Öncelikle ölenlere rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum.
Okuduğum haberlerin tamamında, 3 iddiadan bahsediliyor.
Birincisi, eğitim alan bir pilotun uçağı indirmeye çalışırken tarlaya doğru gittiği ve kaptanın devreye girerek uçağı kaldırmaya çalıştığı yönünde. Havacılık konusunda otorite değilim ama ben buna sadece gülerim. Eğitimini tamamlamamış bir pilota asla içinde yolcu olan bir uçak verilmmez. Hava Kuvvetlerinden emekli olan subay pilotlara dahi THY'ye geçtiğinde bir sürü eğitime tabi tutuyorlar. Yani uçma tecrübesi olanlara bile..
İkincisi, uçağın yakıtının bittiği. Böyle bir durumun da mümkün olmayacağı kanısındayım. Zira uluslararası hava taşımacılığı kurallarına göre, ineceği alanda oluşabilecek hava trafiği de göz önüne alınarak, uçak havalanırken harcayacağı yakıt miktarının 2 katı yakıt almak zorunda.
Üçüncüsü ise havaalanına 2 km kala sol motorun düştüğü yönünde. Baktığım fotoğraflarda, uçağın sol kanadında (aynen sağ kanadında olduğu gibi) motor olmadığını ve motorun bulunması gereken alanın kopmuş olduğunu görüyorum. Düşme anında motor kopmuş olsa, sağ taraftaki motor gibi, uçağın yakınlarında biryerde olması gerekirdi. Bana göre en yakın ihtimal bu görünüyor.