zuken' Alıntı:
arkadaşlar zaman oldukca v.bulleten ıcın yazıyorum.en zor kısım bulleten ıle nasıl baglıyacaz zor olacak ama yapacaz
vbulletin database inde yeni bi tablo icinde calis. tablo yapin soyle olsun:
Kod:
----------------------------
| davetiye | sahip | onay |
| 2354223 | 13 | true |
davetiye adli alanda rasgele generate ettigin rakam kombinasyonu dursun, sahip te o davetiyeyi verdigin kisinin user id si onayda da bu davetiyenin daha once kullanip kullanilmadigini belirten deger olsun.
simdi, uyelik sisteminde registration kisminda yeni bi field yaratip (ismi davetiye olsun diyelim) bu field in degerini yeni yaratttigin tablodakilerle karsilastirip eger buna uygun bi deger bulursan ikinci kontrole gecmen lazim. ikinci kontrol dedigim bu davetiyenin daha once kullanilip kullanilmamis olmasi. (onay = true/false). eger onay da true ise kullanici hesabini acarsin.
sahip diye bi alan var, onu bosuna mi koyduk? hayir -- eger birazcik daha modifikasyon yapmayi goze alirsan yeni kaydolan kullanicini kimin tarafindan davet edildigini de gorebilirsin. (bunun icin ana kullanicilar tablosuna yeni bi field eklemen lazim, uye kaydolurken bu fielde davetiyedeki sahip degerini ataman lazim, member profile goruntulenirken database den o degeri okutarak kimin tarafindan davet edildigini gosterebilirsin, bi cesit referral sistemi de denilebilir.)
davetiye dagitma kisminda istedigin kombinasyonu kullanabilirsin
(cumle dusuklugu vb. hatalar icin ozur dilerim, hafif aceleyle yazdim.)
benim aklimdaki fikir budur, eksik gordugunuz yerler varsa lutfen belirtiniz, tartisalim
h.