Hakim çarşaflı kadını mahkemeden kovdu

sukrusa

New member
Reaction score
0
Mahkeme Başkanı Hakim Ayla Kara, boşandığı kocası hakkında açtığı tazminat davasının duruşmasına katılan Naciye Sönmez'in çarşaflı olduğunu görünce önce uyardı, ardından da çarşafını çıkarmasını istedi.

Çarşafını çıkaracaksın
İddiaya göre hakim, çarşafını çıkarmaması durumunda duruşma yapmayacağını söyledi. Bunun üzerine şikayetçi olan Naciye Sönmez, peçesini açarak yüzünün görünmesini sağladı. Ancak bu da hakim Ayla Kaya'yı tatmin etmedi. Hakim, "Böyle olmaz! Bütün çarşafını çıkaracaksın." diyerek Sönmez'i azarladı. Neye uğradığını şaşıran genç kadının, çarşafını çıkaramayacağını söylemesi üzerine hâkim Kaya, "Atatürk ilke ve kanunlarına göre seni böyle kabul edemem, yargılama başlayamaz." dedi.

Atatürk'ün hanımı çarşaflıydı
Bunun üzerine Sönmez, "Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında böyle bir şey yok. Düşüncelerinizi uygulayabilmek için Atatürk'ün arkasına sığınmayın. Atatürk'ün hanımı çarşaflıydı, sizin gibi yapmıyordu." diyerek tepki gösterdi.

Senin Allah'ının kanunları burada geçmez
Davaya başlamayacağını yineleyen Ayla Kaya ise "Sizin Allah'ınız ve Allah'ınızın kanunları burada geçmez." diye bağırdı. Kaya, çarşaflı olduğu için ertelettiği duruşmanın tutanaklarını yazdırmaya başlayınca Sönmez, dışarıdaki insanlara "Bu rezalete şahit olun." diye bağırdı. Bunun üzerine Hakim Kaya, "Terbiyesiz, ahlaksız, ukala." diyerek hakaret etti.

Örtünmem benim dinimin gereğidir
Naciye Sönmez, gördüğü muamele karşısında adeta şoke olduğunu söyledi. Türkiye Cumhuriyeti hâkimlerinin insanların kılık kıyafetine göre değil, önüne gelen dava dosyalarına göre yargılama yapması gerektiğini ifade etti. Sönmez, "Davaya bakan hakim konuyu unuttu, yarım saat benim çarşafımla ilgilendi. Bir hakime yakışmayacak kelimeler söyledi. Örtünmem benim dinimin gereğidir." diye konuştu. Hakim Kaya ise bu konuda konuşmak istemediğini belirterek, basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı. (Zaman)

KAYNAK

walla bende çarşaf gibi giyecekleri sevmem ama kardeşim beni onun elbisesi ilgilendirmez biz bunun gibi şeylerden dolayı yollarda kalmışız zihniyet örtük olmasın ayla kaya çok ayıp etmiş senin görevin yargılama insanların üstü değil yoksa nasıl atatürk e layık olacaksın..

=) şaka gibi =)
eminim dayanagı da laikliktir
anaysasında laiklik olan iki ülke var biri biz biri fransa zuha uygulaynlara bakmak lazım haa pardon bir de ne oldugunu anlayanlara.... sorsan şimdi atatürk böle istedi derler komedi yav güldürdüler valla:D

işte bravo hakime kara çarşafla yaşıyacakları irana alalım

Hakim Çarşaflı Kadını Mahkemeden Kovdu

mvj7sw.jpg

Çarşaflı bir kadın, hakkını aramak için gittiği mahkeme salonunda hakim tarafından kovuldu

Mahkeme Başkanı Hakim Ayla Kara, boşandığı kocası hakkında açtığı tazminat davasının duruşmasına katılan Naciye Sönmez'in çarşaflı olduğunu görünce önce uyardı, ardından da çarşafını çıkarmasını istedi.

Çarşafını çıkaracaksın

İddiaya göre hakim, çarşafını çıkarmaması durumunda duruşma yapmayacağını söyledi. Bunun üzerine şikayetçi olan Naciye Sönmez, peçesini açarak yüzünün görünmesini sağladı. Ancak bu da hakim Ayla Kaya'yı tatmin etmedi. Hakim, "Böyle olmaz! Bütün çarşafını çıkaracaksın." diyerek Sönmez'i azarladı. Neye uğradığını şaşıran genç kadının, çarşafını çıkaramayacağını söylemesi üzerine hâkim Kaya, "Atatürk ilke ve kanunlarına göre seni böyle kabul edemem, yargılama başlayamaz." dedi.

Bunun üzerine Sönmez, "Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında böyle bir şey yok. Düşüncelerinizi uygulayabilmek için Atatürk'ün arkasına sığınmayın. Atatürk'ün hanımı çarşaflıydı, sizin gibi yapmıyordu." diyerek tepki gösterdi.

Davaya başlamayacağını yineleyen Ayla Kaya ise "Sizin Allah'ınız ve Allah'ınızın kanunları burada geçmez." diye bağırdı. Kaya, çarşaflı olduğu için ertelettiği duruşmanın tutanaklarını yazdırmaya başlayınca Sönmez, dışarıdaki insanlara "Bu rezalete şahit olun." diye bağırdı. Bunun üzerine Hakim Kaya, "Terbiyesiz, ahlaksız, ukala." diyerek hakaret etti.

Naciye Sönmez, gördüğü muamele karşısında adeta şoke olduğunu söyledi. Türkiye Cumhuriyeti hâkimlerinin insanların kılık kıyafetine göre değil, önüne gelen dava dosyalarına göre yargılama yapması gerektiğini ifade etti. Sönmez, "Davaya bakan hakim konuyu unuttu, yarım saat benim çarşafımla ilgilendi. Bir hakime yakışmayacak kelimeler söyledi. Örtünmem benim dinimin gereğidir." diye konuştu. Hakim Kaya ise bu konuda konuşmak istemediğini belirterek, basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı.

Kaynak

Yine KamusaL ALan Mazereti ve PaLavrası Arkasına Sığınmayın.Bunun KamusaL ALanLa İLgisi Yoktur.Burda Hizmet ALımı Sözkonusudur.Bu Gibi DurumLar İstisnadır ve Hakimlerin Büyük ÇoğunLuğu Bu DurumLarda Duruşmaya Devam Eder.AkLını Dine TakanLar Bu Tip OLayLara Sebebiyet VeriyoLar.Tek KeLimeyLe YazıkLar OLsun.

mvj7sw.jpg

Çarşaflı bir kadın, hakkını aramak için gittiği mahkeme salonunda hakim tarafından kovuldu

Çarşafını çıkaracaksın

Naciye Sönmez, gördüğü muamele karşısında adeta şoke olduğunu söyledi. Türkiye Cumhuriyeti hâkimlerinin insanların kılık kıyafetine göre değil, önüne gelen dava dosyalarına göre yargılama yapması gerektiğini ifade etti. Sönmez, "Davaya bakan hakim konuyu unuttu, yarım saat benim çarşafımla ilgilendi. Bir hakime yakışmayacak kelimeler söyledi. Örtünmem benim dinimin gereğidir." diye konuştu. Hakim Kaya ise bu konuda konuşmak istemediğini belirterek, basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı.

Kaynak

sen iyi yapıosun diye tamam biz bidaha bişey paylaşmayalım;)

var kimse kimsenin kılığına karışamaz ben kimsenin karışmıyorum hakim bana hizmet etmek zorundadır o hakim vatandaşın vergisi ile maaş alıyor tc vatandaşı olan belkide olmayana bile hizmet etmek zorundadır

var kimse kimsenin kılığına karışamaz ben kimsenin karışmıyorum hakim bana hizmet etmek zorundadır o hakim vatandaşın vergisi ile maaş alıyor tc vatandaşı olan belkide olmayana bile hizmet etmek zorundadır

Bu düşünceni biliyorum. Bana söyleyeceğin bir şey var mı? Senin düşüncende değilim?

Senin lann kelimesini kullanman bu forum kurallarına aykırı. Bu kelimeyi kullanamazsın seninle aynı görüşte olmayanlara karşı.
Forumdan faydalanmak istiyorsan bu kurallara uymak zorundasın değil mi?

Aynı şekilde yargılamanın da kuralları vardır. Yargıdan fayfadalanmak isteyen de yargılama alanının kurallarına uymalıdır. Yargılamada kimlik tespiti çok önemlidir. Kara çarşaf ile duruşmaya girmek Yargı alanına, yargılamaya ve yargı mensuplarına saygısızlıktır..

Oo Oo !! yine ortalık hemen ısınmaya başladı : ) aman dikkat diyorum arkadaşlar lütfen seviyeli bir şekilde tartışalım !!

VaLLa Bana Düşüncemden DoLayı Kapı Göstercek Adamın ALnını KarışLarım. İnandığım Gibi Yaşarım.Yaşadığım Gibi İnanırım.Kimsenin Ne HaLt Yediğine Karışmıyorsam Kimsede Benim Ne HaLt Yediğime Karışamaz.Hergün YüzLerce Dava GörüLüyo MahkemeLerde ÇarşafLısıda Var, Açığına var.GeneL AhLaki KuraLLara Aykırı Bir Durum OLmadığı Sürece Hiçbir AkLı Başında Hakim Bu Tavrı SergiLemez.

Gücü Yeten Varsa, Atsın Bu İnsanLarı Bu ÜLkeden

_____________________________-

Geri