Atatürk Devrimleri !...

64general1

New member
Reaction score
0
Emperyalist devletler tarafından “hasta adam” olarak ilan edilen ve parçalanmak istenen Osmanlı imparatorluğunun, yok olmak üzere olduğu bir anda, 19 Mayıs 1919’da Samsun’da bir güneş gibi doğan büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, yurdu düşmandan temizledikten sonra, yoktan bir ulus yaratmış ve Osmanlı’nın enkazı üzerine kurduğu Türkiye cumhuriyetini kısa sürede gerçekleştirdiği devrimlerle taçlandırmıştır.

Atatürk’ü sevmek ve Atatürkçülüğü benimsemek, yalnız O’nun deniz mavisi gözlerini, buğday sarısı saçlarını sevmek değildir. Atatürk’ü sevmek, O’nun gibi düşünmek, O’nun ilke ve devrimlerini benimsemek ve korumak, çağdaş uygarlığı yakalamak için O’nun gösterdiği yoldan sapmadan yürümektir.

1950 yılında çok partili parlamenter sisteme geçişimizle birlikte, Atatürk ve devrimleri Türk ulusuna yeteri kadar anlatılamamış, genç beyinlere Atatürk’ün bakla tarlasından kuşları kovaladığı benimsetilmiştir. Bu nedenledir ki Cumhuriyeti emanet ettiği Türk gençliğinin bir bölümü, geleceklerinin karartılmak istendiğinin bilincinde olmayarak, O’nun gösterdiği yoldan ayrılıp, karşıdevrimcilerin safında yer tutmakta sakınca görmemiştir.

Atatürk, kişi olarak çok yönlüdür. Komutandır, devlet adamıdır, öngörülüdür, aydındır, bilgindir.

Ancak kesinlikle tabu değildir ve doğmalara karşıdır.

Bir konuşmasında “ Ben, manevi miras olarak hiçbir ayet, hiçbir doğma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım ilim ve akıldır. Benden sonrakiler bizim aşmak zorunda olduğumuz çetin ve köklü zorluluklar karşısında, belki gayelere tamamen eremediğimiz fakat asla taviz vermediğimiz, akıl ve ilmi rehber edindiğimizi tasdik edeceklerdir. Zaman süratle ilerliyor; milletlerin, toplumların, kişilerin mutluluk ve mutsuzluk anlayışları bile değişiyor. Böyle bir dünyada asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek, aklın ve ilmin gelişimini inkâr etmek olur.”

Günümüz koşullarında herkes kendisini Atatürkçü olarak göstermeye çalışmakta,
Ancak O’nun ilke ve devrimlerini kendi düşüncesi doğrultusunda yorumlayarak, Atatürk’ü istismar etmeye çalışmaktadır.

Bu bağlamda;
Cumhuriyetçilik ilkesini hilafet,
Devrimcilik ilkesini ihtilalcilik,
Halkçılık ilkesini sınıfçılık,
Milliyetçilik ilkesini faşizm,
Devletçilik ilkesini sosyalizm,
Laiklik ilkesini dinsizlik,
Olarak benimsetme gayreti içinde olup, sıkıştığında da, Atatürk’ün kanatları altına girip takıyye yapmaktadır.

Oysaki Atatürk;

CUMHURİYETÇİLİK ilkesi ile padişah ve hilafet yerine, halkın kendi kendisini yönetmesini, yani egemenliğin kayıtsız ve koşulsuz ulasa ait olduğunu,

DEVRİMCİLİK ilkesi ile toplum düzeninde, kısa sürede köklü ve önemli değişiklikler yapmak gerektiğini,

HALKÇILIK ilkesi ile toplum içinde hiç kimsenin diğerinden üstün tutulmamasını, herkesin yasalar önünde eşit olmasını, hiçbir kişiye, zümreye veya sınıfa ayrıcalık tanınmamasını,

MİLLİYETÇİLİK ilkesi ile ulusal sınırlar içinde yaşayan yurttaşlar arasında, din, mezhep, ırk, dil ve siyasi düşünce ayırımı yapmaksızın, yurdun bölünmez bütünlüğü için çalışan her kesin Türk olduğunu,

DEVLETÇİLİK ilkesi ile devletin ekonomik yaşama doğrudan katılarak, ekonomiye yön vermesini ve öncü olmasını,

LAİKLİK ilkesi ile din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılmasını, toplumsal düzenin ve hukuk kurallarının dine değil, akıl ve bilime dayanması gerektiğini, tüm yurttaşların din ve vicdan özgürlüğüne sahip olduklarını, kimsenin din ve ibadete zorlanmayacağı gibi, hiç kimsenin dini ibadetine engel olunamayacağını, hiç kimsenin dini inanç ve görüşlerinden dolayı kınanmayacağını,

Anlatmak istemiştir.

Bu nedenle, Atatürk’ü ve devrimlerini doğru anlamak ve topluma, özellikle gençliğe doğru anlatmak her aydının temel görevidir.

Ne yazık ki bu görev gereği gibi yerine getirilmemekte ve eğitim, gençlere hurafeleri benimseten imamların eline bırakılmış bulunmaktadır. Atatürkçülüğü topluma benimsetmek ve anlatmak için kurulmuş bulunan, Atatürkçü Düşünce derneklerinin (ADD) de, iç ve yönetim çekişmeleri nedeniyle işlevleri gereği gibi yerine getirdikleri söylenemez.

Hep birlikte aydınlık yarınlara…
Gündüz AKGÜL
Emekli Cumhuriyet Savcısı

Su ilkelerden birini bile dogru anlayamadı insanlar ozellikle de MALUM olanı...

Teşekkür ederim paşam. Ne güzel bir paylaşım. Ama bunu anlayacak insanların sayısı ülkemizde malesef %20 yi geçmeyecek.

Emeğine Sağlık.Önemli konu..Tabi Atamızın Her yönünü örnek almalıyız.Özellikle Düşünceleri ve kişisel özellikleri.

Teşekkür ederim paşam. Ne güzel bir paylaşım. Ama bunu anlayacak insanların sayısı ülkemizde malesef %20 yi geçmeyecek.

Zamanın da bu oran barajın aLtındaydı onu da hatırLatırım..
Atatürkü anLayacak insanLar chp ye oy verenLerLe mi sınırLı anLayamadım ki?
Borsa mı bu oLay daLgaLı buLutLu oLuyor yoksa moda mı bu da çözemedikLerim arasında

أĸяα;2804267' Alıntı:
Borsa mı bu oLay daLgaLı buLutLu oLuyor yoksa moda mı bu da çözemedikLerim arasında

Dikkat ettiysen daha önce yaptığın hatadan dolayı seninle muhatap bile olmuyorum. Dolayısı ile cevap vermeyeceğim. Sen dilediğin gibi düşünüp , senin gibi düşünmeyenlerin konusunu baltalayabilirsin.

أĸяα;2804267' Alıntı:

Bu ulkede Ataturk'u anlamak ya da anlamamak menfaatlere gore cok farklılık gosteriyor. Bugun basbakan bile bircok konuda Ataturk'un dusuncelerini kullanmaktan cekinmiyor. Ben Ataturk sevgisinin partilere verilen oylarla alakalı oldugunu dusunmuyorum. Ama ikra kardesim bugune kadar yazdıgın yazılardan anlasılıyor ki senin Ataturk'u anlamakla uzaktan yakından alakan yok...

Dikkat ettiysen daha önce yaptığın hatadan dolayı seninle muhatap bile olmuyorum. Dolayısı ile cevap vermeyeceğim. Sen dilediğin gibi düşünüp , senin gibi düşünmeyenlerin konusunu baltalayabilirsin.

hatamLa günahımLa ben benim.. Hiç boşa kasma değişmem, değişemem güzeLim :)
Konu baLtaLadığım yok fikir biLdirdim verecek cevabın var ise buyur
Verecek cevabın yok oLayı duygusaLLığa döküyorsun..
DuygusaL mevzuLat tabiatım değiL üzgünüm

Bu ulkede Ataturk'u anlamak ya da anlamamak menfaatlere gore cok farklılık gosteriyor. Bugun basbakan bile bircok konuda Ataturk'un dusuncelerini kullanmaktan cekinmiyor. Ben Ataturk sevgisinin partilere verilen oylarla alakalı oldugunu dusunmuyorum. Ama ikra kardesim bugune kadar yazdıgın yazılardan anlasılıyor ki senin Ataturk'u anlamakla uzaktan yakından alakan yok...

üç günLük üyeye göre hakkımda fazLa fikir sahibisin..
biLdiğimiz tanıdığımız biriysen heLe bi pm at da göreLim ardında ki yüzü
Yok değiLsen de üşenmeyip bütün mesajLarımı inceLediğin için teşekkürLer(!??!)
Benim hakkımda biLdikLerim kuLLanıcı adım ve teşekkür sayımLa sınırLıdır..
O yüzden bu tür ithamLara girmeden önce beni tanıma şansını kendine bir ver :)
Ben anLamam gerektiği kadar anLar tanımam gerektiği kadar tanırım
Ama kimseyi de putLaştırıp tapınamam inançLarım eL vermez
O yüzden sizin anLadığınız kadar anLayamamış oLabiLirim onu da hoş görün

İKRA

Seni sana kısaca anlatim:
Seni anlamak o kadar da zor degil ben senin kafa yapında cok insan tanıdım...
Simdi senin neden Ataturk'le uzaktan yakından alakan olmadıgına gelelim:

Parantez icindekiler senin dusuncelerin:

CUMHURİYETÇİLİK ilkesi ile padişah ve hilafet yerine, halkın kendi kendisini yönetmesini, yani egemenliğin kayıtsız ve koşulsuz ulasa ait olduğunu,

(Bir ulke cumhuriyetle degil seriatla yonetilmeli)

DEVRİMCİLİK ilkesi ile toplum düzeninde, kısa sürede köklü ve önemli değişiklikler yapmak gerektiğini,

(Degisiklik yapmaya gerek yok zaten Allah bize herseyi acıkca belirtmis)

HALKÇILIK ilkesi ile toplum içinde hiç kimsenin diğerinden üstün tutulmamasını, herkesin yasalar önünde eşit olmasını, hiçbir kişiye, zümreye veya sınıfa ayrıcalık tanınmamasını,

(Muslumanlar herzaman butun insanlardan ustundur. Bir hristiyanı insan bile saymaya gerek yok)

MİLLİYETÇİLİK ilkesi ile ulusal sınırlar içinde yaşayan yurttaşlar arasında, din, mezhep, ırk, dil ve siyasi düşünce ayırımı yapmaksızın, yurdun bölünmez bütünlüğü için çalışan her kesin Türk olduğunu,

(Bu yukardaki Ataturk milliyetciligidir. Asıl milliyetcilik sadece Turklugu ve muslumanlıgı savunur. Bunların dısındaki insanlar Ne Mutlu Turkum Diyene sozunu icten soylese bile benim gozumde sıfırdır)

DEVLETÇİLİK ilkesi ile devletin ekonomik yaşama doğrudan katılarak, ekonomiye yön vermesini ve öncü olmasını,

(Bu konudaki dusuncelerini bilmiyorum o yuzden konusmayı dogru bulmam)

LAİKLİK ilkesi ile din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılmasını, toplumsal düzenin ve hukuk kurallarının dine değil, akıl ve bilime dayanması gerektiğini, tüm yurttaşların din ve vicdan özgürlüğüne sahip olduklarını, kimsenin din ve ibadete zorlanmayacağı gibi, hiç kimsenin dini ibadetine engel olunamayacağını, hiç kimsenin dini inanç ve görüşlerinden dolayı kınanmayacağını,

(Hem laik hem musluman olunmaz. Bir devlet seriatla yonetilmelidir cunku bize en dogru kurallar din tarafından konulmustur. Bir musluman ancak ve ancak seriatla yonetilebilir. Ve bunun gibi bir suru zırva........)

Ve son olarak Ataturk sevgisini puta tapmakla aynı kefeye koyan bir insansın.

Senin Ataturk'u anlamadıgını soylemek cok da zor olmasa gerek....

İKRA

Seni sana kısaca anlatim:
Seni anlamak o kadar da zor degil ben senin kafa yapında cok insan tanıdım...
Simdi senin neden Ataturk'le uzaktan yakından alakan olmadıgına gelelim:

Parantez icindekiler senin dusuncelerin:

O parantez içindekiLer benim düşünceLerim değiL
Senin izLenimLerin.. Ki bunLar da saçmaLıktan ibaret
Demek oLuyor ki senin saçmaLıkLarından ibaret yazdıkLarın
Benim kafa yapımda bir insan tanısan
Kafanın gövdene ne kadar ağır geLdiğini hisseder
Ve utanırdırdın bu düşünceLeri o kafa dediğin şeyde taşıdığından

(Bir ulke cumhuriyetle degil seriatla yonetilmeli)

Evet benim istediğim Şeriattır..
YaLnız cumhuriyetLe biLe yönetiLemezken Şeriat şu an sadece hayaLdir
Ama hayaL benim hayaLim herşeye dil uzatma cüretini kendinizde hangi hakLa buLuyorsunuz biLmiyorum ama
İşte kLavyenin böyLe bir güzeLLiği var
Gerçek hayatta bastırdığınız bütün sapkınLıkLarınız
Elinizdeki kLavye sayesinde gün yüzüne çıkıyor..

(Degisiklik yapmaya gerek yok zaten Allah bize herseyi acıkca belirtmis)

BeLirtiLmemiş oLan birşey göster o kadar biLiyorsan?
Bugün Kur´an da haram oLan hemen herşey anayasada kanunsuzLuk oLarak niteLenmiş zaten
Sence bunLar nerden örnek aLındı?
Kur´an dünyaya geLmeden önce insan hayatının ne kadar önemi vardı?
İnsan öLdürmek ne zamandan beri suç sayıLıyor biraz kafa yor
Yoğurdun kaymağı gibi oLmasın fikriyatınız ufkunuzu geLiştirin..!,

(Muslumanlar herzaman butun insanlardan ustundur. Bir hristiyanı insan bile saymaya gerek yok)

MüsLümanLar her haLükarda bütün insanLardan üstündür..
Bu üstünLüğü onLara Allah vermişken ben nasıL inkar ederim?
Allah yüce kitabında emrediyor müslüman müslümanın öz kardeşidir diye
Ve hrıstiyan ve yahudiLeri kendinize dost edinmeyiniz diyor..
Senin bu zırva dedikLerin ahretini kurtaracak asıL zırvaLarı okuyacağına
Aç da iki iLmihaL kitabı oku da kendin için bir iş yap

(Bu yukardaki Ataturk milliyetciligidir. Asıl milliyetcilik sadece Turklugu ve muslumanlıgı savunur. Bunların dısındaki insanlar Ne Mutlu Turkum Diyene sozunu icten soylese bile benim gozumde sıfırdır)

Kişi kavmini sevmekLe yadırganamaz diyor Hz. Peygamber..
OnLar Türk oLdukLarını haykırsın sonra biz bağrımıza basarız
Türk kimLiği taşıyıp her türLü yıkıcı böLücü faaLiyeti yapacak
üLkeyi gün be gün içten sinsi pLanLarLa saracak sonra ben koLLarımı açacağım..peh

(Bu konudaki dusuncelerini bilmiyorum o yuzden konusmayı dogru bulmam)

Bizim için devLet Babadır.. hükümet demiyorum bakın DevLet
Babaya gösterdiğimiz hürmet her haLükarda devLete yansır..

(Hem laik hem musluman olunmaz. Bir devlet seriatla yonetilmelidir cunku bize en dogru kurallar din tarafından konulmustur. Bir musluman ancak ve ancak seriatla yonetilebilir. Ve bunun gibi bir suru zırva........)

Hem Laik hem müsLüman oLunmaz kavramı sizin tabiatınızdan geLir..
Bunu başörtüsü ve biLimum isLami unsurLarda en güzeL şekLiyLe ispatLadınız
Bizim devLete din yükLeme misyonumuz yok yaLnız dinsiz bir devLete de tahammüLümüz yok
Bunun ayrımını yapabiLeceğiniz gün daha çok konuLar konuşabiLir
Hatta beLki uzLaşabiLiriz de

Ve son olarak Ataturk sevgisini puta tapmakla aynı kefeye koyan bir insansın.

Senin Ataturk'u anlamadıgını soylemek cok da zor olmasa gerek....

Ancak siz bu gibi önyargıLardan
Bu gibi saçmaLıkLardan sıyrıLmadığınız sürece ortak payLaşacak hiç bir şeyimiz yoktur
İstediğini düşünmekte özgürsün benim için düşündüğün herşey umrumdışıdır..
Bundan sonrasında konu iLe aLakaLı yorumLar yapın keza kendi konunuzu kendiniz baLtaLayıp
İkranın hayatına çevirmektesiniz..

İKRA arkadasım farkında olmadan senin hakkındaki butun iddialarımı dogruladın. Altlarına yazdıgın her yorum bunu kanıtlıyor. Yorumlarımın yanlıs oldugunu anlatmak yerine bunların acıklamasını yapmıssın. Tesekkurler beni haklı cıkardın...

iddiamı :durdurun

pardon bir iLkokuL çocuğu anLardı yazdıkLarımdan en az bir harfi
Seni muhattap aLıpta cevap verdiğim için afedersin
Söz bundan sonra seni görmezden geLicem

konu aslında özünde güzel bir konu ama konuya yapılan yorumlar dikkatimi çektide bazıları Atatürk ü kullanarak siyaset yaptıklarını ap acık göstermiş hatta bazı arkadslar oran bile vermiş bukadar kişi ATAtürk çü olacak diye bi hikaye var anlatayım belki anlasılır

Nasrettin hoca üç hristiyan gelir derler ki biz sana 3 soru soracaz eger cevaplarsan müslüman olacaz ama cevaplamassan sen hristiyan olacan demişler hoca kabul eder.

ilk soru sorulur dünyanın tam ortası neresi diye hoca aha su bizim eşşeğin oldugu yer der onlarda olur mucanım öyle sey diye hoca inanmasan ölç der .......

ikinci soru uzayda ne kadar yıldız var derler hoca aha su bizim eşşeğin üstündeki kıl kadar der onlarda ya olur mu öyle sey derler hoca inanssan say der 3 e gecmeden hepsi kelimeyi şahadet getirir.

gelelim kıssadan hisseye şimdi burda bazı arkadslar ne derse inanmak zorundayız çünki
onlar Atatürkçü ya hani onlar laik ya yani chp ye oy vermeyenler irticacı gerici demeye getirmiş bazı arkadslar onlarada inancaz mecburen.İnanmassan kalblerine zihinlerine gir gör hoca misali..

bazıları dini hazmedemeyişlerini Atatürkçülük kılıfı altında oy topluyarak lanse etmeye calısıyolar ama bunu basaramıyacaklar.

çünkü bu halk ne dininden vazgecer nede Atatürkten

konu aslında özünde güzel bir konu

ama konuya yapılan yorumlar dikkatimi çektide bazıları Atatürk ü kullanarak siyaset yaptıklarını ap acık göstermiş

hatta bazı arkadslar oran bile vermiş bukadar kişi ATAtürk çü olacak diye bi hikaye var anlatayım belki anlasılır

Nasrettin hoca üç hristiyan gelir derler ki biz sana 3 soru soracaz eger cevaplarsan müslüman olacaz ama cevaplamassan sen hristiyan olacan demişler hoca kabul eder.

ilk soru sorulur dünyanın tam ortası neresi diye hoca aha su bizim eşşeğin oldugu yer der onlarda olur mucanım öyle sey diye hoca inanmasan ölç der .......

ikinci soru uzayda ne kadar yıldız var derler hoca aha su bizim eşşeğin üstündeki kıl kadar der onlarda ya olur mu öyle sey derler hoca inanssan say der 3 e gecmeden hepsi kelimeyi şahadet getirir.

gelelim kıssadan hisseye şimdi burda bazı arkadslar ne derse inanmak zorundayız çünki
onlar Atatürkçü ya hani onlar laik ya yani chp ye oy vermeyenler irticacı gerici demeye getirmiş bazı arkadslar onlarada inancaz mecburen.İnanmassan kalblerine zihinlerine gir gör hoca misali..

bazıları dini hazmedemeyişlerini Atatürkçülük kılıfı altında oy topluyarak lanse etmeye calısıyolar ama bunu basaramıyacaklar.

çünkü bu halk ne dininden vazgecer nede Atatürkten

Atatürkçülüğü kullanıyormuyuz .O zaman biz neciyiz söylede içinde kalmasın

-yani biz aslında şeriatı savunan karacahil yobazlarmıyız

-yada dinsiz komistlermiyiz

-siyonist yahudimiyiz

-amerikan köpeği arap hayranımıyız

-kafatasçılık yapan it-kurt çakkal yada başka bir hayvanmıyız

-Ümmetçilik peşinde olan sentezler teoremler totemler peşinde koşan gerzeklerdenmiyiz

-vatan hayini saiti nursi itinin nurcu talebelerimiyiz. fetoş hayranımıyız

-kubilayı kör testereyle şehit eden nakşibendi sapıklarındanmıyız

-apo köpeğinin sempatizanımıyız

-söyle bize biz aslında neyiz söyle konuda yorum yapanları Atatürkçü olmayıpta Atatürkçülüğü kullananları

kus içinde ne kadar pislik varsa.

kim kullanıyorsa ATATÜRKÜ ve KEMALİZMİ bize gösterde aslında ne olduğunu görelim

yok eğer ATATÜRKÇÜLÜĞÜ kullananın aslında kim olduğunu gösteremiyecek kadar acizsen kimseye ATATÜRKÇÜLÜĞÜ KULLANIYORSUNUZ deme gafletinde bulunma

Bende Atatürkçüyüm sözde değil özde yeşil değil kan kırmızı ATATÜRKÇÜYÜM
ve ATATÜRKÜ KULLANDIĞIMI sanıyorsan söyle bana ben ATATÜRK çü değilde neyim , neciyim

iftira etmek çamur atmak karalamak son zamanlarda pirim yapar oldu yazıkki
en iyi savunma anlayışı kuduz yaratıklar gibi saldırmak sanan lar ancak kendilerini kandırır

Bizim için ATATÜRKÇÜLÜK ŞEREFTİR
Çünkü Biz Cumhuriyet çocuğuyuz

Atatürk cumhuriyet demiş yıllar yılı bunun için savaş vermiş nedir cumhuriyet
Halkın kendi istediği yönetim biçimini kendi iradesiyle seçebilmesi

Bugün halkın seçimine karşı çıkanlar
Seçmene hödük diyebilen pek muhterem kişiler kalkmış başkalarının Atatürk'ü anlayıp anlayamadığı konusunda ahkam kesiyolar
Beyfendiler Atatürk'ü anlamayı avatara bi resmini koymak insanların dini inanışlarının karşısına laikliğe aykırı diye setler çekmek namaz kılanı şeriatçi Allah cc. diyeni irticacı ilan etmek olarak öğrendiklerinden bu işlere bulaşmasalar daha iyi olur zira Atatürk bu ülkede savaşını dine karşı değil böyle sabit fikirli biyerlerden bi kurtarıcı bekleyen Anıtkabire gidişinde Atam uyan kurtar bizi bu hallerden diyebilecek kadar kendinden geçmiş 60 yıl öncesinde yaşayan kişilere karşı vermiştir Ama herne işse şimdi onlar Atatürk devrimlerinin savunucusu hatta ve hatta başkalarının bu devrimlere ne derece bağlı olduğunu analiz edebilecek kadar bilirkişi olmuşlar ben buna rant siyaseti diyorum acziyet diyorum daha neler derimde bu kadarı bile fazla diyorum son olarak
Siz kimsiniz Atatürk'ün Cumhuriyetini bile hazmedememiş kişiler nenize güvenip başkalarının kişilik tahlilini yapıyorsunuz

benim aklıma takılan birşey var ülke kimsenin malı değildir kimsenin kurallarına gore yonetilemez(şeriatcılıkta bunun içinde) deniliyor da peki neden atatürkün kuralları ile yonetiliyor?

Not:dediklerim farklı yonlere çekilmesin atamıza saygım ve sevgim sonsuz sadece ortada bir çelişki var sebebini merak ediyorum...

Geri