Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ;2324997' Alıntı:
12 Eylül öncesinde ortalıkta terör estirenler için iyi konuşmam söz konusu değil
Hiçbirisi hiçbirşey uğruna ölmedi."Ne şehittir ne gazi......" diye başlayan bir söz var, tam onlar için (hepsi ama hepsi kandırılmış insanlar)
o dönemle ilgili üzüldüğüm şeyler şunlar:
-Bu insanlar demokrasiden nasiplerini alamadılar mı ki anarşiye yöneldiler?
-İnsan insanı fikirden dolayı öldürür mü?
-Olayı darbeye kadar taşıyanlar (sağ-sol görüşlü tüm "anarşistler", KENAN EVREN!, yabancı devletler vs. vs.) bunu böyle mi çözmek zorundalardı?
-O zamanlarda ölen,öldürülen ve idam edilen insanlar yaşasalardı belki topluma birşeyler kazandırabileceklerdi ve belki bugün çok daha ileri bir toplum olacaktık
Bundan yirmi sene sonra bölücü pkk örgütü ve sempatizanları içinde böyle masumane kandırıldı v.s sözleri söylenecek ve pkk ya karşı mücadele edip silah sıkanlarda anarşist muamelesi görecek. Hoş milliyetçiler artık devletin kolluk görevi vazifesini yapmaya temkinli malum en büyük kazığı devletten yedikleri için artık polisin, askerin yapsın karışmayız diyorlar.
Seksen öncesi ise aciz devletin yanında kanıyla, canıyla bulundular çarpıştılar ikinci bir kuvayi milliye ruhuyla.
Evet belki çarpıştıkları insanlar bu ülkenin insanlarıydı, ancak türkiye için diye yola çıkan bu genç beyinler Türk bayrağı değil orak-çekiçli bayrak taşıdılar, evet belki isimleri ahmet, ayşeydi ama kafaları marks, lenin, mao idi.
Kimse kimseyi fikrinden dolayı öldürmez, ancak devletin askerine, polisine silah sıkan, üniversiteleri zapteden, kurana,peygambere alanen sövenlere karşı, aval aval bakılmaz arkadaşım. Ve hiç kimsede aval aval bakmayıp, canını ortaya koyan ülkücü hareketin yaptığı mücadeleyi boşunaydı, yanlıştı, kandırıldılar v.s gibi laflarla küçültmeye çalışmasın.
Son cümlene katılıyorum. Ülkenin en dinamik ve inanmış beyinleri, idealist gençleri harcandı solcularıda buna dahil ediyorum. Çünkü ülkelerinin komünizmle aydınlanacağına inandılar ama keşke devrimi silahla yapmaya kalkışmasalardı bu kadar kan dökülmezdi.
Seninde dediğin gibi hepsi provokasyon ve beyin yıkamadan dolayı Niyazi oldular.
- Türkiye herzaman demokrasiyi yanlış anladı ve uyguladığı için. Bu durumdada farklı olmadı ve millet anarşiye soyundu.
- İnsan insanı zaten yüz yıllardır fikrinden dolayı katletmiyor mu? (Dini, Milli, vs.).
- İpin ucu kaçtıysa yapacak bişey kalmadıysa. Polis eline geçirdiğinin tipine bakarak karar verdiyse. Kulaktan dolma istihbaratla hareket ettiyse, başka çare yoktu heralde...
- O zamanlarda ölen ve öldürülen Siyasi, Yazar gibi insanlar artık simge oldukları için ya onları öldürecektiler ya da geri kalan sağ sol görüşte olan insanları ya katletceklerdi ya da süreceklerdi. Sence kolay olan hangisi
Kısacası bütün bu durumlar dediğin gibi çok üzücü. Ben kendime göre mantıklı olan açıklamaları yazdım. Ama gönül tabi bunların hiç yaşanmamış olmasını isterdi. Ama malesef..........
Bu konuyu açan arkadaşımızında ellerine sağlık. Güzel bir başlık olmuş
Devletin ve siyasi iktidarların acizliği yüzünden darbe kaçınılmaz bir hal almıştır doğru. Ancak ordumuz keşke icazeti ABD den almasaydı, keşke asılsız ve işkenceyle imzalatılan ifadelerle insanları asmasaydı, keşke bir insanlık ayıbı olan işkenceyi en yoğun şekilde tatbik etmeseydi.
12 eylülün en büyük ayıbı bunlardır, türkiye cumhuriyeti tarihinin kara bir lekesi olmasına sebep olan unsurlar bunlardır. Senin niyazi oldu dediklerinin, senin neslin pop müzik dinlerken ülke için kafa yoran idealist insanlardı. Niyazimi oldu başka bir şeymi sonra anlarsın.
[VIDEO]4RZIvQNZSaU[/VIDEO]
DARAĞACI
Yolumu gözledin her seher-ahşam,
Selam, darağacı... Aleyküm selam!
Ecelle ölmeye doğulmamışam...
Selam, darağacı... Aleyküm selam!
O hansı milletdir, taleyi sırdır?
Yüz adla bölündü... Yene de birdir.
Meni huzuruna bu derd getirdir,
Selam darağacı... Aleyküm selam!
Hezer'i, Baykal'ı, Aral'ı gördüm,
Gördüm can üstedir, yaralı gördüm.