3 Güzel Soru gördm çk güzller ve yeni olduğu yazıyordu soruların inş yktur.Araadım bulamadım varsa özür dilerim
soru 1
odamda cekmeceleri karistirirken 2 saat buldum. Saatleri dogru zamana getirip birini sol birini sag elime takdigim anda bir telefon geldi. (ucununde ayni anda oldugunu varsayalim) 1 saat sonra sol saat 1 dakika ileri, sag saat 2 dakika geri kalmisti. Ertesi sabah sol saat 7 iken, sag saat saat 6 yi gosteriyordu. telefon kacta calmisti ?
soru 2
2 istasyon var A ve B mesafe 52,5 km. ilk tren A dan sabah 6 da ve sonra her 10 dakikada bir tren kalkıyor. Tren B ye varinca yolcularini bosaltip B ye varışından 7.5 dakika sonra A ya geri hareket ediyor. Trenlerin hizi 60 km/saat. Siz A istasyonundan 7:10da trene biniyor, B ye gidiyor ve aynı trenle A ya geri dönüyorsunuz. Yolda kac trene rastlarsınız?
soru 3
ucakla yolculuk ediceksiniz. Elinizde 1.5metre boyunda bir florasan lamba oldugunu farzedelim (yada bir cubuk diyebiliriz) ucaga boyutlari 1 metre olan esyalar alinmaktadir. seklini degistirmeden ve kirmadan yukunuzle birlikte ucaga nasil binersiniz
Cvplarınızı bekliorum arkadşlar bnde 1 soruyu çözemedm bunların içindee... :saskin
Tşkr yeter:goz: