ben simdi üye oldum Bu kontör işine kafayı taktım ararken burayı buldum.ve bu işi cözüp yırtcam bu 435ytl asgari ücretten arkadaşlar?...bence mutlaka bi sistemi olmalı neden mi türkiyede binlerce kontör bayii var bu kadar şifre uydurma olamaz bence!!...fikir düşüncelerinizi bekliyorum byyy
Neden uydurma olmasın? Adamlarda 10 milyon abonenin ki, imsi gibi şebeke tanımlama kodlarını ve algoritmik şifrelerini kayıtlı tutan veritabanı var. 5-10 milyon kontör karı numarasını tutamazlar mı sanıyorsunuz?
Böyle şeyleri makul olduğu sürece algoritma ile yapmazsınız. Öyle özel Algoritmalar veritabanında saklayamayacağınız bilgiler ve akışkan veri şifrelemek için yaratılır. Ama emin ol sen asgari ücretle çalışıyorsan bunu çözebilecek niteliğe sahip değilsin demektir. Bu çözecebilecek kapasitedeki adam da 435 YTL'ye değil de 4350 YTL'ye çalıştığı için kontrölü hat değil faturalı hat kullanır
Herkes bu işin bir algoritması olduğunu düşünüyor ama ben RANDOM GENERATED olabileceğini düşünüyorum. Burada kullanılan algoritma sadece rastgele üretilen kodların birbirine yakın değerlerde çıkmasını önleyecek bir sistem olabilir. Yani 10000000000 kod olarak üretildikten sonra 100000000001 üretilmemeli. Birbirine benzemeyen numaralar üretilmeli.
Yani bilgisayar k.çından 1 milyon kontör kodu üretir karta bastırır ve basılan kartın seri numarası ile veritabanına kaydeder. Kart satılıp kullanıcı kontör şifresi girdiğinde sistem girilen rakamı veritabanındaki rakamlar arasından sorgular, eşleştirdiği kartın değeri kadar kontörü yükler ve yüklemenin ardından veritabanındaki kod oradan silinerek işlem tarihi ve bilgileri ile birlikte kullanılan başka bir veritabanına aktarılır.
Bunun verimli bir sistem olmadığını düşünen kriptograf arkadaşlar olabilir aramızda. Ama belirtmek lazım ki Türkiye'de aynı saniyede en fazla bir 5-10 kontör yüklemesi olabilir. (Türkiye'nin yarısının 3 ayda bir kontör yüklediğini düşünürsek) Bu yüklemeler için bile tek bir sunucu 10 milyon kodu içinde tutup sorguya yanıt verecek yeterliliğe sahiptir. Bu forumun sunucusu bile aynı anda 30-40 sorguya daha ağır sorgular olmasına rağmen yanıt verecek, mysql gibi ağır bir vertabanından sorgu çekip gönderecek yeterlilikte.
Zaten operatörler ellerinde kocaman bir kullanıcı veri tabanı yönetirler. 10 milyon abone, faturaları, kişisel bilgileri, yaptıkları aramalar, sim kart kodları vs....
Bir kaç milyon kontörü üretmek için algoritmik sistemler ile onay alacaklarını sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Bu güvenlik açısından zaafiyet yaratır. Aslında bu kontör algoritmasını çözerseniz de 2 günde yakalanırsınız. Aradığınız numaradan ya da kullanılan numaradan 2 günde enselenirsiniz. GSM sistemini internet sanıyorsanız yanılıyorsunuz anonim işlem yapamazsınız
saygılar