Köy koruyuculuğu nereye gidiyor

kenan usta

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar belki gündem dışı olacak ama Ben doğu ve güney doğudaki köy koruyuculuğuna değinmek istiyorum

Ben adanadayım bilirsiniz doğunun almanyası derler adanaya
yüzde 35 doğu kökenli oldu adananın Çoğu iyi insanlar

Ama buraya zorunlu göç le geldiklerini söylüyorlar VE Türkiyenin dört bir yanına
Sebebi PKK

Dediklerine göre devlet o zaman 2 seçenek vermiş

Ya koruyucu olursunuz ya burdan gidersini. Gitmezseniz sizde PKK lı sayılacaksınız
Tabi PKK nın çok olduğu bölgelerde olmuş bu olaylar
Doğudaki AĞALAR yerlerinden kımıldamamış olan köylülere olmuş

Doğulu gariban fakir dar gelirli çok arkadaşım var onlara hep şu soruyu sordum
Yaw siz hiç orda çalışmadınızmı eviniz tarlanız yokmu diyorum
OLURMU VAR TABİ DİYORLAR
e niye çalıştırmıyorsunuz diyorum
NASIL GİDEK DİYORLAR
KORUYUCULAR EKİP YİYORLAR DİYORLAR
VE DEDİKLERİNE GÖRE KORUYUCULUĞU İLK KABU EDENLER GİTMEK İSTEMEYENLERİ PKK LI DİYE ÖLDÜRÜP ASKERLERE VERMİŞLER

YANİ ELLERİNDE SİLAH VE DEVLET YETKİSİ VUR ALLAH VUR

EE satın malı mülkü diyorum SANAMI SATAK KİM ALACAK DİYORLAR

Tabi hükümet TÜRBAN MUHABBETİYLE ORTALIĞI UYUTYOR

E NE OLACAK BU MİLLET

HİÇ GERİ GİTMEYECEKMİ YUVALARINA

VE EN ÖNEMLİSİ GİTTİKLERİNDE BU KORUYUCULUK NE OLACAK

VE ONDAN DA ÖNEMLİSİ PKK İLE ÇOĞU İŞ BİRLİĞİ YAPIYORMUŞ
DEVLET BU ADAMLARA SİLAH VE MÜHİMMAT VERİYOR MAAŞ VERİYOR
NİYE 15 20 30 VE BİNLERCE ASKERİMİZ ŞEHİT OLURKEN BİNDE BİR BİRKAÇTANE KORUYUCU ÖLÜYOR

Belki içinizde ailesi koruyucu olanlar vardır Lütfen yanlış anlamayı arkadaşlar BEN BİLDİKLERİMİ YAZDIM BURDAN SICAĞI SICAĞINA MUHABBET ETTİĞİM ARKADAŞLARDAN DUYDUKLARIMI YAZDIM

SİZLERİNDE BİLGİ VE GÖRÜŞLERİNİ BEKLİYORUM

Koy Koruyucuları Terörle Mücadelede Önemli Bir Unsur Fakat Aynı Zamanda Zararlı Bir Unsur Olmustur...Köy Korucularının Arasında pkk'nın adamları kuskusuz vardır...Ben Dağlarda Teröristlerin Yaşadığı Koşullar Gibi Bir Birlik Oluşturulmasından Yanayım

bence bu köy koruyucuları katıksız terörist bunlara ne diye güveniyo Tsk anlamıyorum

Koy Koruyucuları Terörle Mücadelede Önemli Bir Unsur Fakat Aynı Zamanda Zararlı Bir Unsur Olmustur...Köy Korucularının Arasında pkk'nın adamları kuskusuz vardır...Ben Dağlarda Teröristlerin Yaşadığı Koşullar Gibi Bir Birlik Oluşturulmasından Yanayım

Kardeş yanasında sonra bunlarda ayrı bir terör örgütü olarak çıkmasınlar karşımıza

Evet bizimde köyümüz bu koruculuk sistemi yüzünden tam 12 sene kapalı kaldı. Yakıldı yıkıldı harap viran oldu. Peki sebep?
Eğer bir insan suçluysa hukuk devletlerinde hakim karşısına çıkarır hesap sorarsın ve cezasını çeker yok öyle değilse neden köyünden çıkarıyorsun adamı?
Ben kendi adıma söylüyorum eğer biz terörist idiysek neden bizi hakim karşısına çıkarmadılar ve hesap sormadılar?
Tam tersine eğer biz suçsuz isek neden bizi köyümüzden çıkardılar?
Askerin, polisin görevi nedir? Ülkeyi korumaktır her türlü iç ve dış tehlikeye karşı.
Neden koruculuk? Onuda Tansu Çiller'e sormak lazım...
Ben şu anda köyümden 1000 km uzakta bir şehirdeyim istesemde bu saatten sonra köyüme gidemem çünkü yapacak birşeyim kalmadı...

bilmiyorum bu olayların içinde olan birisi olarak bu kadar belirgin durumlar olduğunu düşünmüyorum

bu adamlar devletin verdiği yetki ve silahla kendi düşmanlarını bile sindirmiş haraç almış hatta zorla köylerinden insanları sürmüşlerdir orduya gram faydası yok külfetleri ise ağardır bence derhal ellerinde ki yetki ve silahlar alınmalı

Yavv arkadaşlar düşünün doğu ve güney doğu bomboş

Ülkedeki bu işsizlik sorununun bence bununla çok büyük bir ilg,s, var

Herkesi düşünmeye davet ediyorum.
Acaba Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde binlerce köy neden boş?
Bu kadar işsizlik nasıl çözülecek.

yav bir ara tekrar göç yapılacak diyorlardı ama bu kadar insa nasıl gider geri burda hayat kurdular ve orda ki imkanlar çok kısıtlı iş yok Burda garsonluk veya inşaat veya pazarcılık yapan adam orda ne yapacak

sen doğuyu gördünmüki hiç konuşuyorsun ben 9 yıldır doğuda onlaral görev yapıyorum,bence sende doğulusun adanalı değilsin .bilmedigin konularda cahilce konuşma arkadaşım,ben izmirliyim ve seninde doğulu olduğuna inanıyorum

sen doğuyu gördünmüki hiç konuşuyorsun ben 9 yıldır doğuda onlaral görev yapıyorum,bence sende doğulusun adanalı değilsin .bilmedigin konularda cahilce konuşma arkadaşım,ben izmirliyim ve seninde doğulu olduğuna inanıyorum

Ben adanalıyım Fellahım yani suriye kökenli arap alevisiyim doğulu çok arkadaşım var doğulu olsam utanmam söylerdim utanılacak ne var bunda

Bildiğin birşey varsa bu konu hakkında ADAM GİBİ SÖYLE

Adam gibi konuş cahil sensin BEN DE SENİN KORUYUCU OLDUĞUNA İNANIYORUM KAÇTANE MAHSUM İNSAN ÖLDÜRDÜN

KAÇ BEBEK KATİLİ PKK LIYA MERMİ SATTIN

KAÇ DÖNÜM SENİN OLMAYAN TARLA İŞLETİYON

KAÇ ŞEHİDİMİZİ PUSUYA DÜŞÜRMESİ İÇİN PKK LILARA HABER VERDİN

yok bunları koruyucular yapmıyor diyorsan bildiğini adam gibi yaz

biz burda fikir alış verişinde bulunuyoruz

DOĞULU BATILI AYIRARAK SENİN ĞİBİ ÜLKEYİ BÖLMÜYORUZ

İZMİRLİYMİŞ

KORUYUCUMUSUN KOÇUM SEN

korucuların yusde 85,i pkk ile görüşüyo,pkkdan harclığını alıyo gelene gecene eywallah diyo

bence bu köy koruyucuları katıksız terörist bunlara ne diye güveniyo Tsk anlamıyorum

Taraf gazetesi okuru gibi TSk ya laf atmayın.Onlar bizden daha iyi biliyorlar.Merak etmeyin.

Bu konuyu açtığım günden bu güne en az 35..40 şehit verdik

Kaç koruyucu öldü peki

Halbuki koruyucu PKK nın girdiği yattığı dağları çevrelerini bildiği için maaş alıyor Çatışmalarda hiç gözükmüyorlar

Vallahi ne yaptıklarını alamıyorum
Odeğilde yarın ihtiyaç kalmadımı bunlara başımıza diklenmesinler yeni bir örgüt olarak

Dürüstçe söyleyeyim. Kürtlere güvenmiyorum. İster koruyucu olsunlar isterlerse mecliste bulunsunlar. Ve batıya olan göçlerin hep karşısındayım. Burada işsizlik ve beraberinde suç oranı arttı. Batı kültürümüzün içine edildi. Kürt erkekleri kızlara, kadınlara sarkıntılık edip, tacizde hatta tecavüzde bulunuyorlar. Bir de terörü şehirlerimize taşıdılar.Bunlar hoş şeyler değil. Devlet geri göçle buraya yerleşenleri göndermeli.

Dürüstçe söyleyeyim. Kürtlere güvenmiyorum. İster koruyucu olsunlar isterlerse mecliste bulunsunlar. Ve batıya olan göçlerin hep karşısındayım. Burada işsizlik ve beraberinde suç oranı arttı. Batı kültürümüzün içine edildi. Kürt erkekleri kızlara, kadınlara sarkıntılık edip, tacizde hatta tecavüzde bulunuyorlar. Bir de terörü şehirlerimize taşıdılar.Bunlar hoş şeyler değil. Devlet geri göçle buraya yerleşenleri göndermeli.

Söylediklerinde doğruluk payı var elbette ama kürtler diyerek bu ırkı ayırmayalım bence

Çünkü hep bu yolu kullanarak bazı şerefsizler PKKyı doğurdu:goz:

Geri