Meclis Başkanlığı Seçimi [ Tek Başlık ]

hectorxl

New member
Reaction score
0
8533706.gif

AKP, TBMM Başkanlığı'na Mehmet Ali Şahin'i aday gösterme kararı aldı.

Başbakan Erdoğan Başkanlığında toplanan AKP MYK toplantısında Adalet Eski Bakanı Mehmet Ali Şahin'in aday gösterilmesi kararı alındı.

Daha önce aday olduğunu açıklayan Salih Kapusuz toplantı sonrası yaptığı açıklamada “Mehmet Ali Şahin’in adaylığı hayırlı olsun. Parti olarak tek aday gösterme kararı aldık” dedi.

Kaynak

haydaa kardeşim şöyLe yüzüne bakınca nefret duymayacağın bi adam yok mu şu partide AbduLLah GüL gibi.. öyLe adam buLup koysunLar..

zaten kabineden alırken belliydi böyle bir konuma getirecegi bence.

şaşırtıcı bir karar olmadı
Hatta hatırlıyorum da şöyle bir hafta öncesine kadar öncesinde Şahin sanki meclis başkanıymışcasına açıklamalar yapıyordu :)

hayirli ugurlu olsun..ALLAH serefli namuslu tertemiz bir insan olarak bu gorevi surdurmesini saglasin

Meclis Başkanlığı Seçimi

meclis.jpg

AK Parti'nin Meclis Başkanlığı için Mehmet Ali Şahin'i aday göstermesinin ardından muhalefet partileri de kendi adaylarını belirledi. Bugün yapılacak ilk tur seçiminde 5 aday yarışacak.

Meclis Başkanlığı seçimi için ilk tur oylaması bugün yapılacak. AK Parti, başvuru süresinin son gününde eski Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'i aday gösterdi.

Köksal Toptan dışında bir aday belirlemesi üzerine muhalefet partileri de kendi adaylarını belirledi. CHP 'nin adayı İstanbul Milletvekili İlhan Kesici oldu. MHP'de

Sakarya Milletvekili Münir Kutluata'nın adaylık dilekçesi, partili milletvekilleri tarafından iletildi. DTP'nin adayı ise Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan oldu. Tunceli

Bağımsız Milletvekili Kamer Genç ile birlikte Meclis Başkanlığı seçimi için iktidar partisi dışında resmen başvuru yapan adayların sayısı 5'e ulaştı.

GİZLİ OYLAMA YAPILACAK

TBMM Danışma Kurulu, sabah saatlerinde toplanarak Meclis Başkanı seçimine ilişkin öneriyi değerlendirecek.

Genel Kurul, saat 15.00'te toplanarak, Meclis Başkanı'nın seçimi için öngörülen turlara başlayacak. TBMM Başkanı seçimi gizli oyla yapılacak.

Seçimi Köksal Toptan yönetmeyecek. Başkan seçilebilmek için ilk iki turda üye tam sayısının üçte 2'sinin oyu (367), üçüncü turda salt çoğunluk (276) aranacak.

Üçüncü turda salt çoğunluk sağlanamazsa, bu turda en çok oyu alan 2 aday dördüncü turda yarışacak. Dördüncü turda en fazla oy alan aday, başkan seçilmiş olacak.

kaynak

yorumlarınız ve haberleriniz için tek başlık olmasını istedim..uygun değilse modlar değiştirebilir..
iyi forumlar..

Muhalefet Desteklese Kamer Genç Olur Diyecem Ama Kendi Adamlarını Geçirmek İçin Desteklemezler Tek Başına Muhalefeti.. Mehmet Ali Şahin Seçilecek Gene Cumhurbaşkanlığı Seçimindeki Gibi...

muhalefet desteklese kamer genç i mi destekler yahu..ilhan kesici desteklenirse muhalefetin yükselen sesi olabilir aslında ama dediğin gibi sayı çoğunluğu hep bunların işine yarıyor hep dedikleri oluyor sonuçta..aynı sonuç yine olucak işte süpriz beklemiyorum ben açıkcası...

Peki meclis başkanlığı seçimiyle ilgili konuları bu tek başlıktan paylaşalım iyi forumlar.

Şahin DTP'yle sarmaş dolaş!

AK Parti'nin TBMM Başkan adayı Mehmet Ali Şahin oylama öncesi destek turuna çıktı. Ama sadece DTP ile kucaklaştı.

98761.jpg

TBMM Başkanı Adayı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mehmet Ali Şahin, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ile bir araya geldi. DTP'de çok sıcak karşılanan Şahin aynı şekilde karşılık verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın DTP'ye randevu vermesinin ardından, Şahin'in bu samimi görüntüleri vermesi ilginç bir rastlantı oldu.

DSP ile de görüşecek olan Şahin'in randevu defterinden CHP ve MHP yok. Çünkü iki parti de randevu vermedi.

Şahin, Türk'ü, TBMM'deki makamında ziyaret etti. 15 dakika süren görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan Şahin, Ahmet Türk ile yararlı bir görüşme yapma imkanı elde ettiklerini söyledi.

Türk'e, Meclis Başkanlığı görevinin kendisine verilmesi halinde, nasıl bir başkan profili çizeceğini, hangi ilkeler çerçevesinde görev yapacağını anlattığını bildiren Şahin, ''Tabii en önemlisi de Meclis Başkanından beklentilerinin ne olabileceğini, kendilerinden öğrenmek istedim. Eksik olmasın, bu konuda detaylı bir şekilde bilgilendirdiler. İstifade ettim. Kendilerinin ortaya koymuş olduğu düşünceleri de almış olarak buradan ayrılıyorum. Bana göre son derece verimli bir görüşme olmuştur'' diye konuştu.

CHP VE MHP RANDEVU VERMEDİ

Mehmet Ali Şahin, CHP'den dün akşam randevu istediğini belirterek, ''Ancak kendileri, bugün programlarının çok yoğun olduğunu, ayrıca grup toplantılarının da bulunduğunu ifade ettiler. Bugün bir görüşme imkanının olamayabileceğini söylediler. Ben de buna saygı duydum'' dedi.

Şahin, MHP'den ise randevu talebine bir dönüş yapılmadığını bildirdi.

''EKSİKLİKLERİ DİLE GETİRDİK''

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk de Şahin'le görüşmelerinde, bütün gruplara eşit adil yaklaşım konusunda beklentilerini dile getirdiklerini söyledi.

Bugüne kadarki uygulamalarda, grup olarak bazı sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden Türk, ''Meclis Başkanının siyasi parti gruplarıyla ilişkilerindeki eksiklikleri dile getirdik. Beklentimiz odur ki eşit, adil bir başkanlık anlayışının Parlamentoda gerçekleşmesi, yine halkın iradesiyle seçilmiş parlamenterleri gerçekten savunacak, kendi Meclisini savunacak bir duruşun ortaya koyulması beklentilerimizi dile getirdik. Kendilerine başarılar diledik'' diye konuştu.

Türk, DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'ın da Meclis Başkanı adayı olduğunu hatırlatarak, ''Parlamentonun iradesini, saygınlığını esas alacak adil, eşit yaklaşımı gösterecek bir başkanı görmek istiyoruz'' değerlendirmesinde bulundu.

1.20090804142812..jpg

2.20090804142823..jpg

3.20090804142833..jpg

4.20090804142844..jpg

5.20090804142854..jpg

KAYNAK

muhalefet desteklese kamer genç i mi destekler yahu..ilhan kesici desteklenirse muhalefetin yükselen sesi olabilir aslında ama dediğin gibi sayı çoğunluğu hep bunların işine yarıyor hep dedikleri oluyor sonuçta..aynı sonuç yine olucak işte süpriz beklemiyorum ben açıkcası...

destekler demiyorum desteklese diyorum.. ayrıca herşey ortada... kimin kazandığı...

Meclis Başkanı neden tertemiz biri olmalıdır!

Meclis Başkanı neden tertemiz biri olmalıdır!

Bana da hep “hatırlatma yazısı” yazmak görevi düşüyor. Eski Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’in “arsa kovalama girişiminde bulunduğu” haberleri vardı.

Hatırlayın!

8 sütuna manşet olmuştu.

Nefsini zaptedememişti.

Arsa kovalamıştı.

Bakan, basına yakalanmıştı!

AKP’li Akfırat Belediye Başkanı Hilmi Yıldız, (skandal ortaya çıkınca önce partiden atıldı sonra da hapse girdi) aralarında oğlunun ve eski belediye yöneticilerinin bulunduğu 25 kişiyle birlikte ihaleye fesat karıştırmak, irtikap, evrakta sahtecilik, tehdit, adam yaralama, yağma iddialarıyla tutuklanmıştı. Onun başkan olduğu günlerde AKP’li Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, vekâletname göndererek, “benim için Akfırat’ta arsa satın al” demişti. AKP’li Belediye Başkanı da ona 150 bin dolara 1.5 dönümlük bir arsa bulmuştu.

Hatırlayın!

Bakan ne demişti?

Vekâlet verdim, doğrudur.

Ama arsa pahalı geldi.

Almadım demişti.

Al sana işte; unutturan zalim zaman: Adaleti kovalarken “arsa da kovaladığı” ortaya çıkan eski Bakan Mehmet Ali Şahin, şimdi iktidar partisi AKP’den Meclis Başkanı adayı gösterildi. Meclisimizin yeni başkanı muhtemelen iki-üç gün sonra Mehmet Ali Şahin olacak.

Tesadüfe bak!

Zamanın zalimliğine tanık ol!

Mehmet Ali Şahin’in Meclis Başkanı olacağı günlerde “vekâletname verip” arsa kovalattığı Akfırat Beldesi’nin eski Belediye Başkanı Hilmi Yıldız ve oğlu ile birlikte belediyenin 25 çalışanının “irtikap-yolsuzluk davası” da görülmeye başlandı. Bu davadan yargılanmakta olan belediye muhasebecisi Şahin Yiğit, Mahkeme Başkanlığı’na 31 sayfalık “etkin pişmanlık” dilekçesi verdi.

Muhasebeci anlatıyor.

Neler anlatıyor!

“(...) Belediye Başkanı’nın oğlu Enes Yıldız, bana içeriği yazılı olmayan “doğrudan temin dosyası” açmamı istedi ve 30 bin YTL (30 milyar lira) belediye parasını aldı. (Okura not: “İçeriği belli olmayan doğrudan temin listesi” demek, ihale açmadan belediye parasıyla mal ve hizmet almak demektir.) Bu 30 milyar liraya kabzası altın bir silah alındı... Bakan Mehmet Ali Şahin, yanında eski milli takımlardan sorumlu Futbol Federasyonu üyesi Ayhan Bermek’le birlikte belediye binasına geldiler, saat 18.00’di, Fenerbahçe maçı varmış, maça gideceklerdi. Başkan’ın oğlu Enes Yıldız, altın kabzalı tabancayı Bakan Mehmet Ali Şahin’e hediye olarak verdi... Sonra Maltepe İlçesi sahil yolu üzerinde bulunan Ünlüer Gurme Lokantası’na gidildi... Yemek yenildi, bu yemeğin parası da 110 bin YTL (110 milyar lira) tutmuştu, bu parayı da AKP İlçe Başkan Yardımcısı Alican Taşçı, Belediye Başkanı’nın talimatıyla benden isteyerek aldı, lokantaya yemek parası ödedi. (...)”

Pişman olmuş muhasebeci!

Anlattıkça açılıyor.

Açıldıkça neler anlatıyor:

Müteahhide emir yollandı, villalardan biri akrabaya tapulandı. Hapishanede volta atarken Akfırat’ın AKP’li eski Belediye Başkanı, “Adalet Bakanı’na villa verdik, bize sahip çıkmadı” diye tutarlı-tutarasız mağduriyet avunmasına girdi.

Dilekçe böyle uzuyor.

Ben ne diyebilirim:

Yiyin beyler yiyin!

İştahınız bol olsun!

Konuşun beyler konuşun.

Pişmanlığınız fayda versin.

Fakat Meclis Başkanımız da bu dönemde tertemiz biri olsun. Neden diye soracak olursanız; demokratik açılımlar önem kazandı, demokrasi çıtasını yükseltecek de; ordu değil-polis değil-yandaş yalaka basın da değil; Meclis yükseltecek.

Haberiniz olsun.

KAYNAK:
http://haber.gazetevatan.com/haberd...05.08.2009&Newsid=252385&Categoryid=4&wid=108

iktidar partisinde tertemiz biri varmi ki ? varsada ben sahsen hic gormedim duymadim bilmiyorum

Şahin TBMM Başkanı seçildi

AK Parti Antalya Milletvekili Mehmet Ali Şahin, 338 oy alarak TBMM Başkanı seçildi.

masahin.jpg

Genel Kurulda, TBMM Başkanvekili Meral Akşener, DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'ın Meclis Başkanlığı adaylığından çekildiğine ilişkin dilekçesini okuttu.
Genel Kurulun dünkü birleşiminde yapılan birinci ve ikinci tur oylamalarda, adaylardan hiç birinin yeterli çoğunluk olan üçte iki oyu (367) sağlayamadığını belirten Akşener, üçüncü tur oylamanın yapılacağını söyledi.

Akşener daha sonra üçüncü tur oylamayı başlattı. Oylamanın sonucunda AK Parti Antalya Milletvekili Mehmet Ali Şahin, 338 oy alarak TBMM Başkanı seçildi.

KAYNAK

Kamer Genç Tek oyu kendisinden aldı

Tek oyu kendisinden aldı

Meclis'in en renkli siması Kamer Genç, dün yapılan ilk iki turun ardından bugün yapılan oylama sonucunda büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Kamer Genç, dün yapılan oylamalarda sırasıyla 11 ve 8 oy alırken, bugün 1 oy aldı.Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç TBMM Başkanlığı için aday olan 5 isim arasında adaylığını açıklayan ilk vekil olmuştu.

AK Parti Antalya Milletvekili Mehmet Ali Şahin, TBMM’nin 24. başkanı oldu. TBMM Genel Kurulunda yapılan üçüncü tur oylamaya 518 milletvekili katıldı. 338 oy alan AK Parti Antalya Milletvekili Şahin, böylece Meclis Başkanı seçildi. Adaylardan CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici 103, MHP Sakarya Milletvekili Münir Kutluata 66, Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç ise 1 oy aldı.

BİRİNCİ TURDA 11 OY ALMIŞTI

TBMM Başkanvekili Meral Akşener, başkanlığında toplanan Genel Kurulu’nda Meclis Başkanlığı seçiminin 1. tur oylamasında; Genel Kurul’a 535 milletvekili katıldı, Meclis Başkanı adayları şu oyları aldı: AKP Antalya Milletvekili Mehmet Ali Şahin, 315, CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici 96, MHP Kocaeli Milletvekili Münir Kutluata 70, DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan 25, Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç 11 oy alırken, 6 geçersiz ve 12 boş oy çıktı.

İKİNCİ TURDA 8 OY ALDI

Meclis Başkanlığı seçiminde ikinci turda ise AKP’nin adayı Mehmet Ali Şahin 322, CHP’nin adayı İlhan Kesici 96 oy, MHP’nin adayı Münir Kutluata 71 oy, DTP’nin adayı Hasip Kaplan 20 oy ve Tunceli Bağımsız milletvekili Kamer Genç de 8 oy aldı.
Oylamaya 531 milletvekili katılırken 10 geçersiz,4 boş oy kullanıldı.

http://www.milliyet.com.tr/Siyaset/...Tek oyu kendisinden aldi&KategoriID=12&ver=11

Neyse, O OğLunun Evindeki ÇiçekLeri SuLamaya Dveam Etsin. Nede OLsa DevLet Yönetmek Ciddi İştir:D

Geri