Hadisleri Ben senin anladığın manada anlamıyorum. Senin anladığın manada olan lar Vahiyler den ayrı olanlardır yani Kuranda olmayanlardır bende Kuranda olmayan yani Vahiylerden ayrı olanlara inanmıyorum işte mesele burdan kaynaklanıyor.
Siz Vahiyler ile Peygamber sözlerinin ayrı olduğunu savunuyorsunuz Ben ise Vahiyleri Peygamber sözlerindenden ayırmıyorum. Yaniiiiiii anlayacağın Allahın Ayetleri aynı zamanda Peygamberin sözleridir.
Peygamber Vahiylerden başka bir şey buyurmamıştır Al sana düşünmen için bir Ayet:
De ki: Ben sizi yalnızca vahiy ile uyarıp, korkutuyorum.
21- Enbiya Suresi 45
Sizleri uyarıyorum Vahiyler ile Peygamber sözlerini ayırmayınız, ayırırsanız eğer Eşşek anırdığında selavat getirmeyi islam sanırsınız sapıtırsınız...
Al sana Allahın Ayeti belki biraz düşünürsün :
Nisa 150. Onlar ki Allah'ı ve elçilerini inkar ederler, Allah ile elçilerinin arasını ayırmak isterler, "Kimine inanırız, kimini inkar ederiz!" derler; bu ikisinin (inanmakla inkarın) arasında bir yol tutmak isterler.
Nisa 151. İşte onlar gerçek kafirlerdir. Biz de kafirlere alçaltıcı bir azab hazırlamışızdır!
Allah ile Elçilerini ayırmayın bu yanlışa düşmeyin Vahiyler başka hadisler başka değildir. Allahın Elçileri Vahiylerden başka bir şey tebliğ etmemiştir Vahiyler aynı zamanda Peygamberlerin tebliğleridir.
Allah Her şeyi ayrıntılı ve eksiksiz olarak açıkladığını bildiriyor, merak ettiklerinide açıklamaktan aciz değildir.
Kitap’ ta hiçbir şeyi eksik bırakmadık.
6-Enam Suresi 38
Andolsun bu Kuran’da her örnekten insanlar için türlü türlü açıklamalarda (sarrafna) bulunduk. İnsanların çoğu ise tanımamakta ayak diretmektedirler.
17-İsra Suresi 89
Biz bu kitabı sana, her şeyin ayrıntılı açıklayıcısı, bir doğruya iletici, bir rahmet, Müslümanlara bir müjde olarak indirdik..
16- Nahl Suresi 89
Kendilerine okunmakta olan Kitab’ı sana indirmemiz onlara yetmiyor mu?
29-Ankebut Suresi 51
Merakına Faydalı olabilecek güzel bir makale altında bağlantı linkide mevcut:
KURAN’DAKİ NAMAZ
Kuran’daki namazın anlaşılması Kuran’a dayalı İslamiyet açısından büyük bir öneme sahiptir. Bunun sebebi mezhepçi zihniyetin; “Sırf Kuran’dan dini anlarsak, namazı nasıl kılacağız? Namazı sırf Kuran’a bakarak kılamayız. Demek ki Kuran dışı kaynaklar lazım...” şeklindeki izahlarıdır. Mezhepçilerin bu soruyu soruş tarzı bile dini anlamadıklarının delilidir. Yapılması gereken, dini anlamadaki metodu belirlemek ve dini ona göre anlamak ve uygulamaktır. Dinin kaynağı belli olduktan sonra metot; dinin kaynağını önümüze alıp namazı, orucu, ahlakı ve din adına her şeyi bu kaynaktan anlamamızdır. Yani namaz da dinin kaynağından anlaşılacaktır. Dinin kaynağı, kafadaki namaz fikrine göre belirlenmeyecektir. Kuran ile namaz adına bilinenler arasında fark varsa, çözüm dinin kaynağını değiştirmek değil, namaz adına bildiklerimizi düzeltmektir. Dinin tek kaynağı olan Kuran’ı elimize aldığımızda, Kuran’ın namaz adına gerekli tüm bilgileri içerdiğini görürüz. Kuran’da en detaylı şekilde anlatılan ibadet namazdır. Fakat bu, günümüzde namaz adına anlatılan her detayın Kuran’da geçtiği manasına gelmez. Mezheplerin teferruatlaştırıcı zihniyeti her konuya olduğu gibi namaza da elini atmış ve Kuran’da, yani dinde, olmayan teferruatlar namaza eklenmiştir.
Kuran’da geçmeyen hususların belli bir şekilde yapılması yanlıştır, bunlar yapılırsa namaz olmaz diye anlamamalıyız. Örneğin ileride göreceğimiz gibi namazda illaki Fatiha Suresi’ni okumak farz değildir. Fakat Kuran’ın ilk suresi olan Fatiha’yı, Kuran’ın bu bölümünü, namazda okumak tabi ki güzeldir. Yani namazda şunu yapmak farz değildir diye belirtmek, o hususa karşı olmak değildir. Sadece Kuran’da geçmeyen bir mecburiyetin farzlaştırılması yanlıştır. Yukarıdaki örneğimizi düşünürsek yanlış, Fatiha Suresi’ni okumak değil, Fatiha Suresi’nin her ayağa kalkışta okunmasının farz olduğunu söylemektir. Kitabımızın bu bölümünü ve diğer bölümlerini okurken lütfen “Bu husus Kuran’ın anlattığı namazda yoktur.” diye söylediğimiz hususlarda bu inceliğe dikkat edin. Kuran’da geçen namaz, hazırlık aşaması olan abdest ve boy abdestinden (gusül) başlayarak şöyledir:
Devamı için Bağlantıyı açmalısın:
KURAN�DA İNANÇ KONULARI, NAMAZ, ZEKAT, ORUÇ, HAC | Uydurulan Din ve Kuran'daki Din www.kurandakidin.net
Anladığın manadaki hadislere itibar etmiyorumki yalan yada gerçek olduğuna inanayım?
Bak kendinde diyorsun er geç hesabı sorulacak ancak bu iftira atılmasına maniiii değil. ebu cehil iftira atmak bir yana peygamberin başından aşşağı hayvan pisliği dökmüyormuydu? küfürler etmiyormuydu?
Peygamberi ne sanıyorsun? Tanrımı? peygamber dediğin senin benim gibi bir insandır kaldıki Allaha bile küfür rahatlıkla ediliyor.
Yokkk öyle bir şey demiyorum dememde zaten. Böyle bir zanna nasıl kapıldıysan hataya düşmek üzeresin.
Diğer sözlerin ve paylaşımların için kaldığım yerden devam edeceğim şimdi çıkmam lazım

kaçtığımı sanıp iftira/çamur felan atmayın emiii...)