Arkadaşım " YAPARLAR " gibi bir tabir kabul edilemez. Bunun tıptaki ismine " HALUSİNASYON " deniyor. Yaptıklarını konuşalım. De ki bana ; Anadolunun X ilinin X ilçesinde XYZ isimli vatandaş oruç tutmadığı için İlçe müftüsü ve üç adet imam tarafından yargılanarak Ateşte yanmaya mahkum edilmiştir. Cezası Belediye Halk ekmek Fabrikasının fırınında 30.10.2009 günü cuma namazını müteakip infaz edilecektir.. !!!
Ama böyle bir örnek yok. Ben sana farklı bir örnek vereyim. Yaşanmış ve gerçek belgelerle sabit. Türkçe ezan ilk defa 29 Ocak 1932’de Fatih Camii’nde okutturuldu…
Ezanla beraber diğer ibadetlerin Türkçeleştirilmesi üzerinde duruluyor hedef şöyle belirleniyordu: Tekbirin, ezanın, kâmetin, salânın, hutbenin ve namazın Türkçeleştirilmesi…Ezanın Türkçe okunmasına uymayan görevliler, 1941 senesine kadar “Yetkili mercîlerin kamu düzenini sağlamaya yönelik emrine aykırı davranmak” suçundan cezalandırıldılar. Bu cezayla ilgili 526. maddeye daha sonra şu ilave ceza da eklendi: “Arapça ezan ve kâmet okuyanların üç aya kadar hapis veya on liradan ikiyüz liraya kadar para cezası ile cezalandırılması…”
Yaparlar demiyorum kardeş dikkat et. YAPTILAR diyorum.
chp+mhp= bölücülük
bu kadarda ileriye gidilmez canım,herkesin bir freni olmalı
başbakanın teröristleri kültür kahramanı ilan bir ülkenin seçmeni nedir?
Başbakan Erdoğan, demokratik açılımı bölücülük diye yaftalayan CHP ve MHP'ye “Asıl bu ifadeyi kullananlardır bu ülkede bölücü olanlar” karşılığını verdi. AK Parti'nin 81 vilayetin 80'ininde milletvekili çıkardığını hatırlatan Erdoğan, “Ey CHP ey MHP ey DTP sen nerede varsın” dedi.
diyen üye ne oldu zoruna mı gitti "bir ülkenin insanlarının pislik bir milletin (arap) kültürünün izlerinden kurtulması için yapılan çalışmalar yada hacı hoca ların her dediğinin doğru olmadığının anlaşılacağı korkusumu sardı seni de.
ha sana bir örnek : zamanında acemler hz. Muhammed'den biz Kur'an-ı kerim'i arapça okuyup öğrenmek istemiyoruz , kendi dilimizde okuyup öğrenmek istiyoruz ,arap kültürünü ve dilini istemiyoruz sadece hak dini istiyoruz deyip olurlarını almışlardır.Anlayana..
Ortaçağda incil fransızca , almanca ve ingilizce okunup yazılmaya başlayınca papazlar vs. asıldı çünkü söylediklerinin doğru olmadığı anlaşıldı ..Anlarsın ya..
Ha o papazlarda incil latinceden çevrilirse yanlış çevrilir kelimeler yetersiz kalır , ayni anlamı veremezler diyorlardı ..Bil bakalım şimdi bunları kimler diyor....
Ben bir zamanlar ( osmanlı imparatorluğu) Arap kültürünün etkisinde kaldığımızı 700 sene kadar inkar etmiyorum..Ama sende TÜRK olduğunu inkar etme 4000 yıl kadar ...Anlarsın ya...
Bu BiyoLojik SiLah beNce Biri Bişi CıkaRır diğeRLeri Ondan kuRTuLmak İçin Para ödeR Bu böyLediR