Atatürk ve 19 Mucizesi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

1001Design

330i ///M3 Design
Reaction score
0
1. Atatürk, 1881 yılında 19. asrın bitmesine 19 yıl kala doğmuştur.

2. Atatürk yaşarken, İngiltere, Atatürk'ün doğum gününü kutlamak için Türkiye'den doğum tarihini sormuş, Atatürk, 19 Mayıs 1881 diye cevap vermiş ve kayıtlara böyle geçmiştir.

3. 1900 yılında 19 yaşında Harbiye'ye girmiştir.

4. 19 Aralık 1904 tarihinde hürriyet fikirlerinden dolayı Yıldız Sarayına çağrıldı.

5. Harp Akademisinden aldığı sicil olan 3178 sayısının rakamlarının toplamı 19 dur.

6. Çanakkale savaşlarında büyük rol oynayan 19. tümene komuta etmiştir.

7. 19 Mayıs 1915 tarihinde albay oldu.

8. 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'a çıkan Atatürk'ün bindiği Bandırma vapurunda 19 yolcu vardır.

9. 19 Mayıs 1919 tarihinde, 3 tane 19 vardır. Atatürk'ün hayatı da, 3 x 19 = 57 yıldır. 1919 da ise 2 x 19 = 38 yaşındaydı.

10. Sakarya Meydan Savaşından sonra TBMM, 19 Eylül 1921 tarihinde, özel bir kanunla Mareşallık ve Gazilik ünvanı vermiştir.

11. 19 yıl Türk ulusuna Başkomutan ve Devlet Başkanı olarak hizmet etmiştir. (1919 - 1938)

12. Büyük Nutkunun sonundaki Gençliğe Hitabesi 19 cümledir.

13. Adı ve soyadı, Mustafa Kemal Atatürk, 19 harflidir.

14. Ne Mutlu Türküm Diyene ! Bu şaheser cümle 19 harflidir.

15. 1938 yılında ( 19 x 2 = 38), 10 Kasım günü, saat 9'da (10 + 9 = 19 ), 57 yaşında ( 19 x 3 = 57 ) ölmüştür.

16. Cenazesi, 19 Kasım 1938 günü, Yavuz zırhlısı ile İzmit'e götürülmüştür.

17. Doğum ve ölüm yılları, 1881 ve 1938, 19 sayısının katlarıdır.

18. 1919 sayısında 101 tane 19 vardır.

19. İlk 19 yılda hazırlandı, ikinci 19 yılda siyaset ve askerlik alanında savaştı, üçüncü 19 yılda ise Türkiye'yi yeniden kurdu.

Atamız Tanrının Milletimize Bir Lütfudur , Tanrıya ne kadar şükretsek azdır....

Sayılara takmam gerekiyor aslında hayatın her anında vardır böyle raslantısal durumlar Bunları Yüce bir kişiliğin nasıl imkansızlıklara rağmen yokoluşun eşiğinden koca bir ulusu dirilttiğinin gerçeğini değiştirmemeli

hadi lan ne mucizesi uydurup uydurup atmışsınız

Peki burada amaç nedir ? atatürk biliyormuymuş 19 sayısının kendisi hakkında ki önemini.

bilse ne olacak ki ? atamızın başını kaşıyacak vakti yoktu,yobazlarla,emperyalistlerle uğraşmaktan,ülkeyi kurtarmaya çalışmaktan.sen olsan farkedermiydin ?

atatürk ün önderliğinde ülkenin dış güçlerden ve emperyalistlerin uşağı yobazlardan kurtulmasını bugün kü hale gelmesini bile mucize olarak yorumlayabiliriz.

bi düşün doğu da ayrı batı da ayrı güney de ayrı bi savaş,birde iç karışıklıklar.

peki senin burada bunu yazmanın amacı nedir onu da söylesen kardeşim.

yani tarihte bir takım hadiseler olmuş ve 19 sayısı ile bağlantılı senin sorduğun soru biraz absürd kaçıyor kardeşim.

bilse ne olacak ki ? atamızın başını kaşıyacak vakti yoktu,yobazlarla,emperyalistlerle uğraşmaktan,ülkeyi kurtarmaya çalışmaktan.sen olsan farkedermiydin ?

atatürk ün önderliğinde ülkenin dış güçlerden ve emperyalistlerin uşağı yobazlardan kurtulmasını bugün kü hale gelmesini bile mucize olarak yorumlayabiliriz.

bi düşün doğu da ayrı batı da ayrı güney de ayrı bi savaş,birde iç karışıklıklar.

peki senin burada bunu yazmanın amacı nedir onu da söylesen kardeşim.

yani tarihte bir takım hadiseler olmuş ve 19 sayısı ile bağlantılı senin sorduğun soru biraz absürd kaçıyor kardeşim.

Soruyu nerenle okuyorsun... Alt tarafı bir soru, için fesat dolu.

Ölünün arkasından konuşulmaz fatiha okuyun yeter. =)

Ah ata ah neymişsin sen ya.._? Seni andıkları kadar allah'ı ansalardı cennetlik olmuşlardı :) Hani senin arkandan gidenlere bakıyorum da ne din var ne iman var ne edep ne haya nede insanlık kalmış onların birçoğunda... Daha söylenecek çok şey var da sen iyi bir insan olsaydın senin temsilcilerin böyle sapıtmazlardı elbet diye düşünmeden edemiyorum. Kaldı ki yaptıkların bu ülke için iyi mi oldu kötü mü oldu o konuyu tartışmıyorum.

özgali kardeş dedikleri hiç birşey eklemiyorum aynen katılıyorum eklenecek mükemmel bir hadisi şerif var ama birileri çıkar altına ataları adına küfür yazar diye yazmıyorum. birde bu 19 mucizesi ile ilgili cenk koray bir kitap yazmıştı ve oğlu babası ile tartışırken kapıya kafa atıp camın kırılıp şah damarını kesmesi sonucu 19 yaşında ölmüştü. bunuda ekleyinde tam olsun atanız peygamberiniz kamalınız her ne ile anıyorsanız...

Adını cumhuriyet sonrası kAmal atatürk yapmıştır, son adı budur ve bu 19 harf değildir. Malum Mustafa şefaatçi demektir. Tarihçi değilim ama diğer maddelerde de yanlışlıklar çıkabilir.

ataturkun-id.jpg

Malum Mustafa şefaatçi demektir.

Bir şey sormak istiyorum;

ard niyet aramayın,madem bir tez sürüyorsunuz,buyrun tartışalım.

Şefaatçi olacak 1 kişi olduğunu bizler biliyoruz ama adını hala çocuklarının adını Mustafa koyma gayretinde olan Müslüman kardeşlerim koydukları ismin ne kadar ağır bir yük getirdiğinin farkındalar mı?

Mustafa isminin gerçek manası bu ise,Atatürk'ün isminin değiştirme gerekçesi, iradesi zayıf insanların kendisinden şefaat beklemesi olabilir mi?

Bakınız;
Atatürk zamanında ve gerekse O'ndan sonra yaşantımızda çok ağır tabulaştırmalar yaratıldığını bizlerde inkar etmemekle birlikte,bu yapılanların siyasetin her döneminde olduğu gibi lidere ve seçmenine yalakalık,rantın yok olması korkusu ve koltuk sevdasından kaynaklandığıda bir gerçektir.

İnönü'lü yılları,tek parti dönemlerini eleştirenleri birde Menderes ve günümüz iktidarının siyasi hareketlerinide mercek altına almalarını rica ederim.

Aslında;
millete din dersi vermeye kalkanların bir çoğunun gerçek hayatta ne halt yedikleri eskisi kadar gizli kalmadığını biliyoruz.

O yüzden;

senin dinin sana,benim dinim bana...Çok mu şikayetçisiniz?

Buyurunuz Arabistan'a...Ama oradada amerikan bayrağı dalgalanmaktadır bilginize :durdurun

Bizim bayrağımız hala dalgalanıyorsa ve hala demokrasiden bahsedebiliyorsanız ,bunu birisi yada birilerine borçlu olduğumuzu unutmayarak,

Fatiha'nızı içinizden okuyunuz!!!

Not:Konunun ana fikrinden biraz ayrıldığımı farkettim.Sayılar mevzuuna gelir isek;

her insanın başına gelen bazı olaylar vardır.Yüce Allah'ın hikmetinden sual olunmaz derler ya,herkesin bir uğurlu saydığı rakamı,rengi bulunur.Bazısı bilinçaltı dediğimiz bölgede saklanıyor olsada ,1001design kardeşim darılmasın,bu işi mucizeden ziyade Allah'ın takdiri olarak karşılıyorum.

Şefaatçi olacak 1 kişi olduğunu bizler biliyoruz ama adını hala çocuklarının adını Mustafa koyma gayretinde olan Müslüman kardeşlerim koydukları ismin ne kadar ağır bir yük getirdiğinin farkındalar mı?

Mustafa isminin konulmasında bir sakınca yoktur. Muhammed ismi de çok konulur ve mesela Asi vb. isimlerin konması hz muhammed (sav) tarafından yasaklanmıştır. Konulması yanlış olan veya olmayan isimler hadislerde bellidir. Külfet olsa külfet derdi peygamber sav. Ayrıca tek şefaatçi peygamber sav değildir. konuyla ilgili kuran allahın izin verdiği kişiler der ve konuyla ilgili hadisler vardır.

Mustafa isminin gerçek manası bu ise,Atatürk'ün isminin değiştirme gerekçesi, iradesi zayıf insanların kendisinden şefaat beklemesi olabilir mi?

Mkemal İslam'a inanan birisi değildi. Bunu Doğu Perinçek'in devlet arşivinden çıkarttığı ve Mkemalin kendi el yazıları olan yazılar ve son meclis konuşması doğruluyor. Ha inanıp inanmaması beni bağlamaz ama toplumsal regülasyonları kimse kendi zevkine göre yapamaz. Balıkesir hutbesinde Kuran azimüşşan anayasadır diyen kişi 180 derece dönüyor. Dans,içki vb. medine islam devletinde serbest değildi. osmanlıda da abbasilerde de selçuklularda da... birçok kanun devrin mason devletlerinden aparıldı. Halbuki mirastan boşanmaya herşey yazıyordu ve uyun islam olduysanız diyordu bir kitap. şapka sayesinde yahudi firmaları zenginleşti (vakko). ingilizce ile kelime zenginliği açısından eşit osmanlıca çöpe atıldı ki ingilizce de yunanca latince ve diğer avrupa dillerinin karışımıdır. çinliler israil o eciş bücüş yazılarıyla süper güç oldular. çincede binlerce harf olduğu halde...

O yüzden;

senin dinin sana,benim dinim bana...Çok mu şikayetçisiniz?

Buyurunuz Arabistan'a...Ama oradada amerikan bayrağı dalgalanmaktadır bilginize :durdurun

Senin dinin sana benimki bana mevzusu zorla kimseyi müslüman yapamazsın manasınadır. Aynı kuran din islamdır, din sadece allahın oluncaya kadar savaşın ve sen şeriate uy da der (taberi tefsiri mevzuları güzel açıklar ve sapla samanı birbirinden ayırır.). Arabistan da türkiye gibidir. Bayrağında tevhid olması veya kameri simgeler olması o devleti uygun devlet yapmaz. Doğru devlet regülasyon yanında gerçek kardeşliği ve düşmanla gerçek mücadeleyi yapandır. Bu 3 özellik de arabistanda yoktur. ehli sünnet dışı olan caferiliği benimsemiş iranda bile sadece düşmanla mücadele kısmı vardır. böyle bir devletse ahir zamanda yoktur. Bu cliché söylemler üzerine banada Allah'ın kanunlarını istemeyen gidebiliyorsa bu evrenden gitsin demek düşer.

Bizim bayrağımız hala dalgalanıyorsa ve hala demokrasiden bahsedebiliyorsanız ,bunu birisi yada birilerine borçlu olduğumuzu unutmayarak,

Fatiha'nızı içinizden okuyunuz!!!

İslam'a hizmet edene dua edilir. İslama inanan insanlar kurtarmıştır allah'ın izni ile ülkeyi. Evet Allah'a borçluyuz herşeyi. Ortadoğuda hiçbir lider çıkmadığı halde bugünkü pakiler, iranlılar, araplar türkiye ne kadar bağımsızsa o kadar bağımsızdır ve hala etnik yapılarında sizin iddia ettiğiniz gibi bir bir değişiklik olmamıştır (hani diyorsunuz ya herolarımız olmasaydı biz de türk olmazmışız diye), bizim gibi (sizin iddianızla) bir kahraman çıkaramadıkları halde, bizden ekserisi 10 ila 20 ve en fazla 40 yıl sonra bağımsız olmuşlardır. Buradaki olay hero değildir. Damdan düşer gibi uzak diyarlardan gelip ülke işgal eden hiç kimse uzun vadede zaten başarılı olamaz.

Son olarak da her cemiyette çürük adam olur. Bir yanlışı hepsine mal etmek bağnazlıktır. Gerçek islama hizmet edenleri mason tvlerinin göstermeyip sadece günah işleyen islami yönü olan (veya gibi gösterilen) kişilerin haber etmesi yıllarca oynanmış basit oyunun parçasıdır. Aynı olayların yüzlercesi heryerde yapılıyor. Bununla birlikte kusursuz kimse olmaz. Bunun üzerine bana islamcı görünen veya gösterilen x'i y'yi anlatan şeyler yazmanıza gerek yok. Ben bir cephede olan xin ynin sözcüsü olan birisi değilim.

Boşu boşuna yapılmış bir Kurtuluş savaşı :)

peh,bok yoluna gitmişler hepiciği,başlarında dinsiz bir adama uyupta hemde :)

ben bunu çıkardım sonuç olarak,dha iyisini çıkaran varsa yazsın...

çıkarılacak başka bişey yokki zaten

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri