Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Unutulan, çöpe atılan, çalınan, kaybolan ya da başkasına devrettiğiniz telefonlar güvenlik riskleri yüzünden tehdit oluşturuyor. British Telecom ve üniversitelerin yaptığı araştırmada ikinci el 5 cep telefonundan birinde gizli bilgilerin olduğu ortaya çıkıyor..
Son teknoloji cep telefonları gizli bilgileri güvenle saklama sorununu daha da arttırıyor. İkinci el 5 telefondan biri gizli bilgi taşıyor. British Telecom, Galler Glamorgan Üniversitesi ve Avustralya Edith Cowan Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen araştırmaya gore ikinci el iletişim cihazlarının önemli bir oranı gizli şirket bilgisi ve kişisel bilgi taşıyor. Akıllı telefon olarak bilinen yetenekli telefonların gizli bilgi konusunda sabıkaları da kabarık. 160'ın üzerinde kullanılmış cihazın incelenmesi sonucunda, bu cihazlarda, satış detayları, finansal şirket verileri, banka hesap detayları, duyarlı iş planları, yönetim kurulu toplantılarının detayları ve kişisel tıbbi detayları içeren birçok bilginin mevcut olduğu görüldü. En çok gizli bilgi içeren cihazların kullanılmayan Blackberry olduğu görülüyor. Bu cihazlarda şifreleme gibi birçok güvenlik özelliğinin bulunmasına rağmen çoğu dosyanın korunmamış olduğu sonucuna varıldı.
AKILLI TELEFON RİSKLİ
İncelenen telefonların yüzde 43'ününün, kurumlara ve şirketlere zarar verecek kişisel, kurumsal ve özel bilgi içerdiği görüldü. Giderek mobil hale gelen işgücünü desteklemek için bu tür cihazların daha çok satın alınması ve kullanılmasının bu duruma neden olduğu düşünülüyor.İkinci el cep telefonlarının yüzde 23'ü ise, telefonun ait olduğu bir önceki kişiyi ve şirketi bulmak için yeterli kişisel bilgiyi içeriyor. Piyasada akıllı telefon adı altında satılan yetenekli telefonlarda gizli bilgileri kaptırma riski artıyor. Uzmanlar bu tür telefonlar kullanılmadan önce çalışanların güvenlikle ilgili uyarılıp eğitilmesi gerektiğini vurguluyor.
Apple'ın iPhone'u, "iPhone katili" olarak piyasaya sürülen BlackBerry Storm'u nasıl alt etti?
Uzun bir süre merakla beklenen RIM'in BlackBerry Storm'u, aynı zamanda şirketin ilk dokunmatik ekranlı telefonu olma özelliğine de sahip. Storm piyasaya "iPhone katili" olarak lanse edilmişti ancak, görünüşe göre iPhone, katilini alt etmeyi başardı.
Her ne kadar bazı kullanıcılar RIM'ın bu yeni cihazını beğenmiş olsa da, genel kanı RIM'in BlackBerry Storm ile Apple'ın iPhone'unun gölgesinde kalmış olduğu. Kullanıcı forumlarına ve satış rakamlarına bakıldığında, BlackBerry Storm!a yöneltilen en büyük eleştiri, RIM'in bu cihazını bazı ciddi bug'larla (açıklarla) kullanıcılarına ulaştırmış olması.
BlackBerry Storm'u başarılı bulanlar ise, iPhone'da bulunmayan bazı ekstra özelliklere BlackBerry Storm ile kavuştuklarını dile getirirken, iki yıllık bir sözleşmeyle edinilebilen bu cihazların uygun bir fiyatla satın alınabilmesinden de memnun.
iPhone'un BlackBerry Storm'u alt etmesinin ilk nedeni, hiç kuşkusuz Apple'ın çok başarılı pazarlama stratejisi. Aslına bakasrsanız, BlackBerry Storm'un iPhone'a göre üstün olduğu birçok yanı var. 3.2 megapiksel ve video kaydı da yapabilen kamerasıyla öne çıkan RIM BlackBerry, bu konuda iPhone'u geride bırakmış durumda; zira iPhone'un video yakalama özelliği bulunmuyor ve bu eksiklik birçok iPhone kullanıcısının da aslında bir numaralı sıkıntısı olmayı sürdürüyor. Ama demek ki özellikler bazen lideri devirmekiçin yeterli olamıyor. Bizce RIM, bu noktada telefonunu değil, kendini sorgulamalı...
Pazara farklı bir yönden bakan firmalara öncülük eden LG; duyurduğu yeni modeli LG GD910 ile çıtayı yükseltiyor LG, Dünya’nın ilk 3G uyumlu bileklik telefonunu ürettiğini duyurdu.
LG’nin önümüzdeki hafta Las Vegas’ta düzenlenecek CES 2009 fuarında görücüye çıkaracağı yeni model dünyanın ilk dokunmatik ekranlı 3G telefonu olma özelliğini taşıyor.
7.2 mbit bağlantı hızına ulaşabilen HSDPA standardını destekleyen telefon, ayrıca görüntülü konferans için bir kameraya sahip. 1,43 inçlik dokunmatik likit kristal ekrana sahip telefonun MP3 biçimli ses dosyalarını da çalıştırabildiği açıklandı.
Ürünün ilk olarak Avrupa pazarında ardından Kore pazarında piyasaya sürüleceğini belirten LG, cihazın TTS (Text To Speech) özelliği dışındaki detayları ve piyasaya sürülüş tarihi hakkında bilgi vermekten -şimdilik- kaçınıyor.
İkinci el bir smartphone ( akıllı telefonu ) satmadan önce hard format atmak en doğru
olanı diye düşünüyorum böylelelikle cihazda ki tüm bilgiler silinmiş olur bilgi için tşk.
SMS'te Türkçe karakter kullanımında süre 1 Temmuz 2009'a uzatıldı.
Kısa mesajlarda Türkçe karakter uygulaması için ithalatçı ve üreticilere tanınan süre 1 Temmuz 2009'a kadar uzatıldı.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan (BTK) yapılan yazılı açıklamada, ''ç, ş, Ş, ğ, Ğ, İ ve ı'' harfleri kullanıldığında bir kısa mesajda yer alabilecek maksimum karakter sayısının düştüğünden bir mesajın birden fazla mesaj olarak ücretlendirilmesi probleminin 18 Temmuz 2007'de çözüme kavuşturulduğu hatırlatıldı.
Açıklamada, GSM işletmecileri ve Türk Telekomünikasyon A.Ş. tarafından yeni kısa mesaj ücretlendirme sistemlerinin 15 Mayıs 2008'de faaliyete geçirilmesiyle, tüketicilerin bu konuda yaşadığı mağduriyetin giderildiği vurgulandı. Avrupa Telekomünikasyon Standartları Enstitüsü Üçüncü Nesil Ortaklık Projesi grubu nezdinde yürütülen çalışmalar sonucunda standartların Türkçe karakterleri destekleyecek şekilde güncellendiği de belirtildi.
Standart değişikliği ile Türkçe karakterlerin desteklenmesinin yalnızca Türkiye piyasasına arz edilecek cihazlar için değil üretilen tüm cihazlar için bir standart gerekliliği haline geldiğine işaret edilen açıklamada, şöyle denildi:
''Uygulamada herhangi bir aksaklık yaşanmaması ve ilgili standartların ülkemiz piyasasına arz edilecek tüm cihazlarda desteklenebilmesi amacıyla, sektör genelinden gelen talepler de dikkate alınarak, üretici ve ithalatçılara ürünlerini söz konusu standartlara uygun hale getirebilmeleri için bugüne kadar tanınan süre 1 Temmuz 2009'a kadar uzatılmıştır.''
BTK'dan yapılan açıklamada ayrıca, Türkiye'de yerli radyolink cihaz üretim sektörünün istenilen düzeyde hazır olmaması nedeniyle, radyo ve TV yayıncı kuruluşlarına, radyolink frekansları için kullandıkları cihazları standartlara uygun getirilmeleri için bugüne kadar verilen sürenin 31 Aralık 2009'a kadar uzatıldığı da kaydedildi.
Yumurta şekliyle gelen Egg, dokunmatik ekranıyla iPhone´a kardeş olacak.Prag´lı bir gencin dizanıyla gelen yeni cep telefonunun en önemli özelliği tasarımının yumurta şeklinde olması. Oval bir şekle sahip olan Egg cep telefonu kullanıcılarının elleriyle oldukça uyumlu hale geliyor.
Telefonun yaratıcısı Roman Tubl Egg´in, Apple iPhone´dan farklı olarak ışıklandırılmış bir dokunmatik ekrana sahip olmasını istemiş. Dokunmatik ekranlı olmasının yanısıra EGG´in kullanımı oldukça basit ve pratik.
Egg, 3.2 megapiksel kamera, Wi-Fi, Bluetooth, bilgi transferi ve telefonu şarj etmek için USB portuyla gözler önüne çıkıyor. Ayrıca Egg dahili 4 GB´lik hafızasıyla kullanıcının yüzünü güldürecek cinste bir telefon.
Maalesef Egg şu anda prototip olarak üretilmiş bir telefon. Bu yüzden telefonu beğenen kullanıcılar bir süre daha beklemek zorunda.
Ancak yakın gelecekte Nokia Egg, Sony Ericsson Egg veya Samsung Egg görürseniz de şaşırmayın.