Şok..! THY Uçağı Hollanda'da düştü

Bende Hollada ya Gidecem Hapı Yutmayalım :saskin

Gerizekalımısın sen arkadaşım böyle bişeyle dalga geçilirmi ? Orda ölenler olmuş sanırım

sen şarkı sölüyorsun... Allah a havale ediyorum seni utanmaz mahluk...

yani 127 kişinin canını egitim amacıyla 1 cocua emanet edenlerin utanması gerekmezken benmi utanmalıyım sence. içinde 127 yolcu bulunan ucagın teknik bakımını yapmayan thy utanmıcakta benmi utancam. içinde 127 yolcu bulunan ucagı sacma bi şekilde tarlaya indirmeye calışan cocuk utanmamalı gaza yüklenip ucagın kuyruğunu kırıp koca ucagı 3 e bölüp kahraman ilan edilen pilot utanmamalı benmi utanmalıyım. Bak vallahi utandım şimdi!

Ölü yok demislerdi simdi haberlerde 9 ölü 50 yaralı diyor Pilotlar hayatını kaybetmis..
keske hic can kaybi olmamis olsaydi. Hayatini kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine bas sagligi diliyorum.

http://ow.ly/t6m

Öncelikle ölenlere rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum.
Okuduğum haberlerin tamamında, 3 iddiadan bahsediliyor.
Birincisi, eğitim alan bir pilotun uçağı indirmeye çalışırken tarlaya doğru gittiği ve kaptanın devreye girerek uçağı kaldırmaya çalıştığı yönünde. Havacılık konusunda otorite değilim ama ben buna sadece gülerim. Eğitimini tamamlamamış bir pilota asla içinde yolcu olan bir uçak verilmmez. Hava Kuvvetlerinden emekli olan subay pilotlara dahi THY'ye geçtiğinde bir sürü eğitime tabi tutuyorlar. Yani uçma tecrübesi olanlara bile..
İkincisi, uçağın yakıtının bittiği. Böyle bir durumun da mümkün olmayacağı kanısındayım. Zira uluslararası hava taşımacılığı kurallarına göre, ineceği alanda oluşabilecek hava trafiği de göz önüne alınarak, uçak havalanırken harcayacağı yakıt miktarının 2 katı yakıt almak zorunda.

Üçüncüsü ise havaalanına 2 km kala sol motorun düştüğü yönünde. Baktığım fotoğraflarda, uçağın sol kanadında (aynen sağ kanadında olduğu gibi) motor olmadığını ve motorun bulunması gereken alanın kopmuş olduğunu görüyorum. Düşme anında motor kopmuş olsa, sağ taraftaki motor gibi, uçağın yakınlarında biryerde olması gerekirdi. Bana göre en yakın ihtimal bu görünüyor.

feel like a star...

yıldızlarda kayar durmaz yerinde...

arkadaşım kafanmı güzel. 9 kişinin öldüğü 59 kişinin yaralandığı bi olaya nasıl böyle espirili yaklaşıyosun anlamadım.

umarım sende bigün böyle komik bi olay yaşarsın, biz de arkandan halay çekeriz.

tövbe, tövbe.

12.jpg

11.jpg

10.jpg

9.jpg

8.jpg

7.jpg

6.jpg

5.jpg

4.jpg

3.jpg

2.jpg

1.jpg

ölenlere Allah rahmet eylesin. yaralılara da acil şifalar versin inşallah.

arkadaşım kafanmı güzel. 9 kişinin öldüğü 59 kişinin yaralandığı bi olaya nasıl böyle espirili yaklaşıyosun anlamadım.

umarım sende bigün böyle komik bi olay yaşarsın, biz de arkandan halay çekeriz.

tövbe, tövbe.

benim yazdığım mesajın saatine bak. O saate kadar yapılan acıklamalara bak. Ondan sonra onun altına yaptığım yorumlara bak. Bi kac kere düşün bi mesajdan alıntı yapmadan once. Ondan sonra ne yapıyorsan yap.

o saatlerde thy nin en yetkili 2 kişisi cıkıyo ve "ölü yok 20 hafif yaralı var diyo". Hadi o 2 salagı gectik. Şekillerinden şemaallerinden belli zaten ne mal oldukları. Daha sonra bu konudaki en yetkili insan çıkıyo televizyona "can kaybı yaşanmamıştır sevindirici bi durum " diyo. Anlaşılan o ki bu amcamz onlardanda salak. Koca ulaştırma bakanısın yazıklar olsun.

Gel gelelim ucagın düşüş nedenine. Ucagın kaptan pilotu Binbaşı asker emeklisi bi pilot. 76 yılından beri thy de. ayrıca boeing ucaklarının ögretmeni. yani yeni pilotlar yetiştiren bir adam. Yanına aldığı salak egitimdeki pilot gözümü kördür heycanmı yapmıştır bilinmez bukadarda salakca bi neden olamaz. ucagı tarlaya dogru indirmeye başlamıştır. ucak inerkende hızının mutlaka 280 km olması lazımdır yoksa kanatlar işlevini yitirir. Yapmış bi denyoluk. Kaptanda zaten belli fosilleşmiş bi adam. binbaşı emeklisi + 76 yılından beri thyde belli 90 yaşında olduğu. oda ters bi hareket yapınca ucak 3 parcaya ayrılmış.

Sende gelmiş bileti bana kesiyosun. Arkadaşım senin halay cekme merakın varsa benim yapabilecegim bişi yok. Ölenlere Allahtan rahmet yakınlarına sabır ve başsaglıgı diliyorum. THY nin ve ulaşımın bu problemli insanlarda kurtulmasını temenni ediyorm. Sanada bişi demiyorum.

İşte düşüş anı

Kazadan sonra bilgisayar uzmanları tarafından, düşüş anının simülasyon görüntüleri yayınlandı.

IZLE

Türk Hava Yolları'na (THY) ait 135 yolcu taşıyan TK-1951 sefer sayılı uçak, Hollanda'nın başkenti Amsterdam'daki Schiphol Havalimanı'na inişi sırasında düştü.
Hollanda'dan kazayla ilgili yapılan resmi açıklamada 10 kişinin öldüğü, 25 kişinin ise yaralandığı açıklandı.

Kazadan sonra bilgisayar ve havacılık uzmanları tarafından, düşüş anının simülasyon görüntüleri yayınlandı. İşte Amsterdam Havaalanı'nda düşüş yapan THY uçağının bilgisayar ortamında görüntüleri.

iha.com.tr

THY Kevin Costner'lı reklamı durdurdu

thycostnerk.jpg
Oscar ödüllü Hollywood yıldızı Kevin Costner'ın oynadığı Türk Hava Yolları reklamı durduruldu. THY yetkilileri, Amsterdam'da 9 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazasından sonra reklamın durdurulduğunu açıkladı.

Kurtlarla Dans (Dances with Wolves) filmi ile Oscar ödülü alan Kevin Costner'ın rol aldığı Türk Hava Yolları'nın (THY) yeni reklam filmi, 31 Ocak 2009 tarihinde gösterilmeye başlanmıştı. İsveçli ödüllü yönetmen Frederik Callingaard'ın yönettiği, görüntü yönetmenliğini Danimarkalı Kasper Tuxen'in üstlendiği film, Şubat ayında da 70 ülkede birden yayınlanmaya başlanmıştı.

THY, yeni reklam filminin çekimleri için yurt dışından özel ekipmanlar getirtmişti. Reklam filminin müzikleri Türkiyeli müzisyenlerce özel olarak bestelenmiş, çekimde İtalya, Almanya, Sırbistan, Rusya ve Türkiye'den 80 kişilik oyuncu kadrosu rol üstlenmiş, toplamda ise 350 kişilik geniş bir ekip görev yapmıştı.

Kaynak ---> Haber turk

benim yazdığım mesajın saatine bak. O saate kadar yapılan acıklamalara bak. Ondan sonra onun altına yaptığım yorumlara bak. Bi kac kere düşün bi mesajdan alıntı yapmadan once. Ondan sonra ne yapıyorsan yap.

o saatlerde thy nin en yetkili 2 kişisi cıkıyo ve "ölü yok 20 hafif yaralı var diyo". Hadi o 2 salagı gectik. Şekillerinden şemaallerinden belli zaten ne mal oldukları. Daha sonra bu konudaki en yetkili insan çıkıyo televizyona "can kaybı yaşanmamıştır sevindirici bi durum " diyo. Anlaşılan o ki bu amcamz onlardanda salak. Koca ulaştırma bakanısın yazıklar olsun.

Gel gelelim ucagın düşüş nedenine. Ucagın kaptan pilotu Binbaşı asker emeklisi bi pilot. 76 yılından beri thy de. ayrıca boeing ucaklarının ögretmeni. yani yeni pilotlar yetiştiren bir adam. Yanına aldığı salak egitimdeki pilot gözümü kördür heycanmı yapmıştır bilinmez bukadarda salakca bi neden olamaz. ucagı tarlaya dogru indirmeye başlamıştır. ucak inerkende hızının mutlaka 280 km olması lazımdır yoksa kanatlar işlevini yitirir. Yapmış bi denyoluk. Kaptanda zaten belli fosilleşmiş bi adam. binbaşı emeklisi + 76 yılından beri thyde belli 90 yaşında olduğu. oda ters bi hareket yapınca ucak 3 parcaya ayrılmış.

Sende gelmiş bileti bana kesiyosun. Arkadaşım senin halay cekme merakın varsa benim yapabilecegim bişi yok. Ölenlere Allahtan rahmet yakınlarına sabır ve başsaglıgı diliyorum. THY nin ve ulaşımın bu problemli insanlarda kurtulmasını temenni ediyorm. Sanada bişi demiyorum.

Aklın alıyomu senin 90 yaşında bir pilotun thy de çalıştığı aşıkmısın avaremi. 20.05.1933 de kurulan yani 76 yaşında olan THY ye kurulduğu yılmı girmiştir bu Hasan TAHSİN bey kaptan pilotumuz. diyelim kurulduğu zaman girdi. bu adam tüyk hava kuvvetlerinde F4-E PHANTOM uçaklarında uçuyodu yani 1933 yılında phantom vardı da biz bilmiyoruz. uçağın hızından bahsediyosun. uçağın radar-irtifa göstergesi arıza yapıyo otomatik olarak motorlar takat kaybediyor. böylece uçak STALL oluyor. Fosil dediğin kaptan pilot onlarca tonluk uçağı serbes düşüş modundan kızaklayarak yere en iyi şekilde indirmeyi başarıyor.

cahilliklerin beni güldürdü açıkçası :) teşekkür ederim.

gecmiş olsun ne diyelim...

Geri