"Ergenekoncu" yetişmek

Mehmet Özen

Misafir Editör
Reaction score
0
IMG_6052.JPG

Dün Ergenekon soruşturması kapsamında aralarında hocam Ahmet Şık’ın da bulunduğu gazetecilerin ev ve ofisleri sabahın erken saatlerinde arandı ve gazeteciler gözaltına alındı. Bu, aynı günün akşamında tüm ana haber bültenlerinde ve ertesi gün birçok gazetenin de “ana haber”iydi. Televizyonlarda bu haberleri izlerken, bir üniversitede gazetecilik öğrencisi olan biri olarak, okulu bitirdiğimde olmayı düşündüğüm mesleğin bana neler vaat ettiğini düşündüm.

Sekiz yıl ilköğretim, dört yıl lise, beş yıl üniversite olmak üzere toplam 17 yıl, yapmayı düşündüğüm meslek için emek verdikten sonra neden hâlâ tedirginim? Uğur Mumcu, Abdi İpekçi veya Hrant Dink gibi gazetecilerin suikasta uğradıkları bir ülkede, Nedim Şener veya Ahmet Şık gibi gazetecilerin yaşadıklarını ben de yaşar mıyım? Sırada hangi gazeteciler var?

Gazeteci olmak bu kadar kötü bir şey ise, üniversiteler bu eğitimi veren bölümleri kaldırsın. Çünkü “Ergenekoncu” yetiştiriyorlar! Ancak gazetecilik kötü bir şey değilse ve üniversiteler bizlere bu şansı sağlamakta haklıysa, birileri bizi Ergenekonculaştırıyor. Son yıllarını, Ergenekon soruşturmasının yürütülmesindeki çarpıklıkları ortaya koymak için harcayan hocam Ahmet Şık da artık “Ergenekoncu” olduğuna göre, ülkemdeki her gazetecinin potansiyel “Ergenekoncu” olduğunu söyleyebilirim. Ve şimdi soruyorum: Siz gazeteciler; Ergenekonculaştıramadıklarımızdan mısınız?

Ergenekon, cogunlukla halki oyalamak icin olusturulmus sanal bir proje gibi gorunuyor. AKP ve RTE'a karsit gazetecilerin, habercilerin de iceri alinmasi icin ortam saglayan bu proje bittiginde acaba elde avucta tutar, eder bir bilgi olacakmi.

Domuz bagcilari serbest birakan hukumetin bu kadar insani iceri almasi da ayri bir soru isareti.

En kotu sey kul hakkidir, ya RTE benim ya ben RTE'nin kul hakkini yiyorum. Haydi hayirlisi.

Kısa ama mükemmel bir anlatım..Zevkle takip edeceğim yazılarınızı.

Yazdığınızda haklılık payınız var bir gelecek korkusu var bu ülkedeki bütün genclerde

peki bu vatandaşları yargılayan mahkemeler daha önce kimi yargılıyordu ve bizde yarın bu vatandaşlar gibi yargıç karşısında ola biliriz bizi yine bu mahkemeler yargılayacak

yaa sayın hocanız ve diğerleri hakkında ortaya atılan idalar gerçekleşse idi bunun hesabını kim verecekti .

ellerine sagLik Mehmet Özen
devami gelir insAllah :goz:

Muhammed Emine Dilek... Çok haklısınız. Ancak tanıdığınız, hergün gördüğünüz kişi bir terör örgütü mensubu ve akşama kadar haber odasında öğrencilerine bir şeyler anlatmak için vakit harcarken aslında kimse uyanmasın, kimse durumu farketmesin diye yaptığı bir iş ve ara sıra yanımızdan ayrıldığında tuvalete gittiğini bize söylediğinde üç dakika içerisinde geri gelen adam tuvalette molotof kokteyli yapıyor ve hangi makamlara atsam diye düşünüyor (3 dk içinde) ve hatta Ergenekon Günlükleri (nokta dergisinde) yazılarını yayınlayarak Ergenekon terör örgütünün ortaya çıkmasını sağlarken yine şüpheleri uyandırmamak için bunu yapıyorsa; ben insanları tanıyamıyorum ve yanlış düşünüyorum derim. Ancak sizin endişelerinizi de kesinlikle haklı buluyorum. Çok haklısınız. Sizin yerinizde olsam aynen sizin gibi düşünürdüm. Ancak siz benim yerimde olsaydınız?

Geri