Meclis Başkanı neden tertemiz biri olmalıdır!
Meclis Başkanı neden tertemiz biri olmalıdır!
Bana da hep “hatırlatma yazısı” yazmak görevi düşüyor. Eski Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’in “arsa kovalama girişiminde bulunduğu” haberleri vardı.
Hatırlayın!
8 sütuna manşet olmuştu.
Nefsini zaptedememişti.
Arsa kovalamıştı.
Bakan, basına yakalanmıştı!
AKP’li Akfırat Belediye Başkanı Hilmi Yıldız, (skandal ortaya çıkınca önce partiden atıldı sonra da hapse girdi) aralarında oğlunun ve eski belediye yöneticilerinin bulunduğu 25 kişiyle birlikte ihaleye fesat karıştırmak, irtikap, evrakta sahtecilik, tehdit, adam yaralama, yağma iddialarıyla tutuklanmıştı. Onun başkan olduğu günlerde AKP’li Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, vekâletname göndererek, “benim için Akfırat’ta arsa satın al” demişti. AKP’li Belediye Başkanı da ona 150 bin dolara 1.5 dönümlük bir arsa bulmuştu.
Hatırlayın!
Bakan ne demişti?
Vekâlet verdim, doğrudur.
Ama arsa pahalı geldi.
Almadım demişti.
Al sana işte; unutturan zalim zaman: Adaleti kovalarken “arsa da kovaladığı” ortaya çıkan eski Bakan Mehmet Ali Şahin, şimdi iktidar partisi AKP’den Meclis Başkanı adayı gösterildi. Meclisimizin yeni başkanı muhtemelen iki-üç gün sonra Mehmet Ali Şahin olacak.
Tesadüfe bak!
Zamanın zalimliğine tanık ol!
Mehmet Ali Şahin’in Meclis Başkanı olacağı günlerde “vekâletname verip” arsa kovalattığı Akfırat Beldesi’nin eski Belediye Başkanı Hilmi Yıldız ve oğlu ile birlikte belediyenin 25 çalışanının “irtikap-yolsuzluk davası” da görülmeye başlandı. Bu davadan yargılanmakta olan belediye muhasebecisi Şahin Yiğit, Mahkeme Başkanlığı’na 31 sayfalık “etkin pişmanlık” dilekçesi verdi.
Muhasebeci anlatıyor.
Neler anlatıyor!
“(...) Belediye Başkanı’nın oğlu Enes Yıldız, bana içeriği yazılı olmayan “doğrudan temin dosyası” açmamı istedi ve 30 bin YTL (30 milyar lira) belediye parasını aldı. (Okura not: “İçeriği belli olmayan doğrudan temin listesi” demek, ihale açmadan belediye parasıyla mal ve hizmet almak demektir.) Bu 30 milyar liraya kabzası altın bir silah alındı... Bakan Mehmet Ali Şahin, yanında eski milli takımlardan sorumlu Futbol Federasyonu üyesi Ayhan Bermek’le birlikte belediye binasına geldiler, saat 18.00’di, Fenerbahçe maçı varmış, maça gideceklerdi. Başkan’ın oğlu Enes Yıldız, altın kabzalı tabancayı Bakan Mehmet Ali Şahin’e hediye olarak verdi... Sonra Maltepe İlçesi sahil yolu üzerinde bulunan Ünlüer Gurme Lokantası’na gidildi... Yemek yenildi, bu yemeğin parası da 110 bin YTL (110 milyar lira) tutmuştu, bu parayı da AKP İlçe Başkan Yardımcısı Alican Taşçı, Belediye Başkanı’nın talimatıyla benden isteyerek aldı, lokantaya yemek parası ödedi. (...)”
Pişman olmuş muhasebeci!
Anlattıkça açılıyor.
Açıldıkça neler anlatıyor:
Müteahhide emir yollandı, villalardan biri akrabaya tapulandı. Hapishanede volta atarken Akfırat’ın AKP’li eski Belediye Başkanı, “Adalet Bakanı’na villa verdik, bize sahip çıkmadı” diye tutarlı-tutarasız mağduriyet avunmasına girdi.
Dilekçe böyle uzuyor.
Ben ne diyebilirim:
Yiyin beyler yiyin!
İştahınız bol olsun!
Konuşun beyler konuşun.
Pişmanlığınız fayda versin.
Fakat Meclis Başkanımız da bu dönemde tertemiz biri olsun. Neden diye soracak olursanız; demokratik açılımlar önem kazandı, demokrasi çıtasını yükseltecek de; ordu değil-polis değil-yandaş yalaka basın da değil; Meclis yükseltecek.
Haberiniz olsun.
KAYNAK: http://haber.gazetevatan.com/haberd...05.08.2009&Newsid=252385&Categoryid=4&wid=108