ADD kongresinde mikrofon kapma yarışı kavga çıkardı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
allper' Alıntı:
yine 2 3 tane belli ismin yorumunu okudum ve artık mantık aramadığımdan pek de şaşırmadım bu yorumlara..

her fırsatta diyolar ki Atatürk adından rant sağlıyolar.. kardeşim o zaman sormazlar mı sana her fırsatta baş örtüsünden rant sağlayan kim, dini kullanarak biçok kişiyi soyan dinden soğutan; bunlar cennete gidecekse ben o cenneti istemiyorum dedirten kim.. şuan başımızdakiler, ülkeyi özelleştirip duran uluslararası ilşkilerde bizim yüzümüzü kızartanlar kim

alışık olmadığınız bi durum çünkü sizin istediğiniz, özlediğiniz ortamlarda böyle herkesin kendi fikrini söyleme lüksü yok bi arkadaşımızın dediği gibi tavuk gibi kesip gömerler adamı

kendini bilen bir müslüman, kimsenin lafına hareketine bakıp dinden soğumaz.. her sakallıyı dede sanmayan akıl sahibi kişiler gitmek istedikleri cennete nasıl ve kimin ipine sarılarak gitmek istediğini iyi bilir.

yani bu tür yanlışlara kanıp bunlar cennetlikse ben cenneti istemiyorum diye AHMAKÇA bir söz etmez..

he şimdi içinizden biri de çıkıp demesin ki kimin arkasını çekiyosun? Benim dinimi kullanarak rant elde etmeye çalışan bi insanlarla ne işim olur ne de cemaatinin ismini zikrederim, bu tür işleri de es geçerim..

zaten NEDEN CENNETE GİTMELİYİZ? sorusunun da bi cevabını da bulsalar da, tavuk gibi kafa kesilmekten ziyade piliç gibi çevirme olmak diye bir deyimin olduğu da hatırlanabilse...

Bu mevzular toparlanmaz kıyamete kadar gider. Herkesin fikri, niyeti farklı tarafsız hiç bir yayın organıda yok bence.
Önemli olan ülkemiz için kimin lehte kimin aleyhte çalıştığı. ve objektif olarak bakıldığında nur cemaatinin icraatları mukayese edilemez biçimde add den fazla ve etkilidir. Yapıları çok farklı ve katagorilerini ayrı değerlendirmek gereksede,
islamcı önyargısıyla yaklaşmadan cemaate karşı objektif olabilmeliyiz.

türk ocağı' Alıntı:
Bu mevzular toparlanmaz kıyamete kadar gider. Herkesin fikri, niyeti farklı tarafsız hiç bir yayın organıda yok bence.
Önemli olan ülkemiz için kimin lehte kimin aleyhte çalıştığı. ve objektif olarak bakıldığında nur cemaatinin icraatları mukayese edilemez biçimde add den fazla ve etkilidir. Yapıları çok farklı ve katagorilerini ayrı değerlendirmek gereksede,
islamcı önyargısıyla yaklaşmadan cemaate karşı objektif olabilmeliyiz.

objektiflik bu olmalı kesinlikle:

ADD sürekli ülke alehinde (Atatürk alehinde deseydin ona da inanırdık zaten) çalışır

ANCAK!!!

fethullah hoca her türlü haklıdır :D(niye çünkü cemaat lideridir ve bu onu her durumda haklı çıkarır.
onun adını ağzımıza alırken bile dikkat etmemiz lazım ama densizlik ettik burda onunla ilgili konuşuyoruz)

kendisi vatan severdir uzaktan sever ülkesini Türkiye'de okullar açtırır namaza gitmeyenleri ayıplar,yurtdışında okullar açtırır ne .... yediği belli değildir
CIA den elemanlarla birlikte Amerikada çiftlik evinde konuşarak sever ülkemizi (eminim ki ondaki vatan millet sevgisinin milyonda biri içimizden hiçbirinde yoktur)

ama kendisi canla başla çalışırken(?!?) ADD hep ülke aleyhinde iş yapar(bak sen şu işe)

nur cemaati ve ADD karşılaştırıpta bu kadar objektif sonuçlara ulaştın ya daha ne diim(sonuna yaşasın artık bende subjektif bir insanım yazsan belki böyle bi tepki vermezdim de objektiflik haaa :D:D:D
hatta hahahaha :D)

ne diyelim o zaman

objektiflik ölmüş başımız saolsun!

ha bi de İslamla Fethullah hocanın bi alakasını göremiyorum!
İslam benim dinim
Fethullah Hoca inanç taciri
arada net bir bağıntı var mı acaba ben göremedim de!!!

ifrit' Alıntı:
oo bende osiris nerede kaldi, hala bana cewap wermedi diyodum, bilseydim bi saat once bi espiri daha yapardim.

tamam osiris, onlar o kadarini yapmissin, sende gider afrikadakilere ataturkculugu anlatirsin

zaten orda turkiyeyi anlatanlarda senin kadar akil yok, kimin nasil kurdugunu anlatmiyolar. siz gidip gordunuz ya orda ogretilmedigini, ordan bildiginizi soyluyorsunuz.

atademirelin kotu bir huyu wardir, aklinda bi espiri kurar sonra onu yapabilmek icin sacma bi muhabbet baslatir lafi oraya getirir sonra espirisini yapar

sende onun gibisin, bana laf sokucan ya, yazdiklarimdan anlamak istedigini anlarsin sonra bana laf sokmak icin yazi yazarsin, eh haliyle sende ata demirel gibi komik bi duruma dusuyosun. birazdan karizma_5 te gelir, her zaman oldugu gibi bana laf sokulan bi mesaja tesekkur eder gider

falan filan...

karizma_5 mantıklı cvplara teşekkür eder,
saçma cvplara güler geçer
benim ne özel hayatta nede hh de kimseye karşı ön yargım yoktur
ben tüm insanları severim
bazılarını dost arkadaş görürüm
bazıları da benim için ALLAH'ın bir kulu dur
diye düşünür fikirleri bana ters olsada saygı duyarım
saygılarımla

Ben anlamıyorum yaw nedir bu hep bu tip konularda millet birbirine laf atma laf sokma derdinde kendi inancını bildigini karsısındakina inandırma cabasi icnde hepde kırıcı oluyor ve belli kişiler yapıyor bunlari derdiniz ne bizene add ne yapmıs kavga meclisde bile oluyo Unutmayın insanlara faydalı olmak bişeyler ogretmek istiyorsanız bunun usulu adabi vardir ole sen susun sen soylesin demekle olmaz
Peygamberimiz nasıl yapmıs zamanında insanlara önyargılı ve yargılayıcı şekildemi yaklaşmış biraz örnek alalım bu tartışmalar ne size ne de ülkeye bi faydası olur zaten bu memleketin geri kalmasına sebep olan zamanında gencligin birbirlerini fikirleri yuzunden öldürdügü ve dışlaması yuzunden olmadımı yeter yahu

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ' Alıntı:

ADD sürekli ülke alehinde (Atatürk alehinde deseydin ona da inanırdık zaten) çalışır

ANCAK!!!

fethullah hoca her türlü haklıdır :D(niye çünkü cemaat lideridir ve bu onu her durumda haklı çıkarır.
onun adını ağzımıza alırken bile dikkat etmemiz lazım ama densizlik ettik burda onunla ilgili konuşuyoruz)

kendisi vatan severdir uzaktan sever ülkesini Türkiye'de okullar açtırır namaza gitmeyenleri ayıplar,yurtdışında okullar açtırır ne .... yediği belli değildir
CIA den elemanlarla birlikte Amerikada çiftlik evinde konuşarak sever ülkemizi (eminim ki ondaki vatan millet sevgisinin milyonda biri içimizden hiçbirinde yoktur)

ama kendisi canla başla çalışırken(?!?) ADD hep ülke aleyhinde iş yapar(bak sen şu işe)

nur cemaati ve ADD karşılaştırıpta bu kadar objektif sonuçlara ulaştın ya daha ne diim(sonuna yaşasın artık bende subjektif bir insanım yazsan belki böyle bi tepki vermezdim de objektiflik haaa :D:D:D

ne diyelim o zaman

İslam benim dinim

En zor anlarda ve baskalarının "bitti, tükendi" dediği demlerde dahi bu millet,beklenenlerin çok ötesinde silkinip kendine gelmiş ve ruhunda mekni dinamiklerle hep şaha kaklmasını bilmiştir.O kadar ki Gibbi ve Romanti gibi batılı düşünürler onun hakkında şu tarihi sözü söylemişlerdir: "Milletlerin müdafaadan ümitlerinin kesildiği yerde onların taarruzu başlar."

Yeter ki, milletimizi ayakta tutan ruhi dinamikler korunsun; tarih şuuru, inanç ve akideyle birleşerek içtimai bir şuur meydana gelmiş olsun.

M.Fethullah Gülen
Fasıldan Fasıla s.249

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ' Alıntı:

ANCAK!!!

ne diyelim o zaman

İslam benim dinim

En zor anlarda ve baskalarının "bitti, tükendi" dediği demlerde dahi bu millet,beklenenlerin çok ötesinde silkinip kendine gelmiş ve ruhunda mekni dinamiklerle hep şaha kaklmasını bilmiştir.O kadar ki Gibbi ve Romanti gibi batılı düşünürler onun hakkında şu tarihi sözü söylemişlerdir: "Milletlerin müdafaadan ümitlerinin kesildiği yerde onların taarruzu başlar."

Yeter ki, milletimizi ayakta tutan ruhi dinamikler korunsun; tarih şuuru, inanç ve akideyle birleşerek içtimai bir şuur meydana gelmiş olsun.

M.Fethullah Gülen
Fasıldan Fasıla 2 s.249

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ' Alıntı:

Görüyoruz aynen öyle olmuş arkadaşım. Sen neyi nasıl düşünürsen düşün bahsi geçen insanın islami bir cemaat lideri oluşu anında objektif bakışını engeliyor zaten.
O sözünü ettiğin tezlerin varsayımdan öteye geçmediğinin farkındasındır galiba senin ve senin gibi düşünenlerin varsayımları.
Ama gerçekler bu ükenin nurcularının değil atatürkçü geçinen ADD benzeri kuruluşların hainliklerine sahne oldu.
Bu millet atatürkçülüğü kimseye bırakmayıp dep lilerle koalisyon yaparak bölücüleri meclise taşıdıklarınıda unutmadı.
Saymakla bitmeyecek bütün vukaatlarınıda.
Dedimya bu böyle sürer gider bir yanda afrikada istiklal marşı.
Diğer yanda mecliste kürtçe meydan okuma.
Herkes biliyor kimin ne oduğunu kimin hain kimin vatansever olduğunu...

karizma_5' Alıntı:
karizma_5 mantıklı cvplara teşekkür eder,
saçma cvplara güler geçer
benim ne özel hayatta nede hh de kimseye karşı ön yargım yoktur
ben tüm insanları severim
bazılarını dost arkadaş görürüm
bazıları da benim için ALLAH'ın bir kulu dur
diye düşünür fikirleri bana ters olsada saygı duyarım
saygılarımla

Şiiir gibi olmuş
Kardeş Eline sağlık

Tam gülüp geçilicek bi msj nasıl olur tarifini yapmışsın

Neyse bu kelimelerimi yanlış anlamazsın saygı duyarsın artık tabiatın gereği
Saygılar bizden senin gibi saygılı kullara

Konuya gelince bi düşünce ne için bi dernek altında tekelleştirilmeye çalışılır
Add harici olanlar Atatürk gibi düşünmezmi Ataürkü o derece sevemezmi gibi pek çok soru var ama bunlar cvbı olmayan sorular olduğu için sormaya lüzumda yok
:hhuzgun

NoMaD1978' Alıntı:

fethullah hoca
Fasıldan Fasıla s.249
s.249

hoca efendiyle aran iyiyse söylermisin bi zahmet bana gelip dava açıcaktı kendisine hakaret etmişim
hatta Türkiye'ye gelip davaya da katılacak demişti başka bir sempatizanı
sen bu yazacaklarımı hoca efendiye bi şekilde iletirsen çok sevinirim ;)

şu anda Türk milletinin hür yaşamasında payı olan birisi varsa o da
Mustafa Kemal Atatürk'ten başkası olamaz.

"Milletlerin müdafaadan ümitlerinin kesildiği yerde onların taarruzu başlar."
kimlerin???

benden fethullah gülene sorular

1-inanç tacirleri ne zamandan beri kahraman oldular???
2-tam olarak neyle mücadelesi varmış beyefendinin???
3-laiklikle mi mücadelesi varmış???(buyursun İran'a gitsin)
4-Cumhuriyet rejimiyle mi???(İran ona iyi gelecektir)
5-kendi edinemediği tarih şuurunu Atatürk sevgisini bize o mu anlatcakmış???
6-başkasının dini inancından fethullah beye ne düşer???
7-hayatta tek yol onun cemaati midir?
8-Gibbi ve Romanti gibi düşünürlerin(?!?) kimlerdir fiyatları nedir???
9-kendisi Türkiye'ye geri gelecekmiymiş???

türk ocağı' Alıntı:
Görüyoruz aynen öyle olmuş arkadaşım. Sen neyi nasıl düşünürsen düşün bahsi geçen insanın islami bir cemaat lideri oluşu anında objektif bakışını engeliyor zaten.
O sözünü ettiğin tezlerin varsayımdan öteye geçmediğinin farkındasındır galiba senin ve senin gibi düşünenlerin varsayımları.
Ama gerçekler bu ükenin nurcularının değil atatürkçü geçinen ADD benzeri kuruluşların hainliklerine sahne oldu.
Bu millet atatürkçülüğü kimseye bırakmayıp dep lilerle koalisyon yaparak bölücüleri meclise taşıdıklarınıda unutmadı.
Dedimya bu böyle sürer gider bir yanda afrikada istiklal marşı.
Diğer yanda mecliste kürtçe meydan okuma.
Herkes biliyor kimin ne oduğunu kimin hain kimin vatansever olduğunu...

tabii ki;

biz ogün samastız diyenler vatanseverdir
ADD kimseyi öldürmez onun için vatan hainidir :)

nurcu cemaat Atatürk'e Deccal diye hitap eder onlar vatanseverdir
ADD Atatürk'ü anlatır.her zaman olduğu gibi vatan hainidir.

fethullah bey Amerika'da CIA ile görüşmeleri aksamasın diye orda ikamet eder vatanseverdir
zaten ADD ne yaparsa yapsın yaranamaz bazılarına vatan hainidir hepsi onların.

zaten mecliste Kürtçe konuşmayı da,deplilerle koalisyonu da siyasi parti olmadığı halde ADD yapmıştır :)

konuyu da nasıl olduysa İslami cemaatlere bağlamışın ya hiçbir şey demiyorum
dinime(Hak dini olan İSLAMA) olan saygımdan dolayı yorum yapma gereği duymuyorum böle gereksiz cümlelere

ADD'de de yanlış adamlar olur, saygısızca davranışlar yaşanır, yanlış insanlar

kendilerine göre yanlış yerlerde bulunabilir; ülkü ocağında da bu olur, alperen

ocağında da.. 550 kişinin bizi yönettiği aslen o yüce makamda da sürtüşmeler,

tatsızlıklar, kavgalar yaşanıyor, niye bu haber öncelikli veriliyor ben

anlamıyorum..

zaten bu bizim toplumda çok popüler bir görüş, birkaç insanı tüm topluluğa,

gruba örnek göstermek, mal etmek.. at gözlüklerinin çıkarılıp bir kenera atılması

lazım artık, siz yolu eğer yol üstündeki birkaç çakıldan ötürü bozuk, işe

yaramaz sayıyorsanız bu ülkede birileri de sizi yolları üstündeki çakıl taşları

farzedip tekmeleyip yol dışına savurmaya çalışır.. tepkiye karşı tepki, canınız çok

fazla tartışıp ona buna laf atmak veya laf yemek istiyor sanırım.. insan görür

görmez şu haberi altında bir bit yeniği aramadan duramıyor..

bu arad ben konunun aslında girdim, konu çok başka yerlere uzamış.. pek

müdahale etmek istemiyorum ipin ucu tümden kaçıp gidecek..

TuRK_HaRD' Alıntı:
ADD'de de yanlış adamlar olur, saygısızca davranışlar yaşanır, yanlış insanlar
kendilerine göre yanlış yerlerde bulunabilir; ülkü ocağında da bu olur, alperen
ocağında da.. 550 kişinin bizi yönettiği aslen o yüce makamda da sürtüşmeler,
tatsızlıklar, kavgalar yaşanıyor, niye bu haber öncelikli veriliyor ben
anlamıyorum..

zaten bu bizim toplumda çok popüler bir görüş, birkaç insanı tüm topluluğa,
gruba örnek göstermek, mal etmek.. at gözlüklerinin çıkarılıp bir kenera atılması
lazım artık, siz yolu eğer yol üstündeki birkaç çakıldan ötürü bozuk, işe
yaramaz sayıyorsanız bu ülkede birileri de sizi yolları üstündeki çakıl taşları
farzedip tekmeleyip yol dışına savurmaya çalışır.. tepkiye karşı tepki, canınız çok
fazla tartışıp ona buna laf atmak veya laf yemek istiyor sanırım.. insan görür
görmez şu haberi altında bir bit yeniği aramadan duramıyor..

bu arad ben konunun aslında girdim, konu çok başka yerlere uzamış.. pek
müdahale etmek istemiyorum ipin ucu tümden kaçıp gidecek..

Dostum yazdiklarinin coguna katiliyorum cok guzel yazmissin fakat
beni rahatsiz eden iki konu var.

Bu haber nasil oncelikli verilmis anlamiyorum. Yani basina "bu haber oncelikli"
ya da modlarimiz bunu sabitlemis mi, ya da ne bileyim degisik bir sekilde
mi sunmusum da bunun oncelikli olarak gosterildigini dusunuyorsun?

Burada bir kac kisi yuzunden bir kurum kotulenmiyor, kisiler tartisiliyor.
Su anda pek cok derginin ve gazetenin tartistigi gibi. Eger cidden ADD kurumu
kisiler yuzunden lekelenseydi buradaki tartisma cok uzardi, ipin ucu kopardi.

Bit yenigi gorur gormez araman da diger bir husus. Sonucta, ADD veya
diger kuruluslarda olan haberleri neden gormemezlikten gelelim ki.
Ozelestiri yapmadan nasil duzeltebiliriz bazi seyleri? Kurumlarin basina
bu ulkenin gencleri gelmicek mi. Yapilan hatalardan ornek almaz isek
bizim o hatalari islememiz zaman meselesidir.

ishynum846' Alıntı:
Dostum yazdiklarinin coguna katiliyorum cok guzel yazmissin fakat
beni rahatsiz eden iki konu var.

Bu haber nasil oncelikli verilmis anlamiyorum. Yani basina "bu haber oncelikli"
ya da modlarimiz bunu sabitlemis mi, ya da ne bileyim degisik bir sekilde
mi sunmusum da bunun oncelikli olarak gosterildigini dusunuyorsun?

Burada bir kac kisi yuzunden bir kurum kotulenmiyor, kisiler tartisiliyor.
Su anda pek cok derginin ve gazetenin tartistigi gibi. Eger cidden ADD kurumu
kisiler yuzunden lekelenseydi buradaki tartisma cok uzardi, ipin ucu kopardi.

Bit yenigi gorur gormez araman da diger bir husus. Sonucta, ADD veya
diger kuruluslarda olan haberleri neden gormemezlikten gelelim ki.
Ozelestiri yapmadan nasil duzeltebiliriz bazi seyleri? Kurumlarin basina
bu ulkenin gencleri gelmicek mi. Yapilan hatalardan ornek almaz isek
bizim o hatalari islememiz zaman meselesidir.

ucu siyasete dokunan veya lafı döndürüp dolaştırıp siyasete bağlanabilecek

her konu bu çeşit forum ortamlarında tartışma yaratacaktır, bu bir realite.. bu

şekilde bir haberin burada verilmesi görüldüğü gibi konuyu öncelikli sıraya

çıkartıp konu üstüne veya hiç alakasız yerlere birsürü laf edilmesi anlamına

geliyor.. benim gözümde bilerek, provake amaçlı olarak yayınlanmış bir konu..

eğer öyle olmasa bu kadar post atılıp tartışılmaz, burada daha önceden verilen

binlerce haber gibi birkaç postta kaybolup giderdi..

özeleştiri yapmak, hatalardan örnek almak bu değil.. şimdi şu konu altına yazan

15-20 kişiden hiçbir insan zaten aklındaki fikirleri milim değiştirmemiştir..

boşuna gürültü, tartışma.. yarın öbür gün bir solcu arkadaşımız çıkıp da ülkü

ocağında gençlerin kavgası diye bir haber verirse hangimiz bunu ılımlı karşılar,

özeleştiri yapmak açısından değerlendirir ve söz düellosuna girmeden konu

kapanabilir..

ayrıca şunu da belirtmek istiyorum, gerek ADD, gerekse evvelden adını

saydığım diğer kuruluşlar, hepsi köklü ve kişilerden bağımsız olarak bu günlere

kadar gelebilmiş yerlerdir.. kişiler tartışılıp da o kişiyi bünyesinde barındıran

kurum bu tartışmadan zararlı çıkıyorsa bilin ki bu işte bir yanlışlık vardır..

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ' Alıntı:
hoca efendiyle aran iyiyse söylermisin bi zahmet bana gelip dava açıcaktı kendisine hakaret etmişim
hatta Türkiye'ye gelip davaya da katılacak demişti başka bir sempatizanı
sen bu yazacaklarımı hoca efendiye bi şekilde iletirsen çok sevinirim ;)

şu anda Türk milletinin hür yaşamasında payı olan birisi varsa o da
Mustafa Kemal Atatürk'ten başkası olamaz.

"Milletlerin müdafaadan ümitlerinin kesildiği yerde onların taarruzu başlar."
kimlerin???

benden fethullah gülene sorular

1-inanç tacirleri ne zamandan beri kahraman oldular???
2-tam olarak neyle mücadelesi varmış beyefendinin???
3-laiklikle mi mücadelesi varmış???(buyursun İran'a gitsin)
4-Cumhuriyet rejimiyle mi???(İran ona iyi gelecektir)
5-kendi edinemediği tarih şuurunu Atatürk sevgisini bize o mu anlatcakmış???
6-başkasının dini inancından fethullah beye ne düşer???
7-hayatta tek yol onun cemaati midir?
8-Gibbi ve Romanti gibi düşünürlerin(?!?) kimlerdir fiyatları nedir???
9-kendisi Türkiye'ye geri gelecekmiymiş???

tabii ki;

biz ogün samastız diyenler vatanseverdir
ADD kimseyi öldürmez onun için vatan hainidir :)

nurcu cemaat Atatürk'e Deccal diye hitap eder onlar vatanseverdir
ADD Atatürk'ü anlatır.her zaman olduğu gibi vatan hainidir.

fethullah bey Amerika'da CIA ile görüşmeleri aksamasın diye orda ikamet eder vatanseverdir
zaten ADD ne yaparsa yapsın yaranamaz bazılarına vatan hainidir hepsi onların.

zaten mecliste Kürtçe konuşmayı da,deplilerle koalisyonu da siyasi parti olmadığı halde ADD yapmıştır :)

konuyu da nasıl olduysa İslami cemaatlere bağlamışın ya hiçbir şey demiyorum
dinime(Hak dini olan İSLAMA) olan saygımdan dolayı yorum yapma gereği duymuyorum böle gereksiz cümlelere

hadi ama fLetch bu mesajı yazarken yorgunmuydun bence deniLenLeri çok yanLış anLamışsın..turk ocağı oLayı cemaatLe bağdaştırmamış sadece bu şahsın cemaat Lideri sıfatı oLduğu için tarafLı gözLe bakıLıyor demiş..
Ayrıca hepimiz kimin vatansever kimin hain oLduğunu çok iyi biLiyoruz..Ama asıL oLay bu hainLerin her kurum kuruLuş oLuşum grup hepsinin içine sızmış oLmaLarı..Burda herkesin dediğinin özü ve bir türLü buLuşamazdığımız ortak nokta . ADD iLe kimsenin derdi yok ama nasıL ki cemaate ve camiye yakışmayan bir imamı yuhLuyorsak ADD ye yakışmayan insanLarı da eLeştirme hakkı hepimizin..
Ne ADD Lerin varLığından hazımsızLık duyan var sadece bu insanLarın bu gibi yerLere sızıp at koşturması burda insanLarın hazmedemediği..

أĸяα' Alıntı:
hadi ama fLetch bu mesajı yazarken yorgunmuydun bence deniLenLeri çok yanLış anLamışsın..turk ocağı oLayı cemaatLe bağdaştırmamış sadece bu şahsın cemaat Lideri sıfatı oLduğu için tarafLı gözLe bakıLıyor demiş..
Ayrıca hepimiz kimin vatansever kimin hain oLduğunu çok iyi biLiyoruz..Ama asıL oLay bu hainLerin her kurum kuruLuş oLuşum grup hepsinin içine sızmış oLmaLarı..Burda herkesin dediğinin özü ve bir türLü buLuşamazdığımız ortak nokta . ADD iLe kimsenin derdi yok ama nasıL ki cemaate ve camiye yakışmayan bir imamı yuhLuyorsak ADD ye yakışmayan insanLarı da eLeştirme hakkı hepimizin..
Ne ADD Lerin varLığından hazımsızLık duyan var sadece bu insanLarın bu gibi yerLere sızıp at koşturması burda insanLarın hazmedemediği..

türk ocağı' Alıntı:

senin alıntını kastetmiyorum iĸяα
ama diğer alıntıdaki cümlelerinden sonra yazılacak bir şey kalmıyor fazla aslında
önceki mesajımda yazdıklarımın üzerine daha bile yazardımda forumdayız
ben nasıl kalkıpta forumda arkadaşın avatarında bulunan Alperen ocakları ile ilgili görüşlerimi suçlayıcı ve direkt olarak paylaşmıyorsam
ADD suçlanırkende objektifliğin gereği bende aynı davranışı beklerim
ama her şey ortada! dediğim gibi objektiflik öleli baya olmuş başımız sağolsun

ayrıca ADD'nin dini savunduğunu iddia eden bir cemaatle karşılaştırılması da bir o kadar saçmadır bence.

ADD'nin tartışılmasına kesinlikle karşı değilim
ancak tartışılınca da adam gibi tartışılsın benim dediklerime varsayım denilipte deplilerle koalisyon yapanların vs. vs. ADD ile alakası olduğu varsayımı yapılmasın öncelikle
objektiflik bu şekilde sağlanabilir bence

durum böyle olunca ADD 'nden(ve hatta bazı konularda Atatürk ilke ve inkılaplarından) hazımsızlık duyanların olduğunu düşünmekte haksız sayılmam sanırım

neyse

dediğim gibi ADD'nin tartışılmasına kesinlikle karşı değilim

bence ADD ile ilgili tartışılması gerekenler varsa oda şudur:

bu kavga neden çıkmıştır?

bu kavgadan çıkarı olan var mıdır?(gerek ADD içinden gerek dışından)

bu kavga Atatürk'e duyduğumuz saygı ve sevgiyi etkiler mi?

ADD nereye gitmektedir?

son olarakta bu haberi Zaman gazetesinin yapması ADD ile aralarında bir sorun olduğunu mu gösterir yoksa tamamen tarafsız yapılmış bir haber midir bu da ayrı olarak tartışılabilir.

kavganın neden çıktığı önemsiz kavganın çıkması önemLi esasında
ve o kavgadan gerek ADD içinden gerek dışından nasipLenmeye çaLışanLarda oLmuştur
KişiLerLe Dava EleştiriLmez bizde..Yani iki üç kendini biLmez kavga çıkardı diye bu oLay değerLerimizi yıkmaz
Ama son sorduğun soruya ziyadesiyLe hatta şiddetLe katıLıyorum
ADD nereye gidiyor?

ADD'nin nereye gittiğini soran kişiye göre değişir..

örnek olarak ben ADD'nin böyle ufak şeylerden yara almayacağından eminim ve büyük problemler çıkmadığı sürece kötü bir yere gitmeyeceğini düşünüyorum

Ama sen ve senin kafadaki arkadaşlarımız en ufak bi karmaşıklıkta el ovuşturuyorsunuz.. yani nedir ADD iyi yolda(!) Atatürk'ün bu ülkeyi kurtarmasını hazmedemiyorsunuz çünkü örümcek dolu cemmatleri zamanında yasakladı ve fazla sesi çıkanları da telef ettirdi.. ADD'nin içinde Atatürk isminin geçmesi bile nefret edilecek bir neden sizin için. Ki savunduğu düşünceden ilke ve inkılaplardan hiç bahsetmeyelim...

bi postta gördüm

diyorki eğer bunlar cennete girerlerse ben girmek istemiyorum
gibi bişeler demiş

yaradanın kurallarına baş kaldırmak yaradan dan daha iyi bildiğini bilmek gibi bir düşünceye kapılmak

yaradanın vermiş olduğu akılla fikirle yaradana karşı nasıl bir restleşmedir........

pointır' Alıntı:
bi postta gördüm

diyorki eğer bunlar cennete girerlerse ben girmek istemiyorum
gibi bişeler demiş

yaradanın kurallarına baş kaldırmak yaradan dan daha iyi bildiğini bilmek gibi bir düşünceye kapılmak

yaradanın vermiş olduğu akılla fikirle yaradana karşı nasıl bir restleşmedir........

sanırım onu benim postumda gördün:)

gel seninle zaman tüneline girelim ve ilkokulda bir cümleyi nasıl yorumlaman gerektiğinin öğretildiği zamana dönelim

''her fırsatta diyolar ki Atatürk adından rant sağlıyolar.. kardeşim o zaman sormazlar mı sana her fırsatta baş örtüsünden rant sağlayan kim, dini kullanarak biçok kişiyi soyan dinden soğutan; bunlar cennete gidecekse ben o cenneti istemiyorum dedirten kim.. şuan başımızdakiler, ülkeyi özelleştirip duran uluslararası ilşkilerde bizim yüzümüzü kızartanlar kim''

bahsettiğin postun paragrafı bu.. öncelikle bunlar cennete giderse ben gitmek istemiyorum gibi bizzat benim öznel olduğum bir cümle yok ortada malesef(birçok kişiyi soyan dinden soğutan ve onlara bunu dedirten!).. insanlara böyle dedirten din tüccarları var mesela yimpaş olayını örnek alalım arkadaşım.. dini kullanarak insanları dolandıran ve birçok yuvanın yıkılmasına sebep olan bu insanlar cennette olacaksa(!) (hani kendilerini cennetlik gösteriyorlar ya o manada) ben o cenneti istemiyorum diyen birçok mağdur insan çıkıyor tv ve gazetelere ve davaları hala devam ediyor..

bu ve benim yaradanla restleşmem arasındaki bağlantıyı nasıl kurdun hayal dünyana hayran kaldım ama söz veriyorum bidaha postlarımı senin anlayabileceğin şekilde yazacağım:utan

Arkadaşlar Konunun Güncelliği Kalmadığı ve Yorumların Konudan İyice Saptığı İçin Kapanmıştır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri