catal bicak kasik![]()
Siz neden bahsediyorsunuz. Biz kurtuluş şavaşını bu silahlarla kazandık. Önemli olan silahın ne cins olduğu değil, hangi inançla kullanıldığı önemli. Çok üstün silaha sahip olanlar gün gelmiş ilkel silahlara yenik düşmüşlerdir. Bir söz vardır. SAVAŞI DÜZENLİ ORDULAR DEĞİL MİLİS KUVVETLER KAZANIR.
Kulaklara küpe olsun diye söyledim.
KÖTÜ SÖZ, SÖYLEYENİN AĞZINI KOKUTUR SADECE
Siz neden bahsediyorsunuz. Biz kurtuluş şavaşını bu silahlarla kazandık. Önemli olan silahın ne cins olduğu değil, hangi inançla kullanıldığı önemli. Çok üstün silaha sahip olanlar gün gelmiş ilkel silahlara yenik düşmüşlerdir. Bir söz vardır. SAVAŞI DÜZENLİ ORDULAR DEĞİL MİLİS KUVVETLER KAZANIR.
Kulaklara küpe olsun diye söyledim.
KÖTÜ SÖZ, SÖYLEYENİN AĞZINI KOKUTUR SADECE
biz kurtuluş şavaşını çatal bıcak sapanla kazanmadık rusyadan aldıgımız silahlarla kazandık
Kurtuluş savaşı ayrı bir olay ozaman türk halkı ülkesi ve namusu için savaşıyordu ellerine geçirdikleri herşeyi savaşmak için kullanıyorlardı.ozamaanın pisikolojisi şimdiki olay gibi değil ozamanın teknolojisi ne taşlar sopalar kazmalarla savaşa bilirdik ama şimdiki teknolojiye saldıramazsın ölürsün.o gemideki çıkan taşlar sapanlar vs o gemideki insanların oraya savaşmak maksadıyla gittiğini ortaya çıkarmaz eğer öyle birşey olsaydı bu intihar olurdu.
Desene onun için Kars Ardahan'ı istiyor. Silah olarak ne vermiş ? Sopa ve sapanda vardı gemide onlardan mı vermiş. Olsun, yinede ilkel silahlarla kazanmışız mücadelemizi :001_rolleyes:
Elbette bunlar silah olarak götürülmüştür demiyorum. Ancak ilkel silahlar bile inançla kullanıldığında en modern silahtan daha tahribat yapar. Demek istediğim bu. Hangi teknolojik çağda yaşarsan yaşa bu değişmez kuraldır.
Bu gün silah açısından üstün olan bir devletle savaştığımızda yeniliriz demiyorsundur inşallah.
Sovyet yardımları:
39.275 tüfek, 327 makinalı tüfek, 54 top, 62.986.000 adet tüfek mermisi, 147.079 adet top mermisi, 1.000 atımlık top barutu, 4.000 adet el bombası, 4.000 şarapnel mermisi, 1.500 kılıç ve 20.000 gaz maskesi.