Ateizm

LaKe Of TeArS' Alıntı:
herkesin kendi doğruları vardır..her inanca saygı duymak lazm...
önemli olan bunu özenerek yapmaması...
elhamdürillah müslümanız ama tanrının adaletsiz olduuna inanıorm..nie dersenz..
hergün dersanaden çıktıımda kağıt bulup satmak için çöp karıştıran adamlar görüorm..otobüse binip 10 dk gttikten soorada altında rüyasını göremieceim bi araba kolunda çok kullanılmış bi kaşarla bara giren tikileri görüorm..(gecede kaç para harcıo kim bilir?)
bu beni çok düşündüren ve üzen bi konu..daha önce(8-9 ay öncesine kadar) çok ikilemlerde kaldım (ateizm-teizm) ama kendi doğrumu buldum şu an..
ama hala tanrının adaletsiz olduunu düşünüorm..

Eğer Allah (Haşa) dediğin gibi adaletsiz olsaydı sen şu anda .net başında oturmuyor olabilirdin kardeş bunuda düşün.Allah;
"Hani, Rabbin meleklere, "Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım" demişti. Onlar, "Orada bozgunculuk yapacak, kan dökecek birini mi yaratacaksın? Oysa biz sana hamdederek daima seni tesbih ve takdis ediyoruz." demişler, Allah da, "Ben sizin bilmediğinizi bilirim" demişti." (Bakara / 30)

Kurandada belirttiği gibi bizim bilmediklerimizi bilir.Sen şu anda Hindistanda Farelere ata diye tapan ve onlara farenin süt içtiği kaptan süt içipte fareleri seven bir insanda olabilirsin ama Allah seni böyle yarattı sahaya 1-0 galip çıkmışın farkında değilmisin?Allah herkezi zengin yaratsaydı??Bir düşün dünyada hiç fakir yok o zaman ne insanlığın kalıcaktı?Allah kimilerine Rızık kimilerine İlim ihsan eyler.Kimsenin kaderini fakirlik yoksullukla yaratmamıştır.Fakir insan varsa İlim öğrenebilen insandır ayrıca o.Peki ya bütün dünyadaki insanların hepsi fakir olsaydı?Dünyada ne kadar bozgunculuk olabileceğini düşündünmü hiç?
Sen ben bu dünya için yaratılmadığımız açık,net daha anlayamadınmı?

Valla kardeş kusura bakmada öyle bişey demişinki apışıp kaldım ben.Hem yukarda Elhamdurillah Müslümanım demişin alttada Haşa Allahın adaletsiz olduğuna inanıyorum demişin.İman etmek Allahı bütün noksanlıklardan eksik bilmek ve en mükemmeli olduğuna inanmak demek diilmi?:saskin

Ayrıca Fletch o söylediğin sözü biz Yaratana saygı duyanlar için söylüyoruz.Dediğin doğru 1.adım Tebliğdir İslama çağrıdır ha uyuldu başım üstüne uymadıysa saygı meselesi....!-?_@@ yok!!!...Peygamberimizle ilgili bi konu açılmıştı bu beyinsizlerin sitesinde o başlığı okuyunca bile elim ayağım titredi..Peygamberime küfredenlere saygı duymam duyamam

...CHECHEN' Alıntı:
Ayrıca Fletch o söylediğin sözü biz Yaratana saygı duyanlar için söylüyoruz.Dediğin doğru 1.adım Tebliğdir İslama çağrıdır ha uyuldu başım üstüne uymadıysa saygı meselesi....!-?_@@ yok!!!...Peygamberimizle ilgili bi konu açılmıştı bu beyinsizlerin sitesinde o başlığı okuyunca bile elim ayağım titredi..Peygamberime küfredenlere saygı duymam duyamam

o zaman bir soru
bizim İslam inancımıza göre her canlıyı Allah yaratmadı mı?
o ateist denilen adamı da Allah yaratmadı mı?
peki ben niye Allah ın yarattığı bir varlığa kin duyuyum?
dediğim gibi çağırırım Allah yoluna İslam dinine gelmiyorsa öldürüyüm mü yani ne yapıyım?
saygı duymanın anlamı konusunda anlaşamıyoruz
saygı duymaktan kastım şudur diğer insanlara nasıl davranıyorsak onlara da öyle davranmamız gerekir.
hakaret etmediği sürece isteyen istediğini (işte saygı bu) beyan edebilir.
ne zaman ki biz onları hor görür aşağılarsak onlar "sapkın inançlarını" kendilerince yüceltirler

hakaret mevzusu ve fiili uygulamalar ayrı
gerektiği zaman cevaplarını veriyorum bende(ve forumdan arkadaşlarımda saolsunlar yardımcı oluyorlar bana)
bırak onlar Allah yoktur(tövbe,haşa) desinler.onların lafta kalan kuru söylemlerine kaç kişi kanar?Lake of Tears ın bahsettiği özentiler kanar çoğunlukla sapkın söylemlere
zaten inandıkları dinde değil benim gözümde sadece sapkın bir inanç

Kardeşim inan bana onların yaptığı bir inanç yada bir batak değil.Çok uğraştım böyleleriyle kimisi iman etti kimisi kaçtı gitti.Bir çoğu inata binmiş durumda yani kanıtı göstersende birşey yapmıyorlar.İnata binmişler yani.Birgün birkaç yahudi Peygamber efendimizin yanına geliyor ve şöyle diyor."Ya Muhammed eğer ayı 2ye bölersen sana inanır iman ederiz" derler.Peygamberimiz ise Allahın emriyle Şehadet parmağıyla ayı 2ye böler.Ama müşrikler "Ey Muhammed Değil ayı 2ye bölmen aya merdiven çıkarıpta ordan melekler dahi indirsen sana yine iman etmeyiz" demişlerdi.
Bunların mevzuda buna yakın.Yasin suresindede diyor Allah "Onları uyarsan da, uyarmasan da onlar için birdir, inanmazlar."(10.Ayet)

Yani meseleleri küfür başka birşey değil.Ateizm zaten bir inanış değil bir boşluktur.hayatında bir şeye tutunamayan insanların içine girdiği bir boşluk ama kimileri uzatılan iplerden çıkıyor kimileri çıkmıyor.Benim onlara saygı duymayışlarımın sebebi Allaha inanmamaları değil zaten Kafirun suresi çok güzel özetliyor.Benim onlara saygı duymayışlarımın sebebi alaycı küfürcü olmaları,cahil olmaları.Bilime tapıyorlar Ama Bilim+Din vazgeçilmezdir Bilim dinsiz yapamaz.

Saygı konusu göreceli Senin duyduğuna ben duymayabilir benim duyduğuma sen duymayabilirsin.Benim düşmanlığım Peygambere Kitaba Allaha küfretmeleri.

önceki mesajımdada söyledim Tebliğ şart 1.hareket olmalı.Köşene çekildiğinde eğer Küfre devam ediyorlarsa Allah için onları öldürmemede kimse birşey diyemez bu benim inancım ve Vicdani meselem olur kardeşim.

...CHECHEN' Alıntı:
Kardeşim inan bana onların yaptığı bir inanç yada bir batak değil.Çok uğraştım böyleleriyle kimisi iman etti kimisi kaçtı gitti.Bir çoğu inata binmiş durumda yani kanıtı göstersende birşey yapmıyorlar.İnata binmişler yani.Birgün birkaç yahudi Peygamber efendimizin yanına geliyor ve şöyle diyor."Ya Muhammed eğer ayı 2ye bölersen sana inanır iman ederiz" derler.Peygamberimiz ise Allahın emriyle Şehadet parmağıyla ayı 2ye böler.Ama müşrikler "Ey Muhammed Değil ayı 2ye bölmen aya merdiven çıkarıpta ordan melekler dahi indirsen sana yine iman etmeyiz" demişlerdi.
Bunların mevzuda buna yakın.Yasin suresindede diyor Allah "Onları uyarsan da, uyarmasan da onlar için birdir, inanmazlar."(10.Ayet)

Yani meseleleri küfür başka birşey değil.Ateizm zaten bir inanış değil bir boşluktur.hayatında bir şeye tutunamayan insanların içine girdiği bir boşluk ama kimileri uzatılan iplerden çıkıyor kimileri çıkmıyor.Benim onlara saygı duymayışlarımın sebebi Allaha inanmamaları değil zaten Kafirun suresi çok güzel özetliyor.Benim onlara saygı duymayışlarımın sebebi alaycı küfürcü olmaları,cahil olmaları.Bilime tapıyorlar Ama Bilim+Din vazgeçilmezdir Bilim dinsiz yapamaz.

Saygı konusu göreceli Senin duyduğuna ben duymayabilir benim duyduğuma sen duymayabilirsin.Benim düşmanlığım Peygambere Kitaba Allaha küfretmeleri.

önceki mesajımdada söyledim Tebliğ şart 1.hareket olmalı.Köşene çekildiğinde eğer Küfre devam ediyorlarsa Allah için onları öldürmemede kimse birşey diyemez bu benim inancım ve Vicdani meselem olur kardeşim.

-Allah razı olsun öncelikle bu yanlış yoldan çevirdiğin insanlar için-

küfretmelerinden kasıtta tartışılabilir
örneğin kendi kendine ettiği küfür bizi ilgilendirmez
cehennemde yanacaktır o küfrü eden
ama ulu orta yerde hakaret edenin cezasını vermek "bize düşmez" diyorum ben
yukarıda Allah var onun cezasını verecektir
zaten küfrün peşinden gidende aynı küfrü etmiş sayılmaz mı?(küfrün peşine takılanlar çok olmayacaktır zaten)

dediğim gibi saygı duyarım ama küfretmeyene saygı duyarım
küfür konusunda yapmamız gereken küfredeni uyarmak ve devam ettiği takdirde Allah'a havale etmektir bence.
tabi internet ortamında olunca cezalarını biraz farklı bir şekilde veriyoruz onunda sebebi gerçek değil sanal ortam olmasıdır.Bana göre sanal ortamda bahsettiğimiz anlamda bir "küfre" cevap vermek yanlış değildir bu yüzden

ve inanıyorum ki bu tüm insanlar bir gün Allah'a Kur'an a ve peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)' a küfürden vazgeçeceklerdir ama yapmamız gereken onları bu seviyeye ulaşmaları için rahat bırakmaktır. (fakat zorlamadan yani bilgilendirerek,dinimizi tebliğ ederek)

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ' Alıntı:

dediğim gibi saygı duyarım ama küfretmeyene saygı duyarım

bende tam bundan bahsediyorum kardeşim=))

ve şunuda ekleyeyim anlaki bir ateist küfrederse Dine Peygambere o kişi Ateizmi bir din gibi kabullenip TAMAMEN inkara ve inada düşmüştür.Kuranda bahsi geçenlerde onlardır "İman etmezler" denilen.Ama diğer bir grup varki ateist olduğunu idda ederde saygı ve sevgi çerçevesinde yaklaşırlarsa anlaki onlar doğru yolu bulabilecek,tebliğin karşılığını vermeye en müsait olanlardır ve kurtuluşa erebilirler.2si arasında fark var bu farklara göre onları ayırt edebilirsin

...CHECHEN' Alıntı:
bende tam bundan bahsediyorum kardeşim=))

ve şunuda ekleyeyim anlaki bir ateist küfrederse Dine Peygambere o kişi Ateizmi bir din gibi kabullenip TAMAMEN inkara ve inada düşmüştür.Kuranda bahsi geçenlerde onlardır "İman etmezler" denilen.Ama diğer bir grup varki ateist olduğunu idda ederde saygı ve sevgi çerçevesinde yaklaşırlarsa anlaki onlar doğru yolu bulabilecek,tebliğin karşılığını vermeye en müsait olanlardır ve kurtuluşa erebilirler.2si arasında fark var bu farklara göre onları ayırt edebilirsin

işte benim takıldığım noktada bu zaten
sevgi saygı çerçevesinde yaklaşıpta "iman etmeyenler" de var
bana göre onların iman etmesi de uzun vadede gerçekleşecektir
dediğimiz gibi Allah inancına ve de tabii ki İslama davet çok önemli bu noktada ;)

Yazım biraz uzun ama okumanızı rica ederim=)

Fletch kardeşiminde dediği gibi çağrı birinci adım.
Ben ateizmi bir çukur olarak görüyorum.Hayatında bir cevap bulamamış bir inanışta tutunamamış kimselerin düştüğü bir çukur.Ama uzun zamandır edindiğim gözlemlerden şunu anladım.3 çeşit ateist var yani benim gözlemimde.

1.Çeşit ateist bahsi geçen Küfre ve hakarete dayanan alaycı olandır.Bu tür insanlar kendilerinden önce yazılar kitaplar hatta ansiklopediler yazan ateistlerin söyledikleriyle konuşur inançlarını bu düşünce ve sözlere göre yönlendirirler.Onlar için ayetlerin hiçbir anlamı yok çünkü bizim gördüğümüz ayetler kağıt üzerinde yazılmıştır onlarda ayetlerin insanların kendi yapıtları olduğuna inanıyorlar.Sürekli inkar ve kanıt isteme durumundalar ama verilen kanıtlar hiçbir zaman onlar için yeterli olmaz.Kanıtın binlerce içeriği olabilir.
Misal insanı Allah yarattı dediğinde nasıl sorusunu sorar kanıt isterler.Bunun milyonlarca örneği var.İnsan vücudunun oluşumu gelişimi psikolojisinden tutunda düşüncelerine kadar yapacakları her şey anlatılmalı ve kesin kanıtlarla.Bunların dahilinde bunların nasıl oluştuğunu sorarlar.Onun cevabını yeni bir soru gelir cevaplar gerçeğe vardığında durur ama sorular asla bitmez çünkü gerçek kanıtlandığında bile gerçeğin delilini isterler.Hiç bir kanıta inanmaz insanın maymundan taştan topraktan börtü böcükten geldiğine inanırlar.
Asıl hedefleri alay ve karalamadır.Onların inanması için Allahın direkt olarak başlarına ya bir olay yada bir mucize göndermesi gerekir.Çok acıklı bir olay,bir ses bir ışık vs…Ki bunların bir çoğuna bile kalıtsal olarak açıklama getirirler yani bu tür insanlara tebliğ kısa ve saçma bir sohbet gibi gelir.ASIL amaçları inkardır…

2.Çeşit insan henüz çukurun ortalarında bulunan insandır.Onlar küfrü bir özenti olarak kullanır.Ateizme dair hiçbirşey bilmeden ve Dine dair hiçbirşey araştırmadan.Bu tür insanlara tebliğin uygulanması ve gerçekleşmesi diğerine göre daha fazladır (inanma şansı) bu tamamen insanın gözlerini açarak bakmasından kaynaklanır.

Bilim Dinsiz olamaz.Din bilimi açıklar bilim ise Dindeki gerçekleri kanıtlar.
Buna çok dikkat edin

3.Çeşit insan ise Ateizm dediğimiz bu yaşam tarzına gerçek uyanlardır.Çünkü bu tür insanlar henüz çukurun en üstüne tutunmuş düşmemek için çabalayan insanlardır.Ateist insanlar hep bir arayış içerisindedir.Herşeyin amacını nasıl oluştuğunu bulmak öğrenmek ister.Bu tür insanlara Tebliğ uygulanması diğerlerine göre daha fazla sonuç getirir.Bu kişilerin ayırt edilmeside diğerlerine göre daha kolaydır.İçleri dışları birdir çünkü.Konuşmalarında hep bi şüphe ve merak içinde olurlar.Onlara sunulan kaynak ve kanıtları en ince ayrıntısına kadar incelerler.Ve diğerlerine göre İman etme olanakları çok daha yüksektir.

Benim izlenimlerim hep böyle oldu ve çıkan sonuçta dediğim gibi izlenimlerim sonucunda bu oldu.Ama dikkat edin ateistlerin ve hatta satanistlerin bile konuşmaları sırasında “Allah Allah” “inşAllah” “Selamunaleyküm-Aleykümselam” gibi İslami cümleler kullanırlar.Bu onların sonradan Ateizme geçtiklerini gösterir.Yani insan ateist olarak doğmuyor sonradan ateizme geçiyor buda onların Dinden istediklerini bulamamaları ve bir isyan türü hissiyat sonucu inkara düştüklerini gösterir.

Dini yaşamak İbadet etmek kolay değildir.İnsan inançsızda yaşayamaz.Ateist olarak doğmaz insan ama ailesi ateistse ateist olarak büyür.Buda 1.tür olarak adlandırdığım insan türüne eşdeğer oluyor.

Allah bizleri onun Yolundan ve Kelamından Ayırmasın.
Allah Yaratılışımızın istikametinde yaşamayı Nasib ve Müesser eylesin
ALLAH AŞKINA BU DİYECEĞİME AMİN DEYİN;
Allah bizleri huzuruna aldığında Açık hesaba çekmesin.Yoksa mahvoluruz.Açık hesabın ne olduğunu anlamak isteyen varsa kalabalık bi Pazar yerinde indirsin pantolonunuda Mal beyanında bulunsun anlar.
Allah bizleri bilmediklerimizden sorguya çekmesin yoksa Valla rezil rüsva oluruz.

Sevgi ve Saygılarımla .:CHECHEN

Bilim Dinsiz olamaz.Din bilimi açıklar bilim ise Dindeki gerçekleri kanıtlar.

*Dinler Evrim Teorisini ret eder; ancak bilim kabul eder.
*İslama göre ancak Allah yoktan var eder; bilime göre isi enerji yoktan var olmaz, var olan yok olmaz.
*Dinlere göre gök yedi kattır; bilimsel olarak ise 5 kattır.
*Dinlere göre kainat 6 günde yaratılmıştır; bilime göre ise kainat 15 milyar yıl önce var olmuştur.
.........................

1-evrim teorisi tartışmalıdır. tartışmalı olan birşey ise Allah'ın yokluğuna delil gösterilemez.
2-Mademki birşey yoktan varolmaz, öyleyse bu varlık nasıl oluştu? Bazılarının bilim anlayışına göre bugün hiçbirimizin ve hiçbirşeyin olmaması gerekirdi(cevap olarak enerji yazma, senin enerji dediğin şey gerçekte Allah'tır
3-Bilimsel olarak 7 kat olan gök değil atmosferdir. Havada gördüğün herşey atmosfer değil. gökyüzünün çeşitli katmanları var. bazı sınıflandırmalarda da 7 katlı bir atmosfer var. 5 olur 10 olur ayrı konu. çünkü bunları bugünkü bilimadamları böyle söylüyor.bilim adamları dün de güneşin dünya etrafında döndüğünü söylüyorlardı . eminim gelecekte de bugünkü doğrularını inkar edecekler.
4-a)Dünyanın 15 milyar yıl önce yaratılması 6 günde yaratılmadığını göstermez.
b)dünyanın 15 milyar yıl önce yaratıldığı bir bilgi değil, teori. din 6 günde yaratıldı der bilgi verir, bilim ise bilmediği için uydurur teori üretir. daha sonra kendi ürettiği teorileri çürütür.

not:bilim ve bilim adamı derken ateist olanları kastettim. Allah'a inananlara tabiki lafım yok.
Zaten 'Allah'tan ancak alimler korkar'.....................

Söylediklerin tamamen uydurma, hiçbir bilimsel değeri yok. Ayrıca bilim ve dinin hiçbir zaman beraber hareket edemeyeceğini de göstermişsin.
1. Evrim teorisi bügün kabul görmüş bir teoridir. Türkiye'de de TÜBİTAK ve TÜBA tarafındanda kabul edilmektedir. Eğer senin daha iyi bir teorin varsa getir görelim. Tabi bilimsel olucak. Yani pozivitif bilim ile çelişmeycek bir teori.
2. Hangi biliminsanları imiş onlar isimlerini verebilir misin? Hem hiçbirşeyin olmaması gerektiğini neye dayanarak söylüyorsun.?
3. Yedi kat gök modeli Sümerler tarafından ortaya atılmıştır. Yunanlı Aristo tarafından da geliştirilip belli bir temele oturtulmuştur. Dinlerde bu modeli sahiplenmiştir. Kopernik ise bu teoriyi yıkmıştır. Hıristiyanlar o dönemde buna karşı çıkmışlardır; ancak Müslümanlar çıkmamıştır, nedeni ise bu dünya işlerini bırakıp öteki dünya için uğraşmalarıdır. Günümüzde Hıristiyanlar bu yesi gök modelini pek savunmamaktadır. İslamlıklar ise yeni yeni karı çıkmaya başlamışlardır. Buradan da Avrupayı 300 yıl geriden takip ettiğimiz ortaya çıkmaktadır.
4. Afedersin ama ben dünya demedim Kainat dedim. Bilimsel olarak altı gün diye birşey yoktur. Kainat yaklaşık olarak 15 milyar yıl önce sonsoz yoğunluktaki bir cismin patlaması sonucu var olmuştur. Dünya ise yaklaşık 5 milyar yıl önce oluşmaya başlamıştır. Tabi bunun dışında farklı modellerde var. Ama bunların hiçbirinde altı gün gibi bir saçmalığa rastlanmaz.

pardonda sonsuz yoğunlukta cisim derken o noluyo nası bişi :p

Toce' Alıntı:
Söylediklerin tamamen uydurma, hiçbir bilimsel değeri yok. Ayrıca bilim ve dinin hiçbir zaman beraber hareket edemeyeceğini de göstermişsin.
1. Evrim teorisi bügün kabul görmüş bir teoridir. Türkiye'de de TÜBİTAK ve TÜBA tarafındanda kabul edilmektedir. Eğer senin daha iyi bir teorin varsa getir görelim. Tabi bilimsel olucak. Yani pozivitif bilim ile çelişmeycek bir teori.
2. Hangi biliminsanları imiş onlar isimlerini verebilir misin? Hem hiçbirşeyin olmaması gerektiğini neye dayanarak söylüyorsun.?
3. Yedi kat gök modeli Sümerler tarafından ortaya atılmıştır. Yunanlı Aristo tarafından da geliştirilip belli bir temele oturtulmuştur. Dinlerde bu modeli sahiplenmiştir. Kopernik ise bu teoriyi yıkmıştır. Hıristiyanlar o dönemde buna karşı çıkmışlardır; ancak Müslümanlar çıkmamıştır, nedeni ise bu dünya işlerini bırakıp öteki dünya için uğraşmalarıdır. Günümüzde Hıristiyanlar bu yesi gök modelini pek savunmamaktadır. İslamlıklar ise yeni yeni karı çıkmaya başlamışlardır. Buradan da Avrupayı 300 yıl geriden takip ettiğimiz ortaya çıkmaktadır.
4. Afedersin ama ben dünya demedim Kainat dedim. Bilimsel olarak altı gün diye birşey yoktur. Kainat yaklaşık olarak 15 milyar yıl önce sonsoz yoğunluktaki bir cismin patlaması sonucu var olmuştur. Dünya ise yaklaşık 5 milyar yıl önce oluşmaya başlamıştır. Tabi bunun dışında farklı modellerde var. Ama bunların hiçbirinde altı gün gibi bir saçmalığa rastlanmaz.

Senin saçmalık dediğin benim dinim bre APTAL mahlukat! Doğru konuş asabiyete sebep olma!

Arkadaşlar biraz mazur görün benim cahilliğimi. Ayetlerin adını ve içeriğini tam hatırlayamıyorum :-( " İnsanlar parmak uçlarına kadar farklı yaratılmışlardır " Yalan mı? Yıldızların ölümü ( sönüşü ) bir gül gibi kızarıp sönmesi gibidir. Bu da bilimsel olarak çekilen resimlerle kanıtlandı. Daha bir çok şey. Mesela ( Cebelitarık boğazıydı sanırım ) tatlı su ile tuzlu suyun karışmadığı yer olarak tabir edilir. Daha bir sürü gerçek var. Ama emin olun ateistler için hepsi yalandır. Neyse. Ben bir müslüman olarak üzerime düşeni yapıyorsam, kendi dinimin ve kültürümün gerekliliklerini yerine getirebiliyorsam ne mutlu bana . Ama şundan kesinlikle emin olun ! Bu kişilerden gerçekten uzak durmakta fayda var. Kendi pisliklerinde boğulsunlar. Ben şunun farkındayımki bunlar asla düştükleri o çukurdan kurtulamayacaklar. Çünkü kurtulmak istemiyorlar. Çünkü cehennemden çok korkuyorlar... Bu kadarf kötülük yaptıktan sonra Allah ( c.c ) onları affetmeyeceğini düşünüyorlar. Düştükleri batakta bir ipe sarılmak yerine iyice debeleniyorlar. Farkında değilller mi ? Elbette farkındalar. Ama korkuyor ve inanmıyorlar. ( Bir ateist arkadaşımdan gözlemlediğim kadarıyla ... Çok şükürki git gide müslümanlığa sempati göstererek müslüman olma eğilimleri içerisinde ... ) Herkesin anladığı bir dil vardır. Herkesin...

kişi banlanmış olduğu için ben cevap yazmadım arkadaşlar gerekli cevapları gene de yazmışlar. hepsine teşekkür...................

Yani öyle saçma konuşmuşsun ki bu soruna cevap vermeye bile değmez.Yahu Sümerler zamanında ''Allah'ın dini'' yok muydu ? Daha din bilgisinden acizsin.Nasıl olurda böyle konuşuyorsun anlamıyorum.

Yani öyle saçma konuşmuşsun ki bu soruna cevap vermeye bile değmez.Yahu Sümerler zamanında ''Allah'ın dini'' yok muydu ? Daha din bilgisinden acizsin.Nasıl olurda böyle konuşuyorsun anlamıyorum.

Yaw bende sen 2006 daki konuyu nasıl bulupta cevap yazıyorsun onu hiç anlamıyorum.:saskin Bu konuya daha önceden yorum yapanların çoğu bu forumda artık yok.Tarihi konuları bularak tartışma ortamı oluşturulmasın.Gerekenlere gereken cevaplar oturtturulmuş zaten.Sallama boşver.Ama ta ne zaman açılmış konuyua bulup yorum yazma lütfen.

LÜTFEN ARAMALARDA ORTAYA ÇIKAN KONULARIN TARİHLERİNE BAKINIZ

İyi de sevgili arkadaşım bu kavram hala güncelliğini korumaktadır.Zaten bende bu konuyu google aramasında buldum dayanamadım cevap verme gereği duydum.Tarihe hiç bakmadım :)

Geri