Atatürk ve Din

sana cevap vereyim ben arkadaş

sen diyorsun ki türk die bişe yok kalmadı herkes araplaştı

peki bunu derken neye dayanarak diyorsun
dilimde ki 3-5 tane arapça kelimeye mi?

eğer buna dayanıp söylüyorsan çok ama çok yanılırsın

sen öyle dersen bende sana ''SEN İNGİLİZLEŞTİN'' derim

çünkü dilinde türkçeden ( ki sen ona arapça diyorsun ) çok yabancı

yani ingilizce, fransızca, almanca, rusca vs.

kelimeler var

senin beğenmediğn şu araplar varya hah işte onlar dünya yapılmış olan
icatlar varya hani uçak filan işte onların tasarımını yapmış olanlar onlar

yani ne japon, ne çin, ne alman, nede ingiliz.

şu anki kullanılan dünya haritası varya hah işte onu piri reis in çizdiği haritadan

yola çıkarak çizdiler. peki o piri reis in nereli olduğunu biliyormusun

bilmiyorsan bak elinin altında internet var aç bi bak nereli.

tamam mı?:goz:

:D:D

Neye dayanarak söylüyor muşşş:D:D

TARİHE DAYANARAK SÖYLÜYOR :D:D

BİLMİYORSAN TARİHİ ÖĞREN KARŞINDAKİ İNSAN BENİM- SENİN KADAR CAHİL DEĞİL

:D:D:D

ilk mesaj da konuya değilde direk olarak birine saldırmak klavuzu :D karga olana yakışır

sana cevap vereyim ben arkadaş

sen diyorsun ki türk die bişe yok kalmadı herkes araplaştı

peki bunu derken neye dayanarak diyorsun
dilimde ki 3-5 tane arapça kelimeye mi?

eğer buna dayanıp söylüyorsan çok ama çok yanılırsın

sen öyle dersen bende sana ''SEN İNGİLİZLEŞTİN'' derim

çünkü dilinde türkçeden ( ki sen ona arapça diyorsun ) çok yabancı

yani ingilizce, fransızca, almanca, rusca vs.

kelimeler var

senin beğenmediğn şu araplar varya hah işte onlar dünya yapılmış olan
icatlar varya hani uçak filan işte onların tasarımını yapmış olanlar onlar

yani ne japon, ne çin, ne alman, nede ingiliz.

şu anki kullanılan dünya haritası varya hah işte onu piri reis in çizdiği haritadan

yola çıkarak çizdiler. peki o piri reis in nereli olduğunu biliyormusun

bilmiyorsan bak elinin altında internet var aç bi bak nereli.

tamam mı?:goz:

Şimdi bir kere anlaşalım ben sözel bölüm okudum, dil ile de yakından alakalı bir konuda. Ve senin şu anda Türkçe diye saydığın dildeki en fazla yabancı kelime ezici bir şekilde Arapça ve Farsçaya aittir. Onun dışındaki latin kökenli kelimelerin onlarla karşılaştırılması bile mümkün değildir.

Diğer yandan biz latin kökenli kelimelere de arapçaya karşı olduğumuz gibi karşıyız hatta muhtemelen sizden de fazla karşıyız.

Biz batılılaşma konusunu Atatürk'ün hedef gösterdiği Muassır Medeniyet seviyesi yani gelişmiş bir demokrasi, soylu türk vatandaşlarının gelişmiş bireysel özgürlükleri ve kalkınmış bir ekonomi içindeki teknolojik bilimsel gelişmişlik olarak algılarız.

Batılılaşma adı altında batı müziğinin, batı edebiyatının, batı sanatının ve batı kültürünün Türkiye dayatılmasına da sizden fazla karşıyız. Biz batılılaşmayı da sizin gibi sadece mini etek giyen kızların ahlak sorunu olarak değil MİLLİ ŞUUR VEBENLİK SORUNU OLARAK GÖRÜRÜZ.

Ama maalesef siz araplaşmayı Türk İslam ülküsü adı altında görüyorsunuz. Hatta bir de Türk İslam ülkünüz var bir Arap tarafından kaleme alınmış. Yani Türkün siyasi yolunu dahi bir Türk değil arap çizmiş.

Sen şimdi diyorsun ki 3-5 kelime ile mi araplaştık (ki biraz aç oku 3-5 kelime mi görürsün hatta şu bana yazdığın ve sana yazdığım kelimlerin kaç tanesi arapça bir bak bakalım)

Hayır 3-5 kelime ile araplaşmadık. Arap sazlarında kırma müzik yapıp adına Türk sanat musikisi diyerek araplaştık. Güzel Türkçe olarak İstanbul Türkçesini kabul edip Bülent Ersoy gibi fevkaladenin fevkinde konuşan insanlara sahip olarak araplaştık. Orta Asyada erkeği ile at binen Türk kadınını eve kapatıp arap kadını gibi 2. sınıf vatandaş haline getirip söz hakkını elinden alıp araplaştık.

Senin gibilerin çok sevdiği OSMANLI Piri Reis gibi arap kökenlilere bilim sanat ve yönetimde öncelik tanımış Türk çocuklarını sarayın yakınından bile geçirmemiştir. Osmanlı'nın son dönemlerinde yapılan bazı güzel askeri reformlar olmasa Mustafa Kemal gibi bir Askeri Dehanın yetişmesi bile sağlanamazdı, makedon, rum ve balkan çocuklarının yönettiği bir ordumuz vardı daha önce.

Bu arada uçağı arapların icat ettiği gibi bir saçmalığa nereden kapıldın bilmiyorum ama şu anda uçak üreten bir tek arap ülkesi yok. Arapların tarih boyunca imza attığı bir kaç matematik hesabından başka buluşları da yok. Araplaşmamız sayesinde biz de sanayi devrimini açık ağızla uzaktan izledik hep...

SENİN YAZDIKLARININ ÇOĞUNU DESTEKSİZ BULUYORUM. Özellikle dil bilgisi kısmında. Ayrıca Orta Asya Türk boylarının yaşantıları ile ilgili biraz daha fazla okumanı öneririm bu sayede benim Araplaşma dediğim olgunun sadece 3-5 kelime olmadığını farkedersin.

Bu arada Atatürk ve Din konusuna da geri dönüp şunu söylemek istiyorum. Bizler Türküz ve dini, kültürü ve sanatı bir Türk gibi yaşamalıyız. Atatürk ne islamiyete karşıydı ne camilere. Atatürk yüzyıllarca ağır arap kültür emperyalizmi altında ezilmiş Arap hayranı haline gelmiş Arabın dininden başka dilini örfünü adetini almamıza karşıydı.
O yüzden Atatürk çağdaş BİLİM VE AKLIN ÖNCÜLÜĞÜNDE bir din ister. Atatürk hala aramızda olan bağnaz mollaların dediği gibi DİN DÜŞÜNMEDEN İTAAT EDİLMESİNİ ister savını reddeder ve der ki BİZİM DİNİMİZ AKLA VE MANTIĞA UYGUN BİLİME TERS DÜŞMEYEN EN SON VE GELİŞMİŞ DİNDİR.

Şimdi sorun burada zaten biz hayatımızı ve dinimizi akıl ve mantıkla mı yaşayalım yoksa koyun gibi sürü psikolojisi ile 1000 sene önceki 3-5 imamın yazdıkları şekilde mi?

Ama Atatürk'e ateist diyenler için de şunu söylemeliyim. Atatük ateist olsa bile (ki bir çok konuşmasından olmadığını anlıyoruz) Türklerin hıristiyanlaşmasına veya ateistleşmesine de karşıydı. Türklerin Türk gibi islamı yaşamasını, aklı bilimi ve tekniği esas alan bir çalışma felsefesi üzerinden hareket etmesini istiyordu.

YANİ ATATÜRKÇÜLÜK NE ARAP GİBİ MÜSLÜMAN OLMAYI KABUL EDER, NE DE AVRUPALI GİBİ HIRİSTİYAN OLMAYI.

ATATÜRKÇÜLÜK NE OLURSAK OLALIM TÜRK GİBİ OLMAMIZI İSTER.

Geri