Aldatmak bir cinsiyet problemi mi?

GeHeNNa

New member
Reaction score
0
Bir kere aldatmak cinsiyet problemi değil toplumun eşitsiz fırsatlarının cinsiyetler üzerinde farklı tezahür edişinin göstergesi olur,olsa olsa.Yoksa insan aynıdır,kaç erkek kaç kadınla aldatılmışsa bir o kadar kadın da bir o kadar erkekle aldatılmıştır,bir oran meselesiyse bu.w

Her şeyle her şekilde olur aldatmak.Çoğu kez nefsin iptilasından ve bazen intikam,hırs gibi nefsi kör eden duygulardan kaynaklanır.Düşünceyle,bakışla,davranışla,bedenle,hayalle,fikirle hiç akla hayale gelmeyen kılık ve kıyafetlerle zuhur edebilir.İnsan aklının ipinin ucunu kaçırmaya fırsat verdikçe,çorap söküğü gibi arkası gelir.Aldatmak bir meyildir,meyiller seçimlerden oluşsa da eylemler seçmeye fırsat tanımazlar.Ruhunu iliklerine dek elde edemediğiniz her insan potansiyel olarak aldatmaya adaydır.

İnsanların ruhunu elde etmekten çok elde tutabilmek zordur.Zaman geçer,devirler masadaki kadehler gibi devrilir gider,dünya çağları geride bırakır dörtnala koşan atlar gibi.Hevesler birer şevkli kelebektir,kısa ömürlüdür,izin vermesek de ölürler.Sadakat sevilene ne kadar bağlı yaşatsa bir o kadar yeni kelebekler uçuşur dallarda,görmek istemeyen gözler bile çimlere uzanıp onları seyretmek ister baharda.Aldatmamak kolay değildir,evet,hiç kolay değil.Bedenler ikame edilir,belki bedenle hayat boyu aldatmazsınız ama ruhunuz yalnızca bir kişiyi arzulayarak kaç bahar geçirebilir? Daha zoru o kişi daha ne kadar sevginizi hak edebilir? Düşüncenize duygunuza hakim olabilirsiniz,ya dünyaya mal olacak belki de bir ilki gerçekleştirebilecek kadar dayanıklı kalabilir misiniz? Komşuda pişer bize de düşer diyenlerdenseniz,bu kafileden istifa edene kadar gülün ömrü tükenecektir,bilesiniz.

Erkeği kadını yoktur aldatmanın.Son vukuatıyla adı yine dillere destan olan kocası hakkındaki son derece sağduyulu,hoşgörülü ve anlayışlı yaklaşımlarını paylaştığımız ünlünün aldatılma konusuna “görmedim,duymadım,bilmiyorum” tarzında bir yok sayma metoduyla yaklaşma formülünü kutlamak mı yoksa yuhalamak mı gerek dersiniz? Yakınlarda bir kitap çıkaran Hollywood ünlüsü de bu taktiği onaylıyor;ona göre her kadın kocası tarafından aldatılmayı ne kadar erken kabul ederse,o kadar az acı çekermiş.Ya bu kabullenme acısız mı gerçekleşecek?

Onlar da aldattığı için mi bu kadar rahat konuşuyorlar diye düşünmeden edemiyor insan.
Bir yanda sürüyle bu görüşleri destekleyen kadınlar dururken diğer yanda aşırı şüpheciliğin mükemmel beraberlikleri bile mahvetmesi,yok yere acı çektirmesi mümkün.Ama insan bir sebebe dayanıp şüphe ediyorsa,o insan paranoyak olmaz.Toplumumuzda çoğu kadının suçlanış ve erkeğin suçunu kadına atarak paçayı kurtarış şekli bu;paranoyak olmak ya da olmamak.Oysa aldattıkları kadar kadınla aldatıldıklarını ve bir kadının belki bir erkekten de kolay aldatacağını kimse düşünemiyor mu gerçekten? Bunu düşünemeyenler,ünlülerden ünsüzlere varana kadar sırf sevdiği ve ayrılmayı göze alamadığı için karısının ya da sevgilisinin aldatmalarına bile bile göz yuman erkekleri bilmiyor demektir.

Her cinsiyet için aynı derecede iğrençtir aldatmak ve tıbbi gerekçelerle bunu haklı göstermek insanın hatalarını örtbas etme babında alçaltıcı bir seçenek.Bir istek meselesidir bu.Önüne geçmeyip izin verdikçe beslendiğinizi sandığınız bir parazit,bir duygu bedavacısıdır.Önüne geçmemeye izin verecek kadar uzaksanız sevdiğinize,hiç sevmeseniz ne olur sevseniz ne.

Düşünmek suç,düşüncelerini dile dökmek paranoyaklık olmamalı.Hiçbir cinsiyette diğerine karşı aldatılma konusunda bir kaçına izin verici değil,affedici bir tutum bile izlenmemeli. Çünkü gerçekten seven insan aldatmaz,midesi kaldırmaz bunu.Gerçekten sevmekse bataklıkta açan nilüferler gibidir,onları su yüzüne çıkarıp bembeyaz yapraklarıyla olağanüstü kokusunu yaymasını beklemek zor...çok zor bir konu.

tamam erkek le kadının farkı yok :)

Halkının fikirlerini almanda güzel yani ;)

yazıda aklımda kalan tek yer belkide
" Gerçekten sevmekse bataklıkta açan nilüferler gibidir,onları su yüzüne çıkarıp bembeyaz yapraklarıyla olağanüstü kokusunu yaymasını beklemek zor..."

"her şeyle her şekilde olur aldatmak.Çoğu kez nefsin iptilasından ve bazen intikam,hırs gibi nefsi kör eden duygulardan kaynaklanır.Düşünceyle,bakışla,davranışla,bedenle, hayalle,fikirle hiç akla hayale gelmeyen kılık ve kıyafetlerle zuhur edebilir.İnsan aklının ipinin ucunu kaçırmaya fırsat verdikçe,çorap söküğü gibi arkası gelir.Aldatmak bir meyildir,meyiller seçimlerden oluşsa da eylemler seçmeye fırsat tanımazlar.Ruhunu iliklerine dek elde edemediğiniz her insan potansiyel olarak aldatmaya adaydır.
"
bunun bilinci önemli bence... o zaman sadakat ebedi kalır zannımca...

iSpiYonCu' Alıntı:
tamam erkek le kadının farkı yok :)

Halkının fikirlerini almanda güzel yani ;)

yazıda aklımda kalan tek yer belkide
" Gerçekten sevmekse bataklıkta açan nilüferler gibidir,onları su yüzüne çıkarıp bembeyaz yapraklarıyla olağanüstü kokusunu yaymasını beklemek zor..."

:) Halkın sesi ! HH Girls ...

evet arkadaşlar bu konu hakkında yorumlarınız varsa alalım
aslında aldatmak konusu daha ne kadar çok konuşulur bilemem
ama sonuna kadar aldatılma yaşayan bir ilişkide her iki tarafıda suçlu bulmaya devam edeceğim :boks:

:) Aldatılanın karşısındaki insanı aldatmaya sebep verdiği için;
Aldatanın bu kadar acizce davranıp karşısındaki insanı kandırdığı için....

ok?

:mad:

Aslında Bence Şu kavram doğru ne kadar kadın aldatılmış sa o kadar erkek de aldatışmış sayılmaz mı? ve ya aldatmaya nasıl bakıoruz ? Bence aldatmaya sebep aramak yanlış yazıda geçen nefsin iptilasından nefis sadece aldatmayı mı görüo? hadi onuda geçelim herşeyi yap et aldat sevdiğin insanı sonra kalk aldattım nefsime uydum yok öle yama Seviosa bir insan nefsini eşine yönlendirir ilişkiyi güzel yapan nedir değişkenlik mi evet ama neye göre yaşantıya karşılıklı istek arzu artık nasıl algılarsanız Cinsiyet dioruz acaba gerçekten de erkek ayrı kadın ayrı mı nefis var bence hayır insan nefsi bir tanedir bu kadın erkek olarak algılanmamalı die düşünüyorum benim de görüşlerim bu GHENNA Konu güzel teşk ederim

enteresan...aldatma warsa neden ayrılmıo aldatan...demekkı hersey bıtms...arkasndan ıs yapacagına ayrıl ole yap napıosa....bnde bunu anlamam...

uzun süreli ilişkilerde az çok mutlaka iki tarafında oluo
bunlara da göz yummak gerktiğni düşünüorum
çnki hayat kısa değmez sadece bi kıza :)

aldatmanın kadını erkeği yoktur sonuçta ikiside insan ne olursa olsun hoş bişi değil.biz bu kadar sölüoruz hoş bişe değil ii bişe diil die ama allah bilir biz bile kaç kez aldatmışızdır herkesin sayısı kendinde kiminin sıfırdır ne mutlu ona ve birlikte olduğu kişie kimininki sayısı belli değildir ne yazık o insana

haklısın

qyner' Alıntı:
enteresan...aldatma warsa neden ayrılmıo aldatan...demekkı hersey bıtms...arkasndan ıs yapacagına ayrıl ole yap napıosa....bnde bunu anlamam...

İŞte burda eğitim ortaya çıkıo gyner eğitimsiz ve maddi yönden kalkınamayan bir kadın asla ayrılmaya cesaret edemio maalesef ama tahmin ediyorum ki bu ileriye giden bir türkiye de kadının şu an ki başarısı ortada en basit örneği yollara bakın erkeklerden nerdeyse çok bayan şoför var bu beni çok sevindirio mesela benim evleneceğim insan önce ehliyet soracam anasını satım be istemiom minübüslerde rezillik çeksin :D Eğer kadın da kalkınma gücü olursa ayrılır bu yönde bence caydırıcılığıda olursa yani ayrılanlar olursa toplum o yöne doğru yönelir bence ve asla aldatma yoluna gitmez inşallah bu günleride görücez türk aile yapısında aldatma unutmayalım ki batılılardan gelmiştir geçmiş tarihimizde çok az rastlanan bir vakaymış bi tarih kitabında okumuştum..

Bencede aldatmanın cinsiyeti yok ghennaya katılıyorum sonuçta yapılan şey farklı değil ve hiç bişey bunu haklı bir neden olarak göstermez.Bir ilişkide başta güven önemlidir.Bu o insana verilen değeri ifade eder..Bunu yapan kadında olsa erkek de olsa zaflarına yenilmememlidir eğer bişeyler bittiyse açıkça söyleyip ilişki bitirilir aldatmanın manası mantığı ne??????

~PRENSES~' Alıntı:
Bencede aldatmanın cinsiyeti yok ghennaya katılıyorum sonuçta yapılan şey farklı değil ve hiç bişey bunu haklı bir neden olarak göstermez.Bir ilişkide başta güven önemlidir.Bu o insana verilen değeri ifade eder..Bunu yapan kadında olsa erkek de olsa zaflarına yenilmememlidir eğer bişeyler bittiyse açıkça söyleyip ilişki bitirilir aldatmanın manası mantığı ne??????

Anah benim hanımefendi ne demiş haklısın canım güven güven güven :cool:

merhaba ben buraya bu mesajı yazıyorum dikkatli okuyup ders alın arkadaşlar çok sevdiğim bir insan(kız )............ Annem hastanedeyken yani son nefesini verirken kız arkadaşımı çağırdı dediki oluma iyi bak.Annemi kaybettim adece o vardı kayatımda herkes bizi yakıştırır ve cok severlerdi onu.Aradan aylar geçti eski sevgilisiyle görüştüğünü öğrendim ayrıldım tabi ona yazdığı şeyi okudum ve gittim kaza yaptım arabam pert oldu bende cok kötü birleştik affettim salak gibi aradan zaman geçti ve ben onun arkadaşının en yakın kız arkadaşının eski erkek arkadaşıyla cıktığını duyunca şok oldum adamın msn şifresini kırım ve dikattttttttttttt annem hastanedeyken o çocukla yattığını öğrendim .vay benim başıma gelenler konuşmak isteyen insanlar mesaj atarsa nasıl intikam alacağımı yazacağım altın vuruş cok yakında ama bir insana bu kadarı pes aytıca sordum ben nasıl anlamadım diye seni nasıl aradı diye annesinden aramış annesini cok severdim cok kötü oldum mesajlarınızı bekliyorum ama sonu cok acı olacak

Arkadaşım inan çok üzüldüm çok karaktersiz bir insan bulmuşsun ne diyeyim :(
Böylee durumu Allah düşmanıma bile vermesin.. Aldatmak adilikten başka bişey değil. Ama intikam filan düşünme bile Allah'a havale et bitsin. Sen onunla uğraştıkca içten içe sen üzüleceksin değmez bile. Umarım gönlüne göre biri bulursun + Keskin sirke küpüne zarar derler... uğraşma ne hali varsa görsün eden bulurmuş hiç merak etme...

Geri