Alkole hayır

vay be baya alkole hayır diyen varmıs :saskin tabi herkesin görüslerine düsüncelerine saygı duymalıyız nede olsa bu forumda hepimiz kardes sayılırız onun için TURKISH RAKİİ :biggrin:clap

kişisel kararın kardeşim, tabiki sen bilirsin ama

ALKOLE HAYIR!!!!

Herkesin beyni Var İçen yada içmeyen sonucunu biLiyor.Alkole evet yada aLkole hayır diye birşey oLmaz.
Herkes kendi iradesine göre hareket eder.YapıLacak bişi yok !

sen bilirsin adamım, ben sadece karşı olduğumu gösteriyorum

Tadında bırakabildiğimiz sürece alkole evet :p

Fikre saygın var ama gücün olsa Herkesin içmesini engellermisin asıl sıru bu buna dürüst cevap ver ama alacağın tepkiyi de hesap et.

baba bu nasıl konudur ya. içmeyen adama hitab etmez zaten. içen adama da etki etmez =) resimlere bakmadım ama; sen bize iki üç tane içmeyi bilmeyen adamın resmini gösteriyosan, bu yanlıştır. ha diyosanki zararlı, zararı kendinedir baba. önce içmeyi bilecek. hiç bir kesin yargı yok cümlelerimde, hepsi çift taraflı olasılıklı. ılımlı islam diye bişey yoktur. islam zaten ılımlıdır, içmeyi bilirsen kendinden başkasına zararı yoktur. emanet vucudumuza sigarayla da aynı zararı veriyoruz. bu durumda o da haram oluyor. herneyse gece çarptı beni =)

Fikre saygın var ama gücün olsa Herkesin içmesini engellermisin asıl sıru bu buna dürüst cevap ver ama alacağın tepkiyi de hesap et.

abicim ben bu konuyu resmen unutmuştum valla. ben bugüne kadar içmedim ve içmemek içinde yetiştirildim. öyle yetiştim yani. ve içilen ortamlarada mecbur hatır gönül konulduğu için girdim ama yine içmedim çok şükür. ve gördüklerim inanılmaz tiksindirdi zaten inanışım gereğide içemem. şimdi bu beni ilgilendirir. fakat sen 3 kadeh atarsın adam gibi dediğin tabirde içersin, yola çıkarsın ne biliym kaza falan yaparsın, ayağın kayar kafayı gözü bordür taşlarına falan çarparsın, hadi dersin olan bana oluyo ulan kime ne! farzetki evde seni bekliyen 2 yavrucağın ve karın var ya da annen falan onlara yazık değil mi, benim dediğim bu işte eğer sen hala değer diyorsan zıkkım olsun değil afiyet olsun derim. ve elimde olsa da zorlamam, çünkü inancımda zorlama yok abi nasıl zorlarım. içmek isteyene de istemeyenede saygım büyük amasını düşünelim derim ben. herkese iyi geceler

bojverin. ijelim güzellejelim:D

valla pek içkiyle sigarayla aram yoktur. onlar da beni sevmez. onlara vereceğim paraya çiğ köfte felan yerim daha kıyak:D

içen içsin bana mı içiyo. içmeyene zaten lafımız yok:D

bojverin. ijelim güzellejelim:D

valla pek içkiyle sigarayla aram yoktur. onlar da beni sevmez. onlara vereceğim paraya çiğ köfte felan yerim daha kıyak:D

içen içsin bana mı içiyo. içmeyene zaten lafımız yok:D

amacım bilineni hatırlatmak hepsi buydu

amacım bilineni hatırlatmak hepsi bu

yanlış anlama kardeş biz de karşıyız. yakın çevremize de söleriz içme içirtme die ama sonuçta bunlar da koskoca adamlar yasaklamak da olmuyo. onlar içsin günahları boyunlarına. dediğim gibi onlar paraları gidip vodkaya rakıya veriyolar. ben o paraya gidip yarım kilo çiğ köfte 1 lt ayran alıyorum önlerinde miss gibi yiyorum 1 lokma da vermem. siz de paranızı yararlı şeylere kullansaydınız derim. ben onların içkilerinden istemiyorum ki onlar benim nevaleme ortak olsunlar:goz:

hayatta her şeyin sorunu ÖLÇÜ...ölçüsünde içlen içki faydalıdır...ölçüsünde içilmeyen su bile zarar verebilir...böyle hamasi şeyleri bırakın...

hayatta her şeyin sorunu ÖLÇÜ...ölçüsünde içlen içki faydalıdır...ölçüsünde içilmeyen su bile zarar verebilir...böyle hamasi şeyleri bırakın...

nd963o.gif

Sana içkiyi ve kumarı sorarlar De ki: "Onlarda hem büyük günah, hem insanlar için (bazı) yararlar vardır Ama günahları yararlarından daha büyüktür" Ve sana neyi infak edeceklerini sorarlar De ki: "İhtiyaçtan artakalanı" Böylece Allah, size ayetlerini açıklar; umulur ki düşünürsünüz; (2/219) [http://www.hackhell.com/her-telden/528736-alkole-hayir-5.html]

Bende katılıyorum,zaten dinimizdede haram kılınmış bize bu zıkkım.

rezilliğin babası daha ne olsun..

güzel bir yemeğin yada ziyafetin yanında sofraya değişik bişeyler eklemek iyi olur tabi 1 2 kadeh rakı yada şarap şöle balığın yada ızgaranın yanında iyi gider. amaç içmek değil ziyafet çekmek. (fazlası zarar ve lokur lokur içmeyin yavaş yavaş)

bu arada bide içki kötülüklerin anası falan değil. kötülük yada iyilik insanın içinde varolan yada çevresinden gördüğü bişeydir. içki sadece dışarı çıkarır yani ateşleyici (harekete geçirici) özelliği vardır.

güzel bir yemeğin yada ziyafetin yanında sofraya değişik bişeyler eklemek iyi olur tabi 1 2 kadeh rakı yada şarap şöle balığın yada ızgaranın yanında iyi gider. amaç içmek değil ziyafet çekmek. (fazlası zarar ve lokur lokur içmeyin yavaş yavaş)

bu arada bide içki kötülüklerin anası falan değil. kötülük yada iyilik insanın içinde varolan yada çevresinden gördüğü bişeydir. içki sadece dışarı çıkarır yani ateşleyici (harekete geçirici) özelliği vardır.

dışarı çıkarmamak için o halde alkole hayır:)

Geri