Anayasa Mahkemesi'nin kararı: Türban laikliğe aykırı

Serdengeçti ve İmza isimli arkadaşlar yorumlarınızı büyük bir keyifle okudum Hepsi gerçekten çok güzeldi

sizin kadar olmasada bir kaç cümlede ben söylemek isterim kİ

Başörtüsünü yasaklamak için arkasına saklandığımız Laikliği çıkaran Fransızlar bile

"Bu Laikliği biz çıkardık ama Türklerde cılkını çıkardı" diye espri yapıyorlarmış :)

anlaya ne anlarsa anlasın

Başörtüsünü yasaklamak için arkasına saklandığımız Laikliği çıkaran Fransızlar bile

"Bu Laikliği biz çıkardık ama Türklerde cılkını çıkardı" diye espri yapıyorlarmış :)

:biggrin:biggrin:biggrin

süper bir espri. çok hoştu inan
eline sağlık

“Bir kız öğrenciyi, başını örttüğü için tahsil hakkından mahrum etmek İstiklal Savaşı başlarında ve Maraş'ta, düşmanlar tarafından başörtüsü çekilip düşürüldüğü için başlayan milli şahlanışın ruhuna tükürmektir."

Necip Fazıl Kısakürek

başörtüsünü eleştirenler aranızda Türk varsa Maraş savunması nasıl başlamış araştırın..

“Bir kız öğrenciyi, başını örttüğü için tahsil hakkından mahrum etmek İstiklal Savaşı başlarında ve Maraş'ta, düşmanlar tarafından başörtüsü çekilip düşürüldüğü için başlayan milli şahlanışın ruhuna tükürmektir."

Necip Fazıl Kısakürek

başörtüsünü eleştirenler aranızda Türk varsa Maraş savunması nasıl başlamış araştırın..

Aslında başka bir şeyler yazacaktım ama bu sözün üstüne pek bir şey yazmaya gerek yok anamızın bacımızın tesettürüne dil uzatan ... lere en iyi cevap bu olmuş

Not : Boşlukları siz forum kurallarına aykırı doldurunuz

İşte bu karar Türkiye nin militarist bir ülke olduğunun ispatıdır.Demokrasiyi yani çoğulculuğu savunacaksın,sonra çoğunluğun aldığı kararı Türkiyenin(Türk halkının değil) resmi DİNİ(!) laikliğe aykırı diye iptal edeceksin.Ulan Allah'ın emrine hangi selahiyetle yasak getirilir?Buna kim cüret eder?Buna masonik,soyu sopunda lanetli kavmin emareleri olan adamlar ancak yapar ve onun peşinden giden salaklar da bu yasağı savunup kendilerini "Allah a inanıyoruz" diyip müslüman zannederler.

Türkiye Bir Cumhuriyet ülkesidir. Cumhuriyetlerde devletin dini bir ideolojsi olmaz. Bunu bildiğiniz halde devletin resmi dininin islam olduğu konusunda ki safsata yine gündeme gelmiş. Cehalet işte...

Türkiye Cumhuriyetli Laik, Sosyal, Hukuk devletidir. Bunu aklınıza yerleştirin artık....

lanet olsun böyle sisteme

:saskinlaikliğin anlamını bilmeyenler nasıl bu ülkede söz sahibi oluyorlar anlamak mümkün değil ya. ya sizene ister açar ister kapatır önemli olan düşünce değilmi sizene ye

Din ile devlet işeri bazılarının istediği gibi birbirine karıştırılmaya kalkılırsa anarşi olur, iç savaş çıkar. Ulu Önder Atatürk çok önceden bu gerçeği gördüğü için laik bir cumhuriyeti gençlere emanet etmiştir. Ama Atamızın 100 sene önceden gördüğü gerçeği halen idrak edmemiş insanlar var aramızda, maalesef...

Şunu istiyormusunuz bi söylesenize tesettürlü türbanlı olanların okumasını istemiyormusunuz buna cesur bir şekilde cevap verirmisiniz

anlaya ne anlarsa anlasın

:clap:clap:clap

İşte Türkiyede Yıllarca devam eden saçmalığı özetleyen cümle

Fransızlar bile

Din ile devlet işeri bazılarının istediği gibi birbirine karıştırılmaya kalkılırsa anarşi olur, iç savaş çıkar. Ulu Önder Atatürk çok önceden bu gerçeği gördüğü için laik bir cumhuriyeti gençlere emanet etmiştir. Ama Atamızın 100 sene önceden gördüğü gerçeği halen idrak edmemiş insanlar var aramızda, maalesef...

zeki arkadaş. biz yasalarımızı avrupadan aldık demi?
aynı şekilde laiklik ilkesini de avrupadan aldık. avrupa'da yasak var mı? ama sen bilmezsin ben yazayım.

İŞTE ÜLKE ÜLKE BAŞÖRTÜSÜ KARNESİ!

Fransa: Başörtüsü ve diğer "belirgin" dini sembollerin taşınması, 2004 yılında yapılan bir düzenleme ile devlet okullarında yasaklandı. Ancak söz konusu yasa özel okulları, Müslüman okullarını ve üniversiteleri kapsamadığı için buralarda okuyan kişiler isterlerse başörtüsü takabiliyor.

Almanya: 2003 yılı Eylül ayında Alman Federal Anayasa Mahkemesi, okulda başörtüsü takmak isteyen bir kadın öğretmenin başvurusunu kabul etti. Ancak mahkeme, eyaletlerin bu konuda kendi kararlarını verebileceğine hükmetti. Almanya'da en az dört eyalette öğretmenlerin derslere başörtüsüyle girmesi yasaklandı. Hesse eyaletinde bu yasak bütün devlet memurlarını içine alacak şekilde genişletildi. Ancak Almanya’da da yüksek öğretimde bir başörtüsü yasağı uygulaması yok.

Hollanda: Nüfusun yüzde 6'sını oluşturan Müslümanların başörtüsünü okullarda giyilmesi genelde kabul görüyor. Bazı devlet kurumlarında yasak görülebiliyor. Ancak üniversitelerde hiçbir kısıtlama yok.

Belçika: Hollanda sınırına yakın Maaseik şehrinde kadınların sadece gözlerini açıkta bırakacak şekilde çarşaf giymesi yasaklandı. Bütün Avrupa’da olduğu gibi yüzü kapatan çarşafa sıcak bakılmıyor. Konu okulların inisiyatifine bırakılmış ve ortaöğretimde çok azı yasağı uyguluyor. Yüksek öğretimde ise yasak söz konusu değil.

İngiltere: Başörtüsü konusunda herhangi bir yasak bulunmuyor. Ancak okulların kendi kılık kıyafet yönetmeliklerini düzenleme yetkisi bulunuyor. İngiltere’de başörtülüler bu kıyafetiyle polis bile olabiliyor.

Avusturya: Ülkede başörtüsü ile ilgili bir kısıtlama bulunmuyor. Tam tersine Türkiye’de başörtüsü yasağı sebebiyle okuyamayan kız öğrencilerin birçoğu Viyana üniversitesinde resmi törenle diploma alıyor ve dereceye giriyorlar.

İtalya: 2004 yılı Eylül ayında İtalya'nın Kuzeyinde, maske takmanın yasaklanmasını öngören eski yasa tekrar yürürlüğe sokularak, kadınların çarşaf giymesi yasaklandı. Ancak başörtüsü giyinilmesi konusunda herhangi bir kısıtlama bulunmuyor.

Rusya: 1997 yılında Temyiz Mahkemesi, İçişleri Bakanlığı'nın pasaportlarda başörtülü fotoğraf kullanmasını yasaklayan kararını bozdu. Okullarda da herhangi bir yasak bulunmuyor.

Avrupa'nın diğer ülkelerinde de hoşgörü havası hâkim. Danimarka ve Yunanistan okullarda başörtüsüne izin veriyor. İspanya'da da herhangi bir yasak koyma arayışı yok.

İsviçre: Cenevre Kantonu'nda Müslüman olan İsviçreli bir ilkokul öğretmeninin uzun bol bir kıyafet ve başörtüsüyle derslere girmek istemesi Lozan'daki Yüksek Mahkeme tarafından reddedildi. İsviçre Kantonlara bölünmüş ve her kantonun içişlerinde serbestlik söz konusu. Ülkenin hiçbir yerinde Cenevre’de ortaya çıkan yasağın bir benzeri yok. Bu da kamu kurumunda çalışmak isteyenler için geçerli. Öğrencilerin başörtüsü takmasıyla ilgili hiçbir yasak yok.

şimdi soruyorum: bizimkinin adı laiklikse avrupaadakinin adı ne?

Çok saygıdeğer arkadaşım avrupada türban takanların devletin rejimini tehlikye atma gibi bir konumları yok, olamaz da. Ama Türkiye' de bunlar tartışılıyor. Öte yandan AİHM' e başvurup da türban lehine çıkmış bir karar gösterebilir misin? Neden Avrupa' nın sadece işinize gelen yanlarını lanse ediyorsunuz? Madem Avrupa bu kadar mülümanların dinini yaşamasına özen gösteriyor o zaman neden Danimarka' da peygamber efendimiz aleyhine iğrenç karikatürler yayınlanabiliyor? Neden avrupanı diğer yüzünü de sunmuyorsunuz? Olaylara lütfen tek taraflı bakmayın, yani kendiniz için. Yoksa benim açımdan problem yok. Sizin düşüncenizdir saygı duyarım.

Ha şunu da belirteyim laikliğin tanımı da ülkeden ülkeye göre değişir. Ne zaman ki bizim ülkemizde şıhlardan el etek öpmemiş başbakanlar, cumhurbaşkanları bulunursa, ne zaman ki kuran kursları Atatürk düşmanları yetiştirmek için, şeriatçı yetiştirmek için kullanılmassa, o zaman laikliğin tanımı avrupadaki gibi yapılır ve yaşanır.

Necip Fazıl Kısakürek

türban takanlar rejimi tehlikeye düşürüyor öyle mi?

Bakış açınıza göre değişir. Kimileri de minareyi kendine kalkan yapan şimdiki başbakanı mazlum olarak gördüler ama gerek kanunların gerekse vicdanı ve irfanı hür her Türk insanının nezdinde suçluydu. O zaman ki şartlar ve konum onu gerektirmiştir.

Toplumsal bir uzlaşı sağlanmalı bu türban konusun da gerekirse referandum yapılıp halkın görüşü alınabilir ve bununla ilgili yök yasasında yapılacak bir değişiklikle özel üniversiteler kurulup başörtülü,türbanlı ögrenciler bu üniversitelerde avrupada olduğu gibi okuyabilir alternatifler çoğaltılabilir yeterki toplumsal bir mutabakata varılsın.

Toplumsal bir uzlaşı sağlanmalı bu türban konusun da gerekirse referandum yapılıp halkın görüşü alınabilir ve bununla ilgili yök yasasında yapılacak bir değişiklikle özel üniversiteler kurulup başörtülü,türbanlı ögrenciler bu üniversitelerde avrupada olduğu gibi okuyabilir alternatifler çoğaltılabilir yeterki toplumsal bir mutabakata varılsın.

kardeş aydamı yaşıyorsun jüpiterdemi burası sivas yanlış geldin galiba:D

Toplusal uzlaşıyı nasıl bir toplumla yapmayı düşünüyorsun?????

uzlaşı yapılacak toplum nasıl bir toplum ?Atatürkçü mü?yobazmı?bölücümü?dincimi?

devletimizin nasıl bir toplum yetiştirdiğinden haberin yokmu?eğitim sistemi milli mi yoksa cemaatların bölücülerin tarikatların etkisindemi?

git bi yüzünü yıka ne biliiim abdest felan alda böyle demokrasi şampiyonluğu yapma.

refandum yapılsa sonuç belli. %80 evet. bazılarına bu çok acı geliyor....

Necip Fazıl Kısakürek

türban takanlar rejimi tehlikeye düşürüyor öyle mi?

BACIMIN ÖRTÜSÜ BATMAKTA REZİLİN GÖZÜNE
ACIRIM TÜKÜRÜĞE BİLLAHİ TÜKÜRSEM YÜZÜNE
MEDENİ OLMAK EĞER AÇMAKSA BEDENİ
DESENİZE HAYVANLAR İNSANLARDAN DAHA MEDENİ !!!

MEHMET AKİF ERSOY

BUNUDA VERELİM KARDEŞ BELKİ OZAMAN BİŞEYLER ANLARLAR

uzlaşı yapılacak toplum nasıl bir toplum ?Atatürkçü mü?yobazmı?bölücümü?dincimi?

devletimizin nasıl bir toplum yetiştirdiğinden haberin yokmu?eğitim sistemi milli mi yoksa cemaatların bölücülerin tarikatların etkisindemi?

git bi yüzünü yıka ne biliiim abdest felan alda böyle demokrasi şampiyonluğu yapma.

YA AÇIKCA DESENE REFERANDUM YAPILSA SONUÇ İSTEDİĞİNİZ GİBİ OLACAK OYÜZDEN KORKUYORUZ YEMİYOR ... NE LAFI DOLANDOROYOSUN :D

bu konuda referanduma gidilsin. halk cogunlugu ne diyorsa o olsun.

Demokrasi şampiyonu

Ben Türkiye Ankarada yaşıyorum 80 öncesi bu memlekette başı açık kapalı baş örtülü , türbanlı başı açık kız kardeşlerimiz kardeş kardeşe birlikte üniversitelerde rahatça okuyabiliyorlardı ne yazıkki dini siyasete alet eden tarikatların ekseninden çıkamamış bazı siyasilerin oy avcılığı yüzünden türbanı da siyasallaştırmasıyla birlikte bu günlere kadar geldik

Ben bundan sonra bu toplumu rahatlatmak adına yapılması gerekenleri en basit haliyle ayrıntılara fazla girmeden anlattım keşke hepimiz bu toplumsal uzlaşıyı sağlayabilsek te bir parça demokrasi şampiyonluğu yapabilsek bu gergin gündemde cidden çok iyi olurdu.

Geri