Zaman'a 'Alevi' tepkisi

fener_li

New member
Reaction score
0
Zaman'ın terörist Akkuş'un Alevi kökenli olmasını ön plana çıkarması tepki çekti.

24 Mayıs tarihli Zaman Gazetesi'nde yer alan haberde Ankara Ulus'taki hain saldırıyı yapan terörist Güven Akkuş'un Alevi kökenli olması öne plana çıkarıldı. Zaman, bombalı saldırıyı fırsat bilip Alevileri karalamak mı istedi?
Zaman gazetesindeki canlı bomba haberi Alevileri kızdırdı.

İnternetteki tartışma forumlarına gönderilen tepki mesajlarında Zaman gazetesi özür dilemeye davet edildi. İşte o maillerden biri.

"Ahmet Dinç imzasıyla verilen haberde, haber bütünlüğü ile hiçbir alakası olmayan 'İntihar eylemcisi Akkuş'un nüfusunun kayıtlı olduğu Çaypınar köyü bir Alevi köyü.' cümlesi yer aldı.

Tüm toplumsal kesimlerin bildiği gibi Aleviler inanç ve öğretileri gereği kaynağı ne olursa olsun her türlü terörü insanlık suçu olarak görmektedirler. Birlik ve beraberliğimizi bozmayı hedefleyen bu tür haberleri Alevi toplumu olarak kınıyoruz.

Nasıl ki Danıştay Saldırısı faili Alpaslan Aslan'ın ya da Sivas Katliamını gerçekleştirenlerin mezhebi, etnik kökeni önemli değilse, Ulus'taki saldırıyı gerçekleştiren teröristin de mezhebi, etnik kökeni önemli değildir. Önemli olan terör nereden gelirse gelsin karşı durabilmek, birlik ve beraberliğimizin bozulmasına izin vermemektir.

Zaman Gazetesini özür dilemeye ve sorumlu yayıncılığa davet ediyorum."

http://www.etikhaber.com/content/view/36513/77/

Zaman sa normaldir..AKP zihniyeti...Şimdide böyle bölüp sonra istedikleri rejimimi getirecekler..Yazık Şiddetle kınıyorum....

Zaman gazetesi bunu yaparak ülkeyi mezhep ayrılığına sürüklüyor çok mu önemli alevi sünni hristiyan yada baska bişi olması.Bunu yazanlar islam ülkelerine terörist zihniyetiyle bakanlara çanak tutuyor.Hiç bir din mezhep terörle ilişkilendirilmemeli.Akp zihniyeti olduğu görüşünede katılmıyorum.Eğer her haberi bu sunun bunun zihniyeti diye birilerine mal edersek bu ülkedeki partilerin hepsi zihniyetsiz...

teröristin ırkı mezhebi önemLi değiLdir,ırkını ve mezhebini ön pLana çıkarmak da son derece gereksizdir..

Saçma haberin için teşekkürler :D

http://www.zaman.com.tr/webapp-tr/haber.do?haberno=543519
Alevi köyü olduğunu söylemiş, bulunduğu köyün. Hem de haberin en son cümlelerinde. Nasıl bir ön plana çıkarma??? Saçmalık.Zaman etnik ayrımcılık ne zaman yaptı ki şimdi yapacak? Mantıksız bir haber. Bence asıl bu haberi yazan zamandan özür dilemeli, zamanı özre davet etmek yerine. Bu kadar paranoyak olmayalım

crnky' Alıntı:
Saçma haberin için teşekkürler :D

http://www.zaman.com.tr/webapp-tr/haber.do?haberno=543519
Alevi köyü olduğunu söylemiş, bulunduğu köyün. Hem de haberin en son cümlelerinde. Nasıl bir ön plana çıkarma??? Saçmalık.Zaman etnik ayrımcılık ne zaman yaptı ki şimdi yapacak? Mantıksız bir haber. Bence asıl bu haberi yazan zamandan özür dilemeli, zamanı özre davet etmek yerine. Bu kadar paranoyak olmayalım

hadi be tüh biz yanlış anlamışız o zaman. onların yerine ben özür dileyeyim mi. işte diliyorum bak.
"... İntihar eylemcisi Akkuş'un nüfusunun kayıtlı olduğu Çaypınar köyü bir Alevi köyü. Çaypınar, 12 Eylül öncesinde aşırı sol örgütlerin etkin olduğu yörelerden biri olarak biliniyor."
ne demek şimdi bu. intihar eylemcisi alevi köyünden. alevi köyü olduğunu sende kabul ettin ki haberin sonunda belirtmiş. haberin en öenli yerlerinde köyünü belirtiyor. ÇAypınar köyü diye haberde bir kere daha geöiyor. yani köyü ön plana çıkarmışlar. haberin sonuna da fak bir dipnot eklemişler. ÇAypınar köyü alevi diye. ne demek şimdi bu.
eğer buna da bi açıklık geitrisen memnun oluruz o ZAMAN.

bu arada. eğer habere yapılan yorumlara baktıysan (ZAMAN GAZETESİNİN KENDİ SİTESİNDEKİ YORUMLARDAN BAHSEDİYORUM) haberi okuyanlar daha çok rahatsız olmuşlar. Alevi diye bahsedilmesinden.

KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYRULUR.

Valla Bunda Gocunacak Bişi Yok Trabzon da olan olaylarda da Tüm gazeteler Karadeniz li demişti :D

Orda Yapılması gereken şuydu Sivaslılar çıkıp Sivas adına çok üzüldük veya bir yürüyüş En azından Camlara birer ŞANLI TÜRK BAYRAĞI assalardı daha iyi olmazmıydı bir gazetenin haberinin peşine düşeceklerine birlik beraberlik mesajları versinler gidip haberi yapan gazetenin sitesine bi ton mesaj atıyorlar. Terörist Sivas lımıydı evet Alevi Kökenli mi Evet
nevar bunda ki şimdi gocunacak ? 12 Mayıs da Sivas Terör Örgütünün Kalesi Gibi değilmiydi?

Artı Alevilerin içinde çok iyi insanlar var arada karalarda çıkacak aklarda çıkacak Aleviler ve sivas adına Bu Şerefsizin Çıkmasına üzüldüm.

Bu açılan konu bile gereksiz bence.

GERKESİZ BENCE ÖLE Bİ AMAÇ GÜDÜLMEMİŞ YANİ bilmiorum ama zannetmiorum

MAJESTE' Alıntı:
Valla Bunda Gocunacak Bişi Yok Trabzon da olan olaylarda da Tüm gazeteler Karadeniz li demişti :D

Orda Yapılması gereken şuydu Sivaslılar çıkıp Sivas adına çok üzüldük veya bir yürüyüş En azından Camlara birer ŞANLI TÜRK BAYRAĞI assalardı daha iyi olmazmıydı bir gazetenin haberinin peşine düşeceklerine birlik beraberlik mesajları versinler gidip haberi yapan gazetenin sitesine bi ton mesaj atıyorlar. Terörist Sivas lımıydı evet Alevi Kökenli mi Evet
nevar bunda ki şimdi gocunacak ? 12 Mayıs da Sivas Terör Örgütünün Kalesi Gibi değilmiydi?

Artı Alevilerin içinde çok iyi insanlar var arada karalarda çıkacak aklarda çıkacak Aleviler ve sivas adına Bu Şerefsizin Çıkmasına üzüldüm.

Bu açılan konu bile gereksiz bence.

haberde yapılan tepki zaman gazetesinin hani kamuoyunda MÜSLÜMAN diye bilinen bir gazetenin alevileri suçlarcasına haber yapmasında. bir bakıma sivaslıları halkın gözünde alevi imiş ya da komünistmiş demek. bakın önceden böyleydi şimdide böyle bunlar demeleri.
işte bu yüzden bir yere varamıyoruz. bir adım ilerliyemiyoruz. başkaları bizi üstü kapalı şekilde karalamaya çalışıyor ne var bunda diyoruz. halbu ki altında neler yatıyor bunu bi araştırmıyoruz. sonra da üçüncü dünya ülkesi oluyoruz.

evet konunun açılması gereksiz. magazinsel bir içerik yok çünkü. ya da bir kısım insanlar için gereksiz çünkü zaman gazetesi düşüncelerine ve çıkarlarına uygun bir gazete.

özür diliyorum bazı kesimlerin hoşuna gitmeyecek sözler var verdiğim haberde ve yazdığım yazılarda. ben öküz altında buzağı arayan birisiyim. kılı kırk yararım. ama bazılarımız böyle değilmiş. ne varmış canım bunda deyip geçmek üzüntü verici bir durum. sadece buzdağının görünen kısmıyla ilgilenenler için gereksiz bir haber bile

Uzulme uzulme okuz altınada buzagı aradıgın yok bence ;)
Acıkca bu sekılde aktarmıs zaman gazetesı ıste bunun baska bı anlayıs seklı bence yok.
Neyse okuyanlar memnun yazanlar memnun :D bıze kınamak duser bu yanlısı :durdurun

bı haberın de en onemlı yerlerınden bırı sonuc cumlesıdır ve gereksız bı sekılde alevı koyu oldugu belırtılmıs hayatımda daha elıme alıp okumadım zaman gazetesını okumam da cunku gercı nedenı yukarda bıde ben yazmayım..

Geri