Alkole hayır

bence sigarada eklenmeli :D

Sigaraya ve Alkola HAYIRRRR !!!!

bunları söyleyen diline sağlık... alkolü bi engelleyebilsek sigaraya da sıra gelecek.
anlamıyorum alkolü aldıktan sonra dini inanç gereği cezası bi yana, materyal olarak düşünürsek insan vücuduna verdiği zararlar, can ciğer arkadaşların birbirini anında kesmesi.... bi düşünün. Ne gerek var ki, ne gerek....

dpfxv8.jpg

52fith.jpg

mr76mx.jpg

18odc4.jpg

bunlar sadece bir iki örnek​

Şöyle diyelim , ağzıyla içmeyenlere hayır olsun bence :) sonuçta evinde adam gibi içen ve yatan adam ile dışarıda sırf İÇMEK İÇİN içen ve sonra hayvani içgüdüsü insani içgüdülerini bastıran bir yaratık ile aynı değildir.

güzel bi konu olmuş teşekkürler=)

bir de bu kadar ciddi bi konu bu kadar tiye alınıp gayriciddi vi ortama dönüşmes daha hoş olucakmış ama yinede sağol =)

içmedim elimden geldiğince arkadaşlarımın bi kısmına bıkratırdım Allah tadına baktırmasın meletin

kötülüklerin anasına hayyyııııır

:clap.....

güzel bi konu olmuş teşekkürler=)

bir de bu kadar ciddi bi konu bu kadar tiye alınıp gayriciddi vi ortama dönüşmese daha hoş olucakmış ama yinede sağol =)

içmedim elimden geldiğince arkadaşlarımın bi kısmına bıkratırdım Allah tadına baktırmasın meletin

allah razı olsun kardeş. ben konuyu çok ciddi bi mesele olarak açtım, saolsun millet dalga geçsede yılmak yok, bu konuyu sabitleme amacındayım inşallah. bende senin gibiyim, inşallah tadına baktırmaz.. desteğin için a.r.o, teşekkürler

içkiye bende karşıyım Rakı ya asla !!!

Şöyle diyelim , ağzıyla içmeyenlere hayır olsun bence :) sonuçta evinde adam gibi içen ve yatan adam ile dışarıda sırf İÇMEK İÇİN içen ve sonra hayvani içgüdüsü insani içgüdülerini bastıran bir yaratık ile aynı değildir.

dediğin doğru ama kısmen; evde içtikten sonra çocuğunu dövenler, birşeyler kırıp dökenler, hanımını dövenler(eşler arası değil dövmek, kalp bile kırmamak gerekli)'in haddi hesabı yok, belki siz'de bu vakalar görünmüyo ama, hiçbir çocuk benim babam içiyo denmesini istemez, gururla babam içmez demek ister. ya hiç bir şey olasa bile evin huzuru kaçar, bugün kaçmasa bile yarın kaçar. türkiyede ki boşanma sebeplerinin çoğunda yine bu zıkkımın sebebi yatmakta zaten.

yiniliyorum ALKOLLÜ tüm herşeye HAYIR:biggrin​

içkiye bende karşıyım Rakı ya asla !!!

tamam'da rakı içkiden sayılmıyor mu?

kardeş güzel bir çağrı yapıyosun ama
kana karışmış artık bu lanet artık ozon suyuna yatırsan bile çıkmaz...
Madness bencede kardeş rakı en iyisi...

usta 40 gün uzak durman yeter. kan kendini temizler, önemli olan düşüncenin temizlenmesi:melek

kardeşim benle alkol polemigine girme
ben o ortamların icinde yaşıyorum
alkolü alış amacına bağlı yapacakların
alkolün arkasına sıgınıp adım bile atmam
bu dediklerini yapanlar alkolü neresiye alacğını bilmeyenler oke
tadında bırakırsan ve ne amacla ictigini biliyorsan sorun yok Rahat Ol :...

kardeşim benle alkol polemigine girme
ben o ortamların icinde yaşıyorum
alkolü alış amacına bağlı yapacakların
alkolün arkasına sıgınıp adım bile atmam
bu dediklerini yapanlar alkolü neresiye alacğını bilmeyenler oke
tadında bırakırsan ve ne amacla ictigini biliyorsan sorun yok Rahat Ol :...

her şey bi yana (inanlar içindir)

nd963o.gif

Sana içkiyi ve kumarı sorarlar De ki: "Onlarda hem büyük günah, hem insanlar için (bazı) yararlar vardır Ama günahları yararlarından daha büyüktür" Ve sana neyi infak edeceklerini sorarlar De ki: "İhtiyaçtan artakalanı" Böylece Allah, size ayetlerini açıklar; umulur ki düşünürsünüz; (2/219)

Ey iman edenler, içki, kumar, dikili taşlar ve fal okları ancak şeytanın işlerinden olan pisliklerdir Öyleyse bun(lar)dan kaçının; umulur ki kurtuluşa erersiniz (5/90)

Gerçekten şeytan, içki ve kumarla aranıza düşmanlık ve kin düşürmek, sizi, Allah'ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister Artık vazgeçtiniz değil mi? (5/91)

Sizin tümünüzün dönüşü O'nadır Allah'ın va'di bir gerçektir İman edip salih amellerde bulunanlara, adaletle karşılık vermek için yaratmayı başlatan, sonra onu iade edecek olan O'dur İnkâr edenler ise, küfürleri dolayısıyla, onlar için kaynar sudan bir içki ve acı bir azab vardır (10/4)

Hurmalıkların ve üzümlüklerin meyvelerinden kurdukları çardaklarda hem sarhoşluk verici içki, hem güzel bir rızık edinmektesiniz Şüphesiz aklını kullanabilen bir topluluk için, gerçekten bunda bir ayet vardır (16/67)

Ve de ki: "Hak Rabbinizdendir; artık dileyen iman etsin, dileyen inkâr etsin Şüphesiz biz zalimlere bir ateş hazırlamışız, onun duvarları kendilerini çepeçevre kuşatmıştır Eğer onlar yardım isterlerse, katı bir sıvı gibi yüzleri kavurup-yakan bir su ile yardım edilirler Ne kötü bir içkidir o ve ne kötü bir destektir (18/29)

Sonra kendileri için onun üzerinde kaynar su karıştırılmış bir içkileri de vardır (37/67)

Geri