.:CHECHEN
Banned
LaKe Of TeArS' Alıntı:herkesin kendi doğruları vardır..her inanca saygı duymak lazm...
önemli olan bunu özenerek yapmaması...
elhamdürillah müslümanız ama tanrının adaletsiz olduuna inanıorm..nie dersenz..
hergün dersanaden çıktıımda kağıt bulup satmak için çöp karıştıran adamlar görüorm..otobüse binip 10 dk gttikten soorada altında rüyasını göremieceim bi araba kolunda çok kullanılmış bi kaşarla bara giren tikileri görüorm..(gecede kaç para harcıo kim bilir?)
bu beni çok düşündüren ve üzen bi konu..daha önce(8-9 ay öncesine kadar) çok ikilemlerde kaldım (ateizm-teizm) ama kendi doğrumu buldum şu an..
ama hala tanrının adaletsiz olduunu düşünüorm..
Eğer Allah (Haşa) dediğin gibi adaletsiz olsaydı sen şu anda .net başında oturmuyor olabilirdin kardeş bunuda düşün.Allah;
"Hani, Rabbin meleklere, "Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım" demişti. Onlar, "Orada bozgunculuk yapacak, kan dökecek birini mi yaratacaksın? Oysa biz sana hamdederek daima seni tesbih ve takdis ediyoruz." demişler, Allah da, "Ben sizin bilmediğinizi bilirim" demişti." (Bakara / 30)
Kurandada belirttiği gibi bizim bilmediklerimizi bilir.Sen şu anda Hindistanda Farelere ata diye tapan ve onlara farenin süt içtiği kaptan süt içipte fareleri seven bir insanda olabilirsin ama Allah seni böyle yarattı sahaya 1-0 galip çıkmışın farkında değilmisin?Allah herkezi zengin yaratsaydı??Bir düşün dünyada hiç fakir yok o zaman ne insanlığın kalıcaktı?Allah kimilerine Rızık kimilerine İlim ihsan eyler.Kimsenin kaderini fakirlik yoksullukla yaratmamıştır.Fakir insan varsa İlim öğrenebilen insandır ayrıca o.Peki ya bütün dünyadaki insanların hepsi fakir olsaydı?Dünyada ne kadar bozgunculuk olabileceğini düşündünmü hiç?
Sen ben bu dünya için yaratılmadığımız açık,net daha anlayamadınmı?
Valla kardeş kusura bakmada öyle bişey demişinki apışıp kaldım ben.Hem yukarda Elhamdurillah Müslümanım demişin alttada Haşa Allahın adaletsiz olduğuna inanıyorum demişin.İman etmek Allahı bütün noksanlıklardan eksik bilmek ve en mükemmeli olduğuna inanmak demek diilmi?:saskin
Ayrıca Fletch o söylediğin sözü biz Yaratana saygı duyanlar için söylüyoruz.Dediğin doğru 1.adım Tebliğdir İslama çağrıdır ha uyuldu başım üstüne uymadıysa saygı meselesi....!-?_@@ yok!!!...Peygamberimizle ilgili bi konu açılmıştı bu beyinsizlerin sitesinde o başlığı okuyunca bile elim ayağım titredi..Peygamberime küfredenlere saygı duymam duyamam