Islamın temel meselesi türbanlı değil kara lastikli kızdır

Hadi tamam ayetler inkar ediliyor

İftra atma, ayetleri inkar eden olmadı ....

peki ya HADİSLER onları nasıl ört bas edeceksin?

Hadisler hakkında düşüncelerimi az çok biliyorsunuz bence hadisler peygambere atılmış adi iftiralardır...

Sen buladur bir ara cevaplarım ben...

Ben hadislere itibar etmiyorum hadislerin yalan olduğunu peygambere ve islama atılmış iftiralar olduğuna inanıyorum şimdi sana yalan olduğuna inandığım sözlerimi araştırayım?

Bunun için iyi arapça bilmen , Ebu Hanefi , Şafi gibi önemli zatların kitaplarını incelemen gerekiyor,
Hadisler , islam alimlerinin görüşleri hepsini değerlendirmelisin ve sonra bir kanaate varmalısın...

Hiççççç Gereğiiiiiii Yokkkkkkkk, arapça bilmeme lüzum yok Kuranın Türkçeye çevirisi var (Allah Atatürkten Razı olsun.)

Çünkü Kuranı anlamak ÇOK KOLAYDIR sadece biraz düşünmek yetiyor işte Kuran Mucizesi budur ...

Yemin olsun ki, biz, Kur'an'ı öğüt ve ibret için kolaylaştırdık. Fakat düşünen mi var?!
Kamer 40

Allah Kuranı Kolaylaştırdığını bildiriyor üstelik kolaylaştırdığına dair yemin ederek bildiriyor başka söze gerek yok....

İslam alimi lafıda bana çok saçma geliyor, ne demek islam alimi?
İslamda Ruhbanlık vardıda bizmi bilmiyoruz?

Hem ayrıca İslam alimleri kim oluyor? fetomu? saiti kürdümü? harun yahyamı? isikilikli atıfmı?

İftra atma, ayetleri inkar eden olmadı ....

Hadisler hakkında düşüncelerimi az çok biliyorsunuz bence hadisler peygambere atılmış adi iftiralardır...

Ben hadislere itibar etmiyorum hadislerin yalan olduğunu peygambere ve islama atılmış iftiralar olduğuna inanıyorum şimdi sana yalan olduğuna inandığım sözlerimi araştırayım?

Ya bu nasıl mantıktır hangi akla hizmet ediyorsun bir insan hadislere inmanmıyor ve müslümanım diyor kanım dondu.Böyle saçmalık mı olur kafayı mı yedin.
Sorarım Kur'an sadece namaz kılın diyor ama kaç rekat demiyor niye biz sabah 2+2 kılıyoruz keyfimizden mi yoksa hadislerde yer aldığı için mi?
Hadislerde gerçekleşen 200 alametin yalan mı olduğunu iddia ediyorsun?
Hadis Kur'an tefsiridir ve en iyi tefsir Hz.Muhammed(sav) aittir.
İftiraymış sen bu dediğine inanıyormusun iftira atanları Allah er geç cayır cayır yakar.Görmedinmi daha geçen bir adam kül oldu.
Kim Allah(cc) en sevdiği kula iftira atacakmış.Var mı öyle kanun.
Eğer Allah dünyayı yarattı sonra gitti bir köşede dinlendi diyorsan o başka iş.Bu Müslümanlık değildir haberin olsun.

(Resulüm de ki; Allah’ı seviyorsanız, bana uyun. Bana uyanları Allah sever!)[Âl-i İmran 31]

-Nasıl uyucaz ne ile bize bişi mi bıraktıki.Tabiki Hadisler ışığıyla...

(Allah’ın emirleri ile, peygamberlerinin emirlerini birbirinden ayırmak isteyenler kâfirdir.) [Nisa 150-151]

Bak ben demiyorum Allah diyor.Şimdi Allah'a da iftira atıyoruz dersin sen.Hiç kusura akma muhkemdir.

(Allah ve melekleri, Nebiye salevat getiriyor, iman edenler, siz de salevat getirin.)
[Ahzab 56]

Uymamız gerektiğini ve her an anmamız isteniyor...

(Allah’a ve ümmi nebi olan Resulüne iman edin ve uyun ki doğru yolu bulun.) [Araf 158]

-Tabi bu o zamanki müslümanlar için geçerli şimdikileri ilgilendirmez...

(Allah ve Resulüne itaat edin.) [Enfal 1, 20, 46, Ahzab 33, Maide 92, Tegabün 12, Mücadele 13, Nur 54]

(Allah’a itaat edin, Peygambere itaat edin. İşlerinizi boşa çıkarmayın.) [Muhammed 33]

(Allah ve Resulüne itaat eden, en büyük kurtuluşa ermiştir.)
[Ahzab 71]

(Resule itaat eden, Allah’a itaat etmiş olur.)
[Nisa 80]

(De ki, “Allah’a ve Peygambere itaat edin! Eğer [uymayıp] yüz çevirirlerse, [kâfir olurlar] Elbette Allah kâfirleri sevmez.)
[Al-i İmran 32]

(Allah ve Resulüne itaat eden Cennete, isyan eden Cehenneme gider.) [Nisa 13,14]

(Allah’a ve Resulüne inanmayan [kâfir olur] kâfirler için çılgın bir ateş hazırladık.) [Feth 13]

(Allah ve Resulü, bir işte hüküm verince, artık inanmış kadın ve erkeğe, o işi kendi isteğine göre, tercih, seçme hakkı kalmaz.) [Ahzab 36]

(Allah’a ve Resulüne karşı gelen, bilsin ki, Allah’ın azabı çok şiddetlidir.) [Enfal 13]

(Allah’a ve Resulüne itaat edin ki rahmete kavuşturulasınız.) [Al-i İmran 132]

(Allah’a ve resulüne itaat ederseniz, işlediklerinizden bir şey eksilmez.) [Hucurat 14]

(Allah’a ve Resulüne itaat edenler, Allah’ın kendilerine lütuflarda bulunduğu nebiler, sıddıklar, şehidler ve salihlerle beraberdir.
) [Nisa 69]

Tabi bunlarıda ben uyduruyorum eminim şu an Hz.Rahman'a iftira atıyorum.
Ayrıca, Allah ve Resulüne itaat etmenin müslümanlık, karşı gelmenin sapıklık, kâfirlik olduğu, iman ve itaat edenlere Cennet nimetlerinin olduğu, inkâr ve karşı gelenlere Cehennem azaplarının olduğu, bunların Cehennemde (keşke Allah’a ve Resulüne itaat etseydik) diyecekleri başka âyetlerde de bildirilmiştir.
[Ahzab 31, 36, 66, Nur 51,52, Feth 17, Tevbe 71]

Sadece Habibine uymayı da bildiriyor:
(Resulüme uyun ki, doğru yolu bulun!) [Araf 158, Nur 54]

(Resulümün verdiğini alın, yasakladığından da sakının!)
[Haşr 7]

(O, kendiliğinden konuşmaz. Onun [din ile ilgili] her sözü vahiy iledir.) [Necm 3-4]

(İhtilafa düştükleri şeyi insanlara açıklaman için ve iman eden bir kavme de hidayet ve rahmet olsun diye bu kitabı sana indirdik.) [Nahl 64]

(Namaz kılın, zekat verin, Resule itaat edin ki size merhamet edilsin.) [Nur 56]

(Kimi, ona [Resulüme] iman etti, kimi de, ondan yüz çevirdi. Bunlara da çılgın ateşli Cehennem yetti. Âyetlerimizi inkâr ederek kâfir olanları elbette ateşe atacağız.)
[Nisa 55-56]

Habibini övüyor:

(Biz seni âlemlere rahmet olarak gönderdik.) [Enbiya 107]

(Biz seni bütün insanlara müjdeleyici ve uyarıcı olarak gönderdik.) [Sebe 28]

(Rabbinin sana verdiği nimetlerle mecnun değilsin. Senin için bitmez, tükenmez, sonsuz mükafat vardır. Elbette sen en büyük ahlak üzeresin.) [Kalem 2-4]

(Resulullahta sizin için [uyulması gereken] güzel örnekler vardır.) [Ahzab 21]

(Sen razı oldum diyene kadar Rabbin sana [çok nimet] verecek!) [Duha 5]

-Peki nerde nasıl uyucaz ne emir vermiş dedelerimizin dedelerinden duyduğu sözler mi?
Yoksa bize bazı kitaplarmı bırakmışmıdır?
Kur'an da ben rastlayamadım.
Demekki hadisler e yaaa.

Bak kardeşim böyle Müslümanlık olmaz daha doğrusu ayetlere bakarsan bu düşünce Müslümanlık dışı birşeydir.Asıl sen iftira etmiş oldun.Gördüğün gibide hükmü bellidir ama ben birşey demiyorum.
Onca ayeti ben uydurmadım her ayeti tek tek araştırmanı tavsiye ederim istersen kaynak siteyi vereyim.
Ama gördüğün gibi HADİSLER Vahiydir.Peygamberimiz nerden bilsin bu zamanda neler olacağını TV nin radyonun uçağın olacağını nerden bilsin insanları sapıtacağını nerden bilsin o kadar şeyi nerden bilsin?
Bunlarda bir vahiydir?
Eğer bir insan Müslümanım diyorsa uyması Mecburidir.Kesin hükümdür yoksa ne olacağıını ayetlerden kestir artık.
Neyse daha fazla uzatmayalım neyin ne olduğunu bil hani diyorsunya arapça okumam burdan anlaşıldı ki Türkçesinide okumamışsın...

başlık şöyle olmalı bu ülkenin tek meselesi türban değil, işsizlik, dış borç, enflasyon, zamlara zam

Sen kuranı anlamamışsın trafoo , anladığını sanıyorsun gerçekten anlamış olsaydın bir nebze bile kapmış olsaydın böyle birşey çıkmazdı ağzından ...
Hristiyanlıkta ve yahudilikte de örtünme olabilir doğaldır , çünkü onlarda her ne kadar bozulmuş olsalar da ilahi dinlerdi ve bir kısmını muhafaza edebilmiş olabilirler , nitekim 4 incilden birinde Ahmed adında peygamberden yani Muhammed (sav) den bahsedilir ...

Ayrıca burdan herkese tavsiyemdir , kuranda örtünme vardır ve farzdır , yok derseniz bir ayeti reddettiğniz için şirke düşersiniz,
Siz açık insanlar olabilirsiniz ama buna çözüm olarak ayetlerin anlamlarını çarpıtmaktan ziyade , tövbe gerekir...
"Allahım ben kapanmanın zorunluluğunu biliyorum , ama nankörlük ediyorum affet" gibi...
bunu açık akrabalarıma söylerim onlar da onaylarlar...

Ya bu nasıl mantıktır hangi akla hizmet ediyorsun bir insan hadislere inmanmıyor ve müslümanım diyor kanım dondu.Böyle saçmalık mı olur kafayı mı yedin.

Hadisleri Ben senin anladığın manada anlamıyorum. Senin anladığın manada olan lar Vahiyler den ayrı olanlardır yani Kuranda olmayanlardır bende Kuranda olmayan yani Vahiylerden ayrı olanlara inanmıyorum işte mesele burdan kaynaklanıyor.

Siz Vahiyler ile Peygamber sözlerinin ayrı olduğunu savunuyorsunuz Ben ise Vahiyleri Peygamber sözlerindenden ayırmıyorum. Yaniiiiiii anlayacağın Allahın Ayetleri aynı zamanda Peygamberin sözleridir.

Peygamber Vahiylerden başka bir şey buyurmamıştır Al sana düşünmen için bir Ayet:

De ki: Ben sizi yalnızca vahiy ile uyarıp, korkutuyorum.
21- Enbiya Suresi 45

Sizleri uyarıyorum Vahiyler ile Peygamber sözlerini ayırmayınız, ayırırsanız eğer Eşşek anırdığında selavat getirmeyi islam sanırsınız sapıtırsınız...

Al sana Allahın Ayeti belki biraz düşünürsün :

Nisa 150. Onlar ki Allah'ı ve elçilerini inkar ederler, Allah ile elçilerinin arasını ayırmak isterler, "Kimine inanırız, kimini inkar ederiz!" derler; bu ikisinin (inanmakla inkarın) arasında bir yol tutmak isterler.

Nisa 151. İşte onlar gerçek kafirlerdir. Biz de kafirlere alçaltıcı bir azab hazırlamışızdır!

Allah ile Elçilerini ayırmayın bu yanlışa düşmeyin Vahiyler başka hadisler başka değildir. Allahın Elçileri Vahiylerden başka bir şey tebliğ etmemiştir Vahiyler aynı zamanda Peygamberlerin tebliğleridir.

Sorarım Kur'an sadece namaz kılın diyor ama kaç rekat demiyor niye biz sabah 2+2 kılıyoruz keyfimizden mi yoksa hadislerde yer aldığı için mi?

Allah Her şeyi ayrıntılı ve eksiksiz olarak açıkladığını bildiriyor, merak ettiklerinide açıklamaktan aciz değildir.

Kitap’ ta hiçbir şeyi eksik bırakmadık.
6-Enam Suresi 38

Andolsun bu Kuran’da her örnekten insanlar için türlü türlü açıklamalarda (sarrafna) bulunduk. İnsanların çoğu ise tanımamakta ayak diretmektedirler.
17-İsra Suresi 89

Biz bu kitabı sana, her şeyin ayrıntılı açıklayıcısı, bir doğruya iletici, bir rahmet, Müslümanlara bir müjde olarak indirdik..
16- Nahl Suresi 89

Kendilerine okunmakta olan Kitab’ı sana indirmemiz onlara yetmiyor mu?
29-Ankebut Suresi 51

Merakına Faydalı olabilecek güzel bir makale altında bağlantı linkide mevcut:

KURAN’DAKİ NAMAZ
Kuran’daki namazın anlaşılması Kuran’a dayalı İslamiyet açısından büyük bir öneme sahiptir. Bunun sebebi mezhepçi zihniyetin; “Sırf Kuran’dan dini anlarsak, namazı nasıl kılacağız? Namazı sırf Kuran’a bakarak kılamayız. Demek ki Kuran dışı kaynaklar lazım...” şeklindeki izahlarıdır. Mezhepçilerin bu soruyu soruş tarzı bile dini anlamadıklarının delilidir. Yapılması gereken, dini anlamadaki metodu belirlemek ve dini ona göre anlamak ve uygulamaktır. Dinin kaynağı belli olduktan sonra metot; dinin kaynağını önümüze alıp namazı, orucu, ahlakı ve din adına her şeyi bu kaynaktan anlamamızdır. Yani namaz da dinin kaynağından anlaşılacaktır. Dinin kaynağı, kafadaki namaz fikrine göre belirlenmeyecektir. Kuran ile namaz adına bilinenler arasında fark varsa, çözüm dinin kaynağını değiştirmek değil, namaz adına bildiklerimizi düzeltmektir. Dinin tek kaynağı olan Kuran’ı elimize aldığımızda, Kuran’ın namaz adına gerekli tüm bilgileri içerdiğini görürüz. Kuran’da en detaylı şekilde anlatılan ibadet namazdır. Fakat bu, günümüzde namaz adına anlatılan her detayın Kuran’da geçtiği manasına gelmez. Mezheplerin teferruatlaştırıcı zihniyeti her konuya olduğu gibi namaza da elini atmış ve Kuran’da, yani dinde, olmayan teferruatlar namaza eklenmiştir.

Kuran’da geçmeyen hususların belli bir şekilde yapılması yanlıştır, bunlar yapılırsa namaz olmaz diye anlamamalıyız. Örneğin ileride göreceğimiz gibi namazda illaki Fatiha Suresi’ni okumak farz değildir. Fakat Kuran’ın ilk suresi olan Fatiha’yı, Kuran’ın bu bölümünü, namazda okumak tabi ki güzeldir. Yani namazda şunu yapmak farz değildir diye belirtmek, o hususa karşı olmak değildir. Sadece Kuran’da geçmeyen bir mecburiyetin farzlaştırılması yanlıştır. Yukarıdaki örneğimizi düşünürsek yanlış, Fatiha Suresi’ni okumak değil, Fatiha Suresi’nin her ayağa kalkışta okunmasının farz olduğunu söylemektir. Kitabımızın bu bölümünü ve diğer bölümlerini okurken lütfen “Bu husus Kuran’ın anlattığı namazda yoktur.” diye söylediğimiz hususlarda bu inceliğe dikkat edin. Kuran’da geçen namaz, hazırlık aşaması olan abdest ve boy abdestinden (gusül) başlayarak şöyledir:

Devamı için Bağlantıyı açmalısın: KURAN�DA İNANÇ KONULARI, NAMAZ, ZEKAT, ORUÇ, HAC | Uydurulan Din ve Kuran'daki Din www.kurandakidin.net

Hadislerde gerçekleşen 200 alametin yalan mı olduğunu iddia ediyorsun?
Hadis Kur'an tefsiridir ve en iyi tefsir Hz.Muhammed(sav) aittir.

Anladığın manadaki hadislere itibar etmiyorumki yalan yada gerçek olduğuna inanayım?

İftiraymış sen bu dediğine inanıyormusun iftira atanları Allah er geç cayır cayır yakar.Görmedinmi daha geçen bir adam kül oldu.

Bak kendinde diyorsun er geç hesabı sorulacak ancak bu iftira atılmasına maniiii değil. ebu cehil iftira atmak bir yana peygamberin başından aşşağı hayvan pisliği dökmüyormuydu? küfürler etmiyormuydu?

Kim Allah(cc) en sevdiği kula iftira atacakmış.Var mı öyle kanun.

Peygamberi ne sanıyorsun? Tanrımı? peygamber dediğin senin benim gibi bir insandır kaldıki Allaha bile küfür rahatlıkla ediliyor.

Eğer Allah dünyayı yarattı sonra gitti bir köşede dinlendi diyorsan o başka iş.Bu Müslümanlık değildir haberin olsun.

Yokkk öyle bir şey demiyorum dememde zaten. Böyle bir zanna nasıl kapıldıysan hataya düşmek üzeresin.

Diğer sözlerin ve paylaşımların için kaldığım yerden devam edeceğim şimdi çıkmam lazım:( kaçtığımı sanıp iftira/çamur felan atmayın emiii...)

Hadisleri Ben senin anladığın manada anlamıyorum. Senin anladığın manada olan lar Vahiyler den ayrı olanlardır yani Kuranda olmayanlardır bende Kuranda olmayan yani Vahiylerden ayrı olanlara inanmıyorum işte mesele burdan kaynaklanıyor.

Siz Vahiyler ile Peygamber sözlerinin ayrı olduğunu savunuyorsunuz Ben ise Vahiyleri Peygamber sözlerindenden ayırmıyorum. Yaniiiiiii anlayacağın Allahın Ayetleri aynı zamanda Peygamberin sözleridir.

Peygamber Vahiylerden başka bir şey buyurmamıştır Al sana düşünmen için bir Ayet:

De ki: Ben sizi yalnızca vahiy ile uyarıp, korkutuyorum.
21- Enbiya Suresi 45

Sizleri uyarıyorum Vahiyler ile Peygamber sözlerini ayırmayınız, ayırırsanız eğer Eşşek anırdığında selavat getirmeyi islam sanırsınız sapıtırsınız...

Al sana Allahın Ayeti belki biraz düşünürsün :

Nisa 150. Onlar ki Allah'ı ve elçilerini inkar ederler, Allah ile elçilerinin arasını ayırmak isterler, "Kimine inanırız, kimini inkar ederiz!" derler; bu ikisinin (inanmakla inkarın) arasında bir yol tutmak isterler.

Nisa 151. İşte onlar gerçek kafirlerdir. Biz de kafirlere alçaltıcı bir azab hazırlamışızdır!

Allah ile Elçilerini ayırmayın bu yanlışa düşmeyin Vahiyler başka hadisler başka değildir. Allahın Elçileri Vahiylerden başka bir şey tebliğ etmemiştir Vahiyler aynı zamanda Peygamberlerin tebliğleridir.

Allah Her şeyi ayrıntılı ve eksiksiz olarak açıkladığını bildiriyor, merak ettiklerinide açıklamaktan aciz değildir.

Kitap’ ta hiçbir şeyi eksik bırakmadık.
6-Enam Suresi 38

Andolsun bu Kuran’da her örnekten insanlar için türlü türlü açıklamalarda (sarrafna) bulunduk. İnsanların çoğu ise tanımamakta ayak diretmektedirler.
17-İsra Suresi 89

Biz bu kitabı sana, her şeyin ayrıntılı açıklayıcısı, bir doğruya iletici, bir rahmet, Müslümanlara bir müjde olarak indirdik..
16- Nahl Suresi 89

Kendilerine okunmakta olan Kitab’ı sana indirmemiz onlara yetmiyor mu?
29-Ankebut Suresi 51

Merakına Faydalı olabilecek güzel bir makale altında bağlantı linkide mevcut:

KURAN’DAKİ NAMAZ
Kuran’daki namazın anlaşılması Kuran’a dayalı İslamiyet açısından büyük bir öneme sahiptir. Bunun sebebi mezhepçi zihniyetin; “Sırf Kuran’dan dini anlarsak, namazı nasıl kılacağız? Namazı sırf Kuran’a bakarak kılamayız. Demek ki Kuran dışı kaynaklar lazım...” şeklindeki izahlarıdır. Mezhepçilerin bu soruyu soruş tarzı bile dini anlamadıklarının delilidir. Yapılması gereken, dini anlamadaki metodu belirlemek ve dini ona göre anlamak ve uygulamaktır. Dinin kaynağı belli olduktan sonra metot; dinin kaynağını önümüze alıp namazı, orucu, ahlakı ve din adına her şeyi bu kaynaktan anlamamızdır. Yani namaz da dinin kaynağından anlaşılacaktır. Dinin kaynağı, kafadaki namaz fikrine göre belirlenmeyecektir. Kuran ile namaz adına bilinenler arasında fark varsa, çözüm dinin kaynağını değiştirmek değil, namaz adına bildiklerimizi düzeltmektir. Dinin tek kaynağı olan Kuran’ı elimize aldığımızda, Kuran’ın namaz adına gerekli tüm bilgileri içerdiğini görürüz. Kuran’da en detaylı şekilde anlatılan ibadet namazdır. Fakat bu, günümüzde namaz adına anlatılan her detayın Kuran’da geçtiği manasına gelmez. Mezheplerin teferruatlaştırıcı zihniyeti her konuya olduğu gibi namaza da elini atmış ve Kuran’da, yani dinde, olmayan teferruatlar namaza eklenmiştir.

Kuran’da geçmeyen hususların belli bir şekilde yapılması yanlıştır, bunlar yapılırsa namaz olmaz diye anlamamalıyız. Örneğin ileride göreceğimiz gibi namazda illaki Fatiha Suresi’ni okumak farz değildir. Fakat Kuran’ın ilk suresi olan Fatiha’yı, Kuran’ın bu bölümünü, namazda okumak tabi ki güzeldir. Yani namazda şunu yapmak farz değildir diye belirtmek, o hususa karşı olmak değildir. Sadece Kuran’da geçmeyen bir mecburiyetin farzlaştırılması yanlıştır. Yukarıdaki örneğimizi düşünürsek yanlış, Fatiha Suresi’ni okumak değil, Fatiha Suresi’nin her ayağa kalkışta okunmasının farz olduğunu söylemektir. Kitabımızın bu bölümünü ve diğer bölümlerini okurken lütfen “Bu husus Kuran’ın anlattığı namazda yoktur.” diye söylediğimiz hususlarda bu inceliğe dikkat edin. Kuran’da geçen namaz, hazırlık aşaması olan abdest ve boy abdestinden (gusül) başlayarak şöyledir:

Devamı için Bağlantıyı açmalısın: KURAN�DA İNANÇ KONULARI, NAMAZ, ZEKAT, ORUÇ, HAC | Uydurulan Din ve Kuran'daki Din www.kurandakidin.net

Anladığın manadaki hadislere itibar etmiyorumki yalan yada gerçek olduğuna inanayım?

Bak kendinde diyorsun er geç hesabı sorulacak ancak bu iftira atılmasına maniiii değil. ebu cehil iftira atmak bir yana peygamberin başından aşşağı hayvan pisliği dökmüyormuydu? küfürler etmiyormuydu?

Peygamberi ne sanıyorsun? Tanrımı? peygamber dediğin senin benim gibi bir insandır kaldıki Allaha bile küfür rahatlıkla ediliyor.

Yokkk öyle bir şey demiyorum dememde zaten. Böyle bir zanna nasıl kapıldıysan hataya düşmek üzeresin.

Diğer sözlerin ve paylaşımların için kaldığım yerden devam edeceğim şimdi çıkmam lazım:( kaçtığımı sanıp iftira/çamur felan atmayın emiii...)

Hadi göster bakalım Kur'anda yazıyormu kaç rekat kaç sünnet veya farz namaz kılacağımız yazıyormu aç bakalım var mı Kur'an da.

Ben senin verdiğin ayetleri inkar etmiyorum ama manasını bilmiyorsun mesela Allah'ın ipine sımsıkı sarılın derken ipe mi sarılıyorum var mı böyle bir ip tabiki Kur'ana denmek isteniyor.
Sanki ben inkar ediyorum o siteyi hatırlatırım daha öncede belirttim hala o pisliği temizlemedin?
Bal gibide hadislere uymamız emrediliyor istediğin kadar inkar et.Ama sonucunda ne olacağıda bellidir.
Sitede dikkat ettin mi Hz.İsa Mesih ve Hz.Mehdi başta birçok konu inkar eidliyor.

Hz. İsa'nın Yeryüzüne Dönüşü

Hz. İsa'nın ikinci kez yeryüzüne ineceğine dair işaretler taşıyan ayetler:

Şüphesiz O(isa), kıyamet-saati için bir ilimdir. Öyleyse ondan yana hiç bir kuşkuya kapılmayın ve bana uyun. Dosdoğru yol budur. (Zuhruf Suresi, 61)

Andolsun, Kitap ehlinden, ölmeden önce ona (İsa) inanmayacak kimse yoktur. Kıyamet günü, o da onların üzerine şahit olacaktır. (Nisa Suresi, 159)

Selam üzerimedir; ... öleceğim gün ve diri olarak yeniden kaldırılacağım gün de. (Meryem Suresi, 33)

Devamı...

Bu kadar muhkem ayet var ve 3 kitapta belirtilmiş geleceği eee nasıl inkar ediliyor?
Bırak gözünü seveyim daha fazla saçmalama.
Ben sana şunu net söyleyeyim hadisleri inkar eden müslüman olamaz işte ayetleri verdim Allah cayır cayır yanarlar diyor.
Kur'andaki herşey Allah'ın sözleridir ve insanların ağzından anlatmıştır Allahu Alem.
Bir insan onları yazabilir mi?
Ama Allah sana hidayet versin çünkü büyük bir yanlıştasın hiçkimse ama hiçkimse hadisleri yalanlamaz ilk defa seni görüyorum hayret.
Sorarım hac nasıl yapılır abdest nasıl alınır?Hadi açıkla ayetler var mı?Hac geçiyor ama uygulaması yok

yahu arkadaşlar bişey dicem, konu başörtüsü konusu, yani kadınları ilgilendiren bir konu, aca burada bu konuya yorum yazan kaç tane bayan var çok merak ettim doğrusu,, benim fikrim mi ne_? ben buraya yazmayacağım nasıl olsa bi şekilde saptırılacak... anlamak isteyenlerin avatarıma bakması yeterli..

Bırakın da İslam'ı onu hayatta yaşama
sebebi olarak görenler tartışsın. Ona her fırsatta dil
uzatıp, inançlıyı her fırsatta ezenler gelip
bana dinimin meselesi neymiş ne değilmiş
anlatmasın. Sen oruçla hacla zekatla dinin
tüm unsurlarıyla dalga geç sonra da gel bana
fakirlik felsefesi yap :)

Bırakın da İslam'ı onu hayatta yaşama
sebebi olarak görenler tartışsın. Ona her fırsatta dil
uzatıp, inançlıyı her fırsatta ezenler gelip
bana dinimin meselesi neymiş ne değilmiş
anlatmasın. Sen oruçla hacla zekatla dinin
tüm unsurlarıyla dalga geç sonra da gel bana
fakirlik felsefesi yap :)

Arkadaşın hadislerinin Allah tarafından tasdik edildiğinden haberi yok.Direk Allah söylemiştir yani o sözleri Peygamber vesile olmuştur Allahu Alem.

Benim derdim ona çatmak değil yada çaresizliğini ortaya çıkarmak.Eğer bir insan ben Müslümanım diyorsa benim din kardeşim olmuş oluyor.Şimdi kardeş kardeşi sıkıştırmaz bilirim ama öbür dünyada Allahu bunun sorgusunu yapar ayette geçiyor.Allah zaten insanın içini bilir.Şimdi uyarmasak ki Allah uyarmış olur ben kendimi vesile olarak görüyorum.Ben onu uyarmakla mükellefim.Niye boşuna ahirette böyle zor bir suale tutulsun ki ayette inkar denlerin cehennemlik olacağını bildiriyor dahada ayet vardır yani anlayana bir tane yeter inşaAllah.
Allah korusun ya ahiretten olursa ya cehennemde azap çekerse biz buna nasıl göz yumarız.
Bunun mutlak düzeltilmesi lazım.
Kendisi bana söylemeyebilir burda aktarması mühim değil ama Allah'tan af dilemesi lazım hadis nasıl inkar edilir.Tevbe şart Allahu Alem.

Çünkü hadisleri çıkartırsan dinden hiçbir şey kalmıyor uygulama noktasında çünkü günlük hayatta en çok hadis ışığında hareket ederiz.Arkadaş farkında değil ama uygulama olarak hadisle yatar kalkarız.Bu ne demek eğer haşa hadis iftiraysa İslam'ın tamamı neredeyse hürafe olmuş oluyor.O kadar Alim Müceddid geldi geçti ben hiç böyle birşey duymadım.
İnşaAllah düzelmesini umuyorum.

Evet sonraki postlarında maalesef hadislere karşı
olan tutumu gördüm ve bunu onaylamak mümkün değil.
Yazık, hemde çok yazık..

OOoOoOO konu coşmuş.

Gerekli cevaplar itina ile yanıtlanacaktır , malum yalanları iftiraları çarpıtmaları yapmak çok kolay ama iş gerçeği anlatmak olunca ince eleyip sık dokumak gerekiyor...

İnandığınız yalanlar / iftiralar / hurafeler kurtuluşa götürmez iyice sapıtırsınız ,onun için yazdığınız mesajları ezbere değil düşünerek yazmanız konusunda daha hassas olmanızı , bilmediğiniz şeyleri söylemekten uzak durmaya çalışmanızı temenni ediyorum ....
(Moralim yerinde olursa (kupon tutarsa :) ) aydınlatmaya çalışacağım, moralim kötü olduğunda kalplerinizi kırıyorum bu sefer olmuyor anlayışlı olmanızı iftira/çamur atmamanızı diliyorum...)

Geri