qasp' Alıntı:ArkadaŞim VerdİĞİn Engİn Bİlgİlerden Dolayi Sana Çok Ama Çok TeŞekkÜr Ederİm, Sesİn Ve Rİtİm TutuŞun Çok Etkİleyİcİ, Senİn Tebrİk Ve Takdİr Ederİm. Benİm Sorunum Şu : Benİm Akor GeÇİŞlerİnde HİÇbİr Sorunum Yok Ama ÖĞneĞİn Neslİhan' Nin HİÇ Sevmedİm Şakisini Senİn Sayende Çaldim, ÇÜnkÜ Rİtİmİnİ Bİr TÜrlÜ Bulamiyodum. Ben Normal (4/4, 2/4, 9/8) Rİtİmlerİ Çalabİlİyorum Ama Bunlar Her Şarki İÇİn Tutmuyor, Nasil Rİtİm Çikariyorsun Bunu Merak Ettİm. BaŞarilarinin Devamini Dİlİyorum. Kendİne İyİ Davran
Oncelikle ilgin icin tesekurrler.Ritim gitarda en gerekli olan akorları basmak vew cok akor bilmek kadar ondan onemli olan ritim atabilmek ve ritim cesitliligidir.Burdan senin istedigin seyi tarif edemem cunku her sarkıda ritim farklıdır mesela 10 parca calarsın bu 10 parcada illaki parcalarıo aynı ritimde caldıgın kadar farklı ritimdede calman gerekir.Yani anlatmak istedigim ritimi cıkarmak için biraz kulak biraz yorum ve birazda ritim bilgisi gerekiyor.Ben işin acıkcası sarkıyı dinledigimde hiç sarkıyı yorumlamadan direkt ellerim o ritmi atmaya baslıyor bu artık gitara hakim olusuna sarkının hareketli slow olmasına bakarak ritim atarsın.Mesela bir sarkı vardır o sarkıya bi kaç ritim uydurabilirsin ama sarkıdaki ritmin aynısını atmak istiyorsan sarkıyı ve ritmini yorumlaman gerekir.Ve bunuda burdan anlatmam cok zor ama bunun için extra bir calısma hazırlamaya calısacagım.Orjinal ornek bi kaç parca verip onun ritmini nasıl cozulecegine dair anlatım sunarım ozaman incelersin kardeşim.En yakın zamanda istedigin sorunun cevabını alıcaksın.Takipte kal .