali olarak görev yapan Reşit Paşa'ya Mustafa Kemal'in tevkif edilmesi için saraydan gönderilen emir verilmişti. Mustafa Kemal Paşa gerekli çalışmalar sonunda Tokat'tan ayrılırken ve Sivas'a doğru yol alırken şehirde aldığı tedbirlerin lüzumuna inandığı gibi; Tokat'lıların da kendilerine gösterdiği samimiyet ve bağlılıktan çok memnun kalmıştır.

Değerli okurlar,
O günlerin yaşamış olan dedem Antiranik Keçeciyan'ın kucağında çok dinlemişimdir. o günleri.
Dedem hem bana anlatır hep de zaman, zaman yaşaran gözlerini mendili ile silerdi.
Çok iyi hatırlıyorum.

Dedem Mustafa Kemal'e yürekten inanmış.
Ve çevresindekilere de sürekli Mustafa Kemal'i anlatmış birisiydi.
Hiç unutmam, lüks lambalarının altında yapılan bağlardaki " çardak altı " sohbetlerinde sürekli O'nu anlatır, durupdu etrafındakilere.

O bu günleri mazide kalan hatıralarından bize naklederken ben beş altı yaşlarında bir çocuktum. Hatırladığım kadarı ile dedemin büyükçe bir kitaplığı vardı. Ama bu gün bile akıl erdiremediğim şey, kitaplarının pek çoğunun Türkçe olmasıydı. Ermenice kitap sayı fazla değildi.

Sonraları ne oldu ve nasıl oldu ise,

Mustafa Kemal Paşa'dan sonra gelen yönetimler ...
Ve başlayan Müslüman ve gavur ayrımı !..
Aslında, benim çevremde çocukluğumuzun en tatlı anlarını birlikte yaşadığımız.

Hatırlanması bile cihana bedel o günlerde böyle bir sorunumuz yoktu.
Hatta, müslüman komşularımızın " Kurban Bayramı " nda ve " Ramazan Bayramı " nda onların bayramını kutlamak ve büyüklerinin ellerini öpmek için adete yarışırdık. Hatta bazen ellerini öptüğümüz dedeler üzerinde " Fındık Toplayan Kızlar " olan mavi beş Türk lirası harçlık bile verirlerdi. Biz onların dini bayramlarına nasıl ilgi gösterirsek, onlarda bizim dini günlerimize ilgi gösterirlerdi...

Hey gidi günler hey !..
Nerede ise " ... hâyalleri bile cihana değer ... " olarak mazinin derinliklerinde kaldılar...
Nasıl oldu bilemiyorum.
Ilık saba rüzgarı gibi dostluklar getiren bu hava, birden hoyrat ve sert bir poyraz gibi yılların izlerini taşıyan dostlukları hırpaladı...

Ama var olan ve maziden kalan bir şey var.
Benim gibi pekçok Ermeni asıllı Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı,
Korkmadan ve yürekten " Ne mutlu Türk'üm " diyebiliyoruz.

Hosin KEÇECİYAN

Konumuz Türkeş'in el sıktıgı insanlarmıydı?Tartışmayı bile beceremiyorsun kullandıgın kelimeler çok seviyesiz.Altıgenle el sıkışanlara destek olan sensin Türkeş degil.

beni diğerleri aLakadar etmez birader anLamıyorsunuz işte o kadar değişik bi hale gelmişsiniz ki size muhalefet olan herkes onlardan :biggrin

bu huyunuzu bir an önce değiştiRin :goz:

konudaki şiddet ve şiddeti özendirecek mesajların hepsi silindi.
tartısırken lutfen sectıgınız kelımelere özen ve kurdugunuz cumlelere çeki düzen verin arkadaşlar.
Aksi takdirde siteden uzaklaştırılacaksınız!

aynı hassasiyeti peygamberimiz içinde sizden bekliyorum saygılar !!!

bu tür konularda kesinlikle taviz vermeyeceğimi(Peygamber Efendimiz S.A.V ve Mustafa Kemal Atatürk) çoğu insan bilir güzel kardesım sen merak etme.

Bir blokta okumustum hatta birkaç satır daha olması gerek devamında kiliseden ibadetten rahatca ibadet edebildiğinden bahsediyordu,ilginç gelmişti bana ama buralarda bu denli fırtınalar estireceğini tahmin etmezdim..Adamin birlik mesajını ne kadar da algılayıp yorumlar yazabiliyoruz birilerine saldırmadan ,bi yerlere çekmeden,birilerine bişeyleri yamamadan,değilmi?

Bir blokta okumustum hatta birkaç satır daha olması gerek devamında kiliseden ibadetten rahatca ibadet edebildiğinden bahsediyordu,ilginç gelmişti bana ama buralarda bu denli fırtınalar estireceğini tahmin etmezdim..Adamin birlik mesajını ne kadar da algılayıp yorumlar yazabiliyoruz birilerine saldırmadan ,bi yerlere çekmeden,birilerine bişeyleri yamamadan,değilmi?

arkadaş şeriat dönemindede böyleydi değişen sadece rejim arabistanda da hiristiyanlar dinini özgürce yaşıyor ama demokrasi yok kim kimi suçluyormuş

saygı deger arkadaslar ;
lutfen konuyla ılgılı yorumlarınızı konuya yanısıtın bırbırınızle ılgılı yorumlarınız ıcın pm kullanın..konuyu amacından saptırmaya gerek yok..!
gereksız butun mesajlar sılındı!

cok sacma konu bence kardeşim neden turkum dememıste turkıyelıyım demıs :) sasıyorum sıze ya turkıyelıyım demekle bu ulkedekı azınlık dedıgımız ermenı rus bulgar kürt romen den hepsınden bırden bahsedıyor ataturkte meclıste dememısmı turkıye toprakalrı ıcınde yasayan herkes turkdur dıye bazen kendı tabularınız we sızı yonlendıren ınsanlar sanırım bunlar gercegı gormenızı engellıyo sen bunlardan bahsedecegıne bahsetsene dogacak cocuklarımız........... hepsı borclu doguyo bı ınsan ewladıda cıkıpta sızın su kadar borcunuz war boyle yapsak duzelır dıye bı fıkır onerıyormusunuz sen devletın onune tas koyarak bır sey yapamazsın ama yardım ederek gelişmelerı hızlandırırsın ben bole gerı zıhnıyetlı ınsanlar gormemıstım ıyı oldu

Merhabalar '' Ne Mutlu Türk'üm '' Diyen Dostlar !..

Merhabalar,
Sizlerle buluşmama vesile olan yazımdan sonra bana yüreklerini açan,
Tüm " Ne Mutlu Türk'üm diyen " dostlara minnetarım.
Gerçek Mustafa Kemal utukusu ile bu cennet vatanı yurt edinen bizler ne mutlu !..

Evet !..
Ne mutlu ki " Mustafa Kemal Atatürk " gibi her konuda dahi bir liderin yurttaşlarıyız.
Gögsümüz kabarmalı ve O'nun " ... söz konusu vatan ise gerisi teferruattır " cümlesine dört elle sarılmamız gerekir.
Sevgili " fikri hür vicdanı hür Mustafa Kemal neferleri "
Kabul edebilirseniz sizlere " dostlarım ", " yurttaşlarım " diye hitap etmek istiyorum.

Çünkü, altını çizmemde yarar var.
Vatan adı verilen toprak parçası olmadan " hiç bir bağımsızlıktan " söz edilemez.
Bu hususta, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkına sesleniyorum.
Sizler nasıl olurda " Annan Planı " tuzağına düşersiniz.
20 Temmuz 1974 tarihinden beri, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti topraklarında burnu kanayan var mı ?..

Yok, yok elbet !..
Nedeni ise Kahraman Türk Ordusu işe el koymuş ve benimle aynı dini paylaşanların " zalimce davranışlarını " noktalamıştır. Kahraman Türk Ordusu diyorum. Çünkü Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ne demişti. " Türkiye Cumhuriyeti Devletini kuran herkes Türk yurttaşıdır. " Sevgili dostlar, birde ben bu " vatandaş " sözcüğüne karşıyım. Siz hiç Ulu Önder'in ve rahmetli Bülent Ecevit'in ağzından " vatandaş " sözcüğü duydunuz mu ?

Onlar bu cumhuriyeti kuran herkez " Türk yurttaşıdır " deyişinden hareket ederek.
Hep " yurttaşlar " demişlerdir.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yurttaşları " yes be annem " tümcesi peşinden koşarak, hata yaptılar.

Bu hatanın üstüne bir de Mehmet Ali Tâlât'ı cumhurbaşkanı seçerek, ikinci bir hata daha yaptılar. Şimdi gerçek yurtsever Kıbrıs'lı kardeşler " kendi hatalarının gölgesinde " hatalarını telâfi etmeğe uğraşıyorlar. Eğer zamanında kurucu Cumhurbaşkanı sayın Rauf Denktaş'a kulak vermiş olsalardı. Bu gün durum daha farklı olurdu. Ancak, " Ne Mutlu Türk'üm " diyenler hep güçlükleri yenmişlerdir. Şöyle bir bakınız tarihimize, " Çanakkale ", " Sakarya " ve " Büyük Taaruz ile Dumlupınar ... "

Sevgili Kuzey Kıbrıs'lı dostlar,
Kuzey Kıbrıs'lı " Ne Mutlu Türk'üm " diyen canlar.
Sakın ha, kendileri ile din bağımız olsa bile " Rum toplumuna " güvenmeyiniz.
Çünkü hangi dine mensup olunursa olunsun, Yüce Tanrı'nın verdiği canı yine Yüce Tanrı alır.

Mücahitlerimizin, Mehmetçiklerimizin kanı ve canı üzerine inşa edilen KKTC'nin daim olmasını diler.
Davanızda başarılarınızı görmek isterim.
Unutmayınız ki, Costa Zarifis her ne kadar Ortodoks rum olsada,
Yüreği ile " Ne Mutlu Türk'üm diye " haykıran bir kadeşinizdir.
Şayet kabul ederseniz...

Yürek dolusu sevgi ve saygı ile...

Costa ZARİFİS

Benimde Costa ZARİFİS'e mesajım.

Büyük yürekli dostum kalemine saglık.Sizler o kadar zorluga ve edilen hakaretlere ragmen küsmediniz ve emperyalizm tarafından sarılıp sarmalanan ülkemizde;Türklügü kan bagından ibaret sanan gafillerden bile Türklüğe ve haklı davamıza sahip çıktınız.Sizin bu erdeminiz karşısında tüm samimiyetimle karşınızda saygıyla egiliyorum.Teşekkürler.

Geri