~^~[Kraliçe]~^~
New member
Hey everyone talk a little!
Not look carefully, "but pay good attention", or " have a look at this links".altayagan' Alıntı:there are grammar notes in this part of the forum look carefully please
http://www.hackhell.com/showthread.php?t=58912
http://www.hackhell.com/showthread.php?t=51154
look these links
note: the aim of this part is correcting beginners' mistakes or errors. So it is so natural to be errors in messages. do not worry about them. We are here to help them.
la regina' Alıntı:you are right about everyone but You cant say talks a little! Everybody talk a little means :Hepiniz , konuşun biraz! on the other way ıf we use talks "everbody talks a little" ıt means: Hepiniz az konuşuyosunuz.
but ı think it is good for practisela regina' Alıntı:I am wondering that anyone here have gone to a summer school in England for improve his/her english?
FxmaN' Alıntı:Not look carefully, "but pay good attention", or " have a look at this links".
if u use "look carefully" it means, u want someone to concentrate on sth, or sth like that.
By the way, I've editted my message now, I don't want u to get me wrong altayagan.I just wanna help, Also as I see, ur english knowledge is pretty good, I just wanted to correct u not to make people learn somethings wrong...
la regina' Alıntı:I am wondering that anyone here have gone to a summer school in England for improve his/her english?
FxmaN' Alıntı:iyide ben sana düzeltme milletin hatasini falan demedimki ?![]()
altayagan' Alıntı:I wonder who was your grammar teacher![]()
türkçe açıklasam daha iyi olacak bak arkadaşım eğere hepiniz konuşun biraz diyeceksen everybody'den sonra virgül koymalısın. koymazsan hepiniz az konuşuyorsunuz olur. birde everybody çoğul herkes demek every one bireysel olarak herkes demek yani bi topluluktaki kişileri tekerteker ele almak demek. everybody çoğul olduğundan singular olamaz ve cümle dizimi yönünden olumlu cümlelerde kullanılır. Everyone ise kişileri bireysel olarak teker teker ele aldığından plural olamaz ve olumsuz cümlelerde kullanılır. zaten olumsuz cümlelerde de plural s takısı olmaz yani everyone da s almaz ok? türkçe düşünmemeye çalış ok?
la regina' Alıntı:Arkadaşım öncelikle aslında ben bütün bu kuralları biliyorum ama yazarken unutuyo insan.Ayrıca benim ingilizce hocam çok iyi idi.Laf ettirtmem.Şu an gittiğim okulda ingilizce eğitimi çok az olduğu için ingilizceyi unuttuk.İngiltereye gittiğimde upper intermediate seçilmiştim.Böbürlendiğimi sanmayın .Herkesin küçük hataları olabilir büyütmeye gerek yok bende senin bazı küçük hatalarını gördüm ama birşey demedim.Sadece fazla büyütmeye gerek yok bence. Alınma olmasın.Kavga yaratmak istemem.Hatları düzeltmen güzel birşey tabikide ama çok da büyütmeye gerek yok.Ve konuşurken daha düzgün kelimeler kullanırsan sevinirim.
altayagan´isimli üyeden Alıntı
I wonder who was your grammar teacher![]()
la regina' Alıntı:kişisel açıdan değerlendirme yapma derim,eğer levelimiz seni ilgilendirmiyosa(ki böyle dedin).Bu tür sözler söylemene gerek yok.Ayrıca hatalarını görünce bende belirtirim.
Let's continue then:
Here is my other question : Does anyone has a penfriend from another countrys??
la regina' Alıntı:You are talking personal again altayagan.My teacher tought us but ı forgot ı said that too.Anyway my answer : Well nothing because my life is perfect right now and dont wanna change anything.