Demokratik Açılım [ Tek Başlık ]

ımf yi başımıza saran yönetime oy verirsen
camında kırılır
kapında kırılır

MEŞHUR TAMLAMA VARDIR; MEN DAKKA, DUKKA..ÇALMA ÇALARLAR, VURMA VURURLAR, KIRMA KIARARLAR...

MİLLETİN CAMINI ÇERÇEVESİNİ KIRARSAN O ZAMAN AĞLAMAYACAKSIN KAFANIDA POLİS KIRINCA... tabi laf sana değil..senin üslubuna bakarak aslında direk sana da hitap edebilridm ama senin ''camında kapında'' gibi tanımına ,seninde kafan diyemedim.. nezaketimi iyi değerlendir.

imf'yle bizi tüm zamanların en büyük girdapına sokan benim oy verdiğim tayyip bey beğil senin oy verdiğin yada verdiğini tahmin ettiğim sayın ecevit'tir

ımf 1960 da

senin düşüncenin ışığında borç alarak içeri sokanlar

suçludur

zurnanın ilk deliğine bak

İşte Fark burada. Başbakan çıkıp bir konuşma yapar. Herkes istediği yerden anlar.

Oysaki Başbakanın söylemek istediği farklı bir şey.

Başbakan bunu açıktan söylese dini alet ediyor diye etiketlenir. Açıktan söylemese başka yerlere çekilir. Ne olacak bu ülkenin hali.

ben hep ermeni olmak istemiştim

olamıyordum

artık açılım oluyor

artık ben ermeni

sen kürt olabilirsin

Devlet politikalarını çocuk oyuncağı sanmakla olmuyor bu işler.Ekim ayının 2. yarısında gerekli olan açıklamanın Başbakan tarafından mecliste yapılacağı duyuruldu.Azcık sabırlı olup gelişmeleri izleseniz ondan sonra karar verseniz bu açılım öldü mü yoksa sapasağlam ayakta mı olmaz mıydı sayın Tezkan?

gerçekler acıdır

sıyrılmama gerek yok

bu ülkeye IMF yi sokan

MENDERESTİR

Konudan çok farklı yerlere saptığının farkında mısın bilmiyorum.Konuda verilen yazı IMF ye karşı SÖZDE protestolarla ilgiliydi.Ama sen IMFnin tarihçesine girmeye kalkışmışsın resmen :)

Lütfen konudan sapmadan ve birazcık daha sağduyuyla yorum yapalım ;)

Konudan çok farklı yerlere saptığının farkında mısın bilmiyorum.Konuda verilen yazı IMF ye karşı SÖZDE protestolarla ilgiliydi.Ama sen IMFnin tarihçesine girmeye kalkışmışsın resmen :)

Lütfen konudan sapmadan ve birazcık daha sağduyuyla yorum yapalım ;)

konuyu ecevite götürdüler

bende biraz daha eskiye gittim

sağduyu istiyorsanız

işin kökünüde bilmekte fayda var

özellikle gençle için

Öncelikle Kürt açılımı sonra Demokratik açılım sonra kala kala kaldı açılım.
Çünkü içi doldurulamazdı. İnsanları bölücülük adına yoklamadılar değil. Her zaman ki gibi geri adımlar attılar. Biz yapmadık ki dediler.

Ya bu koyunu güdeceksin yada bu diyardan gideceksin

Aslında iyi gitmeyişinin bir nebze sebebide yazarın düpedüz kendisidir ancak bunun farkında olmadan satırlarını döşediği bariz belli.

Ülkemde yeni açılımlar kamuya mal olmadan basın tarafından telef edilip halka öyle sunulduğu içindir bu olumsuz kanaat

Siz o açılımı yerden yere vurun ''Daha tam ne olduğunu bilmeyen yazarlar bile'' ondan sonra çıkıp yazı hazırlayın
iyi gitmedi gitmiyor gitmez diye.
Şartlanmalar olmadan,tam olarak göremeden sırf muhalefet olsun diye yapılan bu haykırışlar ülkemi daha çok zedelemekte.
Bir bakın bakalım ne imiş ne değilmiş ne demek istenmiş amaç ne neden ortaya çıkmış
Ondan sonra eleştirel yazılarınızı yazın saygımız sonsuz.
Dereyi görmeden paçayı sıvayan basın,medya kuruşuşlarımız işi biraz daha profesyonelce yapsa
hem memleketimiz hemde vatandaşımız açısından daha faydalı olacaktır.
Eleştiri sevilir ancak muhalifleşme asla olmamalı

öncelikle: sana daha önce söylemiştim yine söylüyorum. ben senin kardeşin, arkadaşın, kankan falan değilim. bana nickimle hitap edersen sevinirim.

türk polisini neler yaptığınıda bir kaç örnekle ben sana hatırlatayım.

izmirli baran tursun. başından vurularak öldürüldü
güney tuna. polisler tarfından dövüldü. beyninde ödem oluştu.
metin göktepe. polisler tarafından gözaltına alındıktan sonra ölüsü ailesine teslim edildi.
gazi mahallesinde 16 kişi polis kurşunuyla hayatını kaybetti.

Polisten Ahmet Kaya dayağı - Güncel - Diğer
Hakkari?de 14 yaşındaki çocuğa polis dayağı - Polis Adliye- ntvmsnbc.com
Radikal-çevrimiçi / Türkiye / Aileye polis dayağı
Polis dayağı bu kez bacak kırdı / Yaşam / Milliyet Gazete
Polis dayağı yiyen esnaf CNN TÜRK'e konuştu CNNTurk.com
Polis dayağı kameraya takıldı VİDEO haberi Güncel haberleri Haber7 haber7.com - Güncel Haberler, Son dakika haberleri - Bu noktada haber var
ozgur hayat yazi isleri mudurune polis dayagi
Akli dengesi bozuk kişiyi polis dayağı öldürdü / Türkiye / Milliyet İnternet / Zonguldak, dayak, Tokat, Adli Tıp Kurumu, psikolojik tedavi, biber gazı, Atilla Çınar, Cumhuriyet savcısı, saldırgan, Bakırköy
Çocuk bayramında polis Hakkari'de çocuk öldürdü!

...

yani örnekler çok fazla ama benim bunlara ayıracak fazla vaktim yok.

ülkemde gözaltına insanlar ölüyorsa -ve bu gözaltı süresince aslında devlet o insanın beden ve ruh sağlığını garanti altına almak zorundadır- sen bana polisin yeterince sabırlı olduğundan söz edemessin. ha etsen bile ben inanmam.

Aslında iyi gitmeyişinin bir nebze sebebide yazarın düpedüz kendisidir ancak bunun farkında olmadan satırlarını döşediği bariz belli.

Ülkemde yeni açılımlar kamuya mal olmadan basın tarafından telef edilip halka öyle sunulduğu içindir bu olumsuz kanaat

Siz o açılımı yerden yere vurun ''Daha tam ne olduğunu bilmeyen yazarlar bile'' ondan sonra çıkıp yazı hazırlayın
iyi gitmedi gitmiyor gitmez diye.
Şartlanmalar olmadan,tam olarak göremeden sırf muhalefet olsun diye yapılan bu haykırışlar ülkemi daha çok zedelemekte.
Bir bakın bakalım ne imiş ne değilmiş ne demek istenmiş amaç ne neden ortaya çıkmış
Ondan sonra eleştirel yazılarınızı yazın saygımız sonsuz.
Dereyi görmeden paçayı sıvayan basın,medya kuruşuşlarımız işi biraz daha profesyonelce yapsa
hem memleketimiz hemde vatandaşımız açısından daha faydalı olacaktır.
Eleştiri sevilir ancak muhalifleşme asla olmamalı

bu yazdıklarını birde ters yüz edelim bakalım nasıl duruyor.

"ülkemde yeni açılımlar kamuya mal olmadan bir takım yazarlar tarafından parlatılır yüceltilir içinde ne olduğu bilinmeden. onun içindir halkımın bu açılımlara dört elle sarılması. açılım yapacak olanlara tuttuğu alkış.

sırf birlerine ve ya biyerlere yaranmak için sadece yardakçılık yalakalık olsun diye ne olduğunu tam bilmeden yapılan bu alkış kıyamet vatanımı yüceltmekte(!)

içine bakmayın. ne olup ne olmadığı önemli değil. alkışlayın yeter.
dereyi görmeden paçayı sıvayanlar ve bizi omuzlarına alıp karşıya geçirenler. sizler bu trene bineceksiniz. ötekiler trenin dışında kalacak.

eleştiri olmaz. varsa yoksa kraldan çok kralcı olmak."

bence senin baktığın taraftan öyle görünüyords benim baktığım taraftanda aynen böyle görünüyor. aslında dediğin doru. içinde ne var ne yok bilinmeden eleştiriliyor. ama aynı şey içinde ne var ne yok bilinmezken alkışlanıp göklere çıkarılması içinde geçerli değilmi?

ama suç hep nalıncı keserindedir.

çünkü hep kendine yontar.

Sözde protestocu bir kesimin tavrının yanlış ve tamamen planlı olduğu gayet açıktır. Polisin tavrı yer yer sert ve sade vatandaşa da zarar verecek niteliktedir. Ayrıca polisin önleyici tedbirleri daha öncesinde niye almadığı veya alamadığı bir soru işareti.

Bu tür olaylarda haklı haksız aramak yanlış olur. Bir kısım gösterici(planladığı gibi) ve polis üzerine düşen görevi yapmış. Bu tür toplumsal hadiselerde ne dört dörtlük bir protesto şekli, nede polis müdahelesi beklemek saflık olur. Bunu eleştirmekten doğal birşeyde olamaz.

Cebinde demir bilye, elinde sapan ve çantasında molotof koteyliyle gösteriye giden adamın maksadı bellidir. sırtına jopu suratına gazı yiyebileceğini göze alır. tabi o hengamede kurunun yanında yaşta yanar.

Bu olayda dikkat çekici olan, belki toplasan 100,150 kişiyi geçmeyecek ve asıl yıkımı yapan kitlenin, binlerle ifade edilen polis güçleri tarafından nasıl etkisiz hale getirilemeyip, günlerce bu tavırlarına müsade edilebildiğidir. Bu kitle adeta polise meydan okudu ve neredeyse 2 polisi linç edecekti. Medyamızda sağolsun adamların peşinde canlı yayında koştur koştur donunun rengine kadar bizle birlikte bütün düyaya bu görüntüleri olduğu gibi, alel acele yetiştirdi. Sağolsun.

Sonuç olarak polis prestij kaybetti. Sözde dünya düzenini(kapitalizm) eleştiren selerini duyurmak isteyen insanlar, art niyetli olduklarını bütün millete gösterdi..

Bankalara gelecek olursak onlara birşey olmaz. o zarar ceplerinden de çıkmaz. yapılana tamamen karşı olmama rağmen bankalar için hiç üzülmedim. ama yapılanı asla tasvipte etmem..

zamanında bu ''kapitallerden'' çok çektim, çekiyorum belki ondandır..

asıl zararı esnaf gördü

Son olarak konudaki mesajları okumaya başladım. diğer bölümlerde fikir tartışmasına giren insanların azından bu konuda aynı noktayı eleştiryorlar ne güzel dedim. Taki 13# posttan sonrasını okuyana kadar. Konu yavaş yavaş kaymaya başlamış.

Bundan sonrasında nasıl mesajlar gelir bilemem ama sonucu söyliyeyim o değişmiyor çünkü.

Bu başlık evrilip, çevrilip,eyilip, bükülüp sonuçta hiç değişmeyen ve konu ile alakası olmayan 3 konudan birine gelecek ve oradan ikili tartışmalara atlayıp kopacak.

siyaset(chp,akp)
din(başörtüsü, islami değerler)
ideoloji(Atatürk, Atatürkçülük)

Gerçekten bende hayret ediyorum bu konuların bu noktalara gelmesine. ama bazıları büyük maharet ve çaba gösteriyor bu anlamda. Bravo

Önyargı ise önyargı, Diğer konularda fazla mesajım olmasada olabildiğince konuları ve mesajları okuyorum gördüğüm bu...:crying:

benim nacizane tespitim ve yorumum budur.

bu yazdıklarını birde ters yüz edelim bakalım nasıl duruyor.

"ülkemde yeni açılımlar kamuya mal olmadan bir takım yazarlar tarafından parlatılır yüceltilir içinde ne olduğu bilinmeden. onun içindir halkımın bu açılımlara dört elle sarılması. açılım yapacak olanlara tuttuğu alkış.

sırf birlerine ve ya biyerlere yaranmak için sadece yardakçılık yalakalık olsun diye ne olduğunu tam bilmeden yapılan bu alkış kıyamet vatanımı yüceltmekte(!)

içine bakmayın. ne olup ne olmadığı önemli değil. alkışlayın yeter.
dereyi görmeden paçayı sıvayanlar ve bizi omuzlarına alıp karşıya geçirenler. sizler bu trene bineceksiniz. ötekiler trenin dışında kalacak.

eleştiri olmaz. varsa yoksa kraldan çok kralcı olmak."

bence senin baktığın taraftan öyle görünüyords benim baktığım taraftanda aynen böyle görünüyor. aslında dediğin doru. içinde ne var ne yok bilinmeden eleştiriliyor. ama aynı şey içinde ne var ne yok bilinmezken alkışlanıp göklere çıkarılması içinde geçerli değilmi?

ama suç hep nalıncı keserindedir.

çünkü hep kendine yontar.

Açılımın ilk ortaya çıktığı tarihlerde balıklama atladğımı gördün mü ?
Çünkü konu hakkında yeterli bilgiye sahip değildim ne eleştirmişimdir ne yüceltmiş.
Ancak araştırıp amacın ne olduğunu anladıktan sonra yorum yaptım.
Bence doğrudur sence yanlıştır.Önemli olan taraflı şekilde bilip bilmeden atlamak değil
[açılım açıklandığı ilk gün atlayan yazarlar] ne olduğunu ne anlatılmak istendiğini kavrayıp eleştirileri daha düzgün ve doğru şekilde yapabilmektir.
Hele birde sen gazeteciysen buna 2 kat daha fazla önem vermen gerekir.

en tatlı şey paradır dostum... din iman tanımaz...

Para herşey değildir kardeşim. İbadetin lezzetini tadanlar için hele hiçbirşey. Çünkü Devlete verdiğimiz vergiler bize nasıl hizmet olarak dönüyorsa. Allah yolunda harcadığımız paralarda yüzlerce binlerce kat olarak bize geri döner. Bu olay anlatılmaz. Sadece yaşanır. Denemek lazım. Allah rızası için bir fakire bir para ver . Bak bakalım başka yerden yüzlerce katı sana geri dönüyor mu dönmüyor mu..? Ve bu tür yardımlaşmalar Zengin ve Fakir arasındaki gelir makasının kapanmasına yardımcı olacağı için Fakirlerde zenginlerden nefret etmeyecek hatta " ALLAH O ADAMA DAHA ÇOK VERSİN " diye dua edecektir.

Açılım öldü ölecek değil, açılım çöküntünün baş mimarı oldu..

Daha tün şehit verdik, bir gün önce yolalrda kamynlar durduruldu yakıldı yıkıldı.. Neyin açılımından bahsediyorsunuz. Rant açılımı mı.. Bir tek o sağlam gidio AKP cephesinde..

Ne zaman vermedik ki şehit. 1984 yılından bu yana açılım mı vardı.? Ama 40.000 şehit verdik. Şehit vermeyede devam edeceğiz. Çünkü hainler hiçbir zaman bitmeyecek. Damarında ihanet kanı dolaşan eli silahlı üçbeş çapulcu kahraman Mehmetçiğimizin karşısına delikanlı gibi çıkamadığı için kalleşçe döşediği tuzaklarla yada haince hazırladığı pusularla yiğitlerimizi şehit etmektedir ki ; Bunların emelleri kahraman askerimizin soyunu kurutmak değil sadece toplumsal korku ve kargaşalara sebep olmaktır. Eğer bizim siyasilerimiz çıkıp şehit cenazeleri üzerinden siyaset yapmaya devam ederse , dağda bu haberleri gören çakalların salyaları akacak ve zafer naraları atacaktır.. " BAŞARDIK " diye.öyle ya seçimle işbaşına gelmiş bir iktidarı köşeye sıkıştırabilmek için muhalefetin eline bir koz verildi..Helede seçimlerde bu gazlara halk ta gelip birbirlerine yakın oy oranı ile on parti meclise girdimi , değmeyin teröristlerin keyfine. Nasıl olsa tek başlı bir hükümet kurulamaz ve kaos ortamı oluşur. Artık tek mermi atmalarına gerek yok. Zaten istedikleri ülkenin karmaşalarla , kaoslarla , krizlerle belini doğrultamaması değil mi..?

ben hep ermeni olmak istemiştim

olamıyordum

artık açılım oluyor

artık ben ermeni

sen kürt olabilirsin

Dostum bak ermeni olmak istiyorsan gidersin ermenistan'a ben ermeni olmak istiyorum dersin , belki yaparlar. Ama ben Türküm anne tarafım ahıskadan gelmiş baba tarafım suriyeden ama annem de babam da bu ülkede doğmuşlar. Her seferinde Türk olduklarını söylüyorlar. Bende o keza Türküm . Kürt yada çerkez yada laz olmaya niyetim yok. Böyle çok mutluyum. Sanada tavsiye ederim.

açılım, maçılım derken asıl sorunu, ekonomik krizi, artan işsizliği unuttuk. günlerdir içeriği ne olduğu belli olmayan bir açılımdır konusu konuşuluyor. bence bu açılım konusu ekonomik krizi perdelemek için ortaya atıldı. açılım konusunda çok fazla birşey beklemek hayal olur. yapılacak olan 3-5 iyileştirme kimsenin dertlerini çözmeye yetmez sanırım.

Geri