Her şey sen doğmadan önce planlanmıştır zaten ...
Hangi okula gideceğin, arkadaş grubun, üniversitede seçeceğin bölüm, mesleğin bile belirlenmiştir başkaları tarafından.
Hayatında yapacağın hiçbir şey , bu belirlenmişlerin dışına çıkamaz, çıktığı zaman ya ailenden ve toplumdan dışlanırsın ya da daha büyük cezalardır sana verilen ...
Asla sana söylenilenlerin aksini yapamazsın .. Bu sonun başlangıcıdır bu çevrede ...
Avukat ya da doktor olman gerektiği söylendiyse başka hiçbir seçimin olamaz .. Çok küçük yaşlarda beynine yerleştirilen bu fikir doğrultusunda geliştirilir her şey. O meslekte uzman kişilerle tanıştırılırsın mesleğin iyi yönleri anlatılır sürekli .. Özel ders verenler , dershaneler , öğretmenler bile seni bu yönde desteklemek zorunda kalırlar mecbur edilmişlerdir ... İstediğin müziği dinleyemez , istediğin tv kanalını izleyemezsin .. İstediğin kitabı okumak bir hayaldir.Evinde koca bir kütüphane dururken.... kitap alma şansın bile elinden alınmıştır ..
Arkadaş çevren hazırdır zaten. O seçilmiş kişilerden başkasıyla herhangi bir ortamda bulunamazsın .. Kafede yan masada oturan kişiden bile şüphelenirsin acaba bu kim ???
Sen dünyaya bazı kişilerin özel isteklerini gerçekleştirmek için getirilmişsindir .. O kişilerin istedikleri olmazsa sen de olamazsın ..
Seni seçilmiş bir kişilik zannetseler de aslında ne kadar şanssız olduğunu hiç kimseye anlatamazsın. İstediği her şeyi özgürce yapan kişilere gıptayla bakıp .. özgürlüğünü elinden alan kişilerin yüzüne bir tokat vurmak ister gibi çekip gitmek istersin .. Gidebileceğin her yer herkes tarafından bilinecek .. Otur oturduğun yerde ... Sen yine sana yapılan baskılara göz yum .. görmemezlikten gel .. başkalarının isteklerini yapmaya devam et .. aslında kendi isteğinmiş gibi .. çok severek yapıyormuş gibi .. can atar gibi ..
Ve her gece başını yastığa koyduğunda ağla .. neden ben ...
Neden ben istediğim kitabı okuyamadım ..
Neden o şarkıyı dinleyemedim ...
Neden güzel sanatları değil de Öğretmenliği seçtim ..
Neden o kızla arkadaşlık yapamıyorum ...
Nedenler beynini kemirirken hayat geçer gider
Sen bir daha yaşamayacağın bu güzel dünyada .. başkalarını mutlu etmek için seçilmişsin
Sen özelsin ..
Sayende yüzlercesi mutlu olurken sen mutsuz olmuşsun istediğin gibi yaşayamamışsın çok mu ????
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>aLINTI<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<