daghan5151
New member
- Reaction score
- 0
mac filtreleme yapan aglardan bahsetmek istiyorum.Bircok yerde makalelerini okudum.Eminim sizde Okumussunuzdur.Hep aynı seyler netstumbler ve kismet programı....ve daha nicelerii....Netstumbleri eminim hepiniz sorunsuz calıstırmısınızdır.Kurulum kolay windowsa uygun.ee kismet programı nolcak diosunuz biliyorum...
bende cok sordum kendime.windowsta calısmıyo kismet programı.bi aga girmek icin lunixmi yuklucez pekii tabiki hayır.
ihtiyacınız olan şeyler sadece netstumbler programı.
oncelikle netstumbleri windows altında calıstırın.program acılır acılmaz yakınınızdaki apleri yani access pointleri bulcaktır.bulmazsa wireless cihazınızı kullanan programlardan kurtulun.
neyse program apyi bulur mac adresiyle beraber sorunsuz.
yapmanız gereken mac adresinizi apnin mac adresiyle degistirmek.regedit komutundan degisirmeyi bilmiyorsanız Macmakeup programıyla halledebilirsiniz bu işi.
neyse degiştirdiniz varsayıyorum.
mac adresimizi apninkiyle degistirince tabikide baglanamıyoruz hemen internete.....
bunun mantıgı agdaki dier bilgisayarları yanıltmak.
Emin olun agdaki bilgisayarlardan EN AZ biri sizle veri alısverişine gircektir.cok azda olsa veriniz olcak yani.
bu veriyi şoyle kullancaz
başlat çalıştıra girip cmd yazalım cıkan komut yerine arp -g yazın
tuzaga dusen kullanıcıların .ip adresini ve mac adreslerini gorceksiniz.
ilk yazdıgınızda olmayabilir 2-3 defa deneyin kesin olur.
ve mac adresinizi bu yeni mac adresinizle degistirin.ip adresinizide kendiniz atayın.ama dikkat edin cakısma olmasın kullanılmayan bi ip adresi olsun.
bunu yaptıktan sora dier bilgisayarlar hakkında bilgi edinmek hangi ip aralıklarına dizildiklerini gormek istiyorsanız herhangi bir networkscanner yani tarayıcı programı kullanabilirsiniz.sorununuz boylece hallolur.
sadece mac filtreleme yapan aglarda %100 cozumdur bu.yapamayan olursa problemini yazsın burdan çozelim.
bende cok sordum kendime.windowsta calısmıyo kismet programı.bi aga girmek icin lunixmi yuklucez pekii tabiki hayır.
ihtiyacınız olan şeyler sadece netstumbler programı.
oncelikle netstumbleri windows altında calıstırın.program acılır acılmaz yakınınızdaki apleri yani access pointleri bulcaktır.bulmazsa wireless cihazınızı kullanan programlardan kurtulun.
neyse program apyi bulur mac adresiyle beraber sorunsuz.
yapmanız gereken mac adresinizi apnin mac adresiyle degistirmek.regedit komutundan degisirmeyi bilmiyorsanız Macmakeup programıyla halledebilirsiniz bu işi.
neyse degiştirdiniz varsayıyorum.
mac adresimizi apninkiyle degistirince tabikide baglanamıyoruz hemen internete.....
bunun mantıgı agdaki dier bilgisayarları yanıltmak.
Emin olun agdaki bilgisayarlardan EN AZ biri sizle veri alısverişine gircektir.cok azda olsa veriniz olcak yani.
bu veriyi şoyle kullancaz
başlat çalıştıra girip cmd yazalım cıkan komut yerine arp -g yazın
tuzaga dusen kullanıcıların .ip adresini ve mac adreslerini gorceksiniz.
ilk yazdıgınızda olmayabilir 2-3 defa deneyin kesin olur.
ve mac adresinizi bu yeni mac adresinizle degistirin.ip adresinizide kendiniz atayın.ama dikkat edin cakısma olmasın kullanılmayan bi ip adresi olsun.
bunu yaptıktan sora dier bilgisayarlar hakkında bilgi edinmek hangi ip aralıklarına dizildiklerini gormek istiyorsanız herhangi bir networkscanner yani tarayıcı programı kullanabilirsiniz.sorununuz boylece hallolur.
sadece mac filtreleme yapan aglarda %100 cozumdur bu.yapamayan olursa problemini yazsın burdan çozelim.