"Hacca gidip Araplara para kaptırmayın"

bu konu daha önce serbest kürsüde acıldı ve baya tartısma oldu burda birdaha acılması gereksiz bence ama görüşümü söyleyeyim araplar nası olurlarsa olsunlar ne yapmaya calısırlarsa calıssınlar bu her müslümana farz olan bişey bunun tartısma konusu olması bile şaçma ayrıca birilerinin önder sava nerde yaşadıgını hatırlatması lazım kimse ona hacca git müslüman ol demiyo ama bulundugu mevki ve konum itibariyle saygılı konusmak zorunda

Cehalet dediğin ucunda ne olduğunu bilmediğin bir hayat mı? Yoksa 2 üniversite bitirmiş aydın görüşlülük mü?? Pis arapların işi gücü para.Ben kendimden biliyorum dayım dubai'de çalışıyor.Hepsi paragöz.Kabenin oralarda ise sadece gelen yabancı turistlerden para kapmaya çalışan bir takım dolandırıcı arap kitlesi var.Ayrıca böyle önemsiz şeyleri büyütüp burda provakasyon yapcağınıza,akpnin Atatürk hakkında anlattığı fıkrayı dinleyin.10 kasımda ATA için o kadar ayakta beklemeye gerek yok diyen başbakanı görün.Ben şu 2-3 pis araptan çok bizi kurtaran ATAMIZA ve SİLAH ARKADAŞLARINA saygı duyarım!!

araba saygı duy diyen yok.
Kendi dinine saygı duy
senin dinin değilse bizim dinimize saygı duy.
Konuyu döndürüp siyasete cekme mevzu din.

ya arkadaşlar siz imanın-islamın şartlarını biliyormusunuz. her şeyi araştırırsınız bi de bunu araştırın sonra konuya balıklama atlayın. ne kadar basit sizin için insanların inançlarıyla dalga geçmek.

Atatürkle ne alakası var konunun. her şeyden çıkarmayın Atatürk ü. hele silah arkadaşlarını asla. sizin gibiler yüzünden yeni nesil saymayacak atayı. zaten o saygın insanın arkasına saklanı0p herşeyi söylüyorsunuz...

Olayı abartmış ona lafım yok ama arablar dini bir görev için gelen misafirleri sadece sermaye olarak görüyorlar ben izledimde şok olmuştum bi araştırma programında haç ibadeti sırasında kesilen kurbanlar dünyada açlık yada sefalet yokmuş gibi dozerler yardımıyla cöle gömüldü hemde daglar halinde yıgın edilip afrikada milyonlarca insan açlıktan ölüyor o konuda araplara para kandırmama fikri mantıklı geliyor ama diyer görüşlerine katılmıyorum sınuçta her insanın dini inancı kendine kimsenin alay etme hakkı yok

o eskidendi günümüzde hacda kesilen kurbanlar soğutuculu tırlarla afrrika vb ülkelere gönderiliyor.

valla bu ülkede kim kimin torunu önce onu araştırmak lazım.geçenlerde bir rektör başörtüsüne savaş açmıştı.adamın dedesi ermeni çıktı.bir diğeri başka birşey.o yüzden önce konuşanın kim olduğunu araştırıp öyle konuşmak lazım

araplara para kaptırma diye bir insanın ibadetine engel olmaya çalışmak saçmalık.
peki coca cola, shell, mcdonalds, nestle ile amerika ve israile kaptırılan dünyayı sömürmesine yardımcı olduğumuz paralar ne olacak.

açarsın tarihi okursun , arap ırkının Türk askerlerini arkadan vuruşunu ,ingilizlere satışını ..
bir kaç aşiretin yaptığı ihaneti tüm araplara mal edemezsin.
unutma kıbrıs savaşında bizim birkaç askerimizin yanlışı olmuş ve bu yüzden kktc halkı türk askerini senin mantığınla hepsini bir tutup bugün onları işgalci olarak görüyor

Allah gücünüz yeterse gidin demiş oraya gitmeyi zorunlu kılmamış chpli Sav abartmış ama yaşlı amca da maddi durumu yok gitmeyiversin ikincisi de Araplar dini tamamen ticarete dökmüşler Amerikan uşakları ablam ve kuzenim orda yaşıyor çok iyi bilirim

Meymeneti kaymis harbiden:D Carpilmis galiba:D

Bu aralar bu din iman meseleleri cok gundem hayirlisi bakalim sanki muslumanlar Turkiyede azinlikmis gibi

Arkadaşlar söyledikleri yanlış ama gerçekten araplar bu durumdan nemalanıyolar bencede sonucta millet oraya ibadet etmeye gidiyo ama onlar para kazanma derdine düşmüşler...

CHP'li Sav'ı bende haklı buluyorum kesinlikle. Araplar bu işe ibadet değil kültür turizmi gözüyle bakıyorlar.

Arapların olaya nasıl baktığının hiçbir önemi yok.
Hac Allah(c.c) tarafından Maddi gücü yerinde olan müslüman kulları üzerine farz kılınmıştır.
Ve bu kategori içerisine giren her müslüman buna uymak zorundadır.
Uymaz ise günah işlemiş olur.
Bunu aşağılamak veya engellemeye çalışmak kimsenin haddi değildir.

araplara para kaptırma diye bir insanın ibadetine engel olmaya çalışmak saçmalık.
peki coca cola, shell, mcdonalds, nestle ile amerika ve israile kaptırılan dünyayı sömürmesine yardımcı olduğumuz paralar ne olacak.
:goz:

Ancak bu kadar tersten anlanir laf ya.
Adam yok HACCA GITMEYIN dememis de ARAPLAR PARA KAPTIRMAYIN demis mis.
Soyleyin bana, Hacca baska irka para kaptirarak mi gidiliyor? Birisi dayisinin dubaideki
Araplarin nasil acgoz oldugunu bahsetmis ve Sava destek cikmis. Ey Allahin kul senin
dayinda orada bir nevi Araplara fayda ve maddiyat saglamiyor mu? Bugun bizim en kutsal
mabetlerimizden biri de Israil topraklarinda. Oraya da mi gitmiyelim o zaman? Turklere,
Muslumanlara para kaptirmasinlar, Hristiyanlar da gelip ne Aya Sofyayi, ne Efesi ziyaret
etsin. Yani CHP soylesin de ne olursa olsun mantigi bu. Aynen, "Keske Anadolu Musluman
Olmasaydi" diyen herifi savunmak gibi birsey bu.

Araplar bizi arkadan bicaklamis olabilir. Ama bizim Turklugumuze yakisir mi bu?
Sana iyilik yapana iyilik yapmak en kolayidir, asil sana kotuluk yapana iyilik yapmak
bizim Islam adaletimizdedir, Osmanli adaletimizdedir. Nasil yonettik yuzyillar boyunca
hic mi tarih okumadiniz?

Cok merakliysaniz arkadan vuranlarin hain olarak yargilamaya, cikarin Inonuyu mezarindan,
Atamiza yakin biryerde yatmasindan rahatsiz duymuyormusunuz Atamiza boylece
ihanet eden ve cekemeyen birisini? Basit dusunmeyelim arkadaslar. Zaten boyle oyunlarla
dagitildik zamaninda. Araplarin hatasi yok mu? Var tabii ki. Ingilizlere Fransizlara
kanarak bize dusman oldular. Biz de olayi duzeltmek icin ne yaptik. Yok Arap soyle
yok Arap boyle. Kopeklerimize bile Arap demisiz. Anladiysam Arap Olayim vs. gibi
pek cok yerde asagilamisiz. Bizim komsumuz olan ulkeler, bizimle ayni dini paylasan
milletler, bize herkesten daha once yakindir.

Sav gibi dusunenler oyle lafla oynamaya calisiyor ki lafi soyle oturtmaya calisiyorlar
"Eger Kabe Araplarin elinde olmasaydi, biz giderdik ve gitmenizi tesvik ederdik."
Kalibimi bile basarim ki, nasil ezani Turkce okutmayi isteyenlerin hic bir zaman alninin
secdeye gidecegine inanmiyorsam, Kabe su an bizim elimizde bile olsa oraya adim atmazdi. Belki Filleriyle bir ziyaret cakardi, onu bilmem.

Iyi Allaha hesap verirkende "dünnyalik malimi araplara kaptirmayayim diye gitmedim Rabbim, onun icin kaptirmadigim paramida kefenimin yan cebine koydurup buraya getirdim" deriz dimi...

yazık sızın gıbı ınsanlara adam Cihan Peygamberi Efendimize terbiyesizce adıyla hitap edecek sizde bu adama katılın. insanlar oraya ibadete gidiyor arabın kazandıgı parayı dusunmeye degil. Allah size yardım etsin. dicek bisey bulamıyorum ya. birde katılıyorum dıyor ya mıllet ona yanıyorum .

İslam peygamberi Muhammed'e Hazreti sıfatıyla hitap etmek İslami bir kaide mi?
Hazreti kelimesi kişiye ve ya tamlananı olan varlığa saygı ifade eder. Allah'ın adını anarken bile Hazret sözcüğünü kullanmıyoruz Muhammed için mi kullanalım.
Ayrıca zaten saygı, sevgi beslediğin biri değildir.

Staen Bu Söleyen Bi insan İmanın Şartlarını Kabul etmemiş demektir Ona Müslüman denilmez degil mi :)

yok haca gitme araplara para kazandirirsin
namaz kilma seccadeyi cinliler yapiyor...
tesbih cekme iranlilar yapmis...

dinden anlamayan.. yada dine saygi duymayan bu insanlara nasil destek verirsiniz anlamis degilim acikcasi..........

İslam peygamberi Muhammed'e Hazreti sıfatıyla hitap etmek İslami bir kaide mi?
Hazreti kelimesi kişiye ve ya tamlananı olan varlığa saygı ifade eder. Allah'ın adını anarken bile Hazret sözcüğünü kullanmıyoruz Muhammed için mi kullanalım.
Ayrıca zaten saygı, sevgi beslediğin biri değildir.

hazret kelimesini HZ peygamber(sav) için kullanmak çok önemli bir dini gereklilikir hatta onun(sav) adı gecince selavat getirmek farzdır..
Allah(cc) ise hz kelimesi yetmiyeceğinden ona hangi övgü ifade eden kelimeyi koysak az olacagından dinimiz gereği söylenmesi farz değildir..
umarım seni aydınlatmısımdır.dini konularda konusmadan önce bilmemiz gereklidir.

ayrıca öndev sav hz demedi diye eleştirilmiyor alaycı tavırla konustugu için eleştiriliyor buna dikkat edelim saygılar

Geri