.: Erdoğan Ağladı Ama Abisi Hayır Dedi :.

Sevgili forum arkadaşım lever, merhabalar.

Elbetteki konu başlığına yorum yazarken bunuda eklemem gerekirdi.

Yani duygulanmanın, öfkelenmenin, hüzünlenmenin, ne bileyim sevinmenin, ağlamanın insani bir duygu olduğunu.

Benim bu konuya ilişkin yorumum bir kadının veya bir erkeğin ağlamaklı veya hüzünlenmiş olması değil.

Elbetteki bütün insanların buna hakkı vardır. Elbetteki çeşitli nedenlerle insanlar duygulanabilir.

Bunun insani bir özellik olduğunu bir çok kişi bildiği için anlaşılmıştır düşüncesi ile konunun bu yönüne açıklama getirmeyi gerekli görmeden doğrudan düşüncemi yazdım.

Kameraların çekim yapmadığı, görüntü almadığı bir çok toplantılarda muhtemelen insanlar bazı konular üzerinde değerlendirmeler yaparken, milli, dini yada mağdur olma duyguları ile sinirlenip, hüzünlenip, heyecanlanıp, ağlıyorlardır. Bu son derece doğal ve insani bir davranıştır.

Ancak devleti temsil etme, bir hükümeti yönetme başarısını, şerefini, şansını yakalamış insanlar sözlerine ve davranışlarına biraz daha dikkat etmelidir.

Devletin kurumlarını kendi çıkarları için haksız bir şekilde alenen kullanan, yetimlerin hakkını vicdanında en küçük bir rahatsızlık duymadan iç eden, başbakanı olduğu bir milletin temel var olma nedenlerini ve bununla ilgili değerleri ayaklar altına alan ve buna benzer akıllara, vicdanlara ziyan bir sürü işler yaparken gözleri dolup, sesi titremeyen, halkı ve çifçiyi azarlarken gözleri dolup, sesi titremeyen KASIMPAŞA KABADAYISI, 12 Eylül hesaplaşmalarını ve Demokratikleşmeyi bahane ederek halkın zararına işler yapacak bir davranışı referanduma sunarken, gözü yaşlı emrah, bahtı kara küçük ibo davranışları sergilerse bu kişiye gülerim.

Beni aptal yerine koymaya kalkıştığı için üzülürüm.

Öyle sanıyorumki bu forumdaki arkadaşların bir çoğu hüngür hüngür ağlayan üçkağatçı Tansu Çilleri, hüzünlenip gözleri dolan Mesut Yılmazı, bir siyaset adamı olmadığı halde bu alanda etkinlik gösteren ve televizyonlarda vaaz verirken gözyaşları sel olup gürül gürül çağlayan Fetullah Güleni, kısacası sağda veya solda bu tip kişileri çokça görür duyarız.

Ve dediğim gibi bunların insani duygularla gerçekleşiyor olmasıda çok abes değildir.

Herneyse sonuç olarak insanlar hangi davranışlardan nasıl bir çıkarım yapacağını biliyordur zaten.

Onca yaptığı ve konuştuğu şeylerden sonra emin olki, bu fiili şehitler içinde yapsa zaten samimi bulmazdım. Evet o nedenle şehitler için hüzünlenmiş gibi görünse yine inanmazdım.

Doğru anlaşılsın diye vurguluyorum. Ben ağladığı, hüzünlendiği, merhamet duyguları taşıdığı için küçüldü demiyorum, böylesi basit davranışlara tenezzül etmesi, bu seviyelere düşmesi iyi bir davranış değil. Doğru bir tercih değil.

Kısacası ağlamayı bildikleri zaman üzülüp ağlamışlardır, farklı düşündüğünü simgelemek adına bakmayı görmek sanıp farklılığın farkında olmak, farklı düşünmeye sebep olan göz ağladığında samimiyetle gözlerinin içine bakıp sesi titrediğinden, gözlerinin içine bakınca.....................

NAYDDDAAA, NELER OLUYORRR. Hay Allah !!?? Kortekslerin algılamasında sorun çıktı.

Sevgili forum arkadaşım lever, kusura bakma. Affına ve hoşgörüne sığınarak yazının sonunu böyle bir espri ile noktaladım. Umarım kırılmamışsındır.

Algıda seçicilik diye bir kavram vardır, belki bilirsin ! Seninki direkt körlük ... Bu körlük sende kalıcı zira, yargılarının önüne kocaman engeller koymuşsun ! İnsanlığının önüne engeller koyman, neler yazdığınla değil; kimlere teşekkür ettiğin ile alakalı demiştim, kortekslerin bak bunu çözümleyememiş. : )

O atıfta bulunduğun suçlar ile ilgili olarak da burada deklare etmek sana çok şey kazandırmaz, edemez, belgeyemezsin de zaten .... Sen belgelerinle ilgili yerlere başvur, gereken bir an önce yapılsın. Belki Kılıçdaroğlu yerine seni Baş(a)bakan yaparız. Bak buda çok "farklı" bir bakış açısı oldu. : )

benden farklı düşündüğün kesin zaten ki hala hükümetin başa geldiği ilk gündeki düşüncelerin kalmış zihninde. herşey güzel olacak filmini izledik biz sekiz sene önce. benim fikrimce sen git yat bir an önce ;)

Sen forumda sanırım yenisin. "Benim fikrimce" de yıldız olmaya çalışma ! Çünkü, önemli olan yıldız olmak, kuyruk takmak değil; kuyruklu bir yıldız gibi kaymamaktır. ;)

Bugune kadar tek bir şehit için tek bir gözyaşı bile dökmeyenler bundan seneler önce asılan 3 adam için oturup ağlıyolar .

Timsah gözyaşları derler ya timsahın bile gözyaşları sizinkinden daha inandırıcı . . .

Geri