Zihinden Problem-1

hasoly

New member
Reaction score
0
ee yeterince cevapladım sanırım, bi soru da ben sorayım şöyle basit olsun ki ayağınız alışsın :durdurun

Bir araba bir duvara doğru 20 m/s lik bi hızla harekete geçiyor. Arabanın ön tamponuyla duvar arasında 60 metrelik bir mesafe var. Araba tam hareketine başladığı sırada arabanın ön tamponundan bir sinek de duvara doğru uçmaya başlıyor fakat sineğin hızı 40 m/s olduğu için arabadan önce duvara geliyor ve hiç beklemeden yönünü değiştirip arabaya doğru uçuyor. Arabaya geldiğinde de aynı şeyi yapıyor, yani hiç beklemeden yönünü değiştirip duvara doğru uçuyor.
En sonunda arabanın ön tamponuyla duvar arasında zavallı sinek eziliyor. Soru şu: sinek harekete başladığı andan ezildiği ana kadar toplam ne kadar mesafe uçmuştur?

infectiousd.jpg

pullox.jpg

ödül olarak ancak teşekkür edebilirim ama nickini ve cevabını da başlığa eklerim yaa yeterki biri şu soruyu cevaplasın :) hayır çok mu zor anlamıyorum ki :hh?

120 metre uçmuştur çünkü devamlı uçtuğuna göre arabanın tamponuda 3 saniyede çarpacağına sineğin uçuşuda 3 saniyelik olacaktır oda 120 metre demek :)

aynı soruyu karşılıklı iki araba olarak ve yine sinek sorusu olarak iki hafta önce dershanede çözmüştük ve sanırım söylediğim şekli olimpiyat sorusuydu güzel bi sorudur
nomalde uğraşırdım ama eh abim cevaplamış ban söz düşmez=))

ee ne demek şimdi bu beni olimpiyatlara mı göndersinler :)) benim mantığıma bu yattı bakalım :))otur biraz da sen çöz zıbıdı :))

ülen hic biriniz bi bok bilmiyo tabiki 60m ucmustur

hocam bunun cvbı 80m dir cok basit bi soru

sinek duvara 1.5 sn de ulaşır o sırada arabada yolu yarılamıs olur yani 30m yol almıs olur,sinek tekrar aptallık yapıp arabaya dogru ucma kararı alınca 20. m de arabanın camına yapışmış olur o sırada arabada 10m alcagından 30 m de tamamlanmıs olur..
Yani sinek arabadan kacarken 60,donustede 20m toplam 80m yol almıs olur.
cvp 80

Geri