Bahçeli, AKP-DTP İlişkisinin Belgelenmesini Neden Engelledi?

AntidepresaN

New member
Reaction score
0
Bahçeli, AKP-DTP İlişkisinin Belgelenmesini Neden Engelledi?

Bravo Devlet Bahçeli’ye! Seçim öncesinde kendisi ve ülkücüler hakkında olmadık karalama ve hakaretler yapan Vakit Gazetesi’den bile artık iltifatlar alıyor!
Neden mi?
Cumhurbaşkanlığı oylamasına gireriz beyanından!
Anlamakta zorlandığım Devlet Bey’deki bu aceleciliktir.
O Devlet Bey ki; “Konuşmam, konuşmamdan daha iyidir” diye yıllar yılı hep susmuştur!
Telafer’de Kerkük’de, Erbil’de Türkmen katliamları oldu susmuştur.
Barzani, Talabani ve Sarkozy’nin rezil söz ve beyanlarına susmuştur.
Kıbrıs’ın Annan Planı ile peşkeş çekilmesine susmuştur.
K.Irak’ta Kürdistan kuruldu kurulacak susmuştur.
4 yıl boyunca AKP’den dökülen yanlışlara, yolsuzluk ve usulsüzlüklere susmuştur.
Yani kısacası, hep susmuş, hep susmuştur..
Aaaa, o suskun Devlet Bahçeli daha mazbatalar alınmadan, yeminler edilmeden yani Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecine başlanmadan birden konuşmuştur.
Peki ne demiştir?
Abdullah Gül’ün seçilmesine omuz veririz demiştir.
Başka bir ifade ile Cumhurbaşkanlığı sorunu ile boğuşan AKP’ye can simidi atmıştır.
Sahi bu acele nedendir Devlet Bey!
Hani siz demokrasiye ve istişareye inanıyordunuz? Konuyu yeni seçilen arkadaşlarınızla değerlendirmeden, kamuoyu olgunlaşmadan ve en önemlisi hadiseyi siyaseten MHP’nin yararına dönüştürmeden bu aciliyet niçin?
Abdullah Gül’ün mesajı net: Meydanlar benim Cumhurbaşkanı olmamı istedi diyor!
Kimi AKP’liler bile bu isteme tereddütlü ve mesafeli yaklaşırken sizin bu aceleciliğiniz nedendir Devlet Bey!
Henüz yolun başında AKP’ye gol atma imkanı varken, golü kendi kalenize atmanızın sebebi hikmeti nedir sahi!
AKP’ye nasıl bir gol mü?
Abdullah Gül’ün bu talebi ve ısrarı karşısında AKP, 367 için DTP’nin kapısını çalmayacak mıydı? Elbette çalacaktı.
Peki DTP ne yapacaktı?
Kuşkusuz AKP’nin adayı olan Gül’ü canhıraş kucaklayacaktı.
Bu fotoğraf da siyaseten MHP için büyük bir avantaj olmayacak mıydı?
Ama heyhaaat yıllar yılı konuşması gereken yerlerde hep ama hep susan Devlet Bahçeli, hiç konuşmaması gereken bir süreçte birden konuştu ve Gül’e açık çek verdi ve AKP’yi DTP’nin ipoteğinden kurtardı.
Diyeceksiniz ki Devlet Bey millet iradesinin gereğini yapıyor!
Yahu yapsın, ona bir sözümüz yok da bu acelecilik niye?
Yıllar yılı konuşulması gereken yerlerde ısrarla susacaksınız, şimdi tam susulacak zamanda konuşacaksınız!
Yok yok siyaseti 20 yıldır saat saat izleyen ve yazan biri olarak ben, bu Bahçeli’yi anlayamıyorum. Sadece ben değil, siyasetin kendi kuralları da anlamıyor.

Sabahattin Önkibar

Mhp´nin cumhurbaskanlığı konusunda almış olduğu kararı kınıyorum..

Bu Cumhurbaşkanlığı olayı çok uzadı seçillmişlerden biri olsun atanmışlar gitsin. Meclisin seçtiği kim olursa olsun boş çekişmeler bitsin. Bana göre Doc. Dr. Abdullah Gül uygundur. Kayserili ailenin çocuğudur, Ayrıca çok iyi derece de ingilizce bilir. Hiç bir zaman kibarlığından güler yüzlülüğünden vazgeçmemiştir. Yurtdışından bizi en iyi şekilde temsil edecek birisidir. AKP oyları onun Cumhurbaşkanlığı seçiminden dolayı baya artmıştır. MHP nin uzlaşmacı konumu bence olumludur. Olumsuz olanları saygsız olanları halk al aşağı eder. Örnek geçen cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ki tavırlarından dolayı Mehmet Ağar ve Erkan Mumcu yok olup gitmişlerdir. Mehmet Ağar da olumsuz tavrının sonuçunu anlamıştır ama iş işten geçtikten sonra. Kıskançlık olumsuz tavırlar hiç kimseye fayda sağlamaz.

Bahçeli akıllık davranıyo oyunu kuralına göre oynuyo gibi görünüyor
Bencede halkın kendisine verdiği bu ikinci şansıda iyi değerlendiremezse ağar ve mumcuyla aynı kaderi paylaşır-ki oda bunun farkında o yüzden iyimser takılıyor

Anlayamıyorum yani bu meclis seçemesse 1 ay sonraki referandumdan sonra halk seçecek cumurbaşkanını..Halk seçince sonuç değişmeyecek.

Hala neden bi çıkış yolu aranıyor ki..Çıkıp desin bazıları o zaman cumhurbaşkanını biz seçeceğiz.Çünkü bu halk cahil kimi seçeceğini bilmez.Biz sizin için en iyisini biliriz desinler..Gerçke niyetlerini açıklasınlar =)

Boşuna germeye gerek yok öyle ya da böyle seçilecek halkın dediği olacak

Elais' Alıntı:
Bu Cumhurbaşkanlığı olayı çok uzadı seçillmişlerden biri olsun atanmışlar gitsin. Meclisin seçtiği kim olursa olsun boş çekişmeler bitsin. Bana göre Doc. Dr. Abdullah Gül uygundur. Kayserili ailenin çocuğudur, Ayrıca çok iyi derece de ingilizce bilir. Hiç bir zaman kibarlığından güler yüzlülüğünden vazgeçmemiştir.[/FONT] Yurtdışından bizi en iyi şekilde temsil edecek birisidir. AKP oyları onun Cumhurbaşkanlığı seçiminden dolayı baya artmıştır. MHP nin uzlaşmacı konumu bence olumludur. Olumsuz olanları saygsız olanları halk al aşağı eder. Örnek geçen cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ki tavırlarından dolayı Mehmet Ağar ve Erkan Mumcu yok olup gitmişlerdir. Mehmet Ağar da olumsuz tavrının sonuçunu anlamıştır ama iş işten geçtikten sonra. Kıskançlık olumsuz tavırlar hiç kimseye fayda sağlamaz.

Bir insanın Kayseri'li olması, çok iyi ingilizce bilmesi ve güleryüzlü olması iyi bir insan olduğunu göstermez. O halde ben size aynı özellikleri taşıyan yüzlerce insan getireyim sıkıntımız olmasın... İnsanın fikri neyse zikride odur...

Üç silahşörlerin zaten amacı apaçık görmezlikten geliyorlar....

eskiden 2 önemli makama oturdular dilediklerini söylediler kimse ses çıkarmadı....
Arınç Meclis Başkanı
Erdoğan Başbakan...
Şimdi Cumhurbaşkanı Gül...

Fettullah Gülenin bir konuşması var. 90 lı yıllarda sisteme müdahelenin (Cumhuriyeti yıkmak) erken olacağını. Tüm kurumları kontrol altına aldıktan sonra bu amaca ulaşılacağı hakkında bir bandı vardı.

Şimdi en önemli makamlara oturdular. Tüm devlet kurumlarında gereken kadrolaşmayı sağladılar.... Hadi hayırlısı ....

Durma Türkiyem Hadi Koş . Geçmişinin hesabını veremeyen başbakan seçtin. Arkasından Meclis Başkanını onlar seçti. Şimdi senın adına Geçmişinin hesabını veremeyen bir Cumhurbaşkanı seçecekler..... Hadi Koş .

Devlet Bahçeliye gelince... Sayın Bahçeli Milletin kararına saygılı duruşunu herzaman göstermiştir. Kaos sevmez sayın Bahçeli. Gülün adaylığı seçimden önce belli idi millet bunu bile bile oy verdi. Bahçeli ne yapsın ? Bence Bahçelinin saygılı duruşunun altında bir kinaye vardır... Kendin ettin kendin buldun.... Halk seçti sorumluluk halkın.

"Cumhurbaşkanını belirlemede durum raydan çıkarsa, Ordu yine müdahale edebilir. Bunu, nisan sonunda internette bildiri yayımlamaya oranla farklı bir şekilde de yapabilir" dedi.

La Repubblica, bugünkü sayısında, Türkiye'deki genel seçimler sonrasında oluşan siyasi atmosferle ilgili olarak Emekli Orgeneral Edip Başer'le yapılmış bir söyleşiye yer verdi. "Askerlerden Uyarı: Müdahaleye Her An Hazırlar" başlığıyla verilen söyleşide Başer, "Cumhurbaşkanını belirlemede durum raydan çıkarsa, ordı yine müdahale edebilir" dedi.

Başer, söyleşisinde askerlerin, Başbakan Erdoğan'ın seçim sonrasında verdiği uzlaşı mesajlarından memnun olduğunu, sandıktan çıkan net sonuca saygı göstereceklerini belirterek, “AK Parti net galibiyet kazandı. İnsanların büyük bölümü tercihini muhafazakarlardan yana kullandı. Bu tercihe saygıdan başka çare yok” dedi.

Başer, "Askerlerden Uyarı: Müdahaleye Her An Hazırlar" başlığıyla sunulan söyleşide, Türkiye'de gerekirse ordunun müdahalesinin de söz konusu olabileceğini ileri sürerek, "Cumhurbaşkanını belirlemede durum raydan çıkarsa ordu yine müdahale edebilir. Bunu, nisan sonunda internette bildiri yayımlamaya oranla farklı bir şekilde de yapabilir. Ama Başbakan Erdoğan'ın işi böyle kritik bir noktaya taşıyacağını sanmıyorum. Askerler, kendisinin seçim sonrasında verdiği uzlaşı mesajlarından memnundurlar ve sandıktan çıkan net sonuca saygı göstereceklerdir" ifadesini kullandı.

Başer, genel seçimin sonucunuysa "Söylenecek fazla bir şey olduğunu sanmıyorum: AK Parti net galibiyet kazandı. İnsanların büyük bölümü tercihini muhafazakarlardan yana kullandı. Bu tercihe saygıdan başka çare yok" sözleriyle yorumladı.

"ADAY İÇİN MUTABAKAT SAĞLANMALI"

Emekli Orgeneral Başer, bununla birlikte yeni cumhurbaşkanını belirleme konusunda sorun yaşanabileceği imasında da bulunarak, "İlk engel, yeni cumhurbaşkanını belirleme işi sırasında baş gösterebilir. Ancak Erdoğan'ın seçim sonrasında yaptığı konuşmada, diyalog sinyalleri var. Muhtelif partiler arasında, herkesi memnun edecek bir aday üzerinde mutabakat sağlanabilir diye düşünüyorum. Cumhurbaşkanı, tek bir siyasi kesimi değil, tüm ülkeyi temsil etmelidir" diye konuştu.

"GÜL, NEDEN OLMASIN?"

Emekli Orgeneral Başer, AK Parti'nin cumhurbaşkanlığı için Abdullah Gül'ü yeniden aday göstermesine ihtimal vermediğini belirterek, "Ben, Erdoğan'ın da Gül'ün de, partinin adayının kamuoyunda yol açtığı tepki neticesinde milyonlarca insanın protesto için meydanlara döküldüğünün bilincinde olduklarını düşünüyorum" diye konuştu.

Başer, "Gül neden olmasın?" biçimindeki soruya karşılık olarak da, "Bakın. Gül, harika ve de çok iyi bir insan. Ama başka sebepler var" dedi.

"Mesela, yasalarca kamusal alanlara girişi yasaklanmış olan türban takan bir eşi olması mı?" sorusuysa Başer tarafından şu şekilde yanıtlandı: "Sadece o mesele değil. En azından bu, temel mesele değil. Kendisinin geçmişteki bazı beyanatları, cumhuriyet karşıtıymış gibi bir izlenim uyandırmıştır. İnsanlar kişinin geçmişine bakıyorlar: Bu, zihniyeti anlamak için gerekli."

Başer, Meclis dışından bir kişinin cumhurbaşkanı yapılmasından yana olduğunu da belirterek, "On'larca aday var. Şu an aklıma mesela, Hikmet Çetin geliyor. Ama daha pek çok aday da var. En iyisi, partiler dışından bir isim bulmak" diye konuştu.

KUZEY IRAK'A ASKERİ MÜDAHALE OLASILIĞI

Emekli Orgeneral Başer, Kuzey Irak'ta terör örgütü PKK'ya yönelik bir askeri operasyona olasılığına ilişkin soruya yanıtlarken, bunun ihtimal dışı olmadığını belirtti. Başer, "Bu, Türkiye'nin her an başvurabileceği seçenektir. İnsanlarımızı öldürenlere karşı bunu yapmaya hakkımız var. Bunun için kimseden izin almamız gerekmiyor" dedi.

GençTürkHaber

darbeymiş peahh sanki dogru çıkış yolu darbe bunu da destekleyen warsa diyecek bi şey yok
bahçelinin bu tawrını takdir ediyorum destek olmasa bile millet meclisinde bulunması hoş davranış

Abdullah gül ideal ve gerçekten o makama layık biri geçmişlerini kaleme alnalar var o kalemler geçmişte kaldı onu devam ettşirenler biliyorsunuz nerdeler :D

artık ülke için yapılması gerekenler olmalı
darbeyle marbeyle bu iş çözülecek olursa çözümden çok kaos olur buda hakkaten cumhuriyetin bittigi anlamına gelir buna prim verecek olan şey darbedir olmayan kuruntular yüzünden ytartıştıgımız şeye bak yaw
daha dogrusu bizi bu yönde yorum yada davranışla sınama gayreti olarak görüyorum
endişeler yersiz ve gereksiz

Cumdurbaşkanı Abdullah Gül olacak bizde destekleyecegiz

Ülkenin 200 yıl geriye gitmesindense 10 yıl geriye gitmesi yeğdir...

http://haber.turkmania.com/24302-Gul_Cumhuriyet-e_tekzip_yayinlatti.htm

http://www.medyaline.com/haber_oku.asp?haber=2949

http://www.stvhaber.com/index.php?khide=1&hid=52287&sec=50

Bir şey bulmuşsunuz bozuk plak gibi tekrar edip duruyorsunuz..Mantıklı nedenler olabilir ya da ben olmasını istemiyorum denilebilir..

Ancak darbelerden medet uman birisi ben cumhuriyeti, demokrasiyi savunuyorum diyemez.Bu nokta da çelişkiye düşüyorsunuz.

Abdullah Gül ün o sözünü yayınlayarak[Linklere bakarak yalan olduğunu görebilirsiniz] cumhuriyeti savunduğunuzu belli ediyorsunuz ancak sonra da çıkmış darbe olabilir vs.. diyorsunuz..Yazık..

Hala parmak hesabıyla cumhurbaşkanlığı seçimini kilitlemek isteyen zihniyette insanlar var.
Yada akp (341+dtp20=361, gene 367 olmuyor kına yakın) dtp nin kucağına oturacak ve size karalama için yeni bir malzeme çıkacak.
Yada yine bu millet seçime gitsin, millet vekilleri adayları tekrar partilerini paraya boğsun, buda erken seçim isteyen parti liderleri içinde mantıklı bir neden.

Halk ayan beyan görsün diye engelledi.ALLAHA şükür bi dahaki seçimler küçük emrah göremeyeceğiz!

Kelvinator sen kına istersen adres ver göndereyim..!!Yorum yapacaksanız doğru düzgün yorum yapın..!!Olay seçimin kilitlenmesi değil..Mhp aday belli bile değilken yangından mal kaçırır gibi cumhurbaşkanlığı süreci başlamadan meclisde bulunacağız dedi bizde bunun sebebini soruyoruz..Akp yi karalamaya gerek yok zaten barzaninin kucağına oturmuş durumda ha barzani ha dtp fark yok zaten.Yeniden seçim isteyen de yok devletin başkomutanını seçiliyor mümkünse uzlaşı olsun değilmi?

Hımm anti demek sende sinirlenebiliyormuşsun, ben seni daha sakin biliyordum, aramıza hoş geldin.
Dün akşamki haberlerde izledim, dtp milletvekili şemdin sakık; "bahçeli bize erdoğandan daha yakın" dedi. Seçimlerden önce ise bazı köşe yazarları akp ile dtp koalisyonunu kurdu. Şimdi bu konuda bahçeli eleştiriliyor, belkide adam sırf kriz çıkmasın diye konuşmuştur, bahçeliyi sevmesemde takdir etmesini bilirim.

Bu fotoğraf da siyaseten MHP için büyük bir avantaj olmayacak mıydı?

Yani burada akp nin, dtp nin kucağına oturması mhp için karalama malzemesi olmayacakmıydı anlamı çıkıyor. Önce bu tablo oluşsun ondan sonra konuşsun bahçeli. Ne güzel istanbul yaa.

Bazı konular haricinde genelde üslubum sakindir..Bunda da sakindim ama ''kına yakın'' hoş bir kelime olmasa gerek ?Yanı sinirlenmekte haklıyım sanırım ?

Konuya gelince dediğim gibi Bahçeli hızlı bir kararla adayı daha görmeden meclise gireceğiz demekle bana göre hata yapmıştır..Biraz bekleseydi akp dtp ninde kapısını çalacaktı ama bahçelinin bu tutumuyla buna gerek kalmadı..Onu geçtim Mhp gibi bir partinin cumhurbaşkanlığı için kriterleri olmalıdır..Yani akp istediğini seçer demek siyasi bir parti için yanlış.Yani burda Bahçelinin yanlışlarını söylüyorum...

omurfilis serbest kürsü bölümünde insanların düzgünce tartışması mantıklı gelmiyormu sana?Burda geyikmi yapmalıydık?Yorum yaparken lütfen açılan konuyu ve mesajların tamamını okuyun!Ve mümkünse kendi gçrüşünüzü konuyla alakalı fikrinizi söyleyinmde ona göre tartışalım, alakasız mesajlarla insanları germeyelim deyil mi?

omorfulis eğer tartışılan şey 70 milyon kişiyi ilgilendiriyorsa sen istesende istemesende tartışılacak... istemiyorsan çekip gitme hakkın senindir. Ayrıca sürekli demokrasi demokrasi diye çırpınan sizin demokrasinin vazgeçilmezi olan muhalefete bu kadar tahammülsüz olmanız merakımı celbetmektedir. Acaba demokrasiyi amaç değilde başka amaçlarınız için araç olarak gördüğünüzü söyleseniz nasıl olur...Aslında demokrasiyi bu yüzden sevmiyorum dersem yalan olmayacak. Amacı açık saçık ortada olan traşlı bıyıklı birisinin demokrasiyi suratına maske olarak kullanması tarihte çok görülür olgulardan değildir. Bu olay sadece bizim ülkemize has birşeymidir bilemeyeceğim....

Geri