Yazı için saygı çerçevesinde yorum yapan tüm arkadaşlara teşekkür ederim öncelikle.
Bu yazarın ırkı olduğunu söyleyen arkadaşlara da şunu sormak isteriyorum; teröre 30 binin üzerinde şehit vermiş bir ülkenin vatansever bir bireyi azıcık da olsa milliyetçi olmayıp ne yapsın?
Etki tepkiyi doğurur, doğanın kanunudur bu. Bazı kürtler, ülkemizin ekmeğini yiyip, suyunu içip, ülkesine ihanet ediyor. Turgut Özal örneğinde olduğu gibi başbakan bile olabiliyorken, bize ayrımcılık yapılıyor deyip kazan kaldırıyor. Yazar da bunlara ikiyüzlü diyorsa, bunda tuhafsanacak ne var?
Ben batıda yaşayan bir vatandaş olarak, doğuda yaşıyan kürtlerin % 90 oranında kaçak olarak kullandığı elektiriğin faturasını ödüyorum. Hiçte kalkıp isyan etmiyorum. O bölgeye yapılan yatırımların parası benim ödediğim vergilerden çıkıyor, kalkıpta neden oraya yatırım yapıyor devlet diye sormuyorum. O topraklarda benim ülkeme ait. Doğu Karadeniz kökenli bir insan olarak, benim memleketimde de doğa koşulları sebebiyle çeşitli imakansızlıklar mevcut ama kalkıp da devlete kafa tutmuyorum.
O zaman ben de soruyorum; bu isyan niye, bu isyan kime? Köpek bile önüne konan bir tasa kuru ekmeğe duacı iken, bu hıyanet niye?
Bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bunları sorabilmek benim hakkım.