Bilgisayar Öğretmenliği[Sorular]

shaheen

New member
Reaction score
0
merhaba ARkadaslar...bu sene öss ye girdim ve az çok bişeler olcak gibi haırlısı taby tercihleri beklices artık =)

benim kafama takılan bazı sorular var bunları sizinle paylaşmak sitedim belki bunlarla ilgili bi bilgisi olan wardır ..

1-) Bilgisayar Öğretmenliği atamaları nasıl… Bölüm bölüm ayrılıyor mu yoksa direk bilgisayar öğretmenliği olarak açık var mı ?

2-) a-Bilgisayar Öğretmenliği
b-Bilgisayar Sistemleri Öğretmenliği
c-Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği
d-Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği
Bu bölümlerden hangisinden mezun olduğumuzda ilköğretimde ve liselerde öğretmenlik yapabiliyoruz ?

3-) Ne kadar maaş alınıyor ? Ekdersler falan maaşa etki ediyor mu ? Ediyorsa ne kadar etkiliyor ?

4-) Örneğin benim puanım 343 arkadasımın puanı 340 ve ege üniversitesi bilg. Öğretmenliği puanı 330.{misal =) }
Ben ege üniversitesini 3.tercihime yaptım arkadasım ise 1.tercihine yazıyor.
benim 1. ve 2.tercihlerim olmassa bu bölüme hangimiz girer ?

5-) KPSS den çok yüksek bi puan yapmamız gerekiyoru mu ?

Şimdiden Telşekkür ederim..

1. şu an çok cazip kendimde öğrt.
2. bilgisyar öğretmenlği bölümü
3.şuan yeni başlayan 850-950 bandı maaş+ ek ders(ekders aydan aya değişir ort 380 YTL)
4. tercih önceliği önemli
5. diğer bölümler göre avantajlı

:hhmanD şahinim bırak bunları cs kasalım :p
4e yanıt veriyorum tabi ki sen girersin çünkü puanın yüksek :D
3e yanıt veriyor gibiyim ek ders maaşa etki eder ne kadar çok derse girersen o kadar fazla maaş alırsın
6ya yanıt veriyorum hadi cs kasalım :biggrin

bilgisayar öğretmenliği mezunları açıkta kalmıyor.
saydığın tüm bölümlerden mezun olanlar bilgisayar öğretmeni olarak atanıyor.
1000 ytl maaş + 350-400 ytl ek ders ücreti yani diğer öğretmenlerin aldığı gibi
senin puan yüksek olduğu için önce sen atanırsın. puan eşitliğinde tercih sırası önem kazanır.
şimdilik kpss ye girenler atanıyor
ama ilerde puanlar yükselir mi bilinmez burası türkiye yarın ne olur belli değil.

arkadaş ben kocaeli üniversitesi bilgisayar bölümü öğrencisiyim senin bu kafana takılan sorular hemen hemen herkesin kafasın da oluşuyo ben sana bildiğim kadarıyla anlatayım o yok bil ve kont öğretmenliği yok bil sisitemleri öğretmenliği onlara fazla kafa yorma hepsi aynı kapıya çıkıyor sonuşta bil çğretmenliği ama gördükleri dersler farklı olabilir biri donanım üzerinde yoğunlaşır biri yazılım bilemem ama önemli bi konu varki teknik eğitim ve eğitim fak. farkı teknik eğitimden çıkınca hem meslek liselerine hemde düz liselerde öğretmenlik yapabiliyorsun ama eğitim fak.çıkınca sadece düz liselerde öğretmenlik yapıyorsun diye biliyorum.meslek lisessinde öğretmenlik yaparsan teknik hoca statüsünde olduğun için normal öğretmenlerden 200-250 milyon daha fazla para alıyorsun.kpss de endüşük puanla bil. öğrt. alıyo 60

Arkadaslar herkese yorumları için çok teşekkürederim..

:hhmanD şahinim bırak bunları cs kasalım :p
4e yanıt veriyorum tabi ki sen girersin çünkü puanın yüksek :D
3e yanıt veriyor gibiyim ek ders maaşa etki eder ne kadar çok derse girersen o kadar fazla maaş alırsın
6ya yanıt veriyorum hadi cs kasalım :biggrin

Serdarjm cs de bosuldu bende ):

giremiourum artık cs ye..duwarlar kare kare gelior falan acaip bi durum oldu :( :(

Geri