2006 ÜstÜn Zeka Olİmpİyat YariŞmasi Sorusu

Helldorado

A Drinking Song
Reaction score
0
bir grup erkek ve kadın var. erkekler pazartesi salı çarşamba günleri yalan söylüyorlar. kadınlar ise perşembe cuma cumartesi günü yalan söylüyorlar...
yani her iki grubun yalan söylemediği gün pazar!!!!!!!!
günlerden birgün erkek kadına: '' ben sana dün yalan söyledim'' diyor...
kadında cevap olarak: '' bende sana dün yalan söyledim'' diyor.
kadın ve erkeğin yukarıda geçen diyoloğu haftanın hangi gününde olmuştur?

soru o kadar zor değil biliyorum yinede sormuş bulunduk cevaplarınızı bekliyorum

soruda acık olmayan yerler var oyüzden tahmin zorlasıyor bu gecen diyolog ta söylenenler kesin dogru oldugunu bilebilirmiyiz oan göre tahmin yapılır yoksa öyle bir gün yok.. cevap pazartesi olabilir

bir grup erkek ve kadın var. erkekler pazartesi salı çarşamba günleri yalan söylüyorlar. kadınlar ise perşembe cuma cumartesi günü yalan söylüyorlar...
yani her iki grubun yalan söylemediği gün pazar!!!!!!!!
günlerden birgün erkek kadına: '' ben sana dün yalan söyledim'' diyor...
kadında cevap olarak: '' bende sana dün yalan söyledim'' diyor.
kadın ve erkeğin yukarıda geçen diyoloğu haftanın hangi gününde olmuştur?

soru o kadar zor değil biliyorum yinede sormuş bulunduk cevaplarınızı bekliyorum

:saskin:saskin:saskin:saskin:saskin:saskin:saskin:saskin

Pazartesi ?

pazar günü :D bu kadar kolay sorularsormayın canımm:D

perşembe günü değilmi

bence de persembe cunku erkek o gun dogru soyluyor ama carsamba yalan soylemıstır
ama kadın carsamba dogru soylmıs oldugu ve persembe de yalan soylemek zorunda oldugu ıcın o gun persembedır :)

Soru Eksik Hangisi Yalan Söylüyor MEsala Çarşamba Olur ERkek Doğru Söyler Kadın Yalan Söyler ben sana dün yalan söyledim diye Perşembe olur erkek yalan söyler ben sana dün yalan söyledim die Kadın Ama Doğru SÖyler v.s v.s soru açık değil

başka kaynaklara da baktım soru bu şekilde sorulmuş arkadaşlar

carsamba olmaz sadece persembe olur zaten pazar gununun herkes dogru soylemesının nedenı o cunku arada bı bosluk oluyor yanı yalan soyleme gunlerı arasında ama carsamba ve persembe gunlerı tam degısme noktası o yuzden dıkkatlı ıncelersenız sadece persembe oluyor carsmba olmaz yanı cunku kadın dogru soylemek zorunda salıda dogru soylemıstır zaten yanı carsamba olmaz persembedır

Soru kolay cevap Perşembe tabiki.

perşembenin gelişi çarşambadan bellidir:D

bu soruyu çözen zekimi oluyomuş:)

dipciknot: aradan 1 yıl geçmesine rağmen bende hala zeka yok:p

bence cevap pazar hariç hergün olabilir... çünkü pazar günü her ikiside doğru söylemek zotunda ama diğer günlerden biri doğru biri yalan söyler... bence pazar hariç herhangi bir gün olabilir..

PEŞEMBE Çünkü erkek çarşamba günü yalan söyleyebiliyor ve perşembe günü kadına ben sana dün yalan söyledim diye doğru bir şeyden bahsediyor.Kadın da perşembe günü yalan söylüyor dün yalan söylemediği halde söyledim diye yalan söylüyor :):):)

pazar günü tatil olduğu için erkeğin "ben sana dün yalan söyledim" diyeceği bir gün yok diyemeyiz.yani erkeğin yalan söylemediğini nerden bileceğiz.

Perşembe...
Diyaloglar:
Erkek: Ben sana dün yalan söyledim ---> Doğru... Çünkü Pazartesi, Salı, Çarşamba yalan söylemek zorunda... Perşembe günüde doğruyu söylediği için önceki gün söylediği yalanı itiraf ediyor...
Kadın: Ben sana dün yalan söyledim---> Yalan... Çünkü kadın Çarşamba günü doğru söylemişti... Ama Perşembe, Cuma, Cumartesi yalan söylemek zorunda olduğu için bu kurduğu cümlede yerinde bir cümle oluyor...
Yani bu cümlelerin geçerli olabildiği tek gün Perşembe...

Geri