Erdoğan'ın İlk Yorumu

isteyen hayırda basıyor bu milletin iradesi ?
Ayrıca bu anayasayı ''Ak Parti'' anayasası yapan maddeleri ve nedenlerini açıklar mısınız ?

Maddelerle ilgili çok fazla konuşuldu. Daha fazla konuşmaya gerek yok artık hepsi açık ve net kararını verdi insanlar. Sonuçta referandum ve özgür irade kimsenin birşey dediği yok. Türkiye'de yaklaşık 50 Milyon seçmen var. Bunların yaklaşık 35 milyon civarı oy kullanmış. Geriye 15 milyon kalıyor. Bunların on milyon civarı da doğudaki vatandaşlarımız. 25 milyon civarı evet 15 milyon civarı da hayır oyu var. Bu aradaki on milyon seçmen bir şekilde AKP ve ne olduğu belli olan bdp oy kullanmasını engelleyerek AKP için hizmet etmiş olmadı mı yani seçimin kaderini etkilemedi mi? bdp doğrudan AKP'ye hizmet etmiş olmuş oluyor ve bana sanki planlı yapılmış havası veriyor. Bu ülkenin üzerinde oyun oynayanlardan bıktık usandık artık "YETER ARTIKK...!" diye haykırmak istiyorum. Nasıl iştir bu evetli yemekler evetli propagandalar evetli yardımlar yetmedi mi artık insanları kandırdıkları yetmedi mi bizleri burada tartışmamıza neden olmaları vaktimizi bunlarla geçireceğimize birşeyler araştırarak geçirmek varken neden buradayız ve bu yazıları yazıyoruz. Ben çok sıkıldım artık bırakın da öz irademizle birşeyler yapalım oyun bizimle oyun oynamadan. Heryerde birşey var basketbol maçı oynuyorsun hakemler işi bitiriyor. Teknoloji geliştirecek oluyorsun bilim adamlarımız ölüyor. Biraz şeffaf olsun dinç duralım artık. Türklüğümüzü unuttuk bizi ne hale getirdiler yazıklar olsun.

Bu karar milletin kararı azcık saygı duy birader.

Millet derken?Bu üLkenin % 100'ü bu anayasaya destek mi verdi?Senin safında oLmak zorundamıyım?
AsıL sizin bu banayasayı çıkaranLarLa birLikte karşıt görüşe biraz saygınız oLsa bu kutupLaşmaLar oLmaz.Ben yaptım oldu.Hadi saygı duyun..bla bla bla

Akp,akpliler için dikta değiL zaten,onu kastedmiyorum..=)

BiLen biLiyor zaten bu üLkede akp'Li değiLsen üzerine yapıştırıLacak birçok etiket var.HeLe atatürkçüysen sesini çıkarmayacaksın,gidip anıtkabirde sap gibi bekLemeyeceksin,atatürk'ün iLke ve inkıLapLarına bağLı kaLmayacaksın..
Ziya gökaLp'in şiirini kafana göre değiştirip miLLeti tahrik edeceksin.24 saat kendinden oLmayanı tehdit edip padişahım çok yaşa demeyen seçmenLeri,kurumLarı hatta askerLeri dinsiz ve ergenekoncu iLan edeceksin..Demokrasiden kasıt buysa otokrasi ne demek merak ediyorum..

Kenan Evren anayasasının 85 maddesi değişti,yeni bir kenan evren anayasası varmış gibi miLLet kandırıLdı..Değişen sadece şu oLdu:Anayasa adını Kenan evrenden aLıyordu,artık recep tayyip erdoğandan aLacak..Nur topu gibi bir siviL diktamız oLdu.

EgemenLik yüzde 58 iLe akp'nin oLdu..Allah hayırLı etsin sonumuzu.Yakında kapınıza x işareti konuLabiLir..

Asıl Akp li isen üzerine 1000 türlü etiken yapıştırılır.
1.Şeriatçi.
2.Din sömürücüsü
3.Emperyalist
4.İş birlikçi
5.Satıcı

Daha sayayım mı ?
Peki neden bu kadar itham var çok basit.Meyve veren ağacı taşlarlar.
Tek partili hükümet döneminden sonra hiç iktidara gelememiş bir baş muhalefet
birde koalisyona girip,zı*ıp sıvayan sıvışan 2. muhalefet.
Bunların salladıkları tutmayınca sırf çamur politikası izlenmektedir.

Arkadaşım Atatürkçülerin baskı altına alındığına dair bir örneğin varmı.
Bak şurada baskı var vs.Göster öyle konuşalım.Ben 1 kere bile Atatürkçülerin
baskı altına alındığına şahit olmadım.Sen olduysan örneklerini açıkla bizde bilelim.

Erdoğan'ın askerlere ne zaman ''dinsizdir'' dediğini bir söyler misin.Bak bunuda ben hiç duymadım.Bu konuda bilgin varsa benide aydınlatabilirsin.Haber vs kaynaklarla.

Askerleri Erdoğan ergenekoncu ilan etmedi.Ergenekonun varlığı hukuğun elinde ve
Erdoğan'ın hukuk sürecinde olan bu konuya bir müdehalesi yoktur.Hukuk geregini yapacaktır dedi.Hukukada güvenmiyorsan yapcak birşey yok.
Ergenekon var olan bir ''TERÖRİSTLER'' topluluğudur.Bu grubun içerisinde
askerler olamaz diye bir kaide yoktur.TBMM içerisinden biri bile olabilir.

Kenan Evren anayasasının yarısı değiştirildi evet ama diğer yarısı.
Yani bu millete yarım sivil anayasa yeter mi diyorsun.
Bu anayasa Kenan Evren'in değil diyorsun.Bu anasaya'nın yarısından fazlası
Kenan Evren mahsülüdür ve %1 lık kısmı dahi darbe mahsülüyse DEĞİŞTİRİLMELİDİR.
Araştır bakalım avrupa da kaç ülke darbe anayasasıyla yönetiliyor.Daha doğrusu darbe anayasasıyla 30 yıl yönetilmiş ? Tam bir rezilliktir bu ve Türkiye demokrasisine yakışmıyordu.Hala değişmesi gereken çok madde var.

Akp içinde Chp liler içinde Mhp liler içinde dikta değil arkadaşım.
Oy kullanmaya sadece Akp'liler mi gitti ? Böyle saçma yorumlar doğru olmuyor.

1.Şeriatçi.
2.Din sömürücüsü
3.Emperyalist
4.İş birlikçi
5.Satıcı

Daha sayayım mı ?

baskı altına alındığına şahit olmadım.Sen olduysan örneklerini açıkla bizde bilelim.

Erdoğan'ın askerlere ne zaman ''dinsizdir'' dediğini bir söyler misin.Bak bunuda ben hiç duymadım.Bu konuda bilgin varsa benide aydınlatabilirsin.Haber vs kaynaklarla.

Erdoğan'ın hukuk sürecinde olan bu konuya bir müdehalesi yoktur.Hukuk geregini yapacaktır dedi.Hukukada güvenmiyorsan yapcak birşey yok.

Araştır bakalım avrupa da kaç ülke darbe anayasasıyla yönetiliyor.Daha doğrusu darbe anayasasıyla 30 yıl yönetilmiş ? Tam bir rezilliktir bu ve Türkiye demokrasisine yakışmıyordu.Hala değişmesi gereken çok madde var.

Yazacak bir şey bırakmamışsın. Fikrine sağlık

1.Şeriatçi.
2.Din sömürücüsü
3.Emperyalist
4.İş birlikçi
5.Satıcı

Daha sayayım mı ?

Yok valla bu kadar gaza geLmeyeceğim..=)

Ben yorumumda oy kuLLanmaya sadece akp'liler gitti faLan demedim.% 58 iLe egemenLik akp diktasının oLdu dedim..;)

Bugüne kadar akp'nin üzerine kim şeriatçı vs. dediyse hepsi siLivri'de zaten.O yüzden şu anda akp yi bu ithamlarla eLeştirecek kimse yok..Etiket makinası bi tek akp'nin eLinde..=)
Eski hükümetLer yanLış yapmıştır.Ki bende buna katıLıyorum ama bunun ne anayasa iLe ne de akp iLe aLakası yok.Zora düşüLdüğü zaman eski hükümetLerden bahsediLiyor..

Recep tayyip erdoğanın söyLediği sözLer hakkında seni istediğin kadar aydınLatabiLirim.Yeter ki iste;

Belediye Başkanlığı Döneminde:

“Elhamdülillah şeriatçıyız” (21.11.1994 Milliyet)

“Yılbaşına karşıyım” (19.12.1994 Sabah)

“Ben tekkeye değil dergaha gittim” (22.1.1997 Gözcü)

“Ata'ya saygı duruşunda sap gibi ayakta durmaya gerek yok” (12.5.1994 Hürriyet)

“Her 10 Kasım'da yaygara kopartılıyor” (14.11.1994 Hürriyet)

“İçki yasaklansın” (1.5.1996 Hürriyet)

“İstanbul'u Medine yapacağız” (Akis)

“Bütün okullar İmam Hatip yapılacak” (17.9.1994 Cumhuriyet)

“Sarık operasyonu çok komik” (15.5.1995 Sabah)

“Yeşil (kaldırım rengi) medeniyettir” (25.6.1994)

“Sadece imamlar resmi nikah kıysın” (9.5.1995 Milliyet)

“Ben Millet Meclisi’nin de dua ile açılmasından yanayım” (8.1.1996 Milliyet) (Belediye Başkanlığı döneminde Belediye meclisinin her açılışı İstiklal Marşı yerine Kuran okunarak yapılmıştır. Yine böyle bir dualı açılıştan sonra bunu söylüyor.)

“Ben İstanbul'un imamıyım” (8.1.1995 Hürriyet)

“Mayo reklamı şehvet sömürüsüdür” (6.3.1996 Hürriyet)

“Milli Piyango zulümdür” (29.9.1994 Hürriyet)

“Taksim'deki caminin temelini inşallah atacağız” (1.7.1994)

“Cumhurbaşkanı'nın imam hatipli olacağı günler yakındır” (5.2.1996 Akit)

“Türkiye kendine din olarak Kemalizm’i almış ve başka hiçbir dine hayat hakkı tanımayarak kitlelere zorla dikte ettirmiştir...”

“Türkiye’nin yarınında artık Kemalizm’e ve Kemalizm benzeri rejimlere, sistemlere yer yoktur. Kemalizm’in yeniden kendini üretmesi söz konusu değildir. Bizim için en üst belirleyici, İslam’ın etkileridir. Her şey ona göre belirlenir.”

“Camiler kışla, minareler süngü, kubbeler miğfer, müminler askerimizdir.”

“Demokrasi bizim için bir amaç değil, araçtır. Amacımıza ulaşana kadar demokrasiye bağlıyız.”

“Demokrasi bizim için bir tramvaydır. İstediğimiz durağa gelince ineriz.”

Dinci bir miting sırasında halka sesleniyor: “Yolumuzun ortasında inek oturmuş, yolumuzu kapatıyor, menzile ulaşmamızı engelliyor. İneği yolumuzdan önce lafla, usul usul, sonra evvelallah sizlerin yardımıyla, artık nasıl olursa, nasıl denk gelirse kaldıracağız.” (İnek olarak Laik Cumhuriyeti ve Atatürk devrimlerini kastediyor.)

O dönem yanında olduğu Erbakan hocasının “kanlı mı olacak, kansız mı” söylemini bir başka şekilde
seslendiriyor. “Türkiye’yi eyaletlere bölmek lazım. Merkezi yönetimin bir takım yetkileri bunlara verilmelidir.
Belediye Başkanları da bu konuda en yetkili olmalıdırlar. O bölgelerdeki her türlü eğitimde bunlara bırakılmalıdır.” (PKK gibi bölücülerle aynı söylem)

“Hem laik, hem müslüman olunmaz. Ya müslüman olacaksın, ya laik. İkisi birarada olunca ters mıknatıslanma yapar. Mümkün değil, ikisi bir arada olamaz.”

“Referansımız islamdır. Tek hedefimiz islam devletidir.”

“Sen “Ne mutlu Türküm diyene” dersen, onun da “Ne mutlu Kürdüm” deme hakkı vardır.”

Oğlunun nikah davetiyesindeki tarih:

“29 Zilkade 1421” (Nikah tarihi olarak Arap takvimindeki tarihi kullanıyor)

“1.5 milyarlık islam alemi, müslüman milletimizin ayağa kalkmasını sabırsızlıkla bekliyor. Kalkacağız, bu ayaklanma başlayacak.”

“Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir lafı koskoca bir yalan, Egemenlik kayıtsız şartsız Allah’ındır.”

Başbakan olduktan sonra:

“Türkiye’yi pazarlıyorum. Bizim için verilecek para önemlidir. Herşeyi pazarlar satarız, parayı veren düdüğü çalar.”

“Bir tutturmuşlar laiklik elden gidiyor diye, millet isterse tabii ki gidecek be.”

“Kadın nereye isterse oturur, Sana ne yaa! Ayıp yaa!” (Kars’ta AKP toplantısında kadınlarla erkeklerin ayrı yerlerde oturtulmasını eleştiren gazeteciye)

“Bana verilen maaş çok düşük, yetmiyor. Sen ne kadar maaş alıyorsun?” (Almanya Başbakanı’na)

“Türkiye’de kürt sorunu vardır. Bunu Türkiyelilik kavramıyla çözmeliyiz. Türkiyeli kimliği her vatandaşın üst kimliği olmalı, Türk kavramı da alt kimlik olarak değerlendirilmelidir. İsteyen isterse yine ben Türküm derse desin.” (Diyarbakır’da halka yaptığı konuşmada alt üst kimlik tartışmasıyla Türk kimliğini de Ermeni, Rum, Kürt gibi alt kimlik olarak gösteriyor.) PKK ile aynı söyleme giriyor.

“PKK’nın cenaze töreninde bayrağını açması da, F-16’ların alçaktan uçuş yapması da yanlış. İki tarafında yaptığı yanlış” (PKK terör örgütü ile Türk Silahlı Kuvvetleri’ni aynı kefeye koyuyor, kendince her iki tarafa da eşit yaklaşıyor.)

“Suriye’yi Lübnan’dan çıkardıkları gibi, bizi de Kıbrıs’tan çıkartırlar. Birileri bize çık der, kuzu kuzu çıkarız.”

“Ben müslümanım diyenin aynı zamanda laikim demesi mümkün değil”

“Fazla içmedin değil mi? Ağzın içki kokuyor.” (Avusturya’nın Ankara Büyükelçisi’ne)

“Dur dinle be!.. Dur dinle!.. 9 ay 10 gün be!..” (Seçim konuşmaları sırasında vatandaşa)

“Yahu, bu millet yatıp kalkıp size mi çalışacak.” (Erzurum’da çiftçilere sesleniyor)

“Sana mı kaldı türban konusunda karar vermek, bu ulemanın işidir. Ulema ne diyorsa o olur.” (Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne)

(Danıştay’ın türban kararı konusunda) “Efendi sen kim oluyorsun, buna mecelle (şeriat hukuku) karar verir” (Bir kaç hafta sonra işareti alan şeriatçı bir terörist Danıştay’ı bastı ve türban kararı veren Danıştay üyelerini silahla taradı, Danıştay üyesi bir hakimi öldürdü.)

“Sallamaa.., elini kolunu sallamaa.., her yerin oynuyor be!” (Muhalefet milletvekiline)

“ABD’de özgürlük anlayışı var ama benim ülkemde yok” (Benim ülkem özgür değil diye, ABD gezisinde ülkesini Amerikalılara şikayet ediyor.)

“Ulan terbiyesizlik yapma! Artistlik yapma ulan! Hadi ananı da al git burdan” (Mersin’de bir vatandaşa hitabediyor)

Cumhurbaşkanı tarafından onaylanmayan yüzlerce atamanın vekaletlerle yürütülmesi konusunda: “Biz hukuka aykırı bir şey yapmıyoruz. Mecelle’de (şeriat hukuku) böyle bir kaide var.”

“Askerlik yan gelip yatma yeri değil” ( Şehit yakınlarına)

“Ne konuşacam ben o kadınla yahu!” (Şehit annesine)

“Söyleyin şu sahtekâra ne istiyormuş” (Almanya’da bir gurbetçi için söylüyor)

Bu lafı söylediği toplantıda salondaki vatandaşlara Türkiye Cumhuriyeti’nin Büyükelçisi’ni yuhalatıyor.

“Burası (kafasını göstererek) basmıyor. Hayatında iki koyun gütmediği için bunu kavrayamıyor.” (YÖK Başkanı Prof.Dr. Erdoğan Teziç’e)

“Kendisine kefilim, babam gibi güvenirim, Ona kendime inandığım gibi inanıyorum.” (Birleşmiş Milletler tarafından tüm dünyada terörist ilan edilen ve aranan El Kadı hakkında)

“Onları hoplatacağım.” (Terörist El Kadı’yı eleştiren muhalefet üyeleri ve gazetecilere)

PKK ateşkes kararı verince: “Biz de durduk yerde onlara operasyon yapmayız” (PKK’yı muhatap alıyor ve ateşkes kararlarına jest yaparak karşılık veriyor.)

“Neyseki, yaşına başına saygı duyuyorum. Ağzı olan konuşuyor be!” (Kıbrıs davasının 50 yıllık lideri Rauf Denktaş’a)

“Ulusalmış, milliyetçiymiş, Ne milliyetçisi yahu, Bunlardan olsa olsa saman milliyetçisi olur.”

“Sanki maçta gibi bağırıp çağırıyorlar, (Türkiye laiktir, laik kalacak) diye, bunlar hoş şeyler değil.” (AKP Genel Kongresinde)

Umarım bu sözLere saygı duymazsın..;) Demokrasi ve miLLetin anayasası böyLe insanLarın eLine kaLmış..BöyLe bir aşçının yemeğinin üLkenin vücudunda nasıL bir ayrışmaya yoL açacağı aşikar.Ne kadar hakLı oLduğumuzu 1 gün anlamanız diLeğiyLe..

tebrik ediyorum. Evetçilerin tam mandacılığı savunan bir zihniyetten ötesi olmadığı kanaatindeyim. Sanada kesinlikle katılıyorum.

Mandacılığı savunanlar 30 yıldır değiştirilemeyen anayasayı değiştirme cüretkârlığını gösterip,halk oylamasına sunamazlar.
Çünkü mandacılığı savunanlar halka değil ast üst ilişkisinden yetki alır ;)

Bütün dünyada uygulanan bir sistem ülkemize getiriliyormuş ama benzeri olmayan bir yöntemle. Tek bir parti hiçkimseye sormadan danışmadan kendi menfaatleri doğrultusunda hazırladıkları bir anayasa değişiklik paketini muhalefete sunuluyor. Daha kapağı açılmadan incelenmeden 3 gün sonra meclisten geçiriliyor. Sizin demokrasi anlayışınız bumu? Bütün dünyada böyleymiş... Evet 3.dünya ülkelerinde böyle. Yahu bilmesek bizide keklicekler akıllarınca... Bu güne kadar hangi başbakan referandum öncesi tehtitler savurdu? Demokrasiden bahsetmeyin komik oluyor...

Birde 58% i milletin iradesi yaptılar. Yahu insan bir düşünür. 42% az bir rakam değil. Bu paket milletin menfaatine olan bişey olsaydı 58% le değil 98% le geçerdi. Hatta refarundumda milli servet çarçur olmaz meclisten geçerdi. 42% lik bir endişe var az değil...

"(Danıştay’ın türban kararı konusunda) “Efendi sen kim oluyorsun, buna mecelle (şeriat hukuku) karar verir” (Bir kaç hafta sonra işareti alan şeriatçı bir terörist Danıştay’ı bastı ve türban kararı veren Danıştay üyelerini silahla taradı, Danıştay üyesi bir hakimi öldürdü.)"

O hakimleri kimler öldürttü silivriye soruver =).

“ABD’de özgürlük anlayışı var ama benim ülkemde yok” (Benim ülkem özgür değil diye, ABD gezisinde ülkesini Amerikalılara şikayet ediyor.)

Yanlış mı ?

Maddelerle ilgili çok fazla konuşuldu. Daha fazla konuşmaya gerek yok artık hepsi açık ve net kararını verdi insanlar. Sonuçta referandum ve özgür irade kimsenin birşey dediği yok. Türkiye'de yaklaşık 50 Milyon seçmen var. Bunların yaklaşık 35 milyon civarı oy kullanmış. Geriye 15 milyon kalıyor. Bunların on milyon civarı da doğudaki vatandaşlarımız. 25 milyon civarı evet 15 milyon civarı da hayır oyu var. Bu aradaki on milyon seçmen bir şekilde AKP ve ne olduğu belli olan bdp oy kullanmasını engelleyerek AKP için hizmet etmiş olmadı mı yani seçimin kaderini etkilemedi mi? bdp doğrudan AKP'ye hizmet etmiş olmuş oluyor ve bana sanki planlı yapılmış havası veriyor. Bu ülkenin üzerinde oyun oynayanlardan bıktık usandık artık "YETER ARTIKK...!" diye haykırmak istiyorum. Nasıl iştir bu evetli yemekler evetli propagandalar evetli yardımlar yetmedi mi artık insanları kandırdıkları yetmedi mi bizleri burada tartışmamıza neden olmaları vaktimizi bunlarla geçireceğimize birşeyler araştırarak geçirmek varken neden buradayız ve bu yazıları yazıyoruz. Ben çok sıkıldım artık bırakın da öz irademizle birşeyler yapalım oyun bizimle oyun oynamadan. Heryerde birşey var basketbol maçı oynuyorsun hakemler işi bitiriyor. Teknoloji geliştirecek oluyorsun bilim adamlarımız ölüyor. Biraz şeffaf olsun dinç duralım artık. Türklüğümüzü unuttuk bizi ne hale getirdiler yazıklar olsun.

Tam ders düşünüyosun, doğuda baskı yüzünden oy kullanamayanların çoğu evet oyu kullanacak olanlardı, seçimin genelinden bunu görebilirsin zaten. BDP evet cıkmasını istemediği için halka baskı yaptı. Bence doğudaki baskı olmasaydı evet %60 ın üstünde olurdu. Katılım oranıda gayet iyi ayrıca, normal seçimlerdede % 80 civarı oluyor.
Asıl oyunlar şimdiye kadar oynanmış, bu konudada ters düşünüyosun. Hatırla uzanı, demireli, bazı askerleri . Ülkenin parasını yemişler resmen, ülke TUSİAD ın elindeydi, kaymağı onlar yiyodu ( halada iyi kotu yiyolar). Ülkenin başbakanının TUSİAD toplantısında belirlendiği günler oldu. Gözünü açman lazım biraz bence

"Birde 58% i milletin iradesi yaptılar. Yahu insan bir düşünür. 42% az bir rakam değil." diyen arkadaşa şaşıyorum millet iradesi değil de nedir. Millet nasıl idare edilecek o zaman zorbalıkla mı yoksa demokrasi ile mi. şUNU İYİ BİLMEK GEREKİR Kİ; ÇOĞUNLUĞUN VERDİĞİ KARAR ASLINDA AZINLIĞIN DA HAKLARINI KORUMAKTADIR. ONLARA DA ÖZGÜRLÜK GETİRMEKTEDİR. Diğer yandan hayır oyu verenlere bir eleştiride ben yapmak istiyorum sanırım rahatlık batıyor onlara. Lüx villa ve konutlarda yaşa istediğin gibi denize gir çık oh ne rahat dünya. Ha birde devletin verdiği emekli maaşları 1. sınıf olduğundan oldukça iyidir. Sanırım huzurlarının kaçacağını düşünüyorlar.

Çoğunluk huzur istiyor, bizim huzurumuz sizin huzurunuzdur. Saygı ve toleranstır

tekirdağ mitinginde polis diktasının provasının yapanlar ağzının payını aldı.
yevmiyeli koronun bağırışmaları işe yaramadı.

Yok valla bu kadar gaza geLmeyeceğim..=)

Ben yorumumda sadece akpliler oy kuLLanmaya gitti faLan demedim.% 58 iLe egemenLik akp diktasının oLdu dedim..;)

Bugüne kadar akp'nin üzerine kim şeriatçı vs. dediyse hepsi siLivri'de zaten.O yüzden şu anda akp yi bu ithamlarla eLeştirecek kimse yok..Etiket makinası bi tek akp'nin eLinde..=)
Eski hükümetLer yanLış yapmıştır.Ki bende buna katıLıyorum ama bunun ne anayasa iLe ne de akp iLe aLakası yok.Zora düşüLdüğü zaman eski hükümetLerden bahsediLiyor..

Recep tayyip erdoğanın söyLediği sözLer hakkında seni istediğin kadar aydınLatabiLirim.Yeter ki iste;

Belediye Başkanlığı Döneminde:

“Elhamdülillah şeriatçıyız” (21.11.1994 Milliyet)

“Yılbaşına karşıyım” (19.12.1994 Sabah)

“Ben tekkeye değil dergaha gittim” (22.1.1997 Gözcü)

“Ata'ya saygı duruşunda sap gibi ayakta durmaya gerek yok” (12.5.1994 Hürriyet)

“Her 10 Kasım'da yaygara kopartılıyor” (14.11.1994 Hürriyet)

“İçki yasaklansın” (1.5.1996 Hürriyet)

“İstanbul'u Medine yapacağız” (Akis)

“Bütün okullar İmam Hatip yapılacak” (17.9.1994 Cumhuriyet)

“Sarık operasyonu çok komik” (15.5.1995 Sabah)

“Yeşil (kaldırım rengi) medeniyettir” (25.6.1994)

“Sadece imamlar resmi nikah kıysın” (9.5.1995 Milliyet)

“Ben Millet Meclisi’nin de dua ile açılmasından yanayım” (8.1.1996 Milliyet) (Belediye Başkanlığı döneminde Belediye meclisinin her açılışı İstiklal Marşı yerine Kuran okunarak yapılmıştır. Yine böyle bir dualı açılıştan sonra bunu söylüyor.)

“Ben İstanbul'un imamıyım” (8.1.1995 Hürriyet)

“Mayo reklamı şehvet sömürüsüdür” (6.3.1996 Hürriyet)

“Milli Piyango zulümdür” (29.9.1994 Hürriyet)

“Taksim'deki caminin temelini inşallah atacağız” (1.7.1994)

“Cumhurbaşkanı'nın imam hatipli olacağı günler yakındır” (5.2.1996 Akit)

“Türkiye kendine din olarak Kemalizm’i almış ve başka hiçbir dine hayat hakkı tanımayarak kitlelere zorla dikte ettirmiştir...”

“Türkiye’nin yarınında artık Kemalizm’e ve Kemalizm benzeri rejimlere, sistemlere yer yoktur. Kemalizm’in yeniden kendini üretmesi söz konusu değildir. Bizim için en üst belirleyici, İslam’ın etkileridir. Her şey ona göre belirlenir.”

“Camiler kışla, minareler süngü, kubbeler miğfer, müminler askerimizdir.”

“Demokrasi bizim için bir amaç değil, araçtır. Amacımıza ulaşana kadar demokrasiye bağlıyız.”

“Demokrasi bizim için bir tramvaydır. İstediğimiz durağa gelince ineriz.”

Dinci bir miting sırasında halka sesleniyor: “Yolumuzun ortasında inek oturmuş, yolumuzu kapatıyor, menzile ulaşmamızı engelliyor. İneği yolumuzdan önce lafla, usul usul, sonra evvelallah sizlerin yardımıyla, artık nasıl olursa, nasıl denk gelirse kaldıracağız.” (İnek olarak Laik Cumhuriyeti ve Atatürk devrimlerini kastediyor.)

O dönem yanında olduğu Erbakan hocasının “kanlı mı olacak, kansız mı” söylemini bir başka şekilde
seslendiriyor. “Türkiye’yi eyaletlere bölmek lazım. Merkezi yönetimin bir takım yetkileri bunlara verilmelidir.
Belediye Başkanları da bu konuda en yetkili olmalıdırlar. O bölgelerdeki her türlü eğitimde bunlara bırakılmalıdır.” (PKK gibi bölücülerle aynı söylem)

“Hem laik, hem müslüman olunmaz. Ya müslüman olacaksın, ya laik. İkisi birarada olunca ters mıknatıslanma yapar. Mümkün değil, ikisi bir arada olamaz.”

“Referansımız islamdır. Tek hedefimiz islam devletidir.”

“Sen “Ne mutlu Türküm diyene” dersen, onun da “Ne mutlu Kürdüm” deme hakkı vardır.”

Oğlunun nikah davetiyesindeki tarih:

“29 Zilkade 1421” (Nikah tarihi olarak Arap takvimindeki tarihi kullanıyor)

“1.5 milyarlık islam alemi, müslüman milletimizin ayağa kalkmasını sabırsızlıkla bekliyor. Kalkacağız, bu ayaklanma başlayacak.”

“Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir lafı koskoca bir yalan, Egemenlik kayıtsız şartsız Allah’ındır.”

Başbakan olduktan sonra:

“Türkiye’yi pazarlıyorum. Bizim için verilecek para önemlidir. Herşeyi pazarlar satarız, parayı veren düdüğü çalar.”

“Bir tutturmuşlar laiklik elden gidiyor diye, millet isterse tabii ki gidecek be.”

“Kadın nereye isterse oturur, Sana ne yaa! Ayıp yaa!” (Kars’ta AKP toplantısında kadınlarla erkeklerin ayrı yerlerde oturtulmasını eleştiren gazeteciye)

“Bana verilen maaş çok düşük, yetmiyor. Sen ne kadar maaş alıyorsun?” (Almanya Başbakanı’na)

“Türkiye’de kürt sorunu vardır. Bunu Türkiyelilik kavramıyla çözmeliyiz. Türkiyeli kimliği her vatandaşın üst kimliği olmalı, Türk kavramı da alt kimlik olarak değerlendirilmelidir. İsteyen isterse yine ben Türküm derse desin.” (Diyarbakır’da halka yaptığı konuşmada alt üst kimlik tartışmasıyla Türk kimliğini de Ermeni, Rum, Kürt gibi alt kimlik olarak gösteriyor.) PKK ile aynı söyleme giriyor.

“PKK’nın cenaze töreninde bayrağını açması da, F-16’ların alçaktan uçuş yapması da yanlış. İki tarafında yaptığı yanlış” (PKK terör örgütü ile Türk Silahlı Kuvvetleri’ni aynı kefeye koyuyor, kendince her iki tarafa da eşit yaklaşıyor.)

“Suriye’yi Lübnan’dan çıkardıkları gibi, bizi de Kıbrıs’tan çıkartırlar. Birileri bize çık der, kuzu kuzu çıkarız.”

“Ben müslümanım diyenin aynı zamanda laikim demesi mümkün değil”

“Fazla içmedin değil mi? Ağzın içki kokuyor.” (Avusturya’nın Ankara Büyükelçisi’ne)

“Dur dinle be!.. Dur dinle!.. 9 ay 10 gün be!..” (Seçim konuşmaları sırasında vatandaşa)

“Yahu, bu millet yatıp kalkıp size mi çalışacak.” (Erzurum’da çiftçilere sesleniyor)

“Sana mı kaldı türban konusunda karar vermek, bu ulemanın işidir. Ulema ne diyorsa o olur.” (Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne)

(Danıştay’ın türban kararı konusunda) “Efendi sen kim oluyorsun, buna mecelle (şeriat hukuku) karar verir” (Bir kaç hafta sonra işareti alan şeriatçı bir terörist Danıştay’ı bastı ve türban kararı veren Danıştay üyelerini silahla taradı, Danıştay üyesi bir hakimi öldürdü.)

“Sallamaa.., elini kolunu sallamaa.., her yerin oynuyor be!” (Muhalefet milletvekiline)

“Ulan terbiyesizlik yapma! Artistlik yapma ulan! Hadi ananı da al git burdan” (Mersin’de bir vatandaşa hitabediyor)

Cumhurbaşkanı tarafından onaylanmayan yüzlerce atamanın vekaletlerle yürütülmesi konusunda: “Biz hukuka aykırı bir şey yapmıyoruz. Mecelle’de (şeriat hukuku) böyle bir kaide var.”

“Askerlik yan gelip yatma yeri değil” ( Şehit yakınlarına)

“Ne konuşacam ben o kadınla yahu!” (Şehit annesine)

“Söyleyin şu sahtekâra ne istiyormuş” (Almanya’da bir gurbetçi için söylüyor)

Bu lafı söylediği toplantıda salondaki vatandaşlara Türkiye Cumhuriyeti’nin Büyükelçisi’ni yuhalatıyor.

“Burası (kafasını göstererek) basmıyor. Hayatında iki koyun gütmediği için bunu kavrayamıyor.” (YÖK Başkanı Prof.Dr. Erdoğan Teziç’e)

“Kendisine kefilim, babam gibi güvenirim, Ona kendime inandığım gibi inanıyorum.” (Birleşmiş Milletler tarafından tüm dünyada terörist ilan edilen ve aranan El Kadı hakkında)

“Onları hoplatacağım.” (Terörist El Kadı’yı eleştiren muhalefet üyeleri ve gazetecilere)

PKK ateşkes kararı verince: “Biz de durduk yerde onlara operasyon yapmayız” (PKK’yı muhatap alıyor ve ateşkes kararlarına jest yaparak karşılık veriyor.)

“Neyseki, yaşına başına saygı duyuyorum. Ağzı olan konuşuyor be!” (Kıbrıs davasının 50 yıllık lideri Rauf Denktaş’a)

“Ulusalmış, milliyetçiymiş, Ne milliyetçisi yahu, Bunlardan olsa olsa saman milliyetçisi olur.”

“Sanki maçta gibi bağırıp çağırıyorlar, (Türkiye laiktir, laik kalacak) diye, bunlar hoş şeyler değil.” (AKP Genel Kongresinde)

Arkadaşım evvela Erdoğan'ın Ak Parti öncesindeki yorumlarını boşuna yazmışsın.
Ben Ak Parti'nin görüşünü doğru buluyorum.Ak Parti öncesi yorumaları beni ilgilendirmez.Çünkü o partilere sempatim olmamıştır ve MİLLİ GÖRÜŞ'üde savunmam.

Türkiye’yi pazarlıyorum. Bizim için verilecek para önemlidir. Herşeyi pazarlar satarız, parayı veren düdüğü çalar.
Bu sözü bir başbakandan duyacağınıza inanıyormusunuz =)
Tamemen karalama kampanyasıdır ve hiçbir haber ajansında da böyle birşey yoktur.Tamamen forumlarda yada tartışma platformlarında uydurulmuş bir
planlı karalama projesidir.

Bir tutturmuşlar laiklik elden gidiyor diye, millet isterse tabii ki gidecek be.
Buda aynen koskaca bir yalandır.Yukarıdaki yazdıklarım aynen geçerlidir.

Kadın nereye isterse oturur, Sana ne yaa! Ayıp yaa!
Bu yazı doğrudur.Çok da güzel söylemiştir.
Kadınların nereye oturacağını söylemek gazeteciye mi kalmış.
Kadın kendi kararıyla ayrı oturmuştur bundan neden rahatsız olunuyor ?
Bu KADINA YAPILAN BİR BASKI DEĞİL MİDİR ?

Bana verilen maaş çok düşük, yetmiyor. Sen ne kadar maaş alıyorsun?
Buda gerçekliği olmayan bir karalamadır.
İlk mesajımda belirttiğim üzere hiçbir haber ajansında yazılmamıştır ;)

Türkiye’de kürt sorunu vardır. Bunu Türkiyelilik kavramıyla çözmeliyiz. Türkiyeli kimliği her vatandaşın üst kimliği olmalı, Türk kavramı da alt kimlik olarak değerlendirilmelidir. İsteyen isterse yine ben Türküm derse desin.” (Diyarbakır’da halka yaptığı konuşmada alt üst kimlik tartışmasıyla Türk kimliğini de Ermeni, Rum, Kürt gibi alt kimlik olarak gösteriyor.) PKK ile aynı söyleme giriyor.

Bunuda söylemiştir ve bence çokda doğru söylemiştir.
Eğer bir ülkede insanlar benim köküm ermeni benim köküm kürt benim köküm arap diyemiyorsa orada demokrasiden eşitlikten söz edilemez.
Eğer bir insanın kökeni kürtse onu zorla kökeni Türk yapamassınız.
Türkiye'de yaşayan herkes Türkiye'lidir isteyen Türk'üm der ama ülkemizde
kürtte ermeni de abazada vs yaşadığı için bu insanların kendi öz benliklerini inkar ettirmek haksızlıktır.İsteyende ben kürdüm diyebilir.Ben kürdüm demek sadece etnik kimliğin göstergesidir.Asla VATANDAŞLIĞI TEMSİL ETMEZ.

PKK’nın cenaze töreninde bayrağını açması da, F-16’ların alçaktan uçuş yapması da yanlış. İki tarafında yaptığı yanlış
Buda tamamen uydurmadır ve gerçeği yansıtmıyor.

Suriye’yi Lübnan’dan çıkardıkları gibi, bizi de Kıbrıs’tan çıkartırlar. Birileri bize çık der, kuzu kuzu çıkarız.
Buda tamamen yalandır ve hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır ;)

Ben müslümanım diyenin aynı zamanda laikim demesi mümkün değil
Aynı şekilde KÜLLEN yalandır.;)

Fazla içmedin değil mi? Ağzın içki kokuyor.
Aynı şekilde küllen yalandır.Bir başbakanın büyükelçiye böyle bir ifade kullanacağını hayal edebiliyor musunuz.Bazıları ediyor ve bu hayali hiçbir şekilde gerçek olmamasına karşın gerçekmiş gibi yazıp insanlara sunuyor.
Evet buda bir karalama kampanyasıdır.... ;)

Dur dinle be!.. Dur dinle!.. 9 ay 10 gün be
Buda yalandır.Başbakanın kayıtlarda hiçbir şekilde böyle bir sözü olmamıştır.Bir vatandaşa başbakanın böyle bir hatabı olacağının düşünülmesi hayal dünyasında gezmekten başka birşey değildir.

Yahu, bu millet yatıp kalkıp size mi çalışacak.
Bu sözünde hiçbir şekilde kaynağı yoktur gördüğünüz gibi aldatmacalara devam.

Dahada devam edicem ama hepsi aynı arkadaşım görüyorsun.
İlk defa sende duyduğum bir kaç sözü vardı.Araştırdım.
Kemalistforum,darbeciler.org,ataistiz.biz İTÜ Ekşi sözlük gibi yerlerden başka yerde yazmıyor.Yani başbakanla aynı görüşte olmayanların safsataları bunlar.
Boşuna karalama kampanyası demiyoruz biz.Kim kimi karalıyor görün işte.

Benım anlamadıgım bırsey var aktarmak ıstıyorum referandum sonucları bellı oldu tamam peki .. E neydı bu referandum denılen hadısenın amacı anayasayı degıstırmek oyle degıl mı ? evet ..

Türkiyemizin devlet yapısının nasıl bir temeli var ? "yasama yürütme ve yargı" erklerınden olusan 3 lü kuvvet ayrılıgı ılkelerini temeL almıştır ve bunları acıklarsak YASAMA : " tbmm " , YÜRÜTME : " başbakan ve bakanlar kurulu" YARGI ise : savcılar ve hakimler tarafından kontrol edilir ..

e Peki madem öyle ben soruyorum size Artık Yasama kimin elinde? AKP... Peki yürütme kimin elinde ? AKP.. e peki yargı? bu zamana kadar yarı bagımsızdı ve artık oda AKP ... Tamamda kardesım şimdi kendi borusunu her yerde öttüren bir parti nasıl adil ya da demokrat olabilir ki ?? Bu nasıl bir demokrasi sistemidir ??..

Ne oldu bılıyomusunuz arkadasLar kısaca bu secımın sonucu şu oldu demokrasi yalanı ile kurnaz hükümet yargıya da kendi için çare buldu. artık davul da onlarda tokmak da, hatta zurna da . Peki ya 12 eylül yalanı ile ortaya attıkları darbecileri yargılayacağız vesvesesi yerine gelecek mi sizce ?

Ben sımdıden soyleyeyım size HAYIR !!..

Hadi bakalım bundan boyle "saçma rüyalar türkiye" ..

herşey bir yana; referandum zaten demokrasinin ayıbıdr.
halka soruyor muş.
meclistekiler kim?
benim vekilim değil mi?
şimdi sen o temsilcilerimle gelip uzlaşma, tarafsız uzmanlarca ve tamamıyle yeni bir anayasa hazırlama;
gel benden destek iste.
doğudan ne çıkarsa çıksın, batıdan gelen cevap yeterlidir.
işin bir de devamı var.
dediğimiz çıkarsa evetçiler neye sığınacak bakalım?
en azından bizler bu saçmalığa destek vermemiş olarak vicdanen rahat olacağız.

Benım anlamadıgım bırsey var aktarmak ıstıyorum referandum sonucları bellı oldu tamam peki .. E neydı bu referandum denılen hadısenın amacı anayasayı degıstırmek oyle degıl mı ? evet ..

Türkiyemizin devlet yapısının nasıl bir temeli var ? "yasama yürütme ve yargı" erklerınden olusan 3 lü kuvvet ayrılıgı ılkelerini temeL almıştır ve bunları acıklarsak YASAMA : " tbmm " , YÜRÜTME : " başbakan ve bakanlar kurulu" YARGI ise : savcılar ve hakimler tarafından kontrol edilir ..

e Peki madem öyle ben soruyorum size Artık Yasama kimin elinde? AKP... Peki yürütme kimin elinde ? AKP.. e peki yargı? bu zamana kadar yarı bagımsızdı ve artık oda AKP ... Tamamda kardesım şimdi kendi borusunu her yerde öttüren bir parti nasıl adil ya da demokrat olabilir ki ?? Bu nasıl bir demokrasi sistemidir ??..

Ne oldu bılıyomusunuz arkadasLar kısaca bu secımın sonucu şu oldu demokrasi yalanı ile kurnaz hükümet yargıya da kendi için çare buldu. artık davul da onlarda tokmak da, hatta zurna da . Peki ya 12 eylül yalanı ile ortaya attıkları darbecileri yargılayacağız vesvesesi yerine gelecek mi sizce ?

Ben sımdıden soyleyeyım size HAYIR !!..

Hadi bakalım bundan boyle "saçma rüyalar türkiye" ..

Ulaş yasama ve yürütme zaten halk iredesiyle Ak Parti'nin oldu sanıyorum ki buna seninde itirazın olmaz ama hangi maddeler yargıyı Ak Parti'nin eline geçiriyor onu anlayamadım doğrusu.Bu maddeleri açıklar mısın ?

herşey bir yana; referandum zaten demokrasinin ayıbıdr.
halka soruyor muş.
meclistekiler kim?
benim vekilim değil mi?
şimdi sen o temsilcilerimle gelip uzlaşma, tarafsız uzmanlarca ve tamamıyle yeni bir anayasa hazırlama;
gel benden destek iste.
doğudan ne çıkarsa çıksın, batıdan gelen cevap yeterlidir.
işin bir de devamı var.
dediğimiz çıkarsa evetçiler neye sığınacak bakalım?
en azından bizler bu saçmalığa destek vermemiş olarak vicdanen rahat olacağız.

CHP anayasa değişikliğinin içeriğini dahi bilmeden hayır demiştir.
MHP siyasi tavır koyup hayır demiştir.Bunları geçtim ayrıca başbakana ''Değişiklikler öyle olmasın böyle olsun,yada şu maddeyi şu şekilde değiştirelim'' gibi hiçbir sözleri olmamıştır.
CHP HSYK ANAYASA ile ilgili maddeler olmasın evet diyelim diyor.
Tamam da kardeşim madem sen beğenmiyorsun bu değişikliği bir teklif sun.
HSYK da şu kadar as şu kadar yedek olsun de.Hiç bunlara girmiyorlar olduğu gibi hayır.
Sonra uzlaşma olmadı diyorlar çünkü bu muhalfetle uzlaşma yapılamıyor bunu herşeye ''hayır'' diyen muhalefete bağlayabilirsiniz.

Sonra uzlaşma olmadı diyorlar çünkü bu muhalfetle uzlaşma yapılamıyor bunu herşeye ''hayır'' diyen muhalefete bağlayabilirsiniz.

iktidarları iktidar yapan gerçekten muhalefet oldu...ta ilk seçimden beri...istediğinize de bakabilirsiniz...tarihte de çok var böle inadına tek başına gelen iktidarlar...

ama doğru zaten kötüler yanlışlar olcak ki doğruların kıymeti bilinsin...

Ve ben inanıyorum burdaki tartışmalar güzel amenna.. ama işin temeli din din din...

Korkmayın bu kadar dinden müslümanız biz..Hepimiz Müslüman...

GüneyDoğu'ya laf atmamak lazım ama ... boykot nedir arkadaş ? .. zazalar bile oy kullandı...
Pkk olmanın derdi neydi.. verdikçe isteyene ne derler bilmiyorum...

Evet bu referandum utançtır.bende evet dedim....
ama hakkari de yüzde 6 lık katılım oranı tam bi utançtır.

Bu ülkenin dört bir yanı bir olsun diye uğraşmamak lazım (ferah seviyesi eşit değilmiş diyenler var da...)..her yerin ayrı güzelliği varken güzellikler görülsün.Farklılıklar paylaşılsın...Müslümansak eğer unutmayalım kimsenin kimseye üstünlüğü de yok.

Hala Çamur hala çamur adam hala 1900'lerden sözler alıntılar yapıyor... Zannedersin 1961'Den beri çok demokratik anayasamız var ya... Zannedersin bu günlere günlük gülistanlık geldik...

Yüzde 58... Bu halkın milletin iradesidir...
Ak Parti'nin oyu değildir.. Önce bunu anlayın ondan sonra eleştiri yapın..

napcaksn kınamı yakcaksın ?

yok yakmıyacam erkeğin sözü şerefidir heleki bu adam eskı cumhurbaşkanı ve genelkurmay başkanı ise

dediki kafama sıkarım madem dedi yapsın yok yapmaycaksa sonsuza dek sussun yarın medyada boy göstermesin biz kimsenin ölmesinden yana değiliz kimsede yapamayacagı sözleri vermesin yeter

oldness_07 ye

şaşıyorum sana.

gözünü kapatmış, herşeyi savunuyorsun.

diyorsun ki "başbakanın böyle bir hitap şekli olabilir mi?"

yahu kameralar önünde "ananı da al git " diyen

temel atımı sırasında beton makinasının arıza yapması karşısında "şimdi sövdüreceksiniz beni" diyen aynı adam değil mi?

onları söylerken başbakan değilde bir kurumda şube müdürü müydü?

bu lafları söyleyen bir kişi o şekilde hitabı elbette ki yapar.

laiklikle ilgili söylemleri için elinin altındaki bilgisayardan google ye gir "erdoğan laiklik elden gidiyor" yaz, bak bakalım ne çıkacak.

ya bazı şeyleri görmüyorsunuz ya da işinize gelmiyor.

işinize gelmiyorsa sorun yok ama görmüyorsanız sorun büyük...

Geri