Yurttan Manzaralar =)

SiyahKedi

New member
Reaction score
0
Yurttan ve Dünyadan Manzaralar

bir arkadaşımla beraber dikmen dolmuşlarından birisine bindik.. dolmuşcu amca bir süre sonra yirmi milyon üzeri diye bağırıp parayı arka taraflara doğru gönderdi..

para dolmuşun içinde bir tur attıktan sonra dolmuşcu amcaya geri döndü.. amca bir süre sonra...kardeşim para kiminse alsın sizlemi uğraşacağım arabayımı süreceğim, başka işim gücüm yok mu ,insan parasına sahip çıkmaz mı diye dolmuşu fırçalamaya başladı..

ayakta bekleyen kimsede yok.. bizler koyun gibi dizilmiş amcanın fırçalarını yiye yiye yolu yarıladık...sinirler iyice gerildi dolmuşta çıt çıkmıyo..tam bu sırada önümüzde oturan hippi kılıklı bir kız iki elini kıvır kıvır upuzun saçlarının arasından kulaklarına götürdü..

walkman kulaklıklarını çıkardı ve .....şöför bey iki saattir 20 milyon üzeri bekliyoruz..her seferinde sizleri uyarmak zorundamıyız yaa biz allah Allah

-Kızlar bölümü. Oda kapısı acı acı çalınır. Öğrencilerden biri uyanıp kapıyı açar. Bayan yurtkur çalışanı kan ter içinde bağırmaktadır "Kazan dairesi patlıcak!"
Uyku haliyle ne yapacağını bilemeyen öğrencide heyecanlanır "Ne yapmam gerekiyor!"
Personel: "Kapıyı açık bırakın!" der ve koşa koşa gider. Öğrenci dumur...

-Erkekler bölümü. Odada kalöriferler yanmamaktadır. Donmakta olan 2 öğrenciden biri isyan ederek telefonla kazan dairesini arar.
Ö: Merhaba, kalöriferlerimiz yanmıyo bi sorun mu var?
P: Yalan söyleme arkadaşım, nasıl yanmıyo yauuu! Ben kazan dairesindeyim burası cayır cayır yanıo, terliyom!
Ö: Pardon dayı... Rahatsız ettim...

-Kalöriferler yanmadığı için idareye bildirilir. Öğrenciler odada görevli beklemektedir. Kapı çalınır, içeriye bir kafa uzanır.
P: Kalöriferleriniz yanıyo mu?
Ö: Hayır abi yanmıyo, yapıcak mısınız?
P: Yok, tamam, arkadaş gelicek birazdan.
Beş dakika sonra yine apı açılır içeri bir başka kafa uzanır.
P: Kardeş yanıyomu sizin kalöriferler?
Ö: Yok abicim yanmıyo.
P: Hmm, tamam arkadaş geliyo şimdi.
Bir beş dakika daha sonra içeri biri girer. Kalöriferlere doğru yanaşır, elini kalörifere yanaştırır.
P: Hmm, sizin kalöriferler yanmıyo, evet.
der ve gider. Öğrenciler soğuktan değil şaşkınlıktan donar kalırlar.

-Odada öğrenci uyumaktadır, bu esnada temizlik yapan görevlilerin ciddi görünen şiveli muhabbetlerine tanıklık eder.
A: Sende var mı Osman'ın numarası?
B: Hayır ben de zaten yoktu.
A: Sende var mı?
C: Ben sildim az önce numarayı.
A: Tamam, ben de sildim. Bak sende vardır kandırıyosun! Varsa sil hemen!
B: Vallahi yok zaten. Napcam ben Osman'ı. Şimdi silince ne olucak.
A: Osman'ı protesto ediyoruz.
B: Haa...
Osman'ın neden protesto edildiğini öğrenemedik.

-Sıcak su verildiği anonsu yapıldığı halde sıcak su akmamaktadır. Erkek öğrenci telefonla görevliyi arar.
Ö: Abi sıcak su akmıyo.
P: Gel burda yıkan burda 24 saat sıcak su var. (Dumur No:1)
Ö: Yok abi saol, borulardamı arıza. Gelmez mi sıcak su?
P: Bilmiyorum. Ama bak su baya güzel, geçen iki arkadaşın geldi yıkandı baya memnun kaldılar (Dumur No:2)
Ö: ...

-Böcek ilaçlaması yapılacaktır. İlaçlamadan sonra odalar 2 saat boş kalmalıdır. İçeride öğrenci uyurken odayı öğrenciyle birlikte ilaçlayıp kapıyı üstüne kilitlerler. Sonrasında önceden içerideki öğrenciyi görmüş başka bir görevliyle geçen dialog şöyledir;
A: Len içerde öğrenci vardıydı orda ya!
B: Ne öğrencisi. Yasak ki ilaçladım ben orayı giremez.
A: Olm yatak doluydu az önce.
İçeri girip öğrenciyi görür ve sorarlar.
B: Sen nasıl girdin içeri!? Yasak!?
A: Birader onuda ilaçlamışız zaten kalsın.
Ö: ... (Uyku sersemi ve dumur)

-Bazı oda kapılarının kilit sistemleri bozuktur. İki görevli şikayet gelen oda numaralarını teker teker dolaşmakta ve tamir etmektedir. Dersten dönmüş çalışan kapısının darmaduman olduğunu gören öğrenci sinir ve şaşkınlıkla görevlilere ne yaptıklarını sorar.
A: Bozukmuş düzeltiyoruz. (Bir yandan çekiçle kilidi dövmekte)
Ö: Ne bozuğu ya, anahtarı burda bende, çalışıyo.
A: Sen nerden buldun o anahtarı!
Ö: Anlamıyosunuz heralde, ben burda kalıyorum aylardır, kapı çalışıyodu.
A: Ver bakim anahtarı... (Anahtar darma duman olmuş deliğe girmez) Olmuyo işte bu anahtar buranın değil. (Bu esnada anahtarlıktaki diğer anahtarlarıda dener ve çekiçle deliğe sokmaya çalışır)
Ö: Abi manyak mısın sen! Onlar benim ev anahtarlarım kullanıyorum ben onları. Ben burda kalıyorum! Hiç şikayet etmedim kırmışsınız kilidi tabi deliğe girmez.
B: Usta biz yanlış odayı tamir ediyoruz galiba.

Bir sabah her zamanki gibi temizlikçi ablalar sabahın sekizinde kapının önünde çöp toplama bahanesiyle biraraya gelmiş kavga ediyorlardı(defalarca uyarılmalarına rağmen).Uyandım,sabır dedikçe,susarlar dedikçe kavga şiddetlendi,ortalık iyiden iyiye sulukule'ye dönmeye başladı,ablalar kendinden geçti,tabii ben de geçtim..Hışımla kapıyı açtım:

öğrenci : Gidip başka bi yerde kavga eder misiniz??
temizlikçi abla : Burda bi meselemiz var heralde!!
ö:- Ama rahatsız oluyorum!
t.a: Hatırladım sen daha önce de rahatsız olmuştun!!!
ö : (???!!!).....Şikayet edicem sizi!!
t.a : Ben de seni şikayet edicem!!!
ö : ...........................(ne diyim artık...)

31 aralık gecesi 3 genç kız yılbaşı planlarını yaparken odaya bir amca gelir:
-petekler yanıyo mu??
-yanıyo amca
-akşam napçanız?
(högh nasıl yani biz takılcaz arkadaşlarla ama amcaya ne ki)
-bilmem amca bulcaz bi şeyler
-içki de içiceksiniz tabi
(pis bir sırıtma mevcut tbi yüzünde)
içimizden birisi canımız büyük bir saflıkla amcaya şirin gözükmek için
-biz içmeyiz amca sevmiyoruz biz
-hadi canım yapma şimdi hem dur bakıym hepinizin sevgilisi var mı?
(dumur olduk ama yine iyi niyetle)
-yok amca bitti(niye söyledik bilmiyorm ama!!)
-hadi be bak akşam tam 12 de ben buralardaym şampanya patlatalm beraber!!!
(işte hepimizi şok eden 60 yaşlarndaki bir amcann ağzındn dökülen ve altın vuruş niteliğindeki sözler)

Umarım okurken eğlenmişinizdir.
Alıntıdır

31 aralık gecesi 3 genç kız yılbaşı planlarını yaparken odaya bir amca gelir:
-petekler yanıyo mu??
-yanıyo amca
-akşam napçanız?
(högh nasıl yani biz takılcaz arkadaşlarla ama amcaya ne ki)
-bilmem amca bulcaz bi şeyler
-içki de içiceksiniz tabi
(pis bir sırıtma mevcut tbi yüzünde)
içimizden birisi canımız büyük bir saflıkla amcaya şirin gözükmek için
-biz içmeyiz amca sevmiyoruz biz
-hadi canım yapma şimdi hem dur bakıym hepinizin sevgilisi var mı?
(dumur olduk ama yine iyi niyetle)
-yok amca bitti(niye söyledik bilmiyorm ama!!)
-hadi be bak akşam tam 12 de ben buralardaym şampanya patlatalm beraber!!!
(işte hepimizi şok eden 60 yaşlarndaki bir amcann ağzındn dökülen ve altın vuruş niteliğindeki sözler)

hepsi iyi de bu tam yalan olmuş...
kız tarafına erkek personel giremez o saatte .Yalnızca haftanın belli günleri girerlerdi öğlen 1 saat falan o da anons edilirdi katlara erkek personel çıkacak falan diye :DGirebilse öle kafasına göre biz kendi tarafımızda yatar mıydık hiç...:D:D

paylaşım için saol ellerine sağlık....

P: Kalöriferleriniz yanıyo mu?
Ö: Hayır abi yanmıyo, yapıcak mısınız?
P: Yok, tamam, arkadaş gelicek birazdan.
Beş dakika sonra yine apı açılır içeri bir başka kafa uzanır.
P: Kardeş yanıyomu sizin kalöriferler?
Ö: Yok abicim yanmıyo.
P: Hmm, tamam arkadaş geliyo şimdi.
Bir beş dakika daha sonra içeri biri girer. Kalöriferlere doğru yanaşır, elini kalörifere yanaştırır.
P: Hmm, sizin kalöriferler yanmıyo, evet. very nice abi eline emeğine sağlık ya süper olmuş koptuk ailece :)

Geri