metemetik mantık arası bir soru

muratyilma' Alıntı:
çocuğun karı kasabın zararı demektir cocuk 1 kilo et ve 1 ytl kardadır
yani kasbın zararı 10 ytl dir
Eyw.. cok güzel bir anlatım.. :goz:

Yanlış Hesap. Olurmu Öle...
Bakın Şimdi....
Sen cebinden 10 lira düşürdün, biri pu parayı buldu ve senden gelip mal aldı (( 9 liralık ))
Son Cevabım Kasabın Zararı 19 Ytl...

bilader 10 lirayı geri werio yanlız onu da hesaba katsan iyi olur 10 lirayı werip 1 lira alıyo + 9 liralık et = 10 lira

The_Ben' Alıntı:
Bakın Şimdi....
Sen cebinden 10 lira düşürdün, biri pu parayı buldu ve senden gelip mal aldı (( 9 liralık ))
Cebinden 10 ytl düşürdün.. Bende arkandan geliyordum düşürdüğünü gördüm ve alıp sana geri werdim..

Sende bu iyiliğimin altında kalmayıp bana 9 liralık mal ve 1ytl de hediye verdin.. Kaç etti zararın ? :saskin

juverman' Alıntı:
bilader 10 lirayı geri werio yanlız onu da hesaba katsan iyi olur 10 lirayı werip 1 lira alıyo + 9 liralık et = 10 lira

Juverman, Verdiği 10 lira zaten kasaba ait
bu bi kere kesin zarar
9 liralıkda et
eder 19
bi dakka şimdi
kasadan da tekrar para çıkıyo
O zaman toplamda 20

Yav bu soruyu yazan arkadaş
cevabı yazsın artık da kurtulalım :)

kasaba ait we 9 lirası da kasapta kalıyo zaten 1 lirasını çocua verio 1 lira zarar edio 9 lira da et bu kadar basit bişey nasıl anlamıyosunuz çok şaşırdım şuan

The_Ben' Alıntı:
Juverman, Verdiği 10 lira zaten kasaba ait
bu bi kere kesin zarar
işte bu kısmın zarar olup olmadığını çok iyi düşün The_Ben.. Sonuca varacaksın.. :goz:

Edit: Pm den tel numaranı at daha detaylı anlatıyım istersen.. : D izmirdeysen evinede gelebilirim:durdurun .. yine anlaşamazsak kan çıkar ama.. :vur

[ RigaL ]' Alıntı:
işte bu kısmın zarar olup olmadığını çok iyi düşün The_Ben.. Sonuca varacaksın.. :goz:

Edit: Pm den tel numaranı at daha detaylı anlatıyım istersen.. : D izmirdeysen evinede gelebilirim:durdurun .. yine anlaşamazsak kan çıkar ama.. :vur

Bilader Topla Adamlarını Gel Merkez Postanesinin Oraya, Yalnız Getirdiğin Adamlar Matematikten Anlasın :)

Beyler, Bana 19 gibi geliyo...
Yav şu konuyu açan arkadaşa pm den bi mesaj atında kurtarsın bizi...

online deil şuan maalesef

bir gün 10 olduğunu anlayacak ve çok pişman olacaksın :D

juverman' Alıntı:
online deil şuan maalesef

bir gün 10 olduğunu anlayacak ve çok pişman olacaksın :D

Cevabın 10 olmadığına adım gibi eminim, Bakalım Görücez...
Herkese Bol Şans...:victory

The_Ben' Alıntı:
Cevabın 10 olmadığına adım gibi eminim, Bakalım Görücez...
Herkese Bol Şans...:victory

senle tanışmak isterdim harbiden :D bi kez daha düşünsen soruyu baştan sona bi dene bakalım

10 ytl

cevap 10 ytl dir arkadaşlar.

cocogun aldığı para = 10 ytl
verilen et = 9 ytl
para üstü = 1 ytl
toplam = 20 ytl
cocugun verdiği para 10 ytl

20 ytl - 10 ytl = 10 ytl

bu kadar basit :)

kasabın tek zararı verdiği et ve para üstü
cocugun çaldığı parayı geri alıyor zaten para cocukta kalmıyorki :)

cevap 10 ytl dir arkadaşlar.

cocogun aldığı para = 10 ytl
verilen et = 9 ytl
para üstü = 1 ytl
toplam = 20 ytl

şu ana kadar kasdabın zararı 20 ytl dir. Ancak cocuk masadan aldığı 10 ytl yi iade ediyor.

20 ytl - 10 ytl = 10 ytl

bu kadar basit :)

kasabın tek zararı verdiği et ve para üstü
cocugun çaldığı parayı geri alıyor zaten para cocukta kalmıyorki :)

bence 29 ytl 10 ytl masanın üstünden alıyo 1 ytl para üstü veriyo toplam 11 ytl 1 kg et 9 ytl eder 20 ytl o parayı kaptırmasaydı çocuktan 9 ytl 1 kg et parası alacaktı oda gidiyo eder 29 ytl bizim kasap küllü zararda :hhmanD :hhsigara

zararı 20 ytl dir 9 ytl et +10 ytl kendi parası + 1 ytl para üstü

hem etin parası 9 ytl birde para üstü 1 ytl birde alacagı 9 ytl toplamda 11 ytl zarı var bence

The_Ben' Alıntı:
Bakın Şimdi....
10 lira düşürdüm eywallah zararım şimdilik 10 lira:saskin sonra gelip benden 9 ytl lik et aldı oldu sana zarar 19 ytl:saskin sonra bana 10 ytl verdi oldu sana zarar 9 ytl :clap ama ben bride para üzeri olarak 1 verdim zarar oldu 10 ytl:victory :vur :vur

Geri