.: İşte; Başbakan’ın Çifte Standardının Açık ve Net Kanıtı! :.

Uzunefe

Altın Üye
Reaction score
0
Başbakan son Yüksek Askeri Şûra’da masaya yumruğunu vurdu ve “Ben, hakkında soruşturma açılan adamı terfi ettirmem” dedi...

Oysa yasalar, hakkında soruşturma açılan askerlerin değil, tutuklama kararı bulunanların atanamayacağını yazıyordu...

Yine de Başbakan’ın dediği oldu...

Onlarca subay, sırf Başbakan’ın bu dayatması yüzünden hak ettikleri halde bir üst rütbeye yükselemedi...

Bunlardan biri olan Deniz Harp Okulu Komutanı Tuğamiral Türker Ertürk, tepkisini hepimizin suratına karşı haykırarak istifa etti.

Dört yıldır terfi edemeyen bu başarılı komutan, “Bize bu yapılan haksızlık. Bunu kabullenemiyorum” dedi...

Tevfik Ertürk ve diğer komutanlar hakkında henüz açılmış bir dava yok...

Dolayısıyla bir mahkeme kararı da yok...

Bazı askerlerin ismi sadece savcının hazırlık soruşturmasında geçiyor o kadar...

Yani evrensel hukuka göre, hepsi suçsuz...

Ama bu Başbakan’ın umurunda bile değil...

Peki...

Adları henüz resmileşmemiş soruşturmalarda geçen komutanları, sırf bu yüzden terfi ettirmeyen Başbakan, tüm icraatlarında bu kadar “titiz” mi?

“Evet” diyorsanız, siz öyle sanın...

Kendisi birkaç gündür Rize’de... Ama hemşehrilerinin büyük tepkisiyle karşılaşıyor.

Çünkü Karadenizli vatandaşlar, Rize başta olmak üzere Karadeniz’e yapılması planlanan ve hatta bir bölümü de tamamlanan 700 hidroelektrik santraline büyük tepki gösteriyorlar...

Bu santrallerin dere yataklarını kuruttuğunu...

Milyon yıllık derelerin beş yılda yok olduğunu...

Böylece bölgenin ekolojik dengesinin bozulduğunu...

Bunun da sadece çevre değil, aynı zamanda ekonomik felaketi körüklediğini iddia ediyorlar...

Sadece iddialarını seslendirmekle kalmayıp, yapımı süren santraller hakkında dava açıyor ve birçoğunu da kazanıyorlar...

Ama bu mahkeme kararlarına karşın, santral yapımları tam gaz devam ediyor...

İşte; bizim “açılan soruşturmalar” yüzünden komutanların terfisini engelleyen “titiz Başbakanımız”, nedense mahkemelik olan bu santrali kendi eliyle açmakta hiçbir sakınca görmüyor...

Dün yine böyle bir santralın açılış törenine katıldı ve bu barajları yapan müteahhitleri, “ülkeye refah getirecek büyük girişimciler” olarak takdim etti...

Bunu yaparken de ne soruşturma dinledi, ne mahkeme kararı!

Bu yazıyı nasıl bitirmem gerektiğini bilemiyorum...

İyisi mi son cümle, içinde bulunduğumuz mübarek aya yaraşır nitelikte olsun:

“Allah hepimize sabır, çifte standartlı beyinlere adalet duygusu nasip etsin!”

VALİ BEY!

Dün; İstanbul Valisi’nin, anayasal bir siyasi parti olan ve referandumda “Hayır” oyu kullanılmasını isteyen Türkiye Komünist Partisi’nin stant açmasını engellediğini yazmıştım.

Vali Bey’in gerekçesi, demokrasi tarihi için “utanç belgesi” gibiydi:

“Vatandaşın oyunu etkiliyorsunuz...”

Vali Bey, ne bu konuda bir açıklama yaptı, ne de “Siz Kral’ın valisi misiniz” soruma yanıt verdi...

Şimdi kendisine başka bir soru daha sormak istiyorum;

Madem, referandum için partilerin stant açmalarını istemiyorsunuz, o zaman valilik binasına sadece 500 metre mesafede olan Yeni Cami’nin önündeki AKP standına bir buçuk aydır neden göz yumuyorsunuz?

GÜNÜN SORUSU

Başbakan Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu arasındaki, “Senin maaşın benimkinden fazla” tartışması kızıştı...

Asıl tartışma konusunun, “Kim, mevcut servetini nasıl edindi” olması gerekmez mi?

Referandumda muhalefetin atladığı çok önemli bir gerçek!

Muhalefet partileri, 12 Eylül’de yapılacak referandumla ilgili “Hayır” kampanyalarını yürütürken, büyük bir hata yapıyor ve “iktidarın bu anayasa değişikliğine, ileride Yüce Divan yargılamalarından az hasarla kurtulmak için” gittiğini öne sürüyor.

Başbakan da bunun üzerine atlayıp, “Bize beyaz kefen giydirmek istiyorlar, biz bundan korkmayız” diye efeleniyor...

Evet; referandumda önümüze gelecek paketteki en önemli düzenleme, Anayasa Mahkemesi’nin yapısıyla ilgili olan madde...

Çünkü Başbakan, defalarca kez söylediği gibi Anayasa Mahkemesi’ni önlerindeki en büyük engel olarak görüyor.

Ama...

Mahkemenin yapısını; Yüce Divan’da ceza almamak için değil, bugüne kadar Anayasa Mahkemesi’nden dönen ve dönmesinden çekindiği yasal düzenlemeleri hayata geçirmek için değiştirmek istiyor...

Yani; referandumda “Evet” çıkar ve “Anayasa Mahkemesi engeli” de aşılırsa, asıl “icraat” o zaman başlayacak...

Bugüne kadar tartışmaya bile yanaşmadığımız birçok düzenleme arka arkaya önümüze gelecek...

Ne yalan söyleyeyim; beni en az bu olasılık kadar, muhalefetin henüz bu oyununun farkında olmaması korkutuyor!

Mustafa MUTLU | Vatan Gazetesi

komutanlara iftira atıp sonrada ben iftira atılmış adamları terfi ettirmem diyenleri çin entrikacılarını benzetiyorum

Bu güne kadar onların dediği oldu milletin anasını ağlattılar .. Namaz kılanı komutanı irticacı yaptılar ,
namaz kılan askeri teroristin önüne sürdüler ... Biraz hafızaları tazeleyelim fazla deil bundan 1 sene öncesinde bir şehit annesinin feryatları ; NEDEN HEP MÜSLÜMANLARIN EVLATLARI ÖLÜYOR NEDEN EKRANLARDA Bİ TANE AÇIK SAÇIK BOYALI ŞEHİT ANNESİ GÖREMİYORUZ ... Başbakanın haklı olarak bir cuntayı atamamasına burda veryansın edenlerin
dier tarafta bu vatanın harbi harbi milleyetçi evlatlarının ihraç edilirken susmalarına şaşarım ...
Sizinkisi çifkeflik vede ortalığı karıştırmaktan başka bişi deildir ... Takım tutar gibi siyasi parti tutuyorsunuz ve buradada radikal bir holigan gibi içinizdekileri kusuyorsunuz...
Rabbim vatanı ve ve milleti ve müslüman alemini sizin gibilerin şerrinden korusun amin ..

Bu güne kadar onların dediği oldu milletin anasını ağlattılar .. Namaz kılanı komutanı irticacı yaptılar ,
namaz kılan askeri teroristin önüne sürdüler ... Biraz hafızaları tazeleyelim fazla deil bundan 1 sene öncesinde bir şehit annesinin feryatları ; NEDEN HEP MÜSLÜMANLARIN EVLATLARI ÖLÜYOR NEDEN EKRANLARDA Bİ TANE AÇIK SAÇIK BOYALI ŞEHİT ANNESİ GÖREMİYORUZ ... Başbakanın haklı olarak bir cuntayı atamamasına burda veryansın edenlerin
dier tarafta bu vatanın harbi harbi milleyetçi evlatlarının ihraç edilirken susmalarına şaşarım ...
Sizinkisi çifkeflik vede ortalığı karıştırmaktan başka bişi deildir ... Takım tutar gibi siyasi parti tutuyorsunuz ve buradada radikal bir holigan gibi içinizdekileri kusuyorsunuz...
Rabbim vatanı ve ve milleti ve müslüman alemini sizin gibilerin şerrinden korusun amin ..

saçma sapan konuşmayı kes. O açık saçık boyalı anneler müslaman değil mi. Ne kadar yoz, yobaz olduğunuz burdan belli

insanlar arasında böyle bir ayrım yapamazsınız
ne demek müslümanların evlatları ölüyor şaka mısın ne dediğini mi bilmiyorsun

sadece şunu diyebiliriz evet fakir insanların çocukları ölüyor bu da eğitim alan öğrencilerin artısıdır zengin şahıs çocuğunu özel okula gönderip onun batıda askerlik yapmasını sağlıyor nerden mi biliyorum amerikaya okula gönderilen çocuklardan çürük raporu çıkarılan çocuklardan

güzel bi yazıymış.

başbakan asıl amacına ulaşıncaya kadar kendilerine söylenen tüm şeyleri görmemezlikten gelicektir.

adamın hiç umrunda değil ki adamın bi amacı var onu yapmaya çalışıyor.

onların ne laiklik umrunda ne demokrasi umurlarında ne anayasa umrunda ne kürtler umrunda ne vatan umurlarında ne fakir umurlarında.

onların tek umrunda oldukları şey O amaç.

YouTube - Tayyip Erdoğan:"Diyarbakır'ı BOP'un merkezi yapacağız."

yukardaki video da amacını kendi sölüyor zaten.bu inkar edilemez ve çarpıtılamaz bi gerçek.

amaçlarına giderek yaklaşıyolar ve tüm eleştiriler bi kulaklarından girip öbüründen çıkıyor.

“Vatandaşın oyunu etkiliyorsunuz...”

haha =) kendileri imsakiye ye evet basarlar,umreye gidenlere yasak getirirler,

türbe önüne evet bildirisi dağıtırlar sonra böle derler.

ama böle uyuyan millet olduğu sürece bunlar bize müstehak...

Valla kim ne dersin desin ister yoz diyin ister yobaz ...
Ordu nun türkiyede fişleme listesinin tv ler boy boy verdi ...
Madem böyle bir ayrım yoktu neden kamusal alanlardaki namaz kılan vatandaşlarımız tek tek fişlendi ...
Neden namaz kılan komutanlarımız teker teker el altından irticacı diye ihraç edildi ?.
Hayalini kurupta gelip burda bunlar olacak yada oldu gibisinden atıp tutmanın bi anlamı yok ...
Asıl yobaz lar bunları göz ardı edip işine geldiği gibi konuşanlardır ...
Müslümanlık ta öyle ağızla olacak kadar ucuz deildir ...
Ben ayrım yapmadım orada şehit anasının söyledikleri sözleri hatırlattım ...
Sizde burada mustafa mutlu nun yazılarını hatırlatmışsınız ...
Ben o kadının sözlerini hatırlatmakta yobaz olursam , sizde bu adamın yazılarını hatırlatmakla vatan hainisiniz o zaman

Ordudan ihrac olanlar namaz kıldıkları için değil, fettullağın uşağı irticacı cemaatçi bölücüler oldukları için ihraç edildi.

Uydurma bahanelerle ordu düşmanlığınızı kusmanıza gerek yok. Niyetiniz zaten belli...

Madem böyle bir ayrım yoktu neden kamusal alanlardaki namaz kılan vatandaşlarımız tek tek fişlendi ...
Neden namaz kılan komutanlarımız teker teker el altından irticacı diye ihraç edildi ?.
Hayalini kurupta gelip burda bunlar olacak yada oldu gibisinden atıp tutmanın bi anlamı yok ...
Ben o kadının sözlerini hatırlatmakta yobaz olursam , sizde bu adamın yazılarını hatırlatmakla vatan hainisiniz o zaman

şehit analarının sözleri de çok umrunuzda ya, desteklediğiniz erdoğan şehit analarına tazminat ödemiş kişidir
kaynaksız da şu bunu dedi şu böyle yaptı diye savurma
senin bu nato yapına gülünür :001_smile:

OĞLU ASKERE GİTMEYEN ERDOĞAN İÇİN ŞEHİT CENAZESİNDE İSYAN!..
OĞLU ASKERE GİTMEYEN ERDOĞAN İÇİN ŞEHİT CENAZESİNDE İSYAN!..

Ay bide utanmadan konuşuyorsunuz ya.
Kanıtlanmış bi yazıya hala yorum yapacak yüzünüz kaldı mı ?

İş başka arkadaşlık başka, AKP yanlısı kişilerin de daha rahat şartlara sahip olduğu aşikardır.

Yobazlık kanıtlanmış olaya parmak sokup saman altından propaganda yapmaktır hala anlamıyosanız daha ne diyim.

Şu mübarek günde kimin şehitlerin üzerinden siyasi rant sağladığını bize ispatladığın için sağolasın.

Ama birde başbakanına sor bakalım,onun oğluda yerlerde sürünerek,mermi vızıltıları arasındamı yapmış?Yoksa birisinini siponsorluğunda utanmadan-sıkılmadan kameraların önünde hiç yüzü kızarmadan teskeresini aldığı gün bile bu millete zeval gelmesin diyemeyen bir kişi bile diyemem ben milletin malını yiyenlere ve onların yardakçılarına...

bak açlıktan ve sinirden yazının sonunu bile tamamlayamadım...
sokmayın insanı günaha,
sizin dininiz muhakkak farklı,ölünüz-diriniz bir gün hepiniz Allah'ınızdan bulursunuz inşallah.

Türkiye'de askeri sistemi şuanki haliyle savunmak bence matıksız. sebebleri basit. medyada sürekli çıkıyor. bir kısmınız diyecek yandaş medya iftira atıyor. iftiraysa genelkurmay yalanlasın. bunlardan bazıları, aklımda olanlar.

- aktütün
- heron meseleleri
- silah alımı yapılarak israilli firmayı batmaktan kurtarmak
- teröristlerin çoban sayılması
- kendi mayınızla şehit ettiğimiz mehmetçikler...

şaçma olan iki olay daha var bence.

1)
askerliğini yapmış olanlar bilir. ya da ben böyle düşünüyorum. saçma sapan bir eğitimle sınırdaki çatışma bölgesine gencecik fidanları hangi mantıkla gönderiyor bu ordu? çağa ayak uyduramaış ve yıllarca kendimizi kandırdık. dünyanın en iyi kara ordusu diye. yıllarca pkk terörü bitirelemedi. o vatan hainleri bir türlü yok edilemedi. sayıları 4000-5000 civarında deniliyor. bizim ordumuz kaç kişilik 500-550 bin civarında. tabi üst rütbeli askerlerimiz terör yerine iktidarla uğraşırsa olacağı bu.

2)
başka bir ilginç olay ise kimin hangi yıl nereye geleceği belli. şu yılda genelkurmay başkanı olacak diye şeyler duyuyoruz. bizim SALON GENARALLERİMİZ var.
bunlar birisi olan ARSLAN GÜNER in genelkurmay başkanlığı yolunu açmak için ne kadar uğraştılar. bu generalimiz 25yıldır ankarada görev yapmış.
ne güzel demi? sen ankarada güven içinde otur ve yaşın gelince genelkurmay başkanı ol. bu mu savunduğunuz?

Geri