kitaptaki olay şifre

tiran

New member
Reaction score
0
dan brown dijital kale kitabının son sayfasındaki şifrenin ne olduğu konusunda bilgisi olan varmı yada o bir şifre mi yardımlarınızı bekliyorum

Arkadaşım ben de bayağı kafa yordum işin içinden çıkamadım. Şimdi Da Vinci Şifresi ile Dijital Kale'yi yeniden okuyayım diyorum. Takıldı kafama. Çözmezsem rahat edemeyeceğim :)

WE ARE WATCHING YOU yazio ing çevirisinde turkcede de GOZUMUZ USTUNUZDE olarak ceverilmis ama direk çevirenler copy paste yapmıslar peh!

Ha bi de kitaptaki sezar ın sifreleme tekniği war ya onu kullanın çözmek için sayıları assaa doru yaziosunuz ya ondan kitapta bilgi war onun için

Dijital Kale nin son sayfa sındaki şifreyi çözdüm

ama kitabı henüz okumamış olanlar vardır. onlar aşağıdaki rakamlara bakmasınlar o zaman

hemen açıklayayım şöyle ki;
85-G
114-Ö
125-Z
105-Ü
56-M
105-Ü
125-Z
105-Ü
3-S
21-T
105-Ü
48-N
105-Ü
125-Z
2-D
36-E

günlerce düşündüm ama önümdeki kitaptaymış şifreler
o her sayı kitaptaki bölümlerin sayısı. kitaptaki toplam bölüm sayısına bir de sayılara bakınca dank etti. :2:
hatta önce 4x4 sezar şifresi diye düşündüm ama gerek kalmıyor tablo yapmaya.

şifrenin çözülmüş hali bu: gözümüz üstünüzde
ee bu ne anlama geliyor derseniz Tankando'nun sevdiği bir laf vardı: "Bekçilere kim bekçilik edecek" Sanırım bu cümleye bir gönderme yapılmış. benim tahminim bu ama emin değilim.

"BİR FORUMDAN ALINTIDIR"

güzel bir paylaşım dün gece iki saat uğraştım onu çözmek için sağol

herhangi bir şifre programına gerek yok sadece yazan sayıların olduğu bölümlere bakın ve ilk harfleri kullanın şifre o! diğer arkadaşların dediği gibi gözümün üzerinizde çıkıyor.

bence tankadoya deilde DÜNYAYA bi gönderme var

dan brown aşırı milliyetçi bi insan zaten kitaplarından anlamamk mümkün deil.

Dünyaya olan bir gönderme var diorum çünkü 'bekçilere kim bekçilik edicek' sözüyle pek uyuşmuo yani sürekli bi kısır döngüden bahsedilio. . .

Arkadaşlar,ilk kitapta "gözümüz üstünde" derken masonların o ünlü lafı geliyo aklıma...Hatırlarsanız 100usd'nin üstünde "gören göz" var...Farmasonların kullandığı bir tabir bu...Anlayamayanlar için "Büyük Hazine" isimli filmi izlemelerini öneririm.

"BİR FORUMDAN ALINTIDIR" bu alıntı antoloji.com dan mıydı? bide 100usd değilde sanki 1usd nin üzerindeydi o işaret??

ban kitabı okudum bittim zaten walla hale greyin öldürülmesi çok üzüldüm ama neyse artık hak ettiği de olduydu yani kıza asılmalar felan herneyseyazarın diğer tüm kitablarını okuycam şimdik yalnız bende artık bir kriptoloji manyağıyım her ne kadar ıq yetmesede

ben o kitabı okumamıştım , ama anlattıklarınızdan etkilendim :D

gözümüz üstünüzde derken dmek istediği şu american dolarındaki piramit we üzzerinde göz resmi warya onu kastediyoo.daha sırrını hiç bi kitabında acıklamamıstır piramit ve üzrinde göz daha dogrusu piramitin uc kısmı kesik ve içide göz resmi war:D

çok saol ya bende onu bulmak için 2 gün kafamı yordum çok saol :D

Geri