yeni bir uyeyim...fakat dini konulardaki paylasim ve bakis acilarina bakarak az cok bir fikir edindim kardesimden...ayrica yine paylasimlarindan haklarinda fikir edindigim "cok yildizli" kardeslerinde pozitif bakmasindan dolayi uygunluk arzedecegini dusunuyorum...
hosgorunuze siginirak icimden gecen bir seyleri paylasmak isterim..
İslam ve icerdigi konular bildigimiz veya bilmedigimiz her konudan cok daha hassas ve onemlidir...bir cok konuda hataya mahal vardir ama bu konularda farkedilmeyen veya gozden kacabilecek veya yanlis bir bilgi ve yonlendirme Allah korusun buyuk kulfetler yukler gunah anlaminda...ve İslam salt bir bilgiye dayanan bir din degil aksiyon ve uygulamaya yonelik bir dindir ayni zamanda..yani edinilen bilgi sonrasinda yaşanir...ve yaşatilir...
dini anlatmada elbetteki guzel sozler, fasih ve anlasilir cumleler, ve iyice arastirilmis ve derlenmis bilgi paylasimlarinin yapilmasi hedef kitleye ve katilimciya veya anlattigimiz kisiye fayda vermesinde onemli faktordur...hedefimiz faydali olmak bir kisinin iyi olmasina vesile olmak ve iyiye yonlendirmek oldugu iicindir ki bizi bu faktorlere dikkat eder gerekli kisisel tedbirlerimizi aliriz...bilgi ve becerileri artirir gerekli arastirmalari yapariz en ince ayrintilarina kadar..ama tum bunlara ragmen yinede kisilerin veya kitlelerin yonlenmedigini gorebiliyor islam ve meselerinde hareketlenmedigini musahade edebiliyoruz.....elbetteki hidayet sadece allah'a aittir..fakat gercek olan bir sey daha vardirki "yaşamayan yaşatamaz" ben bunun cok onemli oldugunu dusunuyorum yazimin basindada belirttigim gibi...bilgilerimiz dogrultusunda gunluk hayatin her alaninda elimizden geldigince islam'i yasamaliyiz...bunu ne kadar iyi yasar isek o kadar faydamiz dokunur vesilemiz ile bir cok kisi dogruya yonlenir...ve islam kisilerde bu samimiyeti ister..
ornek verecek olursak namaz kilmayan birinin bir baskasini namaza tesvik etmesi,yalan soyleyen birinin yalan soylememeyi tesvik etmesi, zina yapan kisinin zina yapmamayi tesvik etmesi v.s....kendi ic dunyamizda ve gunluk uygulamarda yapmadigimiz bir seyi ozelliklede dini konularla ilgili olanlari kisilere tesvik ettirmek asla islamin istedigi ve ongordugu karakteristik bir ozellik degildir...
bunu gunluk hayattada yasiyoruz bir imam dusunun ki bir cok buyuk gunah isleyip ertesi gunku vaazinda bunlarin haram oldugundan ve kacinilmasi gerektiginden bahsediyor olsun..ve bunu surekli yapsin..bu imami bilen kisiler olarak ne kadar bu kisiye sevgi ve saygi veya itibar edebilirizki..yillardir haberlerde nice hocalar veya buna benzer vasiftaki insanlari hep gorduk...rezil kepazelikleri yetmiyormus gibi birde saklabanlik yaptilar...ve tum itibarlari bitti gitti...
“Ey iman edenler! Yapmadığınız bir şeyi niçin söylersiniz?...(Saf Suresi Ayet-2) ayeti kerimeside muminlere bir uyari anlaminda kur'anda vardir...
bu noktada adult konusuna gelince..kardesimin bu konuyla ilgili olarak yanlis yaptiginin mutlaka farkindadir buna inaniyorum...
ama kardesimin hem mod olupta hemde adultta takilmasini istemem hosda karsilamam..yoneticilik vasfi vardir cunku...uzerindeki yuk bunu gerektirir...bilen kisilerinde din islam basligi altinda pekte itibar edecegini zannetmem..aksine malzeme olur ve gereksiz tartismalar cikabilir...crazyboy kardesim bu konuya lutfen dikkat et...
buradaki amacim yeni bir tartisma ortami olusturmak degil ciddi ve mukaddes olan bir konu uzerinde daha saglikli ve bilincli haraket edebilmeyi saglamaktir... yazdigim konular ile ilgili soru isareti olan kardesler pm den arzu ederlerse mesaj atabilirler...orada tartisabiliriz... genelde tartismak kafalari karistirabilir belki...
sevgi ve saygiyla kardesler...